Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2101 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:13

a ja nadal mam ten problem, ze nic sie nie dzieje w tyrbie samolotowym...chyba moge juz wyrzucic tego gevey'a...

#2102 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:19

Nie wyrzucaj-daj mi, a jakoś sobie z tym poradzę.

#2103 Slasheer

Slasheer
  • 150 postów
  • SkądStorrs, CT

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:29

a ja nadal mam ten problem, ze nic sie nie dzieje w tyrbie samolotowym...chyba moge juz wyrzucic tego gevey'a...

telefon po JB , nie ma przypadkiem hackactive?

#2104 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:40

telefon po JB , nie ma przypadkiem hackactive?

no wlasnie czysty soft bez jb

#2105 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:47

A jaki masz soft?

#2106 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:56

4.3.2

#2107 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 23 kwietnia 2011 - 22:59

Może ten soft jest tu przyczyną. Spróbuj obniżyć iOS-powinno pomóc.

#2108 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 23 kwietnia 2011 - 23:33

Może ten soft jest tu przyczyną. Spróbuj obniżyć iOS-powinno pomóc.

no wlasnie, ale zeby obnizyc trzeba miec shsh...

#2109 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 kwietnia 2011 - 09:57

ja tez mam 4.3.2 i wszystko działa mam stary bb 2.10 ale to nie powinno miec nic do rzeczy bo powinno dzialac rowniez na 4.10 upewnij sie ze micro sim dobrze sie styka z GEVEY bo moze podczas wkladania do slotu sie cos przesuwa i nie dzial poprawnie.

---------- Wpis dodano o 10:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:56 ----------

A poza tym Wesołych Świąt :D Tu w Krakowie mamy dzień wcześniej Dyngusa (leje od samego rana) - taki mały off-top :D

#2110 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 24 kwietnia 2011 - 16:42

Wczoraj dostałem mój Gevey SIM. Wszystko działa OK. Żadnych problemów z aktywacją.

#2111 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 24 kwietnia 2011 - 19:09

@ciekawski, wysuń tackę z gevey i zresetuj telefon, wsuń dopiero po resecie i poczekaj, aż pojawi sie informacja zaakceptuj ją. Poczekaj przynajmniej 15 sekund (może być wiecej, nie mniej). zadzwoń na 11. Wtedy przełączaj online<->offline aż pojawi się brak sim lub nieprawidłowy sim, a po tym za drugim razem powinno już zaskoczyć. Ja u siebie muszę z 5-10 razy przełączać

#2112 andziaaa1987

andziaaa1987
  • 33 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 kwietnia 2011 - 22:55

mam do was pytanie dot. simlocka w iPhone 3g (z Orange). telefon jest po jailbreak'u, z tym, że sprzed dwóch lat ;) chcę wgrać nowy soft, no i zabawa zacznie się od początku. zastanawiam się nad skorzystaniem z usługi simlock.pl czy innych tego typu serwisów, no ale do sedna: w tym momencie kosztuje to od 120 do 170 pln. jaka jest szansa, że simlock rzeczywiście nie wróci i czy przy takiej cenie (w końcu to już nie 550 :P) w ogóle opłaca mi się męczyć z jailbreakiem?

#2113 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 24 kwietnia 2011 - 23:20

mam do was pytanie dot. simlocka w iPhone 3g (z Orange).
telefon jest po jailbreak'u, z tym, że sprzed dwóch lat ;) chcę wgrać nowy soft, no i zabawa zacznie się od początku. zastanawiam się nad skorzystaniem z usługi simlock.pl czy innych tego typu serwisów, no ale do sedna: w tym momencie kosztuje to od 120 do 170 pln. jaka jest szansa, że simlock rzeczywiście nie wróci i czy przy takiej cenie (w końcu to już nie 550 :P) w ogóle opłaca mi się męczyć z jailbreakiem?

nie oplaca cie sie meczyc z jb, lepiej legalnie i na stale zdjac za te 120zl (w sumie mozna za 80 zdjac w salonie, ale trzeba miec dokument jakis, nie wiem dokladnie) i wtedy simlock nie powroci, nie martw sie xD

#2114 andziaaa1987

andziaaa1987
  • 33 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 24 kwietnia 2011 - 23:32

dzięki za szybką odpowiedź :) wiem, że da się w salonie ale nie mam żadnego dowodu zakupu. w zasadzie, to nawet się nie martwiłam powrotem simlocka, do kiedy nie zaczęłam czytać (częściowo) tego tematu. strasznie dużo tutaj pesymistów :P ale w końcu jak długo można mieć iPhone'a na sofcie 3.0 :D

#2115 kostner

kostner
  • 302 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 07:05

Nie wiem czy te wasze problemy z GEVEY nie są spowodowane po prostu złym docięciem karty. Miałem chwilę z Play i trochę koślawo się wycięło. Nie jakoś bardzo - ale było przekrzywione. Musiałem długo czekać aż wyskoczy jakieś info w trybie samolotowym albo wogóle go nie było. Teraz mam kartę z Plusa, wyciętą idealnie + pilniczkiem stępione w miejscu na chip GEVEY i po włączeniu trybu samolotowego czekam dosłownie kilka sekund.

#2116 kajtek88r

kajtek88r
  • 330 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 12:27

Przewertowałam część postów(jest ich ogromnie dużo..) i nie znalazłam odpowiedzi, albo była i nie zrozumiałam..
Już się dowiedziałam, że pomimo bb 05.16 mogę podnieść soft wyżej niż aktualne 4.1. Podobno jak napisał Drachen trzeba zrobić:

Ciągnę 4.2.1 niezmodyfikowany -> używam go w redsn0w żeby przeskoczyć ekrany aż do momentu wprowadzenia telefonu w DFU -> włączam iTunes i instaluję INNY już hacktywowany 4.2.1 -> Cydia, ultrasn0w -> wszystko hula tańczy śpiewa

Moglibyście mi powiedzieć czy są jakieś komplikacje? Do jakiego softu najwyżej mogę dojść? Z bootromem nie ma żadnych ekscesów?

#2117 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 25 kwietnia 2011 - 14:19

telefon jest po jailbreak'u, z tym, że sprzed dwóch lat ;) chcę wgrać nowy soft, no i zabawa zacznie się od początku. zastanawiam się nad skorzystaniem z usługi simlock.pl czy innych tego typu serwisów, no ale do sedna: w tym momencie kosztuje to od 120 do 170 pln. jaka jest szansa, że simlock rzeczywiście nie wróci i czy przy takiej cenie (w końcu to już nie 550 :P) w ogóle opłaca mi się męczyć z jailbreakiem?

Nie musisz sie męczyć-wystarczy ze wgrasz 4.2.1CF a potem Ultrasnow.

#2118 TimmY

TimmY
  • 621 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 15:06

Cześć, zdaje sobie sprawe, że moje pytanie jest z serii tych na które odpowiedź brzmi "znajdź sobie na forum". Kiedyś byłem tu aktywnym użytkownikiem, niestety z racji braku czasu rzadko zaglądam, a przejrzenie tych 212 stron trochę mnie przeraża. Być może więc ktoś krótko odpowie na moje pytanie, będę wdzięczny: Jako, że nie planowałem nigdy zmiany operatora to robilem jB bez wzgledu na simlock i ostatnim razem chyba bardzo źle zrobiłem, wgrywając 4.2.1 na mojego iPhone'a 3G (baseband: 05.15.04). Zmieniłem operatora i niestety nie mogę korzystać, bo simlock. I teraz krótkie pytanie: czy jestem w stanie coś, cokolwiek zrobić? Czy mogę zdjąć simlocka z 4.2.1 i tego BB, czy mogę może cofnąć do jakiegoś firmware'u i wtedy zdjąć simlocka? Czy może nie ma narazie szans i trzeba się pożegnać z iP na pewien czas? Piękne dzięki z góry za wyrozumiałość i odpowiedź!

#2119 RAK

RAK
  • 1 507 postów
  • SkądNYC

Napisano 25 kwietnia 2011 - 15:22

Jedyna szansa na Unlock to wgranie iPad BB+Ultrasnow.

#2120 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 18:42

no kurna, wreszcie dziala ten gevey sim xD meczylem sie tyle czasu, a wystarczylo dobrze dopasowac karte, bo minimalnie latala i dziala jak trzeba :D i nie chcial lapac sieci nadal, to wyjalem karte i wsadzilem ponownie i dzieki temu dziala :D PS alez jestem podekscytowany xDDD

#2121 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 kwietnia 2011 - 19:22

Mam pytanko czy da się normalnie odblokować tym Ultrasn0w 1.2.2 9to5mac, bo mam iPhone 4 z O2 UK.
Jeszcze jedno czy potrzebna wtedy do odblokowania jest jakaś karta z O2?

#2122 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 25 kwietnia 2011 - 20:05

Wszystko Ci pisze w tym internecie co zrobisz tym ultrasn0wem 1.2.2 wystarczy 2 minuty szukania na Google - nie gryzie, już się nie dziwię, że jest juz 213 stron tego tematu... A co do pytania to już przy okazji odpowiem ultrasn0w 1.2.2 odblokuje Ci TYLKO bb 1.59 i nic poza tym - nie podałeś jaki masz bb co jest naistotniejszą sprawą a aktywować mozesz albo poprzez oryginalną karte O2 albo poprzez redsn0w czy tam sn0wbreeze. ultrasn0w 1.2.2 jest poprawką dla iOS 4.3.2, gdyż od softu 4.3 w iPhone'ach zaczeły sie pojawiać problemy z poprawnym wyświetlaniem zasięgu (cały czas jedna kreska zasięgu) więc to w sumie tyle - a tak to cały czas jeden i ten sam ultrasn0w, ktory nie zdejmie simlocka ze "starusieńkiego" już bb 2.10 oraz powyżej :/ Mając kartę GEVEY też miałem na sofcie 4.3.2 problem z zasięgiem (jedna kreska) i po zainstalowaniu własnie ultrasn0w 1.2.2 wyświetla mi normalnie - ultrasn0w u mnie TYLKO poprawił wyswietlanie kresek zasięgu to GEVEY w dlaszym ciągu "omija" mi simlocka ! Pozdrawiam !

#2123 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 25 kwietnia 2011 - 21:43

Dobra dzięki, w taki razie będę musiał się zadowolić tym Geveyem. Pozdrawiam!

#2124 Lencu

Lencu
  • 134 postów

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:43

Cześć,

zdaje sobie sprawe, że moje pytanie jest z serii tych na które odpowiedź brzmi "znajdź sobie na forum". Kiedyś byłem tu aktywnym użytkownikiem, niestety z racji braku czasu rzadko zaglądam, a przejrzenie tych 212 stron trochę mnie przeraża.
Być może więc ktoś krótko odpowie na moje pytanie, będę wdzięczny:

Jako, że nie planowałem nigdy zmiany operatora to robilem jB bez wzgledu na simlock i ostatnim razem chyba bardzo źle zrobiłem, wgrywając 4.2.1 na mojego iPhone'a 3G (baseband: 05.15.04). Zmieniłem operatora i niestety nie mogę korzystać, bo simlock. I teraz krótkie pytanie: czy jestem w stanie coś, cokolwiek zrobić? Czy mogę zdjąć simlocka z 4.2.1 i tego BB, czy mogę może cofnąć do jakiegoś firmware'u i wtedy zdjąć simlocka? Czy może nie ma narazie szans i trzeba się pożegnać z iP na pewien czas?

Piękne dzięki z góry za wyrozumiałość i odpowiedź!

Jak by Ci to powiedzieć... mam 3GS z taką samą sytuacje = jesteśmy w dupie ^^ Raczej nie mam zamiaru instalować BB od ipada.

#2125 igiel

igiel
  • 1 141 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 26 kwietnia 2011 - 14:52

Hej
Mam taką samą sytuację jak ty, z tym że ja skorzystałem z usług simlock24.pl,(też iphone 3g też lock na orange pl) i czekam od soboty na odblokowanie... Fakt że trochę długo to trwa (niektórym odblokowywało już po 1 dniu)ale jest to pewna metoda bo simlock nigdy nie powróci :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 6

0 użytkowników, 6 gości, 0 anonimowych