Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#9501 adek2795

adek2795
  • 132 postów

Napisano 04 października 2013 - 17:35

W kompendium wiedzy jest napisane, że nie ma możliwości ominięcia locka na ios7, podobno z 4s i 5 działają niektóre r-sim, a co do zdjęcia locka na stałe to sprawdź na simlock.pl czy innych stronach które oferują tego typu usługi..

#9502 maraszkiewicz

maraszkiewicz
  • 8 postów

Napisano 06 października 2013 - 11:28

Witam Siedzę na forum od jakiegoś czasu posiadałem wcześniej kilka iphone'ów 3G zakupiłem wczoraj iphone 4 32GB model MC605B/A Wersja oprogramowania 6.1.3 bez simlocka. Moje pytanie dotyczy aktualizacji oprogramowania. Czy po aktualizacji do najnowszego ios nie stracę simlocka. Z tego co znalazłem ten modlem ma zdjętego simlocka przez operatora.

#9503 piotreku

piotreku
  • 1 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 06 października 2013 - 14:15

Simlock Ci się nie cofnie. Możesz ze spokojną głową aktualizować

#9504 Krzysztof Janusz

Krzysztof Janusz
  • 3 postów
  • SkądNowy Sącz, Poland

Napisano 07 października 2013 - 18:19

Witam
Mam takie pytanie czy ktoś spotkał się z tą stroną ? Czy to jest jakiś fake ?
[url=http://iphonegeeks.us/#]Factory Unlock Any iPhone Easily !![/url]
Bardzo bym prosił o odpowiedz :)
Dziękuje i pozdrawiam Krzysiek

#9505 Krzycho.

Krzycho.
  • 6 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 08 października 2013 - 08:34

Wygląda to zachęcająco - pytanie tylko czy jest skuteczne.

#9506 Dares

Dares
  • 407 postów
  • SkądKatowice

Napisano 08 października 2013 - 09:51

Wygląda to zachęcająco - pytanie tylko czy jest skuteczne.

fail jak nic, jak chcecie się nabrać na wyłudzenie kasy to serdecznie zapraszam do skorzystania

#9507 piter123

piter123
  • 51 postów

Napisano 08 października 2013 - 17:49

Proszę o kontakt PW osobę która niedawno kupiła xsim tutaj Karta X-SIM Nano dla iPhone 5
mam sprawę.

#9508 crissbohm

crissbohm
  • 8 postów
  • SkądLubliniec, Poland

Napisano 08 października 2013 - 19:09

Ja mam takie pytanie, ale tylko pytanie Czy ingerencja w pliki systemowe iphona da rade ominąć simlocka ale nie ściągnąć

#9509 wojnarfilm

wojnarfilm
  • 2 postów

Napisano 08 października 2013 - 20:12

Witam, czy istnieje nakładka omijająca simlocka na iPhone 4 ? Na Allegro dostępne są tylko dla modeli 4s/5 . Posiadam iPhone w sieci UK T-mobile, BB 04.12.09

#9510 arturek507

arturek507
  • 18 postów

Napisano 08 października 2013 - 20:25

Posiadam iPhone 5 z blokadą na o2. iOs 7.0.2. Jest możliwe ominiecie tego jakąś podkładką? Mam czarną listę bo niestety zostałem oszukany przez Pana z allegro a chciałbym go odblokować tanio. Podobno po tym JB bedzie można coś zrobić z repo. Pomoże ktoś?

#9511 crissbohm

crissbohm
  • 8 postów
  • SkądLubliniec, Poland

Napisano 08 października 2013 - 21:08

Witam,
czy istnieje nakładka omijająca simlocka na iPhone 4 ? Na Allegro dostępne są tylko dla modeli 4s/5 . Posiadam iPhone w sieci UK T-mobile, BB 04.12.09

Mam ten sam problem tylko ze ja mam 4.12.02 i z softbank. I jak narazie nie widac aby takowa nakladka powstala. Na stronie geveya pisze ze nie zrobia bo kazdy potrafi za male pieniadze zrobic factory unlock, tylko ze nie wszystkie sieci sa tanie do sciagniecia

#9512 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 09 października 2013 - 00:22

Mam ten sam problem tylko ze ja mam 4.12.02 i z softbank. I jak narazie nie widac aby takowa nakladka powstala. Na stronie geveya pisze ze nie zrobia bo kazdy potrafi za male pieniadze zrobic factory unlock, tylko ze nie wszystkie sieci sa tanie do sciagniecia

Nie ma nakładki na czwórkę z tymi basebandami, niestety prawdopodobnie też już takowe nie powstaną, bo zainteresowanie czwórkami drastycznie spada.

#9513 Krzycho.

Krzycho.
  • 6 postów
  • SkądBiałystok, PL

Napisano 09 października 2013 - 07:37

Pisałem już o tym w temacie iPhone z USA ale nikt nie odpowiedział, może tutaj ktoś będzie bardziej się orientował:

Aktualnie używam iPhone'a 4S (wersja oprogramowania 6.1.3 (10B329)), który został przywieziony z USA. Jest z nim trochę dziwna sytuacja, ponieważ dostałem do niego podkładkę w rodzaju R-Sim z informacją, że jest założony simlock oraz żeby nie aktualizować oprogramowania (stwierdził to jakiś fachowiec w Stanach). Po przeczytaniu wielu tematów na forum sprawdziłem imei telefonu na stronie imei.info i otrzymałem m.in. takie informacje:
Activated: Yes
Contract until: Unknown
SIM lock: unlocked

Po włożeniu karty sim z sieci Play telefon łapie zasięg i można wykonywać oraz odbierać połączenia. Włożyłem ponownie podkładkę pod kartę sim ponieważ boję się żeby telefon nie zablokował się (za mało jeszcze wiem na temat Iphone'ów ;) )
W jaki sposób mogę upewnić się co do tego simlocka i w związku z tym pełnej funkcjonalności tego sprzętu?

Dodam, że mój znajomy ma podobny problem z iPhone'm 4S... telefon działa mu w Orange natomiast w Play już nie.

#9514 Amex

Amex
  • 1 711 postów

Napisano 09 października 2013 - 08:16

"Activated: Yes Contract until: Unknown SIM lock: unlocked". Z tego opisu wynika ze tel jest bez SIMlocka co możesz łatwo sprawdzić. Jeśli możesz korzystać z tel bez R-Sim-to oznacza ze ma on zdjetego SIMlocka. A jeśli chodzi o aktualizację softu do iOS 7-to odradzam. Nie warto.

#9515 crissbohm

crissbohm
  • 8 postów
  • SkądLubliniec, Poland

Napisano 09 października 2013 - 18:08

Ja mam prośbę, czy mógł by mi ktoś wysłać "SAM Tickets" chociaż wiem że nie zadziałają, ale może coś wykombinuje. Do iphona 4G

#9516 loca91

loca91
  • 3 postów

Napisano 10 października 2013 - 11:29

iPhone 4, bb 04.10.01 Witam, Mam iPhone 4, bb 04.10.01 i starego geveya w nim (nawet nie wiem jaki to model). Zawsze bałam się go aktualizować dlatego moja wersja w nim dotychczas to 4.3.5. Chciałabym zaktualizować go do wersji 7.0 i moje pytanie - czy iphone będzie działał z tą kartą gevey? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, więc proszę o pomoc :) Dziękuję i pozdrawiam!

#9517 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 10 października 2013 - 11:38

Witam,

Mam iPhone 4, bb 04.10.01 i starego geveya w nim (nawet nie wiem jaki to model). Zawsze bałam się go aktualizować dlatego moja wersja w nim dotychczas to 4.3.5. Chciałabym zaktualizować go do wersji 7.0 i moje pytanie - czy iphone będzie działał z tą kartą gevey? Jestem kompletnie zielona w tym temacie, więc proszę o pomoc :)

Dziękuję i pozdrawiam!

Nie bedzie działał.

#9518 loca91

loca91
  • 3 postów

Napisano 10 października 2013 - 18:31

iPhone 4, bb 04.10.01 Dzięki za odpowiedź :) a co muszę zrobić, żeby móc go zaktualizować i żeby działał? Czy nie da się nic zrobić?

#9519 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 października 2013 - 18:33

Dzięki za odpowiedź :) a co muszę zrobić, żeby móc go zaktualizować i żeby działał? Czy nie da się nic zrobić?

Póki co nie da się.

Ja mam prośbę, czy mógł by mi ktoś wysłać "SAM Tickets" chociaż wiem że nie zadziałają, ale może coś wykombinuje. Do iphona 4G

Co to jest iPhone 4g ? Jakaś chińska podróbka ?

#9520 loca91

loca91
  • 3 postów

Napisano 10 października 2013 - 18:49

Dzięki wielkie za pomoc, pozdrawiam.

#9521 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 10 października 2013 - 20:56

Póki co nie da się.

Co to jest iPhone 4g ? Jakaś chińska podróbka ?

co za człowiek, zawsze musi się do czegoś dopieprzyć, ja rozumiem że u was w Lublinie nie ma pracy ale to nie powód żeby wyładowywać agresje na forum.

PS. A iPhone 4G może również oznaczać generację

#9522 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 10 października 2013 - 21:05

Nie ma czegoś takiego, jak iPhone 4G i Paf słusznie, jak to nazwałeś, się dopieprzył. Ktoś będzie szukał informacji o chociażby Touchu 4G i wyszukiwarka mu wypluje błędnie ten wątek. Pamiętaj, że forum jest dla ludzi szukających, a nie piszących. Trzeba się porozumiewać tak, żeby ułatwić zadanie znalezienia czegoś potomnym.

#9523 wiktor96

wiktor96
  • 420 postów

Napisano 10 października 2013 - 23:08

OK, tylko Paf dopierdziela się do byle czego, ile jego postów to poszukaj sobie bla bla bla, ja rozumiem że niektórzy są leniwi, ale wystarczy na takie posty nie odpowiadać bo robi się zbędny spam, w dodatku te jego chamskie docinki.

#9524 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 11 października 2013 - 06:01

OK, tylko Paf dopierdziela się do byle czego, ile jego postów to poszukaj sobie bla bla bla, ja rozumiem że niektórzy są leniwi, ale wystarczy na takie posty nie odpowiadać bo robi się zbędny spam, w dodatku te jego chamskie docinki.

Co najmniej 10 osób na tym forum odpowie w ten sam sposób, ale co tam urażona duma robi swoje ;)
Tak dla twojego info, był już temat o SAM i "Tickets" i o tym jak go przerobić, ale to dawało tyle że wybrana karta działała w innym urządzeniu. No ale co tam ty pewnie szukałeś na forum i widziałeś ten temat.

#9525 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 11 października 2013 - 07:39

Tak dla twojego info, był już temat o SAM i "Tickets" i o tym jak go przerobić, ale to dawało tyle że wybrana karta działała w innym urządzeniu. No ale co tam ty pewnie szukałeś na forum i widziałeś ten temat.

Był taki temat? Szukałem swego czasu informacji na ten temat i nie umiałem znaleźć nic ciekawego. To jak w końcu jest z przenoszeniem ticketów pomiędzy urządzeniami? Czy mój ticket zachowany jeszcze jak używałem czwórki mogę użyć w aktualnie używanej 4S? Oczywiście karta sim jest ta sama. Samo podmienienie folderu Lockdown nic nie dało

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych