Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#6026 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2012 - 18:51

Jutro to pewnie mam czas ,ale nie przed poludniem :P Wez jeszcze raz na spokojnie zrob ten caly proces. Obejzyj filmiki na youtube itp

#6027 pawelek94

pawelek94
  • 184 postów
  • SkądGrójec, Poland

Napisano 13 kwietnia 2012 - 18:56

Dobra 10 razy to przeczytałem jak robię: Włączony ip patrze brak sim. wyciągam kartę wyłączam ip włączam ip wkładam kartę czekam chwile pokazuje się komunikat (accept) dopóki nie połączę się z 112 jest jedna kreska łączę się ze 112 wywala komunikat brak sim.

#6028 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 13 kwietnia 2012 - 19:06

Pawelek: zainstaluj sobie ultrasn0wcn 1.6b5, on sam przeprowadza cala procedure aktywacji podkladki. Znajdziesz ten programik w repo xsellize

#6029 pawelek94

pawelek94
  • 184 postów
  • SkądGrójec, Poland

Napisano 13 kwietnia 2012 - 19:15

piotrgo88 Chłodniutki browarek leci dla ciebie:) dzięki za pomoc temat ogarnięty. Jedynie bede mieć jeszcze pytania odnosnie cf na 5.1 bez podnoszenia basebandu ale to ogarnę w maju ponieważ będę miał więcej czasu.

#6030 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2012 - 21:07

Simlock z AT&T dla wszystkich iPhonów już możliwy przez serwis Simlock.pl - Uwolnij swój telefon od blokady simlock. Podobno zajmuje to od 3 do 10 dni.
Tylko cena kosmos. Ponad 500 zł.

Mam nadzieję że nam wszystkich co się dogadali z AT&T uda się bez opłat.

A i znalazłem jakiegoś kolesia który od wczoraj ogłasza się na warszawskiej tablica.pl że ściąga simlocka na stałe z AT&T za 100 zł.
Jak z nim dzisiaj rozmawiałem to powiedział że trwa to jeden dzień roboczy. Ciekawe.... Jak się nie uda samemu to chyba zaryzykuję.

#6031 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 21:35

za 250 zł na ebay aukcje znalazłem gdzie odblokowują:
AT&T USA iPHONE 4 3GS 3G OFFICIAL FACTORY UNLOCKING SERVICE | eBay

#6032 burn1989

burn1989
  • 32 postów

Napisano 13 kwietnia 2012 - 23:39

Witam, ostatnio zakupiłem Iphon'a 4. Baseband 04.11.08 oraz soft 5.0.1. Czy jest możliwość ominięcia simlocka czy jestem uziemiony? Oczywiście chodzi mi o jakiś tani sposób. Przepraszam bardzo ale nie znalazłem aktualnej informacji na temat BB 04.11.08..

#6033 voitus

voitus
  • 11 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 06:57

Ooo. Właśnie dostałem maila z at&t że mój ip4 się kwalifikuje do odblokowania i instrukcje co robić dalej. Dzwoniłem w środę wieczorem. Ciekawe czy się uda :). Tylko nie mogę zrobić restore/odtwórz bo guzik jest szary w itunes. O co chodzi? Mam jb na 5.01.

#6034 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 07:38

Ooo. Właśnie dostałem maila z at&t że mój ip4 się kwalifikuje do odblokowania i instrukcje co robić dalej. Dzwoniłem w środę wieczorem. Ciekawe czy się uda :)

Bo ja dzwoniłem we wtorek wieczór i jeszcze nic nie otrzymałem. W czasie rozmowy podawałeś imię, nazwisko albo numer telefonu oprócz maila? A możesz ewentualnie napisać co Ci napisali w tej wiadomości? Czyli teraz po potwierdzeniu masz jeszcze coś czekać czy już możesz podpinać pod iTunes i odblokować?

#6035 voitus

voitus
  • 11 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 07:42

Podałem tylko IMEI, imię, nazwisko, mail. Teraz teoretycznie już tylko zrobić restore/odtwórz, ale ten guzik mam szary w itunes. Chyba przez jb, ale nie wiem o co chodzi.

#6036 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 07:54

Jak masz zamiar robić restore? Oficjalny który Ci podniesie bb? Czy sn0wbreeze? A co do szarego przycisku to może przeinstaluj iTunes lub użyj opcji deactivate w redsn0w wtedy nie trzeba robić restore.

#6037 voitus

voitus
  • 11 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 08:35

Już wiem. Zainstalowałem SAM w cydii dodając repo: [url]http://repo.bingner.com[/url]. Tam wyłączyłem opcję haktywacji i po podłączeniu do itunes pokazało że odblokowanie zakończyło się sukcesem. Potem rejestracja po apple id i koniec. Teraz mogę ew. zrobić update do 5.1 ale nie wiem czy mi się chce :-).

Dla pewności sprawdziłem na simlock24 i wygląda na to że udało się.
IMEI: ***
family: iPhone
type: iPhone 4 16GB BLACK
version: 5.0.1
serial: ***
mac:***
iccid:***
country code: USA (United States)
purchase date: 2010-07-29 (t1, Purchase Date Validated)
purchase country: US (United States)
warranty coverage: Out of Warranty
registered: yes
activated: yes

#6038 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 08:52

Już wiem. Zainstalowałem SAM w cydii dodając repo: http://repo.bingner.com. Tam wyłączyłem opcję haktywacji i po podłączeniu do itunes pokazało że odblokowanie zakończyło się sukcesem. Potem rejestracja po apple id i koniec. Teraz mogę ew. zrobić update do 5.1 ale nie wiem czy mi się chce :-).

Dla pewności sprawdziłem na simlock24 i wygląda na to że udało się.
IMEI: ***
family: iPhone
type: iPhone 4 16GB BLACK
version: 5.0.1
serial: ***
mac:***
iccid:***
country code: USA (United States)
purchase date: 2010-07-29 (t1, Purchase Date Validated)
purchase country: US (United States)
warranty coverage: Out of Warranty
registered: yes
activated: yes

Gratulacje :) ja mimo że nie otrzymałem nic od nich to teraz próbuje ale mam soft 5.1 i z tym SAM to coś nie idzie bo opcję hactywacji miałem już jakby wyłączoną wiec robię teraz restore przez sn0wbreeze bez aktywacji, czyli jak mi się to zrobi to mam mieć w środku tylko moją kartę SIM bez żadnego GEVEY, tak? i podpinam pod iTunes i czekam czy mi się pojawi komunikat?

#6039 voitus

voitus
  • 11 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 08:56

tu: [url=http://www.bingner.com/SAM.html]Subscriber Artificial Module[/url] gość pisze, że można to zrobić z poziomu redsnow -> deactivate. Może tak da radę?

#6040 thomas56

thomas56
  • 12 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:02

Dostalem dzis @, ze moj iphone zostal odblokowany, ale jest jeden problem... nie moge zrobic restore w itunes :(

#6041 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:14

Jeeeeest! Mimo że nie dostałem żadnej wiadomości od AT&T spróbowałem teraz restore (przez sn0wbreeze z zachowaniem bb) i się udało! po włożeniu karty SIM samej i włączeniu iTunes pojawił się oto taki komunikat:Posted Image

#6042 voitus

voitus
  • 11 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:18

gratulacje :-)

#6043 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:22

także gratuluję

#6044 lglglgm

lglglgm
  • 8 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:28

Co do AT&T to polecam sprawdzić folder SPAM.

#6045 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:32

Tomi kiedy wyslales do nich maila? Miales ip kupionego za pelna kwote bez abonamentu?

#6046 wierciu

wierciu
  • 254 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:35

Też nie mogę zrobić restore. Może mi ktoś powiedzieć co dalej? Włożyłem kartę play do iphona i podpiąłem pod itunes. I jedyne info jakie dostaję to karta sim włożona do telefonu nie jest obsługiwana. Co mam zrobić?

#6047 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 09:46

Tomi kiedy wyslales do nich maila? Miales ip kupionego za pelna kwote bez abonamentu?

Tu masz mój wcześniejszy post:

Źle rozumujecie telefon nie musi mieć dwóch lat a nawet nie może! Oczywiście w przypadku iPhone'a 4 gdyż jego premiera była w czerwcu-lipcu 2010 ma być skończona umowa z AT&T.
A więc wysłałem maila tak jak wcześniej napisałem ze screenem tych danych czyli IMEI itd. i dziś wieczorem zadzwoniłem do nich na numer TEN: 1-800-335-4685 z Google Voice za darmo oczywiście :) Zanim napiszę procedurę jak wyglądała rozmowa opiszę jakiego mam tego iPhone'a - A więc kupiłem go w październiku 2010 z Allegro oczywiście z simlockiem na AT&T (Bo jak głupi myślałem że DEV TEAM wyda szybko narzędzie do odblokowania jak to bywało wcześniej przed bb 02.10.04 ;) więc nawet nie wiedziałem kto i gdzie go kupił czy to w kontrakcie dostał ktoś telefon czy bezpośrednio za full price w AT&T tego nie wiem i nie mogłem sprawdzić ale i tak postanowiłem zadzwonić [A co mi tam!] A więc wracając do meritum sprawy czyli przebieg rozmowy. Gdy dzwonimy włącza się automatyczna sekretarka i wtedy mamy podać swój numer AT&T którego oczywiście nie mamy [Bo skąd?] więc sobie grzecznie czekamy aż sekretarka powie nam że zaraz zostaniemy połączeni z operatorem i że oczywiście dla bezpieczeństwa rozmowa jest nagrywana... Po połączeniu i przedstawieniu się operatora [W moim przypadku operatorki - o bardzo miłym głosie ;) zapytała w czym może służyć więc wtedy mówimy, że chcemy odblokować iPhone'a i jak poprosi nas znów o numer AT&T mówimy że dzwonimy z zagranicy a mianowicie z Polski, podajemy nasz numer IMEI i czekamy czy nasz iPhone może być odblokowany [czekamy jakieś max 2-3min] Po Chwała Bogu pozytywnym rozpatrzeniu [tak jak u mnie] podajemy imię i nazwisko (oczywiście oni nie zrozumieją wiec w moim przypadku tłumaczenie zajęło jakieś 5min ;P każdą literkę po kolei by nie było błędów) potem podajemy nasz numer telefonu jaki obecnie używamy tutaj u nas - powiedziałem czy może być Polski numer telefonu a ona że tak to nie ma znaczenia bo Oni dzwonią jeśli iPhone zostanie odblokowany a jeśli nie odbierzemy albo coś innego to wtedy wysyłają potwierdzenie na maila który trzeba też podać [mała rada nie mówcie na to @-monkey tylko -at ;) np jankowalski-at-me.com / jankowalski@me.com ] Po podaniu tego wszystkiego operator-ka powtarza wszystkie dane czy jest poprawnie, po tym podaję nam numer [case numer] który sobie zapisujemy (potrzebny jest jeśli by do nas nikt nie zadzwonił ani nie wysłał nam żadnego maila w ciągu 5-7 dni roboczych wtedy dzwonimy raz jeszcze podajemy nasz numer - u mnie wygląda coś takiego CNXXXXXXX_XXXXXXX - Jak mi dyktowała to po tych ośmiu cyfrach jest "_" i powiedziała "underscore" więc zapytałem co to jest :P więc potem użyła innego słówka na to czyli "low line" to już skumałem o co chodzi :) Piszę takie bzdury i szczegóły by ktoś kto będzie dzwonił i załatwiał nie miał problemów :) Po podaniu numeru tłumaczy nam jak wygląda ta procedura którą opisałem wcześniej że pierw dzwonią po co ten numer itp itd Na końcu zapyta nas czy czegoś sobie jeszcze życzymy, mówimy że nie (no chyba że ktoś jeszcze chce o coś zapytać ;) i życzymy miłego dnia i dziękujemy za miłą obsługę :)
Tak to plus/minus tekstowo zobrazowałem jak wyglądała rozmowa wiadomo jest pewnie tam multum tych operatorów i przebieg rozmowy itp może być zgoła inny to wiadomo. Ok więc pozdrawiam i czekam na dalszy ciąg wydarzeń co z tym unlockiem - jeśli się uda od razu napiszę TU na forum.

Wysłałem maila wcześniej to fakt ale nikt mi nic nie odpisał na niego więc zadzwoniłem :)

#6048 thomas56

thomas56
  • 12 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 10:18

Co mam zrobic? Nie moge zrobic restore w itunes :(

#6049 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 kwietnia 2012 - 10:48

Co mam zrobic? Nie moge zrobic restore w itunes :(

Spróbuj przeinstalowac iTunes lub spróbuj ten trik z deaktywacją w redsn0w.

#6050 burn1989

burn1989
  • 32 postów

Napisano 14 kwietnia 2012 - 11:38

Czy ktoś zna odpowiedź na moje pytanie? (kilka postów wyżej) Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych