Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 31 stycznia 2011 - 15:23

Napisano 31 stycznia 2011 - 15:28

Napisano 31 stycznia 2011 - 16:05
Rozumiem, że oni nie "popsują" go w ten sam sposób w jaki jak jestem w stanie to zrobić czyli zmieniając bb na iPoda no i będzie on untethered? Czy telefon będzie miał JB?.....albo teraz wgrasz oprogramowanie z ipada co wiąże się z częściowym "popsuciem" ... albo...z simlock.pl ...
Wielkie dzięki za odpowiedź, najwyraźniej będę musiał wydać kasę.
PS. a na czym tak naprawdę polega to popsucie przy zmianie bb Ipoda
Napisano 31 stycznia 2011 - 16:20

@wwwalka nie, oni ci nie zepsują

cały wątek o tym opisująPS. a na czym tak naprawdę polega to popsucie przy zmianie bb Ipoda

Napisano 31 stycznia 2011 - 20:03
Napisano 31 stycznia 2011 - 22:35
@wwwalka wcale nie udupiłeś telefonu
Jeśli to dla ciebie nie jest udupienie to hmmm...podmianka bb
Napisano 31 stycznia 2011 - 23:18
Dzięki za zainteresowanie, model to MB635 czyli chyba Canada sieć Rogers lub Fido, aktualny bb to 05.14.02 a bootloader to 5.9, mogę jescze podać imei jeśli było by konieczne.@wwwalka wcale nie udupiłeś telefonu :-), ...to zależy na jaką sieć masz zalożonego simlocka,....
Jakby co to czekam na dokładny model iPhona.
Czytałem ofertę simlock.pl i faktycznie odblokowują na stale iPhony ale tylko z niektórych sieci wiec ta oferta raczej mnie nie dotyczy. Nie piszą jak odblokowują je w ofercie "SimLock iPhone 3G & 3GS
Możliwe jest już odblokowanie iPhonów 3G oraz 3GS z softem 4.2.1, 4.1 oraz niższymi. Usługę wykonujemy od ręki w naszym serwisie lub wysyłkowo. Jesteśmy w stanie odblokować iPhona z każdej sieci. Po odblokowaniu telefon będzie miał najnowsza wersję oprogramowania ale przyszłe nowe wersje (których wgrywanie nie jest konieczne) spowodują ponowne założenie blokady simlock."
Nie ma słowa o zmianie bb i późniejszych problemach z aktualizacjami czy czymś takim.
Zainteresował mnie ten pomysł z kartą uniwersalną. Spróbuje się czegoś więcej o tym dowiedzieć.
Rozumiem, że posiadasz takową i wykonujesz usługę odblokowania?
Napisano 31 stycznia 2011 - 23:25
Napisano 01 lutego 2011 - 02:56
Napisano 01 lutego 2011 - 08:00
Spirit Team--MicroSIM cutter,MicroSIM adapter,Activation Card
Z tego co się zdążyłem zorientować chyba wszystkie oferty dostępne na allegro korzystają z ich rozwiązania.
Jeśli byś się zdecydował na czytnik MxKey to polecam zainstalować sterowniki z strony producenta MxKey, a nie te ewentualnie dostarczane przez sprzedawcę karty sim (tak było w moim przypadku), bo lepiej działają, a pod drugie zbyt prostacko zostały wyodrębnione z softu, ale to już sprawa gustu.
Zas do jailbreaka na uwięzi to akurat on nie jest związany z tym czy się posiada bb z iPada czy też nie. Jesli masz czas i chęć to proponowałbym poczekanie Tobie, aż sie ukaże nowy iOS słuchy chodzą iż odbędzie się to 2 lutego tego roku :-), a jailbreak (trwały) ma się pojawić po 10 lutym tego roku, po aktualizacji softu na iPki z Verizona. Akurat można się spodziewać, że faktycznie tak będzie bo jak do tej pory Geohot raczej słowa dotrzymywał.
@kajus01 powiem tak, jak dla mnie forum to nie jest miejsce na pisanie w gruncie rzeczy nic nie znaczących postów, typu "Jeśli to dla ciebie nie jest udupienie to hmmm... ". Poza tym to sprawa wiedzy, doświadczenia i paru innych indywidualnych spraw, a kwestia "udupienia" iPka nabierze nowego wymiaru. Bo jakby nie było iPek to tylko narzędzie jak każde inne, jak chociażby młotek, i dopóki działa sprawnie czy to na bb z iPada czy też bez niego to ja tam różnicy nie widzę. Ipek ma działać dobrze i basta. Ale to już rzecz gustu i podejścia do tego co nazywamy narzędziem.
@wwwalka "Rozumiem, że posiadasz takową i wykonujesz usługę odblokowania?" Zgadza się ale forum to nie miejsce na taką działalność bo tutaj bezgotówkowo się udzielam, a poza tym taki zestaw, w przypadku nieopatrznej aktualizacji zawsze się Tobie przyda.
Napisano 01 lutego 2011 - 11:10
w jednym zdaniu odpowiedziałem @wwwalka o wszystkich możliwościach a Ty wypisujesz jakieś eseje które nic nowego do tematu nie wniosłyalbo teraz wgrasz oprogramowanie z ipada co wiąże się z częściowym "popsuciem" tego telefonu albo jak do kolegi wyżej skorzystaj z simlock.pl albo odłóż go na jakiś czas do szuflady i jak wyjdzie nowy ultrasn0w
Po wgraniu tego co mu proponujesz albo już nie, bo chyba sam już nie wiesz, na pewno nie będzie działać dobrze o problemach masz tylko 90stron lamentu w tym topiku.Ipek ma działać dobrze i basta
Napisano 01 lutego 2011 - 13:11
Napisano 01 lutego 2011 - 13:26
@kajus01.:-D. Dobry jesteś. Nic mnie tak nie rozbawia jak argumentacja ad hominem :-). A teraz troszkę argumentacji ad rem:
Po pierwsze wykonywałeś kiedykolwiek jailbreak z wgraniem bb z iPada?
Po drugie jeśli tak to ile razy Tobie GPS padł?
Po trzecie skąd ta pewność że to spowodował bb iPada a nie kulawo wykonany jailbreak?
Po czwarte pisz na temat :-)
Czyli wszyscy którzy mają problem po bb z ipada z gps to ludzie którzy nie potrafią robić jb ? Wiem Ty jeden potrafisz to zrobić najlepiej. Plus brak możliwości powrotu do oryginalnego softu apple bezcenna. BTW mówi się ad personam...
Napisano 01 lutego 2011 - 19:23
Napisano 01 lutego 2011 - 19:46
Odblokowałem swojego iPhone 3g po przez customer service irlandzkiego O2. Dostalem informację na maila, że mój iPhone jest odblokowany i wystarczy podłączyć go pod iTunes. Widziałem, że Wam pojawiło się jakieś info o odblokowaniu mi nic nie wyskoczyło. Może odblokowanie odbędzie się przy aktualizacji softu? Tylko, że nie chcę ryzykować Miał ktoś podobne doświadczenia?
Wsadź sima konkurencyjnej firmy (innej niż tej co miałeś oryginalnie simlocka - wnioskuje o2) i podepnij raz jeszcze pod iTunes. Wyskoczy komunikat, że telefon jest odblokowany. To wszystko.
Napisano 01 lutego 2011 - 20:01
Napisano 01 lutego 2011 - 20:05
Podpinam pod iTunes z kartą z ery i nic. Wysłałem im maila zobaczymy co oni na to?
No ale jak wkładasz tą kartę Ery to lapie normalnie sygnał? Da się dodzwonić/zadzwonić? jakie są objawy?
Napisano 01 lutego 2011 - 20:33
Napisano 01 lutego 2011 - 20:38
Więc tak:kupiłem iPhone w irlandzkim O2. Po powrocie do Polski od roku używam Ery bo mam ściągniętego simlocka na sofcie 3.1.2. Odpisali mi "Yes, syncing the iPhone with a Polish sim card to iTunes should work. Try doing a restore through iTunes instead." Tylko co gdy dam restore a simlock nie zostanie ściągnięty?
Masz zdjętego simlock'a jailbreak'iem? Wydaje mi się, że:
- albo nie było tam simlocka wcześniej - wiec bez problemu wszystko działa.
- albo był zdjęty simlock przez jakiegoś redsnowa, albo cos po Jailbreaku.
- albo teraz musisz zaktualizować do najnowszego softu poprzez iTunes co tym samym zdejmie simlocka fabrycznia i raz na zawsze.
Jeżeli załatwiałeś z O2 legalnie zdjęcie simlock'a wszystko bedzie dzialac. Ja robiłem i na 3G i na 4 w O2 UK i jest pięknie.
Napisano 01 lutego 2011 - 20:39
Napisano 01 lutego 2011 - 20:54

---------- Wpis dodano o 20:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:50 ----------
Jak masz simlocka ściągnietego programowo to nie wyświetli komunikatu na pewno.
Czyli gdy wgram nowy soft okaże się czy mnie nie nabrali

Napisano 01 lutego 2011 - 20:56

Napisano 01 lutego 2011 - 21:01
Napisano 01 lutego 2011 - 21:03

Napisano 01 lutego 2011 - 21:04
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych