Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Napisano 13 grudnia 2012 - 21:59
Napisano 14 grudnia 2012 - 11:40
Witam!
Utworzylem temat w pytaniach i problemach dotyczacych iPhone, ale zostal wklejony link do tego tematu, a moj watek zamknieto, wiec pisze tutaj.
Kupilem wczoraj iPhone'a 4, ktory pochodzi z zagranicy(Anglia, jesli dobrze pamietam). Jest na nim iOS 4.2.1 i chcialbym zaktualizowac go do najnowszej wersji(chyba, ze polecacie jakas inna? taki offtop ), ale zauwazylem od razu, ze jest na nim Cydia, czyli iPhone jest po jailbrake'u i tu pytanie: jak zaktualizowac iOSa w takim przypadku? Zaznaczam, ze jestem zielony, wiec prosilbym o dokladniejsze wytlumaczenie... Dodam jeszcze, ze jest na nim simlock, przez ktorego dzialaja tylko karty zagraniczne(prawdopodobnie z Anglii). Mam geveya, dzieki ktoremu moja SIM dziala, ALE... Napisze na czym mi zalezy: chce jedynie zaktualizowac iOSa, simlock moze zostac(aby tylko pozniej nadal gevey dzialal), jailbreak moze byc, a moze go nie byc, bez znaczenia. Czy da sie cos takiego zrobic? Jesli tak to jak?
Z gory dziekuje za pomoc,
Pozdrawiam, Rader
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
http://myapple.pl/ip...os-5_1_1-a.html
Dwa miliony razy omawiane...
Napisano 14 grudnia 2012 - 14:19
Napisano 14 grudnia 2012 - 14:39
Tak, telefon po każdej aktualizacji/restore nie bedzie miał simlockaCzy kiedy imei iphone'a jest wpisany na serwer Apple jako odblokowany to jest to już na stałe? Czy zdarzyła się kiedyś komuś sytuacja, że iPhone miał ściągnięty simlock przez operatora bądź serwisy typu simlock.pl a po jakimś czasie ten simlock powrócił?
Załóżmy, że wyniknęłaby taka sytuacja, że np. ktoś z Dev-Team'u znalazł by lukę pozwalającą dodać imei telefonów, które niekoniecznie kwalifikują sie do odblokowania i opublikowaliby metodę jak to zrobić, skorzystałoby z tego sporo osób a Apple by to szybko załatało - myślicie, że jest możliwe żeby po czymś takim "cofneli" odblokowania?
Napisano 14 grudnia 2012 - 18:52
Nie do końca o to mi chodziło. Miałem na myśli hipotetyczną sytuację gdzie imei telefonu został dodany na serwer apple w nie do końca legalny sposób, np. poprzez wykorzystanie jakiejś luki. Czy była kiedyś taka sytuacja, że operator np omyłkowo odblokował telefon a później znowu 'nałożył' simlocka? Ale to takie gdybanie, nie do końca ważne.Tak, telefon po każdej aktualizacji/restore nie bedzie miał simlocka
Mam inne pytanie. Czy to normalne, że po włożeniu Gevey Ultra S do telefonu po kilkunastu minutach "zjadło" mi z karty ok 30 zł? Nie miałem włączonego 3g/edge w ogóle internetu. Aktualnie zostało mi na koncie 30 groszy i nie zżera dalej, o co chodzi?
Napisano 15 grudnia 2012 - 16:59
Napisano 15 grudnia 2012 - 17:29
Witam!
Kupilem iPhone'a 4 pochodzacego z UK i majacego simlocka na UK Orange. Postanowilem, ze nie mam sily bawic sie z tym simlockiem i zrobie sobie iPoda - sim bede nosil w moim 3g. iPhone byl po jailbrake'u, byl iOS 4.2.1, chcialem go zaktualizowac do najnowszego, wiec zrobilem restore, zeby usunac JB i zaktualizowac, wszystko ladnie, zrobilo sie, ALE. Nie przewidzialem tego, ze trzeba go bedzie przeciez aktywowac. Kaze mi wlozyc karte sim bez kodu pin. Jezeli zignoruje ten komunikat i wybiore dalej jezyk, kraj i wifi to zaczyna sie na kilka sekund aktywowanie, po czym wyskakuje "We're sorry, we are unable to..." na gorze, a na srodku "Please try again later, or contact customer care". I kilka pytan:
1. Czy mozna go jakos aktywowac bez karty sim? Czytalem cos o haktywowaniu, ale czy mozna to wykonac na najnowszym iOSie?
2. Jesli nie mozna, to rozumiem, ze musze wlozyc koniecznie karte UK Orange?
3. Czy bedzie mozliwe aktywowanie jezeli kupie np na allegro karte UK Orange i po prostu wloze ja do iPhone'a? Znalazlem jedna na allegro, ale ma zerowy stan konta. Czy nie bedzie to problemem?
Z gory dziekuje za pomoc,
Rader
Tak, robisz to redsn0w 0.9.15b3 wcześniej wskazując w nim iOS 6.0
Napisano 15 grudnia 2012 - 22:52

Napisano 16 grudnia 2012 - 17:37
PS Wybralem wersje pliku 6.0.0 (iPhone 4), moze powinienem wybrac 6.0.0 (iPhone 4 GSM) albo 6.0.0 (iPhone 4 CDMA)? Czym one sie roznia?
Napisano 16 grudnia 2012 - 17:59
Probowalem to jednak zrobic z uzyciem redsnowa, bo gdyby sie udalo, wspomniany przeze mnie uzytkownik nie musialby wysylac paczki. Natrafilem jednak na problem. Robie wszystko zgodnie z tym poradnikiem: How to Jailbreak iOS 6.0.1, ale w momencie kiedy ekran iphone'a jest czarny i przeskakuja na nim te biale napisy cos sie psuje, bo po kilku sekundach zaczyna sie wyswietlac tylko "please wait" i po chwili caly ekran zapelniony jest napisami "please wait" i nic sie nie dzieje, moge tak czekac do jutra. Jak w tym momencie probuje zrobic Just Boot to wyswietla sie logo pineapple i nic sie nie dzieje dalej. Gdy wlaczam iphone'a normalnie(bez redsnowa) to jest to samo co przed jailbrake'owaniem - ekran wyboru jezyka, kraju i wifi i oczywiscie nadal nie mozna w nim dokonac aktywacji. Dodam, ze zaznaczalem tylko "Install Cydia" - powinienem zaznaczyc cos jeszcze? Uzywalem oczywiscie tego pliku dla iOS 6.0. Prosze o pomoc
PS Wybralem wersje pliku 6.0.0 (iPhone 4), moze powinienem wybrac 6.0.0 (iPhone 4 GSM) albo 6.0.0 (iPhone 4 CDMA)? Czym one sie roznia?
usisz wybrać iphone3,1 6.0 czyli Iphone 4 GSM.
Od nowa wgraj czystego 6.0.1 ( na tym już nic nie ró

Napisano 16 grudnia 2012 - 18:20
Napisano 16 grudnia 2012 - 19:27
Napisano 16 grudnia 2012 - 19:41

Napisano 16 grudnia 2012 - 19:49
- - - Połączono posty - - -
Prosze o pomoc!!!
Napisano 16 grudnia 2012 - 20:16
Witam, posiadam ip 4 z ios 5.0.1 i firmware 04.11.08 z sieci AT&T odblokowany dzieki aplikacji SAM. Ostatnimi czasy zaczal tak sie mulic ze zaczyna mnie to coraz bardziej irytowac, wiec pomyslalem o restore... ALE i tu jest moje pytanie, czy jak zrobie restore bede mogl jakos odblokowac telefon? Zaznacze ze jak dla mnie moze pozostac ten bb wazne zeby odblokowac tel. Jeszcze jedno, moj poziom wiedzy na temat ip nie jest zbyt duzy
- - - Połączono posty - - -
Prosze o pomoc!!!
A nie lepiej ściągnąć simlocka za 95zł? To już są grosze a sprzedaż z zyskiem i zaoszczędzisz nerwów
Simlock.pl - Simlock Iphone AT&T USA
Napisano 17 grudnia 2012 - 19:43
Napisano 18 grudnia 2012 - 19:04
Napisano 18 grudnia 2012 - 20:47
Witam. Mam iphone 4 os 5.0.1 (9A405) Firmware Modemu 04.11.08 Zrobilem mu jailbreak. Jak mam mu zdjąć simlocka? Wiem, że ma na Orange France.
Skąd się tacy ludzie biorą ... Jak mu zdjąć simlocka ? Połóż na niego simlocka a potem zdejm. A teraz użyj głowy i wyszukiwarki forumowej to znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie/.
Napisano 18 grudnia 2012 - 23:16

Napisano 19 grudnia 2012 - 01:27
Pozdrawiam wszystkich i z gory dziekuje za pomoc ;P
to moj pierwszy post i sie troszke wstydze ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze =D
MOJ IPEK TO: 3GS 32gb
NA SOFCIE:4.1(8B117)
NUMER SERYJNY:942XXXXXX
BB:5.16.02
I takchciałabym zdjac simlocka i czytalam o downgrade bb z redSnow ale ze niby trzecia czwarta i piata liczba nr seryjnego nie moze byc wieksza niz 134 bo inaczej cos tam cos tam nie ebdzie dobrze hulało
wiec nie wiem czy to robic czy jest moze lepsza alternatywa?? bardzo prosze o pomoc zawsze uzywalam ipka jako ipoda i mysle ze w koncu uruchomic w nim telka xD
I kolejna... to że jesteś nowa tzn że masz przywilej nie myślenia i używania wyszukiwarki ?
Polecam lekturę : http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html
Napisano 19 grudnia 2012 - 10:39

Napisano 19 grudnia 2012 - 11:43
Przepraszam, nie chcialam nikogo zdenerwowac
![]()
szukalam w google ale za wiele nie znalazlam wiec napisalam tutaj ;P
chcialam tylko zrobic upgrade do 6.15.00 i potem downgrade do 5.13.04 ale nie wiem czy jest to mozliwe iz cytujac ponizsze slowa kolegijak mam sprawdzic ten tydzien produkcji??
"Teraz oczywiście jak większości wiadomo istnieje możliwość downgrade BB od iPada od ostatniego które obsługuję Ultrasn0w. Robimy to tak samo jak podczas podnoszenia tyle że zaznaczamy Downgrade iPad BB. Tak samo trzeba sprawdzić tydzień produkcji aby nie uszkodzić trwale telefonu."
http://www.chipmunk..../applemodel.cgi
Napisano 19 grudnia 2012 - 13:07

Napisano 19 grudnia 2012 - 13:13
Witam szanowne grono ekspertów
Otóż mam iPhona 4S z simlockiem na ORANGE UK.
Soft 5.1.1
Jak się pozbyć locka na tym telefonie ?
Chciałem za pomoca simlock24.pl ale usługa nie jest dostępna.
A ma to być prezent dla żony na święta
Pomożecie ?
Jestem kumaty w tych tematach, tzn nie trzeba mi tego tłumaczyć łopatologicznie
http://myapple.pl/ip...ominiecia_.html jesteś tak kumaty że nie zajrzałeś stronę wcześniej.
Napisano 19 grudnia 2012 - 13:54
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych