Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AutoMapa na iOS - oficjalnie w App Store

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
548 odpowiedzi w tym temacie

#476 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2014 - 10:45

Producent Automapy przygotował krótką, anonimową ankietę dla użytkowników Automapy na iOS...

Użytkownicy iAM, którzy rejestrowali program i podali adres email otrzymali poniższą wiadomość:

W związku ze zmianami, które czekają AutoMapę na platformie iOS przygotowaliśmy krótką, anonimową ankietę:

AutoMapa :: Ankieta iOS

Będziemy wdzięczni za poświęcenie chwili czasu i udzielenie odpowiedzi na zawarte w niej pytania.

Pozdrawiamy,
Zespół AutoMapy

Może ktoś (w szczególności dotyczy użytkowników iAM którzy nie podawali adresu email) jest zainteresowany wypełnieniem.

#477 b_s

b_s
  • 17 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:18

Problem z AutoMapa na iOS7.1 - dźwięk tylko w tle Hej, Zauważyłem ostatnio - wczoraj;-) - dosyć nietypowy problem. Na iPhonie 5S, iOS 7.1, AutoMapa wydaje z siebie dźwięki tylko i wyłącznie jeżeli pracuje w tle lub gdy wyciągnięty jest panel sterowania (chociaż zakładam, że ma to coś wspólnego z pracą w tle). Zaobserwowaliście u siebie coś podobnego? Ewentualnie może ktoś wie jak temu zaradzić?

#478 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 21 marca 2014 - 10:30

Spróbuj użyć przycisków regulacji głośności gdy AM jest uruchomiona i jest na ekranie.

#479 b_s

b_s
  • 17 postów

Napisano 21 marca 2014 - 10:49

Spróbuj użyć przycisków regulacji głośności gdy AM jest uruchomiona i jest na ekranie.

Bawiłem się już tym. Wydaje mi się, że głośność jako taka jest ok, bo TomTom "gada" normalnie. Również aplikacja będąc w tle działa nromalnie.

Ale dziękuję za radę.

#480 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 21 marca 2014 - 11:24

Regulacja głośności aplikacji będącej na froncie jest niezależna - czyli TomTom ma swoją a AM ma swoją.

#481 Bejerbone

Bejerbone
  • 5 postów

Napisano 25 marca 2014 - 18:36

Hmm ?

- - - Połączono posty - - -

Witam , mam problem (a moze nie jest problemem) mam automape na iphonie . Jak mam zrobic by miec ją tez na ipadzie ? Zgodnie z polityka itunes moge uzywac tego na 5 urzadzeniach apple. Na iphonie mam z aktualna licencja na rok a na ipadzie sie skonczyla . I nie chce placic znow 39euro za licencje na ipada. Jak mam to przerzucic na ipada? Synchronizacja nie daje nic. Nadal mi sie pokazuje "kup licencje" itd .
Prosze o pomoc :) bardzo dziekuję

#482 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2014 - 21:55

Automapa > środkowy przycisk na dolnej belce (takie dwa suwaczki) > licencje > licencja > posiadam już licencję. Podajesz nr licencji który masz na iphone. (Zakładam, że obydwa urządzenia są przypisane do tego samego konta w itunes)

#483 Bejerbone

Bejerbone
  • 5 postów

Napisano 26 marca 2014 - 09:02

Tak tak ...są ,niestety to nie dziala . Pojawia się bląd "niepoprawne dane" i tyle -_- hmm

#484 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 26 marca 2014 - 09:04

NO to kontakt ze wsparciem AutoMapy.

#485 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 marca 2014 - 20:14

Automapa 4.2 już AppStore
a w niej:

Nowe mapy 1402 a w nich:

• Nowe obwodnice: Hrubieszowa, Biłgoraja, Mielca, Lubawy, Opalenicy, południową obwodnicę Radomia oraz drugi etap obwodnicy Leżajska
• Obwodnice trzech miejscowości na remontowanej drodze 747
• Nowy odcinek Drogowej Trasy Średnicowej w Gliwicach
• Odcinek trasy S3 Międzyrzecz - Gorzów Wlkp.
• Odcinek S11 na wschód od Poznania
• Nowa organizacja ruchu w Pile

#486 SpokoYo

SpokoYo
  • 54 postów

Napisano 04 kwietnia 2014 - 11:55

Automapa problem z kupieniem aktualizacji. Witam mam oto taki problem kupiłem sobie automapę i wszystko było dobrze do czasu skończenia 7 dniowej licencji. Teraz gdy chce wykupić licencje wyskakuje taki komunikat "Your Purchase Could Not Be Completed" For assistance contact Itunes Support" dzieje się tak przy wszystkich opcjach tj. 7 dni 90 dni i na rok cały czas to samo, próbowałem już wszystko i nic. Pieniądze mam na karcie próbowałem kupić inne żeczy w appstore i normalnie wszystko się da. Jest mi nawigacja pilnie potrzebna i prosiłbym bardzo o pomoc

#487 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 04 kwietnia 2014 - 12:26

Przecież masz wyraźną wskazówkę by się skontaktować z iTunes Support.

#488 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 04 kwietnia 2014 - 13:42

Napisz e-mail do iTunes, odpowiadają prawie natychmiast.

#489 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 maja 2014 - 16:02

iAM 4.3 czyli aktualizacja

W programie dostępne są nowe mapy 1404 zawierające m.in:
- aktualizację bazy adresowej w Warszawie
- nową organizację ruchu w Koninie oraz Legnicy
- nowe budynki 3D w Elblągu i Jeleniej Górze
- dodany pikietaż na drogach wojewódzkich w pomorskim
- nowe odcinki dróg przygotowane do odblokowania przez technologię LiveDrive!:
• obwodnica Augustowa,
• nowy fragment A4: Tarnów-Dębica,
• most na Wiśle w Kamieniu,
• przedłużenie ulicy Reymonta w Warszawie,
• nowy fragment A1: Włocławek-Kowal,

#490 edyta.bieniek

edyta.bieniek
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 czerwca 2014 - 10:26

Jak Automapę oceniacie? Warto w nią inwestować jeśli się jeździ po Polsce i Czechach?

#491 geresz

geresz
  • 120 postów

Napisano 10 czerwca 2014 - 11:05

Jezdziłem na niej ostatnio po Czechach a po Pradze w szczególności.. sprawdziła się doskonale..

#492 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 10 czerwca 2014 - 11:07

Jeżdżę po Polsce południowej, Czechach i Słowacji, czasami Austria i Węgry. Jak dla mnie działa genialnie.

#493 majerkeu

majerkeu
  • 4 postów

Napisano 09 lipca 2014 - 15:10

Czy za granicą Automapa Europe może działać offline ?

#494 Goldix

Goldix
  • 153 postów
  • SkądMarki, PL

Napisano 09 lipca 2014 - 15:28

Czy za granicą Automapa Europe może działać offline ?

Automapa działa bez dostępu do sieci. Jeżeli ma do niej dostęp to wymienia tylko dane o korkach "LiveDrive".

#495 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 10 lipca 2014 - 09:38

Ale Livedrive chyba za granicą nie działa.

#496 bolec71

bolec71

• 657 postów
  • SkądPodkarpacie

Napisano 10 lipca 2014 - 10:27

Od kiedy Livedrive wyprowadziło mnie w Krakowie na uliczki dawnej gorzelni, gdzie mało kół nie pourywałem, przestałem z tego korzystać.

#497 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 10 lipca 2014 - 16:30

dwie sprawy: 1) torik ma rację, LiveDrive nie działa poza granicami PL, ale SmartRoutes całkiem dobrze sobie radzi. 2) tak naprawdę w PL liczą się dwaj dostawcy informacji o ruchu; AutoMapa i Naviexpert, więc jak oni zawodzą to już nie ma na co liczyć... Co do zwiedzania dróżek po gorzelni. Niekoniecznie nawalił LD, jesli możesz pokaż na targeo o jaką lokalizację chodzi. Zobaczymy w czym był problem.

#498 jachraniak

jachraniak
  • 168 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 11 lipca 2014 - 21:15

jeszcze nie zdążyłem pobrać, ale jest!

MIPLOOOO!

OpenGL!!!!

Szybka jak nigdy, precyzyjna jak zawsze! Przedstawiamy zupełnie nową AutoMapę dla iOS.

To, co rzuci Ci się w oczy od razu, to niesamowite przyspieszenie animacji! W ułamku sekundy płynnie przesuniesz, obrócisz i pochylisz mapę!

Udostępniamy także wszystkie funkcje serwisu Miplo.pl! Setki tysięcy Użytecznych Punktów mogą być teraz synchronizowane, dodawane i grupowane dokładnie według własnych preferencji! Dowiedz się więcej na O nas - Przewodnik - Miplo

Z najnowszą wersją otrzymujesz również mapy 1406 będące najaktualniejszym obrazem sytuacji drogowej. Wspólnie z systemem AutoMapa Traffic pozwolą Ci one pokonać korki i sprawnie dotrzeć do celu podróży!

Szczegółowa lista zmian w wersji 5.0
- obsługa Open GL
- obsługa gestów i wielodotyku
-> dwukrotne tapnięcie jednym palcem przybliża mapę
-> dwukrotne tapnięcie dwoma palcami - oddala mapę
-> w zbliżeniach: przesunięcie góra/ dół dwoma palcami - zmiana kąta nachylenia mapy
-> rotacja dwoma palcami - obracanie mapy
-> kliknięcie na kompas na mapie - przywrócenie północnej orientacji mapy
- obsługa Miplo (www.miplo.pl)

Nowe mapy 1406 a w nich m.in:

Dodane:
- pierwszy odcinek Trasy Średnicowej w Toruniu
- nowa organizacja ruchu w Kłodawie i Jeleniej Górze
- nowe obwodnice Radomska, Uciechowa i Sieniawki
- adresy dla gminy Dywity
- ulica Nowa Wałowa w Gdańsku
- aktualizacja pikietaża na nowych odcinkach dróg krajowych

Do odblokowania poprzez technologię LiveDrive!
- nowy most na Wiśle w Połańcu wraz z drogami dojazdowymi
- II etap obwodnicy Jastrzębia-Zdroju
- obwodnica Gościna
- kolejny etap śródmiejskiej obwodnicy Koszalina
- południowo-wschodnia obwodnica Przemyśla
- trasa S5 Kaczkowo - Korzeńsko
- kolejny odcinek Drogowej Trasy Średnicowej

#499 barneius

barneius
  • 220 postów

Napisano 13 lipca 2014 - 00:08

W wersji 5.0 nie działa mi na ipadzie i iphonie suwak ukrywania dróg lokalnych. Drogi pomiędzy mniejszymi miastami i wsiami są widoczne dopiero w bardzo dużym przybliżeniu. To powoduje, że program staje się bezużyteczny, gdy chcę ustalić samodzielnie drogę do mniejszych miejscowości lub znaleźć samodzielnie objazd lub skrót. Dość poważna wtopa.

#500 pikolo75

pikolo75
  • 341 postów
  • SkądWęgorzewo, Poland

Napisano 30 lipca 2014 - 19:20

Czy ktoś wie gdzie w nowej Automapie ustawić powiadomienie o fotoradarach ? Mijałem kilka i nie dostałem żadnego powiadomienia dźwiękowego o nich .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych