Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#4701 kajus01

kajus01
  • 897 posts
  • SkądZiemia?

Posted 17 January 2012 - 17:07

Oczywiście wiecie obydwoje że kupiliście uszkodzone telefony? Obydwoje ściąganie najnowszy redsn0w 0.9.10b4 robicie JB i instalujecie iPad BB, potem z poziomu już telefonu wchodzicie w cydie i instalujecie ultrasn0w.

#4702 Robciobrdlol

Robciobrdlol
  • 9 posts

Posted 17 January 2012 - 20:11

Witam .Mam problem z iphonem bo okazalo sie ze moj iphon jest z wegier i nie wiem co teraz robic z tym... . Czy da sie to przez jakis program zrobic ???

#4703 misiu0126

misiu0126
  • 374 posts

Posted 17 January 2012 - 20:19

Robciobrdlol może coś dokładniej powiesz ? Jaki model soft, bb itp.

#4704 oskarficus

oskarficus
  • 37 posts

Posted 17 January 2012 - 22:25

unlock iphone 4s (p1).flv - YouTube

próbował ktoś ?

#4705 Robciobrdlol

Robciobrdlol
  • 9 posts

Posted 18 January 2012 - 13:04

Podłączyłem iPhone 3gs do iTunes i wcisnąłem Aktualizuj zaczęło mi aktualizować do wersji 5 coś jeżeli dobrze pamiętam i później się skończyło to wszystko odłączyłem telefon i włączyłem telefon i nagle wyświetla mi żebym wybrał język ,kraju, usługi lokalizacyjne,siec wi-fi i zaczęło mi aktywować iPhone czekam te 3 minuty i wyszło mi ,, iPhone nie został aktywowany''. Podłączyłem do iTunes i wyskoczyło mi żebym kartę sim włożył włożyłem mojego play .i nic nie dało tak samo wszystko znowu.Pomorzcie mi troche wykosztowalem sie zeby kupic tego iphona .A i go nie kupilem w play .... . A moze ile by to kosztowalo jak bym dal do naprawy.Patrzalem na youtuba i tam pokazywali zeby tego jailbreak'a zrobic ale nie wiem czy w fonie cos nie zepsuje. Moze ktos poda mi linka do youtuba jak to zrobic bo macie napewno sprawdzone linki ??

#4706 nowy-uzytkownik

nowy-uzytkownik
  • 15 posts

Posted 18 January 2012 - 13:42

kajus01 wiem że tel mam z bb06.15 i nie smiga mi chocby nawigacja, ale nie o to gra; chcialbym, zeby mi ktos napisal (moze krok po kroku) co zrobic zeby mi siec gsm pokazalo w tel. bo w sumie to soft podnioslem z 4,3,3 do 5,0,1 (i juz wtedy kiedy soft 4,3,3 mialem to bb06,15 byl), wiec po co mam kolejny raz go wgrywac? chyba, ze to jest wazne. zreszta probowalem to robic ale redsn0w-em 0.9.10b1 bo 0.9.10b4 wywala mi sie przy podnoszeniu softu. natomiast jesli podnosilem soft do 5,0,1 redsn0w-em 0,9,10b1 i zaznaczalem instaluj bb Ipada to tez mi sie redsn0w wysypuje. generalnie to teraz mam 3gs, os5,0,1 bb 06,15, jb zrobiony redsnOw-em 0.9.10b1, wgrane w cydie mam ultrasn0w 1,2,5 i po tym wszystkim nadal nie znajduje mi sieci gsm. przy wyborze sieci automatycznym szuka jej (sieci) i szuka i znalesc nie moze, natomiast jezeli przelacza wybor sieci na manual, dokladnie to wylacze automatyczny wybor sieci, to po chwili mam komunikat "nie można wczytać listy sieci" i moge tylko wcisnać ok. ktoś coświe, jak za to się teraz zabrać? pozdro.

#4707 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 18 January 2012 - 14:23

Nowy użytkowniku proponuje raz jeszcze zrobic redsnow z zaznaczeniem bb ipad...to ważne i to nic że wcześniej miał już ten bb. Po czym raz jeszcze ultrasnow 1.2.5

#4708 nowy-uzytkownik

nowy-uzytkownik
  • 15 posts

Posted 18 January 2012 - 14:34

tylko ze mi przy zalaczeniu opcji podniesienia softu z bb ipada wysypuje sie redsn0w... swoja droga redsn0w0910b1 bo redsn0w ...b4 wogole mi wywala instalacje i nie wiem juz co robic za bardzo.

#4709 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 18 January 2012 - 14:42

hmmm a próbowałeś redsnow 0910b3?? ja właśnie takiego użyłem do ,,obudzenia''swojego iphona po podniesieniu do 5.0.1 ...Ważne też by przed jailbrekiem iphon był ,,czyściutki'' jak pupcia niemowlaka. tzn najlepiej odtworzyć go przy pomocy itunes i zrobic odrazu redsnow...poleceam spróbować 0910b3

#4710 nowy-uzytkownik

nowy-uzytkownik
  • 15 posts

Posted 18 January 2012 - 16:01

tak tez robilem... wprowadzilem tel w tryb dfu i dalej odpalilem itunes i szift+odtworz i wskazalem plik ipsw z oesem 5.0.1 i itunes zaczal go wgrywac i dalej wgral i po tym wszystkim byl czysty os 501 + bb06,15 i taki tel nie wystartowal mi przez itunsa w tym sensie ze nie poszla aktywacja w itunes (bo jest bb 06.15) i dalej taki tel podlaczylem jeszcze raz i zaczalem wgrywac soft przez redsn0w-a (poszla mi tylko wersja ...b1, kazda inna tzn b2-3-4 wysypuje mi instalacje i dodatkowo nie zaznaczam wgraj bb ipada bo kiedy to zaznacze to wywala mi instalacje redsn0w; nie wiem co ja nie tak robie ale rece mi juz opadaja, tym bardziej nie wiem co nie tak, bo nie raz juz soft podnosilem sobie w swoim ipku i zawsze wszystko mi smigalo. ultrasn0w 1,2,5 "rozwala" programowo simlocka/i przy os-ie 5,0,1 to jest potwierdzone tak?

#4711 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 18 January 2012 - 16:34

Tak ultrasnow 1.2.5 rozwaliło simlocka i mam całkiem ładny zasięg z Plusa...ale też się z tym męczyłem. Metodą prób o błędów znalazłem odpowiednie redsnow i mimo iż to wgrywałem i instalowałem ultrasnow to nie było zasięgu. Równiez przy niewłaściwym redsnow instalacja Jailbreka konczła sie napisem na iphonie ..error'' Dopierow rednsow w 9.10.b3 zaznaczając opcje bb ipad i ponownym wgraniu ultrasnow iphon załapał sieć...Spróbuj może jeszcze ponownych instalacji bo wyczytałem że jeśli proces nie przynosi skutku to próby należy ponowić. A dodam że mam opcje takie jak ty tzn. 3gs, 5.0.1 i bb 06.15... Rozumiem że redsnow wersja b1 którą konczysz sukcesem ten proces nie daje sobie rady z instalacją bb od ipada bo wywala?? Robisz to na systemie windows czy mac??

#4712 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 18 January 2012 - 16:45

Czy da się ściągnąć simlocka bez utracenia supportu oprogramowania Apple? (oryginalne) np z takiej aukcji: iPhone 3Gs 16GB Bez Simlock (2053933936) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#4713 nowy-uzytkownik

nowy-uzytkownik
  • 15 posts

Posted 18 January 2012 - 17:50

kulczyk9977 robie instalacje na pececie pod windowsem xp. os tel. jesli podnosze do 5.0.1 z zaznaczeniem dodaj bb ipada to nie tyle ze wywala mi na fonie cos ale ogolnie sam redsn0w sie wywala na samym poczatku i jest komunikat windowsowy zeby wyslac info do microsoftu (o bledach programu - redsn0w-a); moze dodam ze rozumiem ze instalacja ma byc taka: tel czysty to taki po wgraniu os 5.0.1 przy wcisnietym szift i wybraniu os tel. to wszystko z poziomu itunsa. i dalej: - jeszcze raz instalacja os 501 z poziomu redsn0wa b1 - instalacja (dodanie bb ipada) CZY -jeszcze raz instalacja os501 z poziomu redsn0wa b1 + dodanie bb ipada (chociaz taka kombinacja mi wywala redsn0w); koniec koncow wiem ze ultrasn0w "lamie" simlocki, bo juz myslalem ze przy os 501 jeszcze to nie dziala tzn ultrasn0w; nic w takim razie bede probowal dzisiaj jeszcze raz na spokojnie; pozdr.

#4714 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 18 January 2012 - 18:10

Wyszedł fajny program, w którym możemy zarządzać swoim iUrządzeniem i co najważniejsze można sprawdzić na jaką sieć jest założony simlock! Download iTools1119E-windows.zip for free on

#4715 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 18 January 2012 - 19:59

Nowy dziwne jest to co dzieje sie z redsnowem z tym wywalaniem na poczatku...ja korzystam z maca i wygląda to tak (krok po kroku): -za pomoca programu pwnmage tool przerobienie firmware na custom firmw -za pomoca itunes wgranie w trybie dfu stworzonego za pomoca pwnage tool customa -gdy sie juz wgra w iphona mamy czysciutki iphon -odpalamy redsnow w ktorym sa opcje Jailbreks i extra. Wybieramy Jailbrek ktory wporadza tel w tryb dfu i wyskakuja opcje cydia, ipad bb i jakies dwie jeszcze-wciskamy cydia i bb ipad...zaczyna sie proces na ekranie iphona powinna byc ikona uciekajacego ananasa(w tym momencie przy niewłasciwym redsnow wyskakiwalo error) -po wgraniu odpalama sie iphon gdzie juz jest cydia z ktorej to instalujemy ultrasnow...i powinno smigac. Nie do konca wiem jak to wyglada pracujac na windowsie ale wydaje mi sie ze jest podobnie.A sprobój zadzialac na innym kompie bo nie wiem dlaczego wywala redsnow. Mi raz tez wyrzucilo ale bylo to oznaka prawdopodonie niewlasciwej wersji redsnow.Odnosnie tego co napisales z instalacja zastanawia mnie po co instalacja z poziomu redsnow jesli wgrałes przez itunes???

#4716 nowy-uzytkownik

nowy-uzytkownik
  • 15 posts

Posted 18 January 2012 - 20:17

wgrywam przez itunes zeby miec czysty soft 5.0.1 bo mysle ze moze jb cos robi ze nie moge zrobic wszystkiego na git. ale takie wgranie softu to jakby nie wgranie bo tel po takim wgraniu przez itunes nie aktywuje sie i w itunes mam info ze tel nie ma karty sim, a nie aktywuje sie poniewaz (tak mysle) mam bb ipada a soft od iphona. dlatego dopiero takiego "czystego" ipka na nowo instaluje przez redsnowa. dodam jeszcze ze jak dzisiaj zaznaczylem w redsnowie zeby instalowal soft+cydie+bb ipada to zaczelo mi instalowac (na ipku zaczely sie pokazywac komunikaty i takie tam na czarnym ekranie) by na koncu bylo cos takiego: WYGRYWA WYGRYWA... please wait [FTL:MSG] FTL_Open [OK] LwVM::_partitionsFromConfig -loaded configuration for 2 partitions MOUNTING ROOTFS AS READ-ONLY... ERROR! AppleBCMWLANCore::handleIOKitBusyWatchdogTimeout(): Error, no successful firmware download after 6000 ms!! Giving up... ...i po tym nic juz nie moge zrobic przez redsnow tylko jedyne co moge to odpalic ipka w itunes i znow wgrac os501 ktorego nie bede mogl aktywowac.

#4717 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 18 January 2012 - 20:52

Jakbyś nie wiedział istnieje jeszcze jedno narzędzie wg mnie lepsze sn0wbreeze, spróbuj z nim porobić. iH8sn0w.com

#4718 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 18 January 2012 - 21:50

I tu nowy dochodzimy do momentu przez który iphon i ananas sniły mi sie po nocach a mianowice kilka razy wyskakiwało na iphonie error na czarnym ekranie...problemy byly dwa iphon nie był do konca czysty i miałem złą wersję redsnow...zrobiłbym tak: wgranie softu przez itunes i tylko przez itunes!! do momentu jak wyskakuje komunikat ze iphona nie mozna aktywowac bo nie ma sim po drugie: odpalić redsnow i zaznaczyc opcje jailbrek (bez extra) zaznaczenia cydia i ipad bb...jesli sie nie myle powinno zadziałac i po instalce ultrasnow 1.2 5 musi działąc z zasiegiem no nie ma siły...spróbuj wgrywajac soft jedynie i TYLKO z poziomu itunes uzyj redsnow 09.10 b3 ktory juz powinien działać prawidłowo nie będąc ,,zasmieconym'' po sofcie z redsnow...

#4719 nowy-uzytkownik

nowy-uzytkownik
  • 15 posts

Posted 18 January 2012 - 23:46

ok tel zaczal dzialac w sieciach gsm. dziekuje za pomoc wszystkim a szczegolnie Tobe kulczyk, normalnie tracilem juz cierpliwosc.

swoja droga to redsn0w zyje swoim zyciem (tak teraz mysle), bo jak wytlumaczyc ze jednym razem jb+bb ipada nie wychodzi a innym razem, ostatnim doslownie (bo juz mowilem sobie ze kolejnego podnoszenia nie bede robil) soft podniosl telefon na nogi...

ps. z tego co wiem, to 3gs nie bedzie juz podnoszony programowo przez apple. coz po wakacjach pewnie bedzie ipek5... to przesiade sie na niego.

pozdr. all.

---------- Wpis dodano o 23:46 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:16 ----------

ps2...
podnioslem ipka redsn0wem ...b1

#4720 radsson

radsson
  • 9 posts

Posted 19 January 2012 - 00:56

Już mi ręce opadają przez tego iPhona... Opiszę problem jeszcze raz, może ktoś mi odpisze, może nie. Mam iPhona 3GS, aktualizowałem go przez iTunes do OS 5.0.1, baseband mam 06.15.00. Teraz moje pytanie - jak poprawnie zrobić jailbreak (jaki system użyć(prosiłbym o nazwę bo nie wiem czy dobry wgrywam), jakimi programami, jeśli byłoby to możliwe proszę o wypisanie tego w podpunktach, będę bardzo wdzięczny) i przede wszystkim - jak zdjąć sim locka (po wgraniu ultrasnowa przez Cydię nadal nie łapie mi zasięgu i w iTunes pisze, że nie ma karty). Panowie, na serio już nie mam siły na ten sprzęt, męczę się i męczę, czytam i czytam, a muszę się komunikować z rodziną bo jestem zagranicą. Będę Wam bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich

#4721 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 19 January 2012 - 08:07

Nie ma sprawy nowy może i ty mnie kiedyś pomożesz :)

#4722 dj osiriss

dj osiriss
  • 74 posts

Posted 19 January 2012 - 10:25

witam , niedawno kupilem iphona 4 z tmobile de. w ispocie nie chca zsdjac simlocka , w tmobile tez nie , gevey nie dziala. co zrobic ? pomocy !

#4723 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 19 January 2012 - 10:29

Nie ma sprawy nowy może i ty mnie kiedyś pomorzesz :)

Boże co Wy macie z tym Pomorzem? Przecież są inne województwa! A tak naprawdę to ręce opadają jak się czyta wpisy polskich internautów na różnych forach, chociaż dla mnie liderem jest: "strzeguł" hehe :D

Już mi ręce opadają przez tego iPhona... Opiszę problem jeszcze raz, może ktoś mi odpisze, może nie. Mam iPhona 3GS, aktualizowałem go przez iTunes do OS 5.0.1, baseband mam 06.15.00. Teraz moje pytanie - jak poprawnie zrobić jailbreak (jaki system użyć(prosiłbym o nazwę bo nie wiem czy dobry wgrywam), jakimi programami, jeśli byłoby to możliwe proszę o wypisanie tego w podpunktach, będę bardzo wdzięczny) i przede wszystkim - jak zdjąć sim locka (po wgraniu ultrasnowa przez Cydię nadal nie łapie mi zasięgu i w iTunes pisze, że nie ma karty). Panowie, na serio już nie mam siły na ten sprzęt, męczę się i męczę, czytam i czytam, a muszę się komunikować z rodziną bo jestem zagranicą. Będę Wam bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam wszystkich

Ok wracając do tematu to proponuje Ci program sn0wbreeze - cały czas go używam i ani raz mnie nie zawiódł, najnowszą wersję tego programu masz tutaj: iH8sn0w.com , jeśli nie masz oryginalnego softu to stąd możesz ściągnąć: iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download i tworzysz sobie soft: zaznacz że chcesz wgrać baseband od iPada i hactivate iPhone, taki ugotowany sofcik wgrywasz poprzez iTunes, jak telefon się uruchomi instalujesz program ultrasn0w 1.2.5 - resetujesz telefon i po ponownym uruchomieniu MUSI Ci wykryć sieć - nie ma innej opcji :P Nie mam softu do 3GS więc Ci nie napiszę punkt po punkcie co trzeba kliknąć w tym programie, jeśli będziesz mieć jakiś problem to najlepiej pisz na moje GG: 5772262 - jak tylko nie będę zajęty (praca czy coś) to chętnie Ci pomogę!

Pozrdo i powodzonka! ;)

#4724 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 19 January 2012 - 12:11

Od taka mała literówka :)

#4725 Mazurski

Mazurski
  • 1 posts

Posted 19 January 2012 - 12:55

wczoraj dostałem iPhona, kupiony na allegro, używany, z simlockiem i bez jailbreaka, z miejsca się wziąłęm za jailbreakowanie no i po niezbyt długich staraniach udało się więc zająłem się zdejmowaniem sima przez ultrasn0w i niestety nie działa:( dalej reaguje tylko na kartę orange, a gdy wkładam tę z playa wyświetla mi w rogu "brak sim" postępowałem dokładnie ze wszystkimi wskazówkami podanymi w poradniku i filmiku i nic nie kombinowałem dodatkowego. soft mam 4.0.2 a baseband 05.13.04. co powinienem zrobić żeby zadziałało? iphone 3g 8gb

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users