Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

AutoMapa na iOS - oficjalnie w App Store

• Please log in to reply
548 replies to this topic

#76 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 01 February 2011 - 19:41

Nie chcą zarobić, ich problem.

#77 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 01 February 2011 - 19:48

Pamiętam, że czekałem swego czasu na wersje 4.0 na WM. Długo dosyć. AM kojarzy mi się przede wszystkim z "zajęczymi skokami" podczas pracy i rzeczywiście najlepszymi mapami dla Polski.

#78 parmenides

parmenides
  • 960 posts

Posted 01 February 2011 - 20:48

tylko, że dzisiaj mapy navteqa są już dość dobre i wciąż aktualizowane. kupując program z tymi mapami masz gwarancję na aktualizację. w przypadku automapy i ich obietnic masz jedynie gwarancje, że jak obiecują, to tzn że obiecują.

#79 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 01 February 2011 - 22:09

Trochę nie na temat ale zastanawia mnie sprawa upgrade Navigona dla iPhona. Ostatnia wersja już nie zawierała najnowszych map. Na WM i symbiana sprzedają aktualizacje map na 2 lata. Jak bedzie wyglądała sytuacja za np. 1 rok ? Korespondowałem z gościem z Sygic. Aura ma stare mapy i świetny interfejs ( szybki ). JAkoś nie był optymistą w temacie aktualizacji map.

#80 benedetti

benedetti
  • 459 posts

Posted 02 February 2011 - 15:12

Najwyżej zrobią update map prze zakup In-App.

#81 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 02 February 2011 - 15:35

blues55 Ja mam Navigona od samego początku kiedy pojawił się - czyli w okolicach czerwca 2009 - do tej pory wszystkie aktualizacje (włącznie z mapami) były bezpłatne - a to już 1,5 roku ponad

#82 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 03 February 2011 - 11:40

blues55

Ja mam Navigona od samego początku kiedy pojawił się - czyli w okolicach czerwca 2009 - do tej pory wszystkie aktualizacje (włącznie z mapami) były bezpłatne - a to już 1,5 roku ponad

Oby tak było dalej ;)

#83 Solos

Solos
  • 227 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 03 February 2011 - 14:08

Ja jestem coraz bardziej zniecierpliwiony czekaniem na Automape. Coraz czesciej mysle o zakupie TomToma (mapy Teleatlasa sa lepsze na Polske od Navteqa). Powstrzymuje mnie tylko obawa, ze jak na zlosc - jak zakupie TomToma to kilka dni pozniej pojawi sie AM :/

#84 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 February 2011 - 14:29

Dla mnie Tom Tom byl za skomplikowany i na 3G mi strasznie mulił (chodził gorzej od Navigona) na 3GS nie sprawdzałem (zwłaszcza, że pokupowałem już dodatki do Navigona) - bo tom tom nie był już mi potrzebny. Co do map to pamiętam, że tom tom na ip miał opóźnione w stosunku do navigona mapy ale w/g testów przedstawionych tutaj przez jednego z użytkowników - tom tom liczył drogę lepiej niż navigon. Dowiedz się czy Tom Tom planuje wprowadzić Traffic control bo niewątpliwym atutem Navigona jest właśnie ta funkcja która na polskę podobno już działa - a to na pewno będzie przydatne (automapa miała to też wprowadzić na ip). Powyższe przykłady były robione na ip3g i ip3gs - podejrzewam, że na 4ce Tom Tom będzie śmigał. Jak masz w Erze to możesz sobie Navigona Era Edition przetestować.

#85 slawrumia

slawrumia
  • 1293 posts
  • SkądRumia

Posted 03 February 2011 - 15:03

mapy są ewidentnie lepsze w navtequ za to prowadzenie nawigacji jest lepsze w tomtomie jesli chodzi o polskę
a automapa ma to i to

---------- Wpis dodano o 14:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:45 ----------

NAVTEQ Maps and Traffic
Mapa Polski Targeo
Route Planner - the best route, maps and traffic info from TomTom
możesz sobie porównać
dla przykładu zobacz sobie Rumia ul. Kosynierów od strony Redy
Tom tom ma jedno rondo a tam są cztery od 3 lat które są w nawigonie i autompaie

---------- Wpis dodano o 15:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:57 ----------

Dowiedz się czy Tom Tom planuje wprowadzić Traffic control bo niewątpliwym atutem Navigona jest właśnie ta funkcja która na polskę podobno już działa - a to na pewno będzie przydatne (automapa miała to też wprowadzić na ip).

NAVTEQ Maps and Traffic zakładka traffic, w nawigonie jest tylko dla 26 miast w europie
a to co dodali to nie jest trafik tylko komunikaty drogowe TMC . Ogólnie g

#86 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 03 February 2011 - 15:24

W kwestii map to zależy gdzie się mieszka. Dla mnie Navteq jest zdecydowanie lepszy od dostępnej konkurencji na iPhone.

#87 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 posts

Posted 08 February 2011 - 13:31

Czy to już koniec Automapy na iOS ? Zero informacji na stronie automapy, w appstore też nie widać. Ma ktoś jakieś info ?

#88 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 February 2011 - 13:34

Czy to już koniec Automapy na iOS ? Zero informacji na stronie automapy, w appstore też nie widać. Ma ktoś jakieś info ?

Narobili smaka i pokazali faka.

#89 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 posts

Posted 08 February 2011 - 13:41

[/COLOR]
NAVTEQ Maps and Traffic zakładka traffic, w nawigonie jest tylko dla 26 miast w europie
a to co dodali to nie jest trafik tylko komunikaty drogowe TMC . Ogólnie g

Jak to jest że w tym linku na stronie NAVTEQ trasa wyznaczana jest poprawnie a korzystający z tych samych map Navigon robi głupotę. Gdyby Navigon tak wyznaczał trasy jak na tej stroni brałbym go bez zastanowienia.

#90 bormac

bormac
  • 78 posts
  • SkądSzamoni, PL

Posted 09 February 2011 - 10:26

A z innej beczki: Używałem AM przez kilka lat (teraz czekam na AM-iOS) - i nigdy graficzna oprawa nie wprawiała mnie w zachwyt. Nie mam realnego porównania, ale obrazki reklamowe innych map są rewelacyjne - czy to na kartonikach czy w zrzutach ekranu. Czy wygląd np. Navigona jest taki jak na obrazku w AppStore? Nawet tanie nawigacje marketowe mają ładniejszy wygląd niż AM. Jak to jest w rzeczywistości?

#91 dundrub

dundrub
  • 842 posts
  • Skąddolny slask

Posted 09 February 2011 - 11:00

Tak.. Navigon wygląda jak na obrazkach reklamowych.. i jak dla mnie sprawuje się świetnie To co kusiłoby mnie w Automapie to Traffic - w Navigonie działa tylko w 20kilku miastach Europy :(

#92 RiQ

RiQ

• 2567 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 February 2011 - 11:10

Ale to tylko kwestia przyzwyczajenia - AM nie jest szczytem szczytów jesli chodzi o design, ale znam dużo dużo gorsze (nie będę wymieniał, bo szkoda miejsca na serwerze)

#93 Funko

Funko
  • 113 posts
  • SkądSierpc

Posted 09 February 2011 - 11:34

Prawdę mówiąc mam Navigona (Era ed) i miałem się wstrzymać z zakupem czegoś droższego do wyjścia AM. Im dłużej czekam tym bardziej szlag mnie trafia widząc takie zachowanie producenta - naprawdę tak ciężko przeprosić i wydać komunikat "przykro nam, AutoMapa pojawi się w bliżej nieokreślonej przyszłości, przewidujemy okolice kwietnia-maja z powodów od nas niezależnych"? Zwykły komunikat oznajmiający co i tak wszyscy wiedzą, a mógłby pomóc z wizerunkiem. To mi jest przykro, chciałem wspomóc polski biznes i dać chłopakom (dziewczynom pewnie też) zarobić. Niestety stracili klienta, a moje XX Euro ląduje u Navigona (navi + addony). Przykro mi Automapo, dałaś (!)

#94 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 09 February 2011 - 11:54

nadal nie jestem za instalowaniem na smartphonach nawigacji strasznie bateria skaraca swoja zywotnosc a do iP nie sa one tanie jak do innych teefonow i zawsze trzeba sie bawic i rozbierac fona i ja wymieniac. Tomtom rulezz

#95 MurcieFan

MurcieFan
  • 1415 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 February 2011 - 19:39

@sancruz3, czyli wg. Twojej teorii uzywanie navigacji na iPhone powoduje ze bateria sie trwale uszkadza. Bardzo dobre :D

#96 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 09 February 2011 - 19:46

@sancruz3, czyli wg. Twojej teorii uzywanie navigacji na iPhone powoduje ze bateria sie trwale uszkadza.

Bardzo dobre :D

Hehe, wbrew pozorom sancruz3 trochę racji ma, bateria ma określoną ilość cykli (szczególnie te nowe, LiON i LiPO) szybciej zużyty zapas to szybsza wymiana. Ale znowu nie przesadzajmy, mój 2G ma już tyle cykli za sobą, a (tfu tfu) jeszcze żyje i tydzień wytrzymuje.

#97 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 09 February 2011 - 21:18

Mój dzisiejszy kontakt z supportem AM: Witamy, Tak, zgadza sie - AutoMapa caly czas przechodzi certyfikacje. Niestety nie mozemy na dzien dzisiejszy okreslic, ile to jeszcze potrwa. Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen AutoMapa (gm) > Witam. Co dzieje się w sprawie Automapy na iOS? czy > aplikacja tak długo przechodzi weryfikację? Trwa to > już 3 miesišce...Pozdrawiam > > -- > Dotyczy: Inne > Produkt: AutoMapa - program > Licencja:

#98 wtomek

wtomek
  • 149 posts

Posted 09 February 2011 - 21:25

Hmm, ciekawe czy gdybyś nie wspomniał o weryfikacji to treść odpowiedzi była by taka sama ? :)

#99 sebastian22

sebastian22
  • 192 posts
  • SkądKatowice, PL

Posted 09 February 2011 - 22:02

hmm miesiac temu nie wspominalem i byla taka sama...autoodpowiedz? :P slyszalem, co prawdopodobne, że Apple ciągle coś się doszukuje w aplikacji, i AM Team ciągle wysyła nową wersję.....dlatego taki ping-pong zajmuje tyle czasu.....

#100 winterfresh74

winterfresh74
  • 140 posts

Posted 10 February 2011 - 08:36

Ciekawe czy po zatwierdzeniu aplikacji przez apple tyle samo czasu będzie im potrzeba za każdym razem gdy będą wypuszczać update. Czy AM tak jak inni producenci nawigacji na iOS będzie uaktualniać mapy za darmo ?

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users