Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#10801 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 29 June 2014 - 17:25

Weź pod uwagę że O2 Blacklist przechodzi 70-80% reszta nie do ruszenia :)

Nie wiem skąd masz te ceny poszukaj na ebay Unlock iPhone 4 4S 5 3G 3GS on O2 02 Tescos UK Blocked Barred Premium Blacklist | eBay

- - - Połączono posty - - -

No nie do końca tak, zdjęcie sim 195zł a czarna lista 330zł, ale dalej zastanawia mnie fakt że na pre-paidzie nie ma żadnych problemow a na abonamentowej są problemy?

Jest różnica w kartach SIM. Musisz zainstalować patcha i będzie działało.

#10802 tedypower

tedypower
  • 14 posts

Posted 29 June 2014 - 20:49

Weź pod uwagę że O2 Blacklist przechodzi 70-80% reszta nie do ruszenia :)

Jest różnica w kartach SIM. Musisz zainstalować patcha i będzie działało.

Skąd go ściągnąć i jak zainstalować ?

Już działa, pomogło zainstalowanie iROseTool

#10803 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 02 July 2014 - 09:17

Wyprzedzając pytania R-SIMy działają z 7.1.2 tak jak z 7.1.1 nic się nie zmieniło. :)

#10804 swiatek94

swiatek94
  • 450 posts

Posted 02 July 2014 - 15:46

To dobrze, a mam szybkie pytanie, bo wszędzie jest napisane inaczej. R-Sim Mini2 to najnowszy r-sim, na iphonie 5 i 5S będzie działała sieć 3G/LTE z tą kartą

#10805 Bogboss

Bogboss
  • 14 posts

Posted 04 July 2014 - 19:04

Kolejny raz się zawodze na rsim. Dostałem tu odpowiedz, ze rsim gold może nie ominąć simlocka w 4s i mam kupić rsim mini plus. Kupiłem i nadal nic. Przepraszam jest troszkę lepiej bo już coś zaczęło się dziać. Mam komunikat ze nieprawidłowa karta sim. Co jest grane ???? Po wybraniu odpowiednich pozycji. Czyli ip4s iOS 7 a pózniej canada fido na jednych kartach wywala mi aktywację i zaczyna ponownie się aktywować i po czasie komunikat ze nie można przeprowadzić aktywacji spróbuj pózniej. A na innych kartach nieprawidłowy sim. Po wyjęciu karty i wznowieniu aktywacji iPhone się aktywuje i mam komunikat ze aktywowany w sieci cdma a jak chce używać w Europie muszę zakupić odpowiednia kartę sim. Pomocy. Co mam robić ? iPhone 4 s 16gb iOS 7.1.1 simlock fido Kanada

#10806 jabba1

jabba1
  • 28 posts
  • SkądKraków

Posted 04 July 2014 - 23:04

Witam,
znalazłem taką o to ofertę:
Apple iPhone 5 16GB, Black, for Straight Talk, No Contract: Prepaid Cell Phones : Walmart.com
Cena jest dosyć kuszacą i bez kontraktu a aktualnie jestem w USA. Czy ktoś kupował telefon z Walmartu? Czy telefon nie ma simlocka na ten cały straight talk?
Z góry dzieki za pomoc

#10807 Bogboss

Bogboss
  • 14 posts

Posted 05 July 2014 - 07:00

Kusząca ??? Wg mnie wcale. Być może do tego simlock lub cdma

#10808 xborysx

xborysx
  • 1 posts

Posted 07 July 2014 - 07:08

Witam mam pytanie bo nie zlalazlem dokładnej odpowiedzi , Posiadam Iphone 5 ios 7.1.1 Jailbreak + r-sim mini+ ( uaktualniony do najnowszej wersji) + patch LTE (płatny) , czy w PLAY będzie działać LTE lub 3g?

#10809 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 07 July 2014 - 14:56

Kolejny raz się zawodze na rsim. Dostałem tu odpowiedz, ze rsim gold może nie ominąć simlocka w 4s i mam kupić rsim mini plus. Kupiłem i nadal nic. Przepraszam jest troszkę lepiej bo już coś zaczęło się dziać. Mam komunikat ze nieprawidłowa karta sim. Co jest grane ???? Po wybraniu odpowiednich pozycji. Czyli ip4s iOS 7 a pózniej canada fido na jednych kartach wywala mi aktywację i zaczyna ponownie się aktywować i po czasie komunikat ze nie można przeprowadzić aktywacji spróbuj pózniej. A na innych kartach nieprawidłowy sim. Po wyjęciu karty i wznowieniu aktywacji iPhone się aktywuje i mam komunikat ze aktywowany w sieci cdma a jak chce używać w Europie muszę zakupić odpowiednia kartę sim. Pomocy. Co mam robić ? iPhone 4 s 16gb iOS 7.1.1 simlock fido Kanada

Gdzie kupiłeś swoją kartę u nas ?? :)

Witam mam pytanie bo nie zlalazlem dokładnej odpowiedzi , Posiadam Iphone 5 ios 7.1.1 Jailbreak + r-sim mini+ ( uaktualniony do najnowszej wersji) + patch LTE (płatny) , czy w PLAY będzie działać LTE lub 3g?

Nie będzie

#10810 Negocjator007

Negocjator007
  • 18 posts
  • SkądWrocław

Posted 09 July 2014 - 00:38

Lucasmaster jaką r-simka ominę simlocka w iphone 5 z at&t z usa? Z góry dzieki pozdro

ewentualnie czy r sim air 2 ominie simlocka w iphone 5 z usa z sim na at&t i jak to bedzie dzialac

#10811 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 09 July 2014 - 18:50

Lucasmaster jaką r-simka ominę simlocka w iphone 5 z at&t z usa? Z góry dzieki pozdro

ewentualnie czy r sim air 2 ominie simlocka w iphone 5 z usa z sim na at&t i jak to bedzie dzialac

Dla iPhone 5 musisz kupić Mini+ lub Mini 2

#10812 Deeruv2

Deeruv2
  • 21 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 July 2014 - 20:21

R sim Jaka karta r sim potrzebna jest do 100% dzialania na iphone 5 ios 7.1.1 ? (Glownie chodzi o prawidlowe dzialanie internetu 3g itd.) aktualnie posiadam r sim 9 pro i niestety dziala mi tylko edge nawet po patchu z cydii.

#10813 Bogboss

Bogboss
  • 14 posts

Posted 10 July 2014 - 10:40

Kartę kupiłem na Allegro z Gdańska ale rownież sprawdziłem jej legalności na stronie rsim5 kodem pod zdrapka. Na wszystko piszesz ze będzie działać z rsim mini 2 lub r sim mini plus. Jednak na sieci USA czy canada tam gdzie rownież jest cdma niestety nie jest to możliwe. Czytałem na forum rsim5 ze jest jakiś sposób aktywacja nie poprzez cdma lecz karta sim pózniej jb i dopiero obejście simlocka ale ten sposób jest coś słabo opisany. Normalny sposób obejścia karta rsim w telefonach z tych państw nie działa. Jeśli jest inaczej to proszę podać taki sposób.

#10814 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 July 2014 - 10:45

Kartę kupiłem na Allegro z Gdańska ale rownież sprawdziłem jej legalności na stronie rsim5 kodem pod zdrapka. Na wszystko piszesz ze będzie działać z rsim mini 2 lub r sim mini plus. Jednak na sieci USA czy canada tam gdzie rownież jest cdma niestety nie jest to możliwe. Czytałem na forum rsim5 ze jest jakiś sposób aktywacja nie poprzez cdma lecz karta sim pózniej jb i dopiero obejście simlocka ale ten sposób jest coś słabo opisany.
Normalny sposób obejścia karta rsim w telefonach z tych państw nie działa. Jeśli jest inaczej to proszę podać taki sposób.

Po pierwsze nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz, na Mini 2 na dzień dzisiejszy da się uruchomić każdy telefon, łącznie z CDMA a niestety AIR 2 ma oprogramowanie które nie działa prawidłowo stąd brak tej karty w naszej ofercie. Kupiłeś kartę u nieautoryzowanego dystrybutora radź sobie sam, niestety zbyt wiele czasu poświęcam aby sprawdzać wszystko i rozwiązywać problemy.

Jaka karta r sim potrzebna jest do 100% dzialania na iphone 5 ios 7.1.1 ? (Glownie chodzi o prawidlowe dzialanie internetu 3g itd.) aktualnie posiadam r sim 9 pro i niestety dziala mi tylko edge nawet po patchu z cydii.

W jakiej sieci w PL, ogólnie działanie 3G nie zależy od podkładki tylko od karty SIM operatora.

#10815 Bogboss

Bogboss
  • 14 posts

Posted 10 July 2014 - 10:59

Nie mam karty air tylko rsim mini plus która sam osobiście polecales i ze na niej odblokuje simlocka. A teraz piszesz o rsim mini 2 ?

#10816 Bogboss

Bogboss
  • 14 posts

Posted 10 July 2014 - 14:08

Jeśli masz iPhone z sieci USA lub canada z cdma to nie daj się nabrać ze go odblokujesz poprzez rsim... Nie daj się naciągnąć.

Sprawdzone na rsim 9 gold rsim mini plus i rsim mini 2

#10817 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 July 2014 - 20:15

Jeśli masz iPhone z sieci USA lub canada z cdma to nie daj się nabrać ze go odblokujesz poprzez rsim... Nie daj się naciągnąć.

Sprawdzone na rsim 9 gold rsim mini plus i rsim mini 2

Jeśli masz problem z aktywacją CDMA wystarczy zrobić jailbreak, zainstalować odpowiedniego patcha i po problemie. Gdybyś kupił u nas dostałbyś instrukcję, ale niestety masa "pseudofachowców" nastawionych na zysk ma użytkownika w d… kupił niech ma, on tylko sprzedaje, a że nie wie co sprzedaje to martw się sam. Nie twierdzę żę R-SIM jest idealny, ale dla wielu użytkowników jest to często jedyna alternatywa. Ale oczywiście my Polacy wolimy oszczędzić 5zł i potem mieć pretensje do całego świata, że nie działa… Więc nie pozostaje mi nic innego jak napisać "Kupiłeś to masz"

#10818 Bogboss

Bogboss
  • 14 posts

Posted 10 July 2014 - 20:47

Nie należało juz w pierwszym moim poście napisać "kup u mnie a pomogę" ? Ale nie, napisałeś ze rsim9 gold czasami nie działa. Tylko rsim mini plus lub 2 dają efekt. To kupiłem i zapytałem dlaczego nie działa mimo Twoich zapewnień.

#10819 lucasmaster

lucasmaster
  • 495 posts
  • SkądŚwidnica

Posted 10 July 2014 - 21:32

Nie należało juz w pierwszym moim poście napisać "kup u mnie a pomogę" ? Ale nie, napisałeś ze rsim9 gold czasami nie działa. Tylko rsim mini plus lub 2 dają efekt. To kupiłem i zapytałem dlaczego nie działa mimo Twoich zapewnień.

Kupujesz gdzie uważasz za słuszne. Napisałem ci że na 9 GOLD nie uruchomisz. Jak masz mini+ i masz telefon CDMA to najlepiej zrobić jailbreak i zainstalować patcha tego: operational approach RSIM 9 PRO mini air,R-SIM8+,SAMSIM,3G,R-SIM5+,R-SIM6,RSIM5+,RSIM6,RSIM7,R-SIM7+,Unlock,iPhone5,iPhone4S,Firmware,Any version, No jailbreak

#10820 radoslaw96

radoslaw96
  • 3 posts

Posted 11 July 2014 - 11:12

Czy iPhone 5s z plusa ma simlocka?

#10821 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2947 posts

Posted 11 July 2014 - 11:18

Na pewno nie ma simlocka. Plus nie ma autoryzacji na iPhone więc nawet jakby chciał to by nie założył simlocka. Plus skupuje telefony z innych rynków często z za granicy i sprzedaje jako nowe. Sprawdź imei to wyskoczy inny kraj najprawdopodobniej.

#10822 Deeruv2

Deeruv2
  • 21 posts
  • SkądPoznań

Posted 11 July 2014 - 12:25

Mam iphone'a 5 z sim lockiem na sieć z USA a dokładnie sprint. Ios 7.1.1. Jaką kartę r sim musiałbym kupić zeby dziala internet lepszy niż edge. Albo co musiałbym zrobic (posiadam r sim 9 pro). Zainstalowaniem patcha z cydii odpowiedzialnego za działanie 3G lecz na moim systemie nie dziala. Moze downgrade i znowu patch a moze nowa karta? Co zrobic.? Ps dziala tylko edge. Sieć t mobile na kartę.

#10823 nowseb727

nowseb727
  • 7 posts

Posted 12 July 2014 - 10:22

Cześć Wszystkim,
Mam Iphona 4 z simlokiem na sieć SoftBank i znalazłem taki poradnik z filmikiem [url=http://maypalo.com/2012/04/22/video-tutorial-on-unlocking-iphone-4-iphone-4s-using-sam-method-video-guide/]Video Tutorial On Unlocking iPhone 4 & iPhone 4S Using SAM Method (Video Guide)[/url] Czy możecie powiedzieć mi czy to zadziała? Wiem ktoś odpowie sprawdź. Problem z tym ze to mój pierwszy Iphon i mam go od wczoraj wieczorem i kompletnie nie znam się na oprogramowaniu Iphona i nic co z nim związane, więc zanim się zabiorę za studiowanie tematyki związanej z iclud, cydia itd to chciałbym wiedzieć czy warto się zagłębiać. Wiem, że w necie oferują zdjęcie simloka to za ponad 500zl a nie chcę tyle wydawać.

Proszę o Wasze opinie na ten temat

#10824 adek2795

adek2795
  • 132 posts

Posted 12 July 2014 - 10:47

@up Ta metoda działa na starych OS i przy zapisanych SHSH + kodach aktywacji SAM. Zapewne kupiłeś iP 4 z OS 6.x lub 7.x więc zapomnij o tej metodzie :)

#10825 nowseb727

nowseb727
  • 7 posts

Posted 12 July 2014 - 10:52

nie mam ip4 z os 5.0.1

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users