Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#10851 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 24 lipca 2014 - 10:54

Nie czytałeś co kolega wyżej napisał nie będzie simlocka więc nie będzie potrzeba karty tmobile.

#10852 savio007

savio007
  • 12 postów
  • SkądOpolie , PL

Napisano 24 lipca 2014 - 11:29

dobrze dziekuje, teraz juz wszystko wiem

#10853 pavlosek

pavlosek
  • 2 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 15:47

Witam, ostatnio zakupiłem Iphone 4 na allegro z simlockiem na at&t. Pudełko w komplecie, nawet faktura z at&t na zakup. Imei na pudle zgadza się z tym w telefonie, ładowarka tylko na US gniazdko i wszystko wyglądało ok. Cena za ściągnięcie simlocka z at&t to 70zł więc się skusiłem :/ . Sprzedawca zapewniał, że tel nie jest na blacklist. Próbowałem ściągnąć simlock już w 4 serwisach (ponoć robią to za pośrednictwem Apple) i w żadnym nie byli w stanie mi pomóc (serwisy via Allegro oraz simlock24.pl) bo żądanie i ściągnięcie simlocka apple odrzuca i zwracają mi cały czas kasę. Simlock24.pl napisał, że IMEI nie istnieje na liście operatora w Apple.A gość z allegro niby zaufany jest... Nie znam się na iphonach zawsze miałem androida więc może ktoś będzie mi w stanie pomóc? Oto co wyrzuciło z kombajnu o imei: IMEI: xxxxxx Serial: xxxxxxxx MEID: Model: IPHONE 4 BLACK 16GB-USA ICCID: xxxxxxxxxxxxxxxxxx Activated: true Factory Unlocked: false iOS: 7.0.4 First Activation Date: 08/09/10 Last Activation Date: 08/09/10 Warranty: Out Of Warranty (No Coverage) Warranty Started: Warranty Ends: Warranty Remaining Days: 0 Purchase Date: 07/09/10 Purchase Country: United States Bluetooth Mac Address: WiFi Mac Address: xxxxxxxxxxxxx Initial Activation Policy Description: US AT&T Puerto Rico and US Virgin Islands Activation Policy Applied Activation Policy Description: US AT&T Puerto Rico and US Virgin Islands Activation Policy NextTetherPolicyDetails: US AT&T Puerto Rico and US Virgin Islands Activation Policy Lock Status: Locked Find my iPhone: OFF da się coś z tym zrobić? Gość z allegro nie odpisuje i nie odbiera.

#10854 gramex1

gramex1
  • 50 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 16:05

da się coś z tym zrobić? Gość z allegro nie odpisuje i nie odbiera.

Z tego co niedawno się dowiadywałem z sieci AT&T USA przechodzi 60-80 % czystych IMEI więc mogłeś trafić na tel z poza tej grupy

#10855 pavlosek

pavlosek
  • 2 postów

Napisano 25 lipca 2014 - 18:34

Z tego co niedawno się dowiadywałem z sieci AT&T USA przechodzi 60-80 % czystych IMEI więc mogłeś trafić na tel z poza tej grupy

Hmm i co teraz?

#10856 jareq000

jareq000
  • 3 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 18:44

Witam.
Przeszukując wiele stron natrafiłem na tak różne opinie, że postanowiłem napisać tutaj.

Mam iPhone 5.
iOS 6.1.4 (10B350), firmware: 3.04.25

Jest założony na niego simlock, według imei.info na sieć UK TMobile Orange.

Do tej pory do ominięcia simlocka używałem karty R-SIM7+ V6.8
Niestety, działała ona tylko z kartą SIM Heyah (TMobile pre-paid).

Teraz wziąłem abonament w Play, i mam taki problem, że karta nie chce współpracować z R-SIM - wyszukuje sieć, by po dłuższej chwili pokazać brak zasięgu.

Chciałbym zadać pytanie, czy jest jakaś możliwość aby ominąć simlocka (odblokowanie kosztuje ~500zł :/ ).
Zależy mi też na tym, żeby zaktualizować iPhone do iOS7, choć jeśli nie będzie możliwości działania i iOS7 i karty Play, to zostanę przy iOS6.

Czytałem sporo o R-SIMach, ale wszyscy sprzedawcy zachwalają swoje, że wszystko działa, a tak naprawdę są z tym same problemy. Nie wiem już, jakiej karty R-SIM musiałbym szukać, boję się że trafię na podróbkę, i i tak nie będzie działać.
A może jest już jakiś sprawdzony sposób ze zmianą firmware na nieoryginalny (próbowanie z Cydią)?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Jareq000

#10857 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 30 lipca 2014 - 19:37

Sprobuj na tej rsim7 sciagnac irosetool i wymusic 2g powinno zadzialac ale nie bedzie ci chodzic ussd,hotspot osobisty i 3g czy lte. W dodatku na rsim sa problemy z numerami z ksiazki - do kazdego trzeba dodac +48 przed numerem bo nie rozpozna. Tak bedzie na kazdym rsim.

#10858 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 30 lipca 2014 - 19:44

Sprobuj na tej rsim7 sciagnac irosetool i wymusic 2g powinno zadzialac ale nie bedzie ci chodzic ussd,hotspot osobisty i 3g czy lte.
W dodatku na rsim sa problemy z numerami z ksiazki - do kazdego trzeba dodac +48 przed numerem bo nie rozpozna.
Tak bedzie na kazdym rsim.

Po jailbreaku da się wszystko uruchomić oprócz 3G i LTE.

#10859 jareq000

jareq000
  • 3 postów

Napisano 31 lipca 2014 - 17:08

Po jailbreaku da się wszystko uruchomić oprócz 3G i LTE.

Czyli powinno wystarczyć jailbreak i wymuszenie 2G, tak?
Co wtedy z internetem, pewnie będzie, ale o niskiej przepustowości (~100kb/s), tak?
Czy będzie wtedy działał iOS7?

Sprobuj na tej rsim7 sciagnac irosetool i wymusic 2g powinno zadzialac ale nie bedzie ci chodzic ussd,hotspot osobisty i 3g czy lte.
W dodatku na rsim sa problemy z numerami z ksiazki - do kazdego trzeba dodac +48 przed numerem bo nie rozpozna.
Tak bedzie na kazdym rsim.

Ten IRoseTool, to rozumiem działa tylko po jailbreaku, tak?

Co do karty, to właśnie chciałbym się dowiedzieć, jaka na pewno będzie pasowała, i ile będę musiał za nią zapłacić.

#10860 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 31 lipca 2014 - 20:18

Jeśli chodzi o EDGE to prędkość maksymalna do 236,8 kbps. Możesz zaktualizować do 7.1.2. Ir0setool można zainstalować bez jailbreaka. R-SIM Mini 2

#10861 Bezal

Bezal
  • 3 postów

Napisano 01 sierpnia 2014 - 20:17

Posiadam iPhona 5S z sieci AT&T USA - oczywiście z SIM lockiem. Zainstalowałem R-Sim Mini2 - aktywowałem u nas na karcie Orange obecnie NJU. Wszystko działa łącznie z 3G i internetem - tylko połączenia przychodzące przeważnie nie działają - SMS przychodzą z informacją że ktoś próbował się połączyć. Czy jest na to jakiś sposób? Czytałem wpisy na forum lecz nie udało mi się znaleźć rozwiązania. Zapomniałem dodać - oprogramowanie 7.1.1.

#10862 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 03 sierpnia 2014 - 09:04

Posiadam iPhona 5S z sieci AT&T USA - oczywiście z SIM lockiem. Zainstalowałem R-Sim Mini2 - aktywowałem u nas na karcie Orange obecnie NJU.
Wszystko działa łącznie z 3G i internetem - tylko połączenia przychodzące przeważnie nie działają - SMS przychodzą z informacją że ktoś próbował się połączyć.
Czy jest na to jakiś sposób? Czytałem wpisy na forum lecz nie udało mi się znaleźć rozwiązania.
Zapomniałem dodać - oprogramowanie 7.1.1.

Trzeba zainstalować patcha.

#10863 Bezal

Bezal
  • 3 postów

Napisano 03 sierpnia 2014 - 11:05

Dzięki za podpowiedź. Zainstalowałem ir0sepatch i działa tak jak powinno. Można do mnie się dodzwonić i mam sieć 3G. Pozdrawiam! :P

#10864 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 05 sierpnia 2014 - 09:12

Dzięki za podpowiedź.
Zainstalowałem ir0sepatch i działa tak jak powinno. Można do mnie się dodzwonić i mam sieć 3G.
Pozdrawiam! :P

Mogłbyś mi napisać jak uruchomić internet w orange na rsim'ie? Mam iphona 5 iOS 7.1, zainstalowalem ir0setool i internet mi nie dziala. Jak wlacze romaing danych to pojawia sie ikonka E (edge) ale internet i tak nie dziala..

#10865 tresbien

tresbien
  • 30 postów

Napisano 05 sierpnia 2014 - 15:17

Witam, Mialem wczesniej podkladke r-sim mini i dzialala super. czy jest teraz na rynku cos lepszego ? bo chce kupic nastepna a teraz widze jakies r-sim mini 2, + nie wiem ktora wybrac. iphone 5s simlock na angielska siec karta sim orange

#10866 indu

indu
  • 972 postów
Napisano 11 sierpnia 2014 - 18:17

Mam problem z r-sim mini plus 2 . Model :iphone 4S Simlock :02 UK Docelowa sieć :PLAY Jako, że nie jestem biegły w r-simach itp proszę o pomoc. Wkładam do aktywowanego iphona kartę play z r-simem. Następnie wchodzę w opcje sim i wybieram na jaką sieć jest simlock . Zasięg powinien wskoczyć czy trzeba instalować patcha ? Może jakaś inna procedura ? Z góry dzięki za pomoc .

#10867 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2014 - 18:24

Też mam problem z mini2 na 4s - jak nie znajduje zasięgu to musisz w irose tool wybrać 2g. W mini+ nie było tego problemu i działało normalnie także w 3g.

#10868 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 11 sierpnia 2014 - 20:06

Można na każdą Mini 2 wgrać oprogramowanie z Mini+ Na kartach PLAY mimo to nie działa 3G z 4s.

#10869 adredy

adredy
  • 450 postów

Napisano 11 sierpnia 2014 - 20:16

1100 watkow ladnie ten ost to chyba od lat zyje :)

#10870 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 11 sierpnia 2014 - 20:27

lucasmaster na mini+ kupionym u ciebie działało mi 3g, potem sprzedałem tego 4s, za jakiś czas kupiłem kolejnego i otrzymałem 2 karty rsim8 i jakąś przedpotopową xsim która nawet nie ma wyboru imsi tylko albo kopiowanie z karty macierzystej albo kilka operatorów z listy. U mojej narzeczonej na 4s z Orange UK (akurat jest na liście) i działa 3g nawet na starej x-sim na na najnowszej nano sim z play.

#10871 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 postów
  • SkądŚwidnica

Napisano 12 sierpnia 2014 - 10:37

To kolego miałeś szczęście :) Jeśli masz Mini 2 ode mnie wyślij zrobię ci z niej Mini + :) Możesz wybrać sobie nawet wersję oprogramowania :D

#10872 RAFALD8

RAFALD8
  • 2 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 15:40

witam. Potrzebuje porady. Od niedawna jestem posiadaczem Iphona 4s 16Gb i ma blokadę na SPRINT USA .jest tam włożona karta GPP i znaczek tej firmy a w profilu pisze zas bo chińsku iCARD APN cos takiego no i moja z ORANGE PL. ( soft 6.0.1) kilka programów które bym chciał zainstalować niestety sa na system 7.x.I moje pytanie czy jak zrobię update do 7.1.2( bo takie jest najnowsze oprogramowanie) to jest jakaś dobra karta żeby omijała tego simlocka?no i czy wszystko by na niej działało?

#10873 Bezal

Bezal
  • 3 postów

Napisano 12 sierpnia 2014 - 21:24

Mogłbyś mi napisać jak uruchomić internet w orange na rsim'ie? Mam iphona 5 iOS 7.1, zainstalowalem ir0setool i internet mi nie dziala. Jak wlacze romaing danych to pojawia sie ikonka E (edge) ale internet i tak nie dziala..

Znajdź i zainstaluj APN ze strony "unlockit. co.nz". To mi pomogło.

#10874 zemen

zemen
  • 71 postów
  • SkądToronto

Napisano 12 sierpnia 2014 - 22:59

Serwusik !!
Słuchajcie wiem że moje pytanie może być upierdliwe ale sorry taki mamy klimat ;) :D
Temat ten jest rozległy biorąc pod uwagę ilość postów i softów. 1088 to można by podzielić to na softy poszczególne... łatwiej by było znaleźć POMOC w konkretnym temacie... Tym temacie ;)

Do sedna :shock:
Mam pytanie i problem...:mrgreen:

Pytanie :confused:

Czy dam radę ściągnąć simloka z softu 7.0(11A465) Iphon 4
sieć ORANGE UK obecnie w połączeniu z firma T-MOBILE po nowemu EE

Chciałbym ominąć simloka...
Słyszałem że jest możliwość taka przed softem 7.1
Nie chciałbym używać jakiś kart typu rsim - r9sim różne są opinie...
Po staremu tak jak było wcześniej...

Wiem że ściągnięcie simloka z tego modelu tej sieci kosztuje 560 zł !!!

HELLP ME !!

#10875 Rajpen_Nh

Rajpen_Nh
  • 70 postów

Napisano 13 sierpnia 2014 - 22:11

@up
Podpinam się pod pytanie kolegi. Posiadam iPhone 4, T-Mobile UK, EE 15.6, Soft 7.0.4

Także chciałbym ominąć simlocka, czy jest taka mozliwość?

Znalazłem taką stronę, co o tym sądzicie?
http://ee.co.uk/help...king-your-phone

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych