Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#8376 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 13:56

Wydaje mi się że iPhone IMEI Checker with SIMLock Status & Fast AT&T USA Iphone Unlock Service ! jeżeli na tej stronie pokazuję że Twój iPhone jest zablokowany tzn. że ten "butik" zrobił w bambuko Twojego kuzyna i telefon nadal posiada simlocka.

#8377 mesay

mesay
  • 3 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 16:02

Hmm, rozumiem. A czy orientujesz się czy po zgłoszeniu o zdjęcie simlocka do apple i po "odhaczeniu" mojego iphone w bazie będzie pokazywało: Unlocked natychmiast? Mimo tego ze iPhone jeszcze nie został podłączony do itunes i lock nie został realnie usuniety? Cieżko mi to wytłumaczyć ;p

#8378 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 16:20

Hmm, rozumiem. A czy orientujesz się czy po zgłoszeniu o zdjęcie simlocka do apple i po "odhaczeniu" mojego iphone w bazie będzie pokazywało: Unlocked natychmiast? Mimo tego ze iPhone jeszcze nie został podłączony do itunes i lock nie został realnie usuniety? Cieżko mi to wytłumaczyć ;p

Szczerze to nie mam pojęcia jak to działa. Sprawdzałem parę telefonów tą stroną i ani razu się nie pomyliła. Myślę że jest jak piszesz i że w momencie pozbycia się simlocka telefon zacznie widnieć jako odblokowany.

#8379 niezawodnie

niezawodnie
  • 2 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 19:03

Witam wszystkich :)

Kupiłam iPhone'a 4, ma simlocka na którąś z szwedzkich sieci. I tu moje pytanie: telefon ma iOS 5.1.1 i baseband 04.12.01, czy ta karta gevey ominie ten simlock ? [url=http://allegro.pl/gevey-ultra-unlock-iphone-4g-4-0-4-3-i2871017800.html]GEVEY ULTRA UNLOCK IPHONE 4G 4.0 - 4.3 (2871017800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]
Jeżeli nie, to w jaki sposób mogę ominąć simlocka ?

jeżeli podobny był, to proszę wskażcie mi go :) jestem zielona jeżeli chodzi o apple'a, próbowałam sama znaleźć odpowiedź, ale jak na razie to za dużo nowego słownictwa :)

Pozdrawiam

#8380 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 19:09

Witam wszystkich :)

Kupiłam iPhone'a 4, ma simlocka na którąś z szwedzkich sieci. I tu moje pytanie: telefon ma iOS 5.1.1 i baseband 04.12.01, czy ta karta gevey ominie ten simlock ? GEVEY ULTRA UNLOCK IPHONE 4G 4.0 - 4.3 (2871017800) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jeżeli nie, to w jaki sposób mogę ominąć simlocka ?

jeżeli podobny był, to proszę wskażcie mi go :) jestem zielona jeżeli chodzi o apple'a, próbowałam sama znaleźć odpowiedź, ale jak na razie to za dużo nowego słownictwa :)

Pozdrawiam

Po 1. http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Po 2. W linku do aukcji jaki podałaś masz niezbędne info czy ten gevey działa czy nie.
Po 3. Co mamy ci wskazywać skoro nawet nie przejrzałaś ostatniej strony tego tematu.

#8381 animqe

animqe
  • 7 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 19:46

WITAM PONOWNIE ;* Pisze do użytkowanika o nazwie " Paf " poniewaz jak do tej pory pomogl mi najwiecej ;) poniezej zamieszczam dane mojego IPKA i tydzien produkcji :) jednak dalej nie wiem czy z ta data jestem w stanie podniesc BB do iPadowego i potem smialo strzelic downgrade do 5.13.02 zeby ultrasnow'em sciagnac simlocka czy tez nie iz z ta data produkcji powaznie uszkodze telefon ?? Dziekuje z gory i pozdrawiam ;* Production week: 42 (October) Production number: 3461 (within this week) Name: iPhone 3GS ModelCode: iphone_3gs Model Number: MC134

#8382 niezawodnie

niezawodnie
  • 2 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 20:55

fakt, przepraszam, powinnam doczytać :) w takim razie zapytam inaczej: kiedy może się pojawić sposób na ominięcie simlocka z softem 5.1.1 i bb 4.12.01 ?

#8383 banan666

banan666
  • 22 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 21:15

Wie ktoś może coś o tej stronie?
Unlock iPhone & Jailbreak iPhone 5 / 4S / 4 / 3GS / 3G - Now iOS 5.1.1 included!
To fake czy nie?

#8384 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 19 grudnia 2012 - 21:29

JailBreak softu 5.1.1 na iPhone 5? Szkoda, że nie ma takiej kombinacji Jeśli JailBreak nie ujrzy światła dziennego dla każdego to żaden serwis nie będzie oferował takich usług - FAKE

#8385 banan666

banan666
  • 22 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 21:41

tak też myślałem kolego...

#8386 animqe

animqe
  • 7 postów

Napisano 19 grudnia 2012 - 23:56

Czy moze ktokolwiek mi pomoc?? Wiem ze downgrade z BB od iPada 6.15 do 5.13.02 mozna uczynic przez redsnow jednak trzeba znac date produkcji iphone'a a dokladnie tydzien. Ponizej zamieszczam dane o moim iPhonie a pytanie brzmi czy na moim iPhonie jest mozliwy taki downgrade?? z gory dziekuje i pozdrawiam :) Production week: 42 (October) Production number: 3461 (within this week) Name: iPhone 3GS ModelCode: iphone_3gs Model Number: MC134

#8387 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 11:01

Czy moze ktokolwiek mi pomoc??

Wiem ze downgrade z BB od iPada 6.15 do 5.13.02 mozna uczynic przez redsnow jednak trzeba znac date produkcji iphone'a a dokladnie tydzien. Ponizej zamieszczam dane o moim iPhonie a pytanie brzmi czy na moim iPhonie jest mozliwy taki downgrade??
z gory dziekuje i pozdrawiam :)

Production week: 42 (October)
Production number: 3461 (within this week)
Name: iPhone 3GS
ModelCode: iphone_3gs
Model Number: MC134

Ile można ? Gdy będziesz próbowała wgrać BB od iPada redsnow poinformuje Cie z którego tygodnia powinien być iPhone...
Zacznij w końcu używać Google i wyszukiwarki.

#8388 animqe

animqe
  • 7 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 15:50

O jeju po co tak sie denerwować...?? :o Paf wez wyluzuj bo spinasz sie strasznie, masz napewno wieksza wiedze na temat jednak pamietaj ze nie ten bogaty kto ma a ten kto umie sie dzielic ;) pozdrawiam

#8389 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 20 grudnia 2012 - 19:24

O jeju po co tak sie denerwować...?? :o

Paf wez wyluzuj bo spinasz sie strasznie, masz napewno wieksza wiedze na temat jednak pamietaj ze nie ten bogaty kto ma a ten kto umie sie dzielic ;)

pozdrawiam

Wszystko jest wałkowane milion razy, czym mam sie dzielić ? Tym że umiem użyć google i wyszukiwarki ?No tak to jest trudne i na koniec :
"We live in the era of the smart phones and stupid people" sad but true...
pozdrawiam.

#8390 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 24 grudnia 2012 - 23:43

Po pierwsze Wesołych Świąt :D
No a teraz mogę przejść do rzeczy. Więc tak jakiś czas temu za pomocą tego wątku zrobiłem unlock'a (mam ip 3gs bb 05.13.04 FW 5.1.) metoda podnoszenia bb do ipad bb i później downgrade. Teraz pomyślałem żeby upnąć do wersji ios do 6.0 i zdjąć simlock'a a że miałem pewne zaległości no to poczytałem tutaj trochę no ale mam parę pytań. Tutaj na stronie jest napisane http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html

iOS 6.0.1

iPhone 3GS
BB: 05.16.07
SIM: Brak (tylko iPad BB)

iPhone 4
BB: 04.12.02
SIM: Brak
iPhone 4S
BB: 3.0.04
SIM: Brak
iPhone 5
BB : 1.01.00
SIM : Brak

Ultrasn0w fixer dla 6.0.1 juz znajduje sie w repo.iparelhos.com

Wnioskując co do tego to mój bb się nie zgadza z tym co jest napisane powyżej czy mogę podwyższyć BB ?

#8391 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 10:06

Po pierwsze Wesołych Świąt :D
No a teraz mogę przejść do rzeczy. Więc tak jakiś czas temu za pomocą tego wątku zrobiłem unlock'a (mam ip 3gs bb 05.13.04 FW 5.1.) metoda podnoszenia bb do ipad bb i później downgrade. Teraz pomyślałem żeby upnąć do wersji ios do 6.0 i zdjąć simlock'a a że miałem pewne zaległości no to poczytałem tutaj trochę no ale mam parę pytań. Tutaj na stronie jest napisane http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Wnioskując co do tego to mój bb się nie zgadza z tym co jest napisane powyżej czy mogę podwyższyć BB ?

A przeczytałeś dalej ten post ? Masz tam metodę jak zrobić soft który nie podnosi BB.

Nic prostszego. Wystarczy tylko zrobić soft który nie podniesie Basebandu.

Jak to zrobić ?

Są 2 sposoby.

1.Robimy soft przy użyciu snowbrezze. Uruchamiamy program, klikamy strzałkę w prawym dolnym rogu, wskazujemy oryginalny soft lub pobieramy go, wybieramy opcję „Baseband Preservation mode”. Czekamy aż soft skończy się robić, następnie wprowadzamy telefon w pwng DFU , odpalamy iTunes i trzymając shift klikamy odtwórz i wskazujemy soft zrobiony przez snowbrezze.

2.Używamy Programu Redsnow. I kolejno pod odpaleniu programu klikamy „Extras”, „Custom ipsw „ i czekamy aż soft się zrobi. Potem klikamy „Pwned DFU” , wprowadzamy dzięki temu telefon w dfu i następnie podobnie jak w przypadku Snowbrezze z shiftem odtwarzamy oprogramowanie wskazując soft zrobiony przez Redsnowa.

#8392 kis_s

kis_s
  • 147 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 12:19

tak to czytałem ale mi bardziej chodziło o fakt że ja mam inny BB niż tam podany, z tego co wnioskuje mój jest niższy i dlatego pytałem się o to czy muszę podwyższyć BB do 05.16.07 czy na moim też mogę bez problemu wykonać unlock'a jak wgram ios 6.0.1

#8393 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 25 grudnia 2012 - 19:31

tak to czytałem ale mi bardziej chodziło o fakt że ja mam inny BB niż tam podany, z tego co wnioskuje mój jest niższy i dlatego pytałem się o to czy muszę podwyższyć BB do 05.16.07 czy na moim też mogę bez problemu wykonać unlock'a jak wgram ios 6.0.1

A umiesz myśleć ? Jeżeli masz BB który współpracuje z Ultrasnowem to robisz soft który go nie zmieni , po czy wrzucasz go do telefonu i odblokowujesz Ultrasnowem.

#8394 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:21

Witam wszystkich,mam pytanko gdyż od dwóch dni walczę z moim ip4 ,soft 6.0.1 bb 04.12.02 zrobiony jb redsnowe 0.9.15b3,simlock próbuje zdjąć ultrasnowem i fixerem ale lipa cały czas "brak sieci",czy ktoś może mi pomóc,przeczytałem wszystkie wasze poradniki i nic nie mogę zrobić bardzo proszę o pomoc.

#8395 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:23

Witam wszystkich,mam pytanko gdyż od dwóch dni walczę z moim ip4 ,soft 6.0.1 bb 04.12.02 zrobiony jb redsnowe 0.9.15b3,simlock próbuje zdjąć ultrasnowem i fixerem ale lipa cały czas "brak sieci",czy ktoś może mi pomóc,przeczytałem wszystkie wasze poradniki i nic nie mogę zrobić bardzo proszę o pomoc.

Może łaskawie poczytaj jakie Basebandy obsługuje Ultrasnow, to dowiesz się czemu masz "brak sieci".
Jeżeli przeczytałeś wszystkie poradniki i ten http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html radze zacząć uczyć się czytania ze zrozumieniem, bo w tym linku masz wszystko wypisane łopatologicznie.

#8396 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:24

Paf,przyjacielu a mozesz bliżej coś podać

#8397 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:25

Paf,przyjacielu a mozesz bliżej coś podać

Nie,nie mogę wszystko masz w linku.

#8398 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:27

Ok. ale może teraz powiesz mi co mogę zrobić bo ten bb jest nieobsługiwany .

#8399 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:30

Ok. ale może teraz powiesz mi co mogę zrobić bo ten bb jest nieobsługiwany .

Masz wszystko napisane w linku, naucz się czytać ze zrozumieniem.
Jeżeli nie możesz zdjąć simlocka przez ultrasnow i geveya to co ci zostaje ?

#8400 ramzez

ramzez
  • 184 postów
  • SkądNaas,Irlandia

Napisano 26 grudnia 2012 - 12:36

Ja wszystko rozumiem , ale w Twoim poradniku jest napisane że może bb od ipada wgrać a później zrobić obniżenie do ostatniego który obsługuje ultrasnow,czy tak się da ,chyba że ja źle to rozumuję.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych