Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#7001 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 23 June 2012 - 10:16

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

---------- Wpis dodano o 09:55 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:44 ----------

witam.dostałem od kolegi iphone 4 ale ma simlocka na sfr francja.długo mu leżał więc nie był aktualizowany i ma wersje ios 4.1(8B117) modem 02.10.04 teraz pytanie czy można jakoś ominąć simlocka programowo. słyszałem ze na jakimś modemie można więc pytanie czy jest możliwość wgrania tego modemu czy pozostaje simlock24.pl lub karta omijająca simloka.

niestety nie da się nic zrobić chyba gevey też nie obsługuje tego bb pozostaje simlock.pl i 519zł na SFR francja ;/ wiem bo sam mam simlocka na tę sieć...

#7002 klnt

klnt
  • 2043 posts
  • SkądOpole

Posted 23 June 2012 - 10:28

[COLOR="red"]witam.dostałem od kolegi iphone 4 ale ma simlocka na sfr francja.długo mu leżał więc nie był aktualizowany i ma wersje ios 4.1(8B117) modem 02.10.04 teraz pytanie czy można jakoś ominąć simlocka programowo. słyszałem ze na jakimś modemie można więc pytanie czy jest możliwość wgrania tego modemu czy pozostaje simlock24.pl lub karta omijająca simloka.

Możesz do niego zamówić nakładkę Gevey Ultra

#7003 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 posts

Posted 23 June 2012 - 11:08

Witam. Koledzy powiedzcie mi czy najnowszy redsnow aktywuje telefon ?

#7004 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 June 2012 - 12:42

Witam. Koledzy powiedzcie mi czy najnowszy redsnow aktywuje telefon ?

tak

#7005 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 posts

Posted 23 June 2012 - 14:11

A możesz mi zdradzić jak to zrobić ?

#7006 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 23 June 2012 - 14:53

A możesz mi zdradzić jak to zrobić ?

robiąc JB..

#7007 syberka

syberka
  • 161 posts

Posted 23 June 2012 - 15:07

Witam ponownie.Proszę mi pomóc i odpowiedzieć w miarę możliwośći-czy przy moim IP4s soft 5.1 bb 2.0.10 sim na O2 ominięty gevey ultra s mogę podnieść wersję softu bez podnoszenia BB,tak aby karta gevey działała.Lub nie podnosić softu ale na obecnym zrobić JB?Proszę o konkretne informacje gdyż w sieci znajduję sprzeczności co do takiej możliwości. CZY NA PRAWDĘ NIKT NIE ZNA ODPOWIEDZI NA MOJE PYTANIA????

#7008 zagi88

zagi88
  • 2 posts

Posted 23 June 2012 - 17:09

dobra ale jak obnizyc baseband??:)

#7009 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 24 June 2012 - 08:46

dobra ale jak obnizyc baseband??:)

A może z łaski swojej napisz w którym modelu chcesz obniżyć BB ?
Albo też zdaj sobie tyle trudu i poszukaj na forum ?
http://myapple.pl/ip...y-z-gps-72.html jeżeli chodzi o 3gs tutaj znajdziesz odpowiedz.

#7010 Faz

Faz
  • 21 posts

Posted 24 June 2012 - 14:33

Witam, mam system 4.3.3, baseband 04.10.01, simlock na jakaś Islandzką sięc wiec koszt zdjęcia simlocka na stronie to grubo ponad 500. Mam geveya ale on nie działa, kupiłem dwa dni temu nowy GEVEY, sprzedawca coś zrobił magicznego i zadziałało. Jednak telefon sie rozładował próbue sam rozruszać nowy gevey i ejst identycznie jak było. Mam trochę tego dość czy jest jakakolwiek możliwość zdjęcia sima samodzielnie w domu ? Ewentualnie moze ktoś podpowie jakie błędy można robić przy rozruszaniu Geveya...

#7011 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 24 June 2012 - 14:41

Witam, mam system 4.3.3, baseband 04.10.01, simlock na jakaś Islandzką sięc wiec koszt zdjęcia simlocka na stronie to grubo ponad 500. Mam geveya ale on nie działa, kupiłem dwa dni temu nowy GEVEY, sprzedawca coś zrobił magicznego i zadziałało. Jednak telefon sie rozładował próbue sam rozruszać nowy gevey i ejst identycznie jak było. Mam trochę tego dość czy jest jakakolwiek możliwość zdjęcia sima samodzielnie w domu ? Ewentualnie moze ktoś podpowie jakie błędy można robić przy rozruszaniu Geveya...

Jak używałem geveya to za każdym razem jak restartował sie telefon musiałem wysunąć karte i wsunąć ją jeszcze raz. Po za tym w przypadku softu 4.x.x jeżeli masz Geveya ultra poszukaj Furius Moda. Przeprowadza całą procedure 112 za Ciebie.

#7012 Fabik

Fabik
  • 32 posts

Posted 24 June 2012 - 15:02

Siema;p mam iphone 4s ios 5.1 (9b179) i bb 2.0.10 i chcialbym zrobic upgreade ios do 5.1.1 i czy nie bede mial potem zadnych problemow z telefonem. Tzn czy mi sie lock nie zrobi czy cos;p?

#7013 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 24 June 2012 - 16:22

Jak nie masz simlocka, to nie bedziesz go mial. Jak masz simlocka, to bedziesz go mial. Takie to trudne?

#7014 Fabik

Fabik
  • 32 posts

Posted 24 June 2012 - 17:24

Telefon jest na siec bodafone i uzywam karty vodafone:p chodzi mi czy nie bede musial robic unlocka przez jakis program

#7015 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 24 June 2012 - 17:25

Skoro masz simlocka na siec, ktora uzywasz, to jaki problem?

#7016 Fabik

Fabik
  • 32 posts

Posted 24 June 2012 - 18:09

To moge bez problemu zrobic upgreade ios do 5.1.1 i telefon bedzie dzialal jak przed upgreade?

#7017 911T

911T
  • 153 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2012 - 18:28

To moge bez problemu zrobic upgreade ios do 5.1.1 i telefon bedzie dzialal jak przed upgreade?

jesli uzywasz go w sieci macierzystej to w czym problem :)

#7018 olmen

olmen
  • 13 posts
  • SkądZielonka

Posted 25 June 2012 - 16:29

Witajcie ! Mam do was sprawę. A mianowicie, posiadam iPhona 3GS ze stanów w sieci AT&T i potrzebuje zdjąć z niego simlocka aczkolwiek nie wiem jak to zrobić. Czytałem dużo na ten temat aczkolwiek nic mi nie wiadomo jak to zrobić. Mogli byście opisać jak to zrobić, bądź podać jakiś link ?

#7019 ka-mi-lka

ka-mi-lka
  • 13 posts

Posted 25 June 2012 - 17:09

Na stronie simlock.pl jest opcja ściągnięcia simlocka z iphona z lockiem na AT&T . :) A jeżeli nie to można ominąć simlocka kartą gevey, z doświadczenia wiem,że nie wszystkie gevey sprzedawane na allegro są dobre. Ja nie ściągnęłam simlocka ze swojego iphona bo niestety jest to bardzo drogie na tą chwilę,czekam aż stanieje.Obecnie omijam simlocka kartą gevey- w lombardzie sprzedali mi oryginalnego gevey i wszystko dobrze działa. A ja się zastanawiam czy robić aktualizacje .. obecnie mam ios 5.0.1 ale niestety mam tego simlocka i nie wiem czy gevey będzie mi dalej działać :(

#7020 Zaibatsu

Zaibatsu
  • 51 posts

Posted 25 June 2012 - 17:21

Właśnie usunięto mi: "Witam. Jako, że próbowałem zapoznać się z zawartością forum i nie ma konkretnego poradnika zmuszony jestem założyć osobny temat. Proszę o wyrozumiałość, iż kupiłem iPhone z amerykańskim sim-lockie w ciemno i w razie wypadu mam możliwość zwrotu do końca tygodnia, nie mam aż tyle czasu aby przejrzeć 700 stron tematu głównego... z tego co widzę sytuacja nie jest zbyt kolorowa. chipy odblokowujące iphone'a działają tylko do pewnego basebandu (o którym zbyt wielkiej wiedzy nie mam). Mój ajFon ma: / Wersja systemu:5.1.1 Baseband 4.12.01 simlock AT&T Zastanawia mnie, czemu niektóre firmy na allegro oferują odblokowanie online, chociaż nie opisują dokładnie jakiej wnętrzności. Czy jest możliwy unlock na moim telefonie? Czy jest na to kilka sposobów/jakich?" Jestem wkurwiony na to forum. Zamiast zrobić konkretny uaktualniany poradnik/faq przekierowuje władza do za przeproszeniem śmietnika. Jest ktoś w stanie mi pomóc? Bo może się mylę...

#7021 Sony156

Sony156
  • 390 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 25 June 2012 - 17:31

iPhone 4 pewnie? Nie ma możliwości ściągnięcia samemu simlocka z tego BB.
TU niby gościu ściąga, ale chyba wałek jakiś.

#7022 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 25 June 2012 - 17:38

Jestem wkurwiony na to forum. Zamiast zrobić konkretny uaktualniany poradnik/faq przekierowuje władza do za przeproszeniem śmietnika.

Sam robisz śmietnik, waląc nowy temat bez zapoznania się z zasadami forum i ogłoszeniami w dziale. Wchodzisz, piszesz i nawet się nie zastanawiasz, co dalej.

To forum tworzą użytkownicy. Ludzie tacy sami, jak Ty. Zrobiłeś jakikolwiek tutorial dla forum? Nie? Więc nie dziw się, że takiego poradnika nie ma. Widocznie, tak jak Ty, nikt go nie napisał.

#7023 sheep.

sheep.
  • 559 posts
  • SkądŁódź

Posted 25 June 2012 - 17:40

Na stronie simlock.pl jest opcja ściągnięcia simlocka z iphona z lockiem na AT&T . :) A jeżeli nie to można ominąć simlocka kartą gevey, z doświadczenia wiem,że nie wszystkie gevey sprzedawane na allegro są dobre. Ja nie ściągnęłam simlocka ze swojego iphona bo niestety jest to bardzo drogie na tą chwilę,czekam aż stanieje.Obecnie omijam simlocka kartą gevey- w lombardzie sprzedali mi oryginalnego gevey i wszystko dobrze działa.

A ja się zastanawiam czy robić aktualizacje .. obecnie mam ios 5.0.1 ale niestety mam tego simlocka i nie wiem czy gevey będzie mi dalej działać :(

Robisz sobie CF z 5.1.1 (bo podejrzewam ze do tej wersji chcesz aktualizować ) bez podnoszenia bb odtwórz w itunes i śmiga wszystko:)

#7024 ka-mi-lka

ka-mi-lka
  • 13 posts

Posted 25 June 2012 - 18:07

Unlock - [url=http://www.simlock.pl/telefon/apple-iphone-4s/simlock-iphone-at-and-t-usa/]Simlock.pl - Simlock Iphone AT&T USA[/url]

---------- Wpis dodano o 19:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:04 ----------

dziekuję bardzo :)

#7025 Zaibatsu

Zaibatsu
  • 51 posts

Posted 25 June 2012 - 20:36

Jakiś użytkownik napisał sobie, że tylko w tym temacie można pisać i od razu to ja nie jestem zapoznany? Wziąłem pod uwagę taką ignorancję. Byłem moderatorem na forum o PSP. Pomagałem uzytkownikom. Tam nie musialem robic tutorialow bo byly ladnie przedstawione. Dziwie się bo społeczność tutaj jest dużo większa. A są więksi znawcy ode mnie. Tak, że... mam iPhone'a 4. Nie ma możliwości abym kupił sobie kartę w tej amerykańskiej sieci, a potem zjailbreakował i odblokował?

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users