Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!
Posted 29 November 2012 - 15:06
Posted 29 November 2012 - 15:11
Jest możliwość do aktualizacji do najnowszej wersji (6.0.1) bądź jeśli masz SHSH to do innych. Poradniki jak podnieść soft z zachowaniem basebandu są na forum.Hej,
Mam takie pytanie, bo utknąłem (1,5 roku) na sofcie 4.3.3 o baseband'zie 04.10.01, telefon (iPhone4) ma simlocka i żeby go ominąć używam Gevey'a. Czy istnieje już jakaś możliwość update'u do nowszego iOS'a?
Za wszelkie rady będę bardzo wdzięczny.
Pzdr,
M.
Dzięki za info i można normalnie haktywację zrobić?
Czwórkę chyba tak, nie pamiętam bo zawsze miałem kartę macierzystą.
Posted 29 November 2012 - 15:13
Jest możliwość do aktualizacji do najnowszej wersji (6.0.1) bądź jeśli masz SHSH to do innych. Poradniki jak podnieść soft z zachowaniem basebandu są na forum.
Posted 29 November 2012 - 15:16
Robiąc soft snowbrezzem tak. Redsnowem nie wiem.
Posted 29 November 2012 - 15:28
Trochę nie rozumiem pytania, nie wiem, czy tylko ja? Jeśli korzystasz z odpłatnej usługi permanentnego zdjęcia simlocka przez jedną ze stron, w tym wypadku simlock24.pl, to czekasz cierpliwie, aż zdejmą simlocka i Cię o tym poinformują... Ty dopiero po tym, podłączasz fona do iTunes (lub innym sposobem, poinformują Cię), iP się aktualizuje i masz zdjętego simlocka! O to chodziło?ip4, iOS 5.1.1 BB: 04.12.01, z jailbreak
- kupiłem zdjęcie simlocka przez znany simlock24 - czy bez obaw mogę go zdjąć? Sprzedawca nie potafi/nie chce mi odpowiedzieć...
Prośb o pilną odpowiedź, nie chciałbym czegoś zablokować...
Posted 29 November 2012 - 16:01
Trochę nie rozumiem pytania, nie wiem, czy tylko ja? Jeśli korzystasz z odpłatnej usługi permanentnego zdjęcia simlocka przez jedną ze stron, w tym wypadku simlock24.pl, to czekasz cierpliwie, aż zdejmą simlocka i Cię o tym poinformują... Ty dopiero po tym, podłączasz fona do iTunes (lub innym sposobem, poinformują Cię), iP się aktualizuje i masz zdjętego simlocka! O to chodziło?
Dzięki.Tak, zapłaciłem za usługę, moja obawa taka czy mają JB i podłączając do iTunes w celu potwierdzenia zdjęcia simlocka update podniesie mi system i pewnie bb do ios6.0.1 wiec pożegnam się z JB...i pewnie nie da się tego inaczej zrobić.
Posted 29 November 2012 - 16:11
Posted 29 November 2012 - 16:44
Po otrzymaniu informacji o tym że IMEI został zapisany do bazy Apple należy wykonać następujące czynności:
1. Zainstalować kartę innego operatora lub kartę SIM na której działa iPhonie z naładowaną baterią.
2. Włączyć urządzenie i wprowadzić kod PIN.
3. Uruchomić aplikację iTunes na komputerze z dostępem do Internetu.
4. Podłączyć iPhona do komputera.
5. Aplikacja iTunes automatycznie wykryje urządzenie i rozpocznie proces odblokowania.
6. Proces odblokowania może potrwać od 2 do 30 minut w zależności od prędkości transmisji łączy internetowych.
7. Zakończenie procesu odblokowania będzie potwierdzone komunikatem: "Congratulations, your iPhone has been unlocked".
(Dokładna treść komunikatu i wersja językowa może się różnić w zależności od wersji aplikacji iTunes)
Uwaga:
Odłączenie iPhona od komputera przed zakończeniem procesu odblokowania może skutkować uszkodzeniem oprogramowania urządzenia.
Po restarcie tel z włożoną kartą dostałem tylko komunikat na tel: your sim has send u a message czy coś takiego, mogłem tylko kliknąć Dismiss - w itunes nic się po tym nie pojawiło??
Mógł się już zdjąć simlock bez info z itunes? TEl. był cały czas w wifi...
Posted 29 November 2012 - 16:52
Posted 29 November 2012 - 16:55
Posted 29 November 2012 - 16:58
Posted 29 November 2012 - 16:59
Posted 29 November 2012 - 17:04
Jak poczytasz sobie trochę forum na ten tamet, to znajdziesz tam informacje, że to może trwać nawet 2 tygodnie. Cierpliwości.
Hm, chyba że tak...na maila z linkiem od sprzedawcy też czekałem tydzień, to może i odblokowanie zajmie drugie tyle...
2 ważne dla mnie pytania, bo chce pozbyć się tel. przekazując bliskiej osobie.
1-czy nowy posiadacz może odblokować sobie locka za pomocą innej karty Orange (bo pewnie innej sieci odpada) np. prepaid?
2-czy nowy posiadacz może użyć iTunesa z moimi logami także w tym celu?
Jeśli nie i muszę to zrobić ja swoim simem, albo tylko na tym kompie z tym itunes, to przekazywać nie ma sensu...
Posted 29 November 2012 - 17:18
Obawiam się, że żeby zdjąć simlocka muszę zrobić update iOS, strace JB i może wtedy na 6.0.1 odblokuje mi locka? :?
Jesli SIMlock nie został zdjęty (a na to wygląda)-to update softu nic nie da.
- - - Połączono posty - - -
Nie ma znaczenia:
-kto, i na jakim kompie i przy użyciu jakiego rodzaju karty SIM.
Wystarczy ze ta osoba podłączy tel do iTunes.
Posted 29 November 2012 - 17:21
Jesli SIMlock nie został zdjęty (a na to wygląda)-to update softu nic nie da.
Nie ma znaczenia:
-kto, i na jakim kompie i przy użyciu jakiego rodzaju karty SIM.
Wystarczy ze ta osoba podłączy tel do iTunes.
Dzięki za konkretne odpowiedzi. Jednak miałem ten komunikat że SIM dostał wiadomość czy coś takiego....
Sprzedawca sugerował jednak update, co też czynie właśnie. JB na pewno nie porządkuje tel. jest tego tyle wersji, pod różne ios i bb...nie mam pewności, ale mógł coś blokować.
Co zaraz się wyjaśni pewnie...
Posted 29 November 2012 - 17:28
Posted 29 November 2012 - 17:42
JB nie ma w tym przypadku żadnego znaczenia.
W zeszłym tygodniu zdejmowalem SIMlocka z iP 4 z JB. Blokada została zdjęta godzinę po wykupieniu Unlocka.
No to chyba na darmo pozbyłem się JB...
Klasycznie update się zatrzymał, zapewne przez JB, tel.zaczął sie odtwarzać, przywróciłem z kopii, wyzerował się, jest na 6.0.1 i bb 4.12.02, niestety w iTunes nie pajawiło się nic na temat odblokowania sim...
Zważywszy że zapłaciłem 23.11, wczoraj po mailu odesłano mi info że odblokowany a teraz jednak nie mogę zdjąć sima to słabo...
Gdzie to tak sprawnie zrobiłeś, mnie na simlock24 zamiast średniej 2 dni zajęło....hm, jeszcze trwa...
Posted 29 November 2012 - 17:46
Posted 29 November 2012 - 17:52
A w tej chwili z jakiej karty korzystasz? Masz w telefonie swoją kartę Orange? I właściwie na jaką sieć masz blokadę? Ja mogę polecić z czystym sumieniem unlockimei.plNo to chyba na darmo pozbyłem się JB...
Klasycznie update się zatrzymał, zapewne przez JB, tel.zaczął sie odtwarzać, przywróciłem z kopii, wyzerował się, jest na 6.0.1 i bb 4.12.02, niestety w iTunes nie pajawiło się nic na temat odblokowania sim...
Zważywszy że zapłaciłem 23.11, wczoraj po mailu odesłano mi info że odblokowany a teraz jednak nie mogę zdjąć sima to słabo...
Gdzie to tak sprawnie zrobiłeś, mnie na simlock24 zamiast średniej 2 dni zajęło....hm, jeszcze trwa...
Posted 29 November 2012 - 18:06
A w tej chwili z jakiej karty korzystasz? Masz w telefonie swoją kartę Orange? I właściwie na jaką sieć masz blokadę? Ja mogę polecić z czystym sumieniem unlockimei.pl
W takim razie polecajcie te które działają, tu na myapple znałem simlock24.pl, ale jak widać w moim przypadku trochę długo to trwa...
Tel i karta z Orange, tak to moja karta, dane przy zgłaszaniu zlecenia też się zgadzają itd. Na jaką sieć blokadę? Na wszystkie poza macierzystą, tak działa lock nie? (choć sprawdziłem tylko z Erą i nie działa)
Ponieważ nie do końca rozumiem proces tego zdejmowania locka jak widać, to jeszcze jedno wyjaśnienie, może ktoś to ułoży w całość.
Kartę micro z ip4 próbowałem bezskutecznie przyciąć z szablonem do nano. NIe udało sie, bo była to karta po której trzeba było ciąć po blaszkach...

Wczoraj w salonie Orange, dostałem nową kartę na te same dane itd. już nano pasującą do ip5. Przez ten dzień nosiłem i używałem jej z ip5 oczywiście.
Teraz z adapterem włożyłem ją powrotem do ip4 i próbowałem zdjąć sima, czy tu nie leży jakiś problem??
PS w ip5 + itunes oczywiście nie było też żadnego komunikatu o locku czy jego zdejmowaniu - więc "nie zużyłem" tej opcji....
Posted 29 November 2012 - 18:07
Sorka, źle Cię zrozumiałem, myślałem, że chcesz używać karty Orange, a masz blokadę na inną sieć. Teraz już wszystko jasne. A nie prościej byłoby podejść do salonu Orange i zapytać o zdjęcie simlocka? A po drugie, skoro dostałeś info. ze strony simlock24.pl, że zdjęto simlocka, to telefon powinien być odblokowany, niezależnie, od tego jaki masz soft w iPhone! Jeśli coś jest nie tak, to skontaktuj się z kimś ze strony simloock24.pl i zweryfikuj to.W takim razie polecajcie te które działają, tu na myapple znałem simlock24.pl, ale jak widać w moim przypadku trochę długo to trwa...
Tel i karta z Orange, tak to moja karta, dane przy zgłaszaniu zlecenia też się zgadzają itd. Na jaką sieć blokadę? Na wszystkie poza macierzystą, tak działa lock nie? (choć sprawdziłem tylko z Erą i nie działa)
Posted 29 November 2012 - 18:10
Trzeba zrobić aktualizację. Bez aktualizacji simlock nie zejdzie.
Do Oranż mi się nie chciało, od tego mam net żeby nie jeździć...a nawet nie widziałem że oni zdejmują.
UPDATE: włożyłem bez wiary kartę Ery na koniec...złapał sieć, czyli lock zdjęty!
nie było żadnych komunikatów w itunes, ani w tel. zdjęło się chyba przy updacie i tyle....
Posted 29 November 2012 - 18:31

Posted 29 November 2012 - 18:38
Jestem z nimi w kontakcie, właściwie ja pisałem a po 2 mailu odpowiedź:
Trzeba zrobić aktualizację. Bez aktualizacji simlock nie zejdzie.
Do Oranż mi się nie chciało, od tego mam net żeby nie jeździć...a nawet nie widziałem że oni zdejmują.
UPDATE: włożyłem bez wiary kartę Ery na koniec...złapał sieć, czyli lock zdjęty!
nie było żadnych komunikatów w itunes, ani w tel. zdjęło się chyba przy updacie i tyle....
Omg... Nie pomyślałeś o tym że jak telefon aktywował się inną kartą niż ta macierzysta tzn. że nie ma simlocka ?
Posted 29 November 2012 - 18:41
Omg... Nie pomyślałeś o tym że jak telefon aktywował się inną kartą niż ta macierzysta tzn. że nie ma simlocka ?
Nie pomyślałem, że możesz wysnuć taki wniosek...
5 user(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users
-
Bing (1)