Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Telefonik w Recovery Mode, setki prób wgrania iOS i same błędy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 grudnia 2010 - 21:50

Nie rozumiem? Mam włączyć np. redsn0w, wybrać soft itd?

#27 jarkus

jarkus
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 21:14

Sproboj uzyc Tiny Umbrella zeby wgrac soft np. 4.1 albo 4.2.1 i Redsnow zeby wyjsc z DFU lub jablka,a umbrelle zeby wyjsc z recovery. A mianowicie tak sciag sobie Tiny Umbrella 4.1.5 i sciag sobie Redsn0w 0.9.6b6. Jak bedziesz wgrywal soft najpierw otworz Tiny Umbrella 4.1.5 i nacisnij Start TSS server pozniej otworz iTunes opcja odtworz uzyj shift i wybierz soft 4.1 lub 4.2.1 i wgraj go jak ci wyskoczy blad 1015 tak przy 3/4 wgraniu to sie nie przejmuj,soft juz masz,teraz jesli ci niechce odpalic iphone wyciag kabel usb i wloz do innego portu usb,jesli nie zadziala zrestartuj kompa. teraz wyswietla ci iTunes ze by go odtworzyc,juz lepiej jakies oznaki zycia,teraz zamknij iTunes bo uzyjesz Redsn0w 0.9.6b6. Uruchom Redsn0w 0.9.6b6 zaznacz twoj soft ktory teraz wgrywales idz dalej i zaznacz tylko Just boot tethered right now,i wejdz teraz w DFU i mysle powinienes sie cieszyc iPhonem,pozniej wejdz ponownie na Redsn0w i wgraj sobie cydie. Bardzo wazna uwaga wgraj sobie soft ios 4.1 bo cydia nie zawiesza sie i niema zadnych problemow z Reboot i nie trzeba robic tethered za kazdym razem,a na sofcie 4.2.1 cydia pracuje fatalnie mi np.zawieszal sie na jablku przy opcji wylacz. jak wylaczylem znowu sie zawieszal trzeba bylo robic tethered przez redsn0w 0.9.6b6 zeby go ponownie uruchomic na cydie zeby wejsc to samo za kazdym razem tethered. Jeszcze jedna uwaga daj sobie Redsnow i Tiny Umbrelle na pulpit zeby bylo latwiej.Przy Redsn0w zeby dzialal poprawnie wczesniej wejdz prawa stona myszki na Redsn0w i wybierz properties pozniej compatibility zaznacz w copability mode run this program in compability mode for, dalej znajdz windows xp (service pack 2) noi wreszcie kliknij apply noi OK masz teraz ustawionego Redsn0w,jesli cos bedzie nie tak daj znac,poza tym Dev-Team pracuje nad zejsciem z BB 06.15.00 noi cydia untethered na soft 4.2.1 bedzie przed swietami takze glowa do gory.....

#28 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 grudnia 2010 - 21:55

Nie mam 3GS więc nie przejmuje się nie trwałym JB i znowu mi nie działa przycisk Power. Na razie czekam na downgrade bb, ale coś popróbuję z tym co napisałeś

#29 jarkus

jarkus
  • 4 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 23:34

Jesli to nie pomoze uzyj SNOWBREEZE 2.1 i utworz 4.1 custom ios ktory ukaze sie pulpicie przed zakonczenien snowbreeza poddlacz iphone,postapisz wedlog instrukcji na snowbreezie, wylacz go i wlasnie problem dla ciebie wprowadzic DFU pozniej uruchom iTunes,shift i odajdz swoj utworzony przez snowbreeze plik na pulpicie i mysle bedzie GIT,i bedziesz mial odrazu cydie na iphonie tylko youtube nie dziala ale to nie problem zainstalujesz push doctor ale musisz w source dodac to cmdshft.ipwn.me/apt/ z tego co piszesz widze ze masz 3g, jestem ciekaw jaki masz bootloader jesli masz 5.8 to jestes szczesciarzem mozesz to sprawdzic w tiny umbrella na zielono sie wyswietli zaraz kolo basebandu albo uzyj forecast V1.2 i sprawdz bootloader,jak masz powyzej to zapomnij obnizyc baseband,ale jesli masz bootloader 5.8 sproboj uzyc fuzzyband ktory znajduje sie w cydii moze to cos ci da..zycze powodzenia i udanego wgrania softu,jak cos to daj znac

#30 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 10 grudnia 2010 - 23:58

How to Restore iPhone 3GS, 3G to iOS 4.2.1 / 4.1 on 06.15.00 Baseband After Using Ultrasn0w 1.2 [Guide]
Prosze, zrob tak i bedzie git

#31 jarkus

jarkus
  • 4 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 00:00

Jesli to nie pomoze uzyj Redsn0w 0.9.6b6 i zaznacz soft ios 4.1 lub 4.2.1 pozniej zaznacz just enter pwned DFU mode right now kliknij dalej sproboj wejsc w DFU jesli sie uda to GIT pozniej otworz iTunes oczywiscie shift noi ios 4.1 albo 4.2.1 ktory wczesniej wybrales w Redsn0w noi poczekaj moze sie uda powodzenia i daj znac

#32 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 grudnia 2010 - 00:43

Myślisz, że nie próbowałem? Wgl co to za sposób jest opisany? Stworzyć CF softu 4.1 i wgrać. No z tysiąc razy próbowałem. Dobra. Czekam na 4.3 albo na downgrade modemu.

#33 jarkus

jarkus
  • 4 postów

Napisano 11 grudnia 2010 - 10:50

A napisales jaki masz bootloader jesli masz 5.8 to mozesz cos sprobowac.....

---------- Wpis dodano o 10:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 08:57 ----------

Spruboj jescze tak przepusc przez snowbreeze soft 4.1 ,otworz tiny umbrelle zrob save my shsh pozniej wlacz start TSS server uruchom iTunes daj shift i wskaz ten soft snowbreeze moze cos to da,bez wlaczania DFU...

#34 emaen

emaen
  • 6 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 08:11

re

Sproboj uzyc Tiny Umbrella zeby wgrac soft np. 4.1 albo 4.2.1 i Redsnow zeby wyjsc z DFU lub jablka,a umbrelle zeby wyjsc z recovery.
A mianowicie tak sciag sobie Tiny Umbrella 4.1.5 i sciag sobie Redsn0w 0.9.6b6.
Jak bedziesz wgrywal soft najpierw otworz Tiny Umbrella 4.1.5 i nacisnij Start TSS server pozniej otworz iTunes opcja odtworz uzyj shift i wybierz soft 4.1 lub 4.2.1 i wgraj go jak ci wyskoczy blad 1015 tak przy 3/4 wgraniu to sie nie przejmuj,soft juz masz,teraz jesli ci niechce odpalic iphone wyciag kabel usb i wloz do innego portu usb,jesli nie zadziala zrestartuj kompa.
teraz wyswietla ci iTunes ze by go odtworzyc,juz lepiej jakies oznaki zycia,teraz zamknij iTunes bo uzyjesz Redsn0w 0.9.6b6.
Uruchom Redsn0w 0.9.6b6 zaznacz twoj soft ktory teraz wgrywales idz dalej i zaznacz tylko Just boot tethered right now,i wejdz teraz w DFU i mysle powinienes sie cieszyc iPhonem,pozniej wejdz ponownie na Redsn0w i wgraj sobie cydie.
Bardzo wazna uwaga wgraj sobie soft ios 4.1 bo cydia nie zawiesza sie i niema zadnych problemow z Reboot i nie trzeba robic tethered za kazdym razem,a na sofcie 4.2.1 cydia pracuje fatalnie mi np.zawieszal sie na jablku przy opcji wylacz. jak wylaczylem znowu sie zawieszal trzeba bylo robic tethered przez redsn0w 0.9.6b6 zeby go ponownie uruchomic na cydie zeby wejsc to samo za kazdym razem tethered.
Jeszcze jedna uwaga daj sobie Redsnow i Tiny Umbrelle na pulpit zeby bylo latwiej.Przy Redsn0w zeby dzialal poprawnie wczesniej wejdz prawa stona myszki na Redsn0w i wybierz properties pozniej compatibility zaznacz w copability mode run this program in compability mode for, dalej znajdz windows xp (service pack 2) noi wreszcie kliknij apply noi OK masz teraz ustawionego Redsn0w,jesli cos bedzie nie tak daj znac,poza tym Dev-Team pracuje nad zejsciem z BB 06.15.00 noi cydia untethered na soft 4.2.1 bedzie przed swietami takze glowa do gory.....

GOSCIU JESTES DOBRY zrobilem wszystko zgodnie z twoim opisem i zadzialalo oczywiscie trzymam sie 4.1 !!! cydie tez juz wgralem dzieki ! pozdr.

#35 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:07

U mnie się już raczej nie da nic zrobić. Żaden soft na żaden sposób nie chce wejść. Czy to z bb podniesionym, czy nie, czy CF czy oryginał to nie ma znaczenia. TinyUmbrella v4.21.01 odczytuje go jako jakieś cyferki i mam ten numer ECID. Kiedy naciskam "Start TSS Server" i włączam iTunes wybieram np. CF softu iOS 4.2.1 z podniesionym BB do tego z iPada to nic się nie dzieje. 10 minut i błąd 1604... Już nawet nie wspomnie o tym, że nie działa mi przycisk Power więc nic już nie zrobię... Pozdrawiam, Adam

#36 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:49

Nie czytałem wszystkiego, ale czy zmieniałeś może komputer? Bo generalnie oprogramowanie powinno i tak i tak się wgrać, chyba, że port komunikacyjny jest uszkodzony.

#37 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:51

Sprawdzałem port i wszystko działa. Komputer zmieniałem, tak jak i porty USB. Windows i Mac.

#38 spy__

spy__
  • 17 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:01

Witam panowie ja to juz odwalilem niezly przekret bo mialem telefon bez simlocka i chyba przez nie doczytanie albo przez glupote podnioslem baseband do tego z ipada i nie dosc ze nie moglem nic juz po tym zrobic to jeszcze zablokowalem sobie wgrywanie oryginalnego softu i po roznych sposobach i odpaleniu iphona nie znajduje mi sieci :/ ale po zainstalowaniu ultrasn0w udalo sie odblokowac simlocka , wiec mam pytanie gdzie mozna sptawdzic jaki mialem uprzednio baseband ten bez simlocka od nowosci . A co do tego meczenia sie z wgrywaniem softu itp jak Wy tu opisujecie to wgrywalem wszytko z wcisnietym HOME na telefonie (jak nie trzymalem wycgodzil mi error jakis) Mac i Windows. Zastanawia mnie jeszcze jedno czy bede mogl jeszcze wgrac kiedys oryginalny soft :/

#39 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:37

Napisz jaki telefon i jaki miałeś wcześniej iOS wgrany wtedy można napisać jaki miałeś baseband.

#40 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:58

Napisz jaki telefon i jaki miałeś wcześniej iOS wgrany wtedy można napisać jaki miałeś baseband.

A co to zmieni, na dzien dzisiejszy i tak nie zmieni BB

#41 spy__

spy__
  • 17 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 21:23

iphone 3GS 16 GB new bootrom a jaki iOS byl na samym poczatku to raczej nie pamietam :/ ( no nic trzeba czekac na jakis downgrade basebandu jesli takowy wyjdzie)

#42 borsuk1

borsuk1
  • 1 450 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 grudnia 2010 - 21:28

Ma wyjść downgrade basebandu oraz iOS 4.2.1 całego

#43 spy__

spy__
  • 17 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 15:51

witam w nowym roku :) jakby ktos chcial to tu jest podany sposob do downgrade basebandu ale tylko 3G niestety Jak zmienić baseband z 06.15.00 do 05.13.xx? Musicie mieć zainstalowany Fuzzyband (+ certyfikat) i afc2add z Cydia Store, a także i-FunBox (Windows) lub DiskAid (Mac OS). Gdy spełnicie wszystkie te kryteria, możecie śmiało przystąpić do wykonywania poszczególnych kroków. 1. Podłącz telefon do komputera za pomocą kabla USB 2. Otwórz i-FunBox lub DiskAid, wejdź w File i przejdź do Applications/Fuzzyband.app, kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz opcję Copy from PC 3. Wyodrębnij wcześniej ściągnięty certyfikat (ICE2-06.15.00.cert) i skopiuj go do Applications/Fuzzyband.app 4. Odłącz telefon od komputera i wejdź w aplikację Fuzzyband, w której wciąż widać, że masz baseband 06.15.00, lecz teraz powinna pojawić się opcja zrobienia downgrade do 05.13.xx – zrób to KAZDY ROBI NA WLASNA ODPOWIEDZIALNOSC !!!

#44 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 16:04

Ciekaw ile jeszcze takich postów się pojawi, a najlepsze jest to, ze tworzacy takie posty nie racza podac NAJWAŻNIEJSZEJ informacji w tym wszystkim, ze iPhone 3g MUSI miec BootLoader 5.8 i ten sposob jest znany od dwoch lat conajmniej, wiec nikt nie odkryl ameryki na nowo...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych