Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Please log in to reply
11474 replies to this topic

#4576 tomi676

tomi676
  • 229 posts
  • SkądKraków

Posted 09 January 2012 - 17:10

jak chcesz twój wybór ja tam mam kartę oryginalną wiec mogłem uzyc redsn0w (tylko dlaczego nie ma opcji aktywacji telefonu! ) Ja mialem robione sn0wbreeze i zainstalowalem te Corone bezpieczna jest tylko czasami ( to moj przypadek nie wiem czy ktos inny tez tak mial ) jak zresetowalem telefon to wisiał na logo Apple caly czas i musialem taki twardy reset robic np 3 rzy pod rzad zebt "załapało" i jakos poszlo taki zwis czy cos ale tak czy siak w koncu dzialalo wiec nie trzeba bylo PC zeby odpalic telefon.

#4577 Wiedziu

Wiedziu
  • 10 posts
  • SkądGdynia

Posted 09 January 2012 - 21:51

Witam Otóż za śmieszne pieniądze i E52 dostałem nowego iPhone 4 z simlockiem na finlandzką sieć. Jako, że E52 to w moim mniemaniu śmietnik, to nawet nie działający w Polsce iPhone 4 jest dla mnie lepszą ofertą. Byłem jednak w kilku miejscach w trójmieście i dowiedziałem się że simlock jest niezdejmowalny, telefon nie uruchamialny bez fińskiej karty i generalnie mam drogi przycisk do papieru (i tak lepszy niż padająca E52!). Pytanie do znawców tematu. Czy to prawda? Czy mam sobie go wystawić na fińskim ebayu? Czy da się jednak to w jakiś sposób obejść. Sam posiadam telefon z Androidem, którego unbrickowałem kilka razy, i wiele razy pomagałem znajomym, jednak iOS czy sam iPhone to już dla mnie większa tajemnica. Z góry dziękuję za pomoc i poświęcenie swojego czasu na przeczytanie mojego posta. Dodam, że jest to telefon nowy, nigdy nie uruchamiany (pojawia się ikonka białego kabelka + chyba iTunes przy włączaniu), także nie jestem chyba w stanie sprawdzić basebandu czy wersji iOS. Pozdrawiam

#4578 Hawks

Hawks
  • 9 posts

Posted 09 January 2012 - 22:28

Iphone 4 witam ... jak mam usunąć simlocka z sieci AT&T??? iOS 5.0.1 ....?? z góry dzieki za odp

#4579 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 January 2012 - 22:32

Jak masz baseband 4.11.08 to się nie da!

#4580 Hawks

Hawks
  • 9 posts

Posted 09 January 2012 - 22:40

a to jest ten najnowszy ... nie mam jak sprawdzić bo tel jeszcze nie dostałem ale tel jest z początku 2011 roku ... ;/

#4581 maxi33

maxi33
  • 911 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 January 2012 - 22:52

No to pewnie 4.11.08 wiec masz ipoda a nie iphone :(

#4582 ryzu

ryzu
  • 75 posts

Posted 09 January 2012 - 22:53

Witajcie Mam iPhone 4, nowy fw, bb 4.08.11, ściągnęli mi sim-locka w Niemczech, sieć T-Mobile niestety nie mogę aktywować karty SIM z Play-a. Czy podłączam go pod iTunes czy robię to normalnie z poziomu ipka jest ten sam komunikat. Karta nie jest kompatybilna. Wiecie jak temu zaradzić ? Pozdrawima

#4583 Paweł Trela

Paweł Trela
  • 34 posts
  • SkądChicago

Posted 09 January 2012 - 23:05

Ciekawe info nie wiem czy to działa bo przed chwią przeczytałem ale sami zobaczcie możliwość obniżenia Basebandu 4.11.08 to 4.10.01
How to unlock baseband 4.11.08 with Gevey SIM

#4584 Emotka

Emotka
  • 6 posts

Posted 09 January 2012 - 23:26

Simlock beton @up ryzu prawdopodobnie cię zgrabnie orobili z tym sciafaniem sim locka, mi sie zdarzyło tak samo :( A teraz cześć właściwa: Zacznijmy od tego, ze rzadko piszę na tym forum, mam w zwyczaju rozwiązywać każdy problem samodzielnie. Otóż drody użytkownicy, jesteście moim ostatnim ratunkiem. Swoją przygodę z moim iPhonem zaczęłem dwa lata temu, telefon kupiony prze Allegro, używany przezdwa tyg. Co prawda miałem wtedy troche problemów, ale udało mi sie spokojnie zrobić Jb i sciagnac sim locka (orange - gwóźdź scislosci). Od kiedy zaktualizowalem moje urządzonko do 5.0.1 , zaczęła sie moja katorga. Telefon po upie, rzecz jasna sie zresetowal, co otrzymałem? Telefon z sim logiem, czystym dyskiem, podwazonym bb do 6.15 oraz bez możliwości włączenia bez udziału komputera ( Jb tethred).Co prawda pozbylem sie sim locka ( nie wystarczył tylko ultrasn0w, musiałem użyć tego bajeru z grzebaniem przez iFile i ustalaniem dostępności), ale niesmak pozostał. Snułem sie niczym struty z tym nieporecznym czarnym cosiem z jabłkiem na obudowie, gdy nagle doznałem katharsis, nemezis i nirvany naraz. Wyszedł JB do mojego 3Gsa, UNTETHERED. Niczym radosny putto rzucilem sie do roboty. W ramach ułatwienia wam pomocy mi, wymienię w pkt co zrobiłem. 1. Calkowity restore 2. Jb UNTETHERED za pomocą redsn0wa 3. Zainstalowalem ultrasnow 4. Jako ze nie działało, uczyłem tego bajeru z iFile opisanego wcześniej 5. Moj telefon, w miejscu gdzie powinienem mieć napis "plus" i komiczne kreseczki z zasięgiem wyświetla "Szukam...", a gdy po kilku godzinach znudzi mu sie, zmienia napis na "brak sieci" A teraz specyfikację jakby komuś sie nie chciało czytać wstępu: - iPhone 3Gs ( z tej drugiej serii producyjnej gwoli scisłosci) - iOs 5.0.1 (najnowszy) - BaseBand 06.15.00 - ma zrobione Jb, ma cydię i w teoretyce Ultrasnow ktory nie działa. To chyba wszystko co mam do powiedzenia, proszę o rzetelne odpowiedzi. Błagam was o pomoc niczym strudzony wędrówiec o strawę i napitek, tymże jest bowiem dla mnie mój iPhone. PROSZĘ, a nawet BARDZO PROSZĘ nie olewac mojego problemu i razem ze mną przejść przez te trudne chwile z sim lockiem :) Ps: Przepraszam uprzejmie za jakieś literowki czy podobno brzmiące wyrazy w miejscu innych, ale piszę z telefonu, a jak wiecie słownik Apple, ma własne poglądy które sie nie zgadzają z moimi xD

#4585 Adam1307

Adam1307
  • 235 posts
  • SkądŚląsk

Posted 10 January 2012 - 00:25

wgraj jeszcze raz customa i na nowo baseband ipada, jesli trzeba powtorz 2-3 razy, a na pewno zadziała.

---------- Wpis dodano o 00:25 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:23 ----------

Witajcie

Mam iPhone 4, nowy fw, bb 4.08.11, ściągnęli mi sim-locka w Niemczech, sieć T-Mobile niestety nie mogę aktywować karty SIM z Play-a. Czy podłączam go pod iTunes czy robię to normalnie z poziomu ipka jest ten sam komunikat. Karta nie jest kompatybilna.

Wiecie jak temu zaradzić ?

Pozdrawima

Musisz czekać aż odblokuja telefon, po swietach i nowym roku straszny obciążenia wiec cierpliwosci, a kiedy zgłaszałes do usuniecia simlocka? po podłaczeniu z inna karta do itunes powinno wyskoczyc "twoj iphone został odblokowany"

#4586 Jerzu08

Jerzu08
  • 2 posts

Posted 10 January 2012 - 00:26

Witam posiadam IPhone-a wersje 4.3.1 (8G4) z firmware 04.10.01. I moje pytanie czy mogę ściągnąć z niego simlocka? Telefon jest z Anglii. Pozdrawiam

#4587 Adam1307

Adam1307
  • 235 posts
  • SkądŚląsk

Posted 10 January 2012 - 00:33

Tak, kup podkładke gevey na allegro, od 10zl, to jedyne rozwiazanie, nie licząc sciągniecia simlocka na stałe ale to jest odpowiednio od tego z jakiej sieci jest telefon i kwoty od 220zl do 500nawet

#4588 Jerzu08

Jerzu08
  • 2 posts

Posted 10 January 2012 - 00:42

Tylko pytanie czy na pewno tak podkładka będzie działać? I słyszałem że potrafi się zablokować w Iphone

#4589 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 10 January 2012 - 10:57

Tylko pytanie czy na pewno tak podkładka będzie działać? I słyszałem że potrafi się zablokować w Iphone

tak na tym sofcie i tym bb bedzie dzialac, a co do zablokowania sie w iphonie to moze te podrobki sie blokuja, ale tacka z gevey'a oryginalnego jest naprawde swietnie zrobiona, identyczna jak oryginalna tyle, ze ze znaczkiem gevey xd wiec nie powinna sie zablokowac w iphonie, przynajmniej u mnie sie nic takiego nie stalo, a uzywam gevey'a juz dluzszy czas.

#4590 Melon112

Melon112
  • 10 posts

Posted 10 January 2012 - 11:02

Mam Iphone4 z softem 5.0.1. z simlockiem na francuską sieć.Zdecydowałem sie zdjąć simlocka przez sieć,bo jak narazie tylko to mi pozostaje.Iphone jest po Jailbreaku.I z tym właśnie zwiazane jest moje pytanie. Czy sciągając simlocka przez sieć ma to jakieś znaczenie że telefon jest po jailbreaku,czy nie będzie jakiegos problemu.Czy może przed zamówieniem,wkońcu nie taniej usługi przywrócić Iphone do ustawień fabrycznych?

#4591 juanito26

juanito26
  • 45 posts

Posted 10 January 2012 - 12:16

witka

Witam

Otóż za śmieszne pieniądze i E52 dostałem nowego iPhone 4 z simlockiem na finlandzką sieć. Jako, że E52 to w moim mniemaniu śmietnik, to nawet nie działający w Polsce iPhone 4 jest dla mnie lepszą ofertą. Byłem jednak w kilku miejscach w trójmieście i dowiedziałem się że simlock jest niezdejmowalny, telefon nie uruchamialny bez fińskiej karty i generalnie mam drogi przycisk do papieru (i tak lepszy niż padająca E52!). Pytanie do znawców tematu. Czy to prawda? Czy mam sobie go wystawić na fińskim ebayu? Czy da się jednak to w jakiś sposób obejść. Sam posiadam telefon z Androidem, którego unbrickowałem kilka razy, i wiele razy pomagałem znajomym, jednak iOS czy sam iPhone to już dla mnie większa tajemnica. Z góry dziękuję za pomoc i poświęcenie swojego czasu na przeczytanie mojego posta. Dodam, że jest to telefon nowy, nigdy nie uruchamiany (pojawia się ikonka białego kabelka + chyba iTunes przy włączaniu), także nie jestem chyba w stanie sprawdzić basebandu czy wersji iOS.

Pozdrawiam

siemano, moge się z tobą wymienić urządzeniami ja i tak do finlandji jakde do pracy więc mi jest wszystko jedno tez mam iphone 4 16g z simlockiem na at&t więc z najnowszysm złamanym juz softem 5.1 bb 04.11.08 i wgranymi aplikacjami niebawem maja wydac nową podkładkę gevey albo programik o nazwie react0r, który pomoze w ominieciu blokady sim.

#4592 oo21oo

oo21oo
  • 28 posts

Posted 10 January 2012 - 19:56

Cześć mam Iphona 4s z simlockiem na sieć o2 UK . Mam możliwość wyjazdu do Anglii na tydzień . Czy jest jakaś możliwość zdjęcia simlocka w salonie o2 na terenie UK ? Wyczytałem w internecie że właśnie tak można zrobić . Z góry dzięki za pomoc

#4593 kulczyk9977

kulczyk9977
  • 21 posts

Posted 10 January 2012 - 20:55

Napisze coś od siebie...może to komuś pomorze (mam nadzieje) miałem ostatnio małą katorgę z iphonem a mianowicie podniosłem z 4.2.1 do 5.0.1 i tu zaczęła się jazdeczka ;) brak aktywacji-no cóż udałem sie do simlock.pl niestety po 4 dniach i otrzymaniu wiadomości ze usługa zrealizowana (simlock orange.pl ) i wywaleniu 136 zł czym prędzej podpiąłem iphona do itunes....i co??? i kupa pisze że brak karty sim a w samym iphonie komuniakt że brak serwera do aktywacji. Rece opadły :( dzwoniłem do tegoż serwius jednak pan stwierdził że nie wie co się stao i że simlock na pewno jest zdjęty...no nic zrobiłem jalibrecka plus ultrasnow...niestety dalej nic poszedem do koimsu gdzie uzyskałem informacje że ,,chyba czytnik sim walnięty'' -i w ten oto sposób pomysłąme że mam juz jedynie bezużyteczne ładne pudełko z jabłkiem :( na szczęście jest to oto forum gdzie dziś doczytałem iż że należy zrobić bb z ipada...a w razie braku zasięgu CZYNNOSĆ POWTÓRZYĆ!! tak też zrobiłem i oto świecą trzy kreseczki plusa a ja dalej moge używać iphona...ciesze się choć niestety w porfelu mam mniej o 136 zł po niby zdjetym simlocku :( :( mam nadzieje że komus to pomorze co opisałem :)

#4594 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 10 January 2012 - 22:00

(...) mam nadzieje że komus to pomorze co opisałem :)

Co Wy macie z tym pomorzem ; )

A czy w takim wypadku simlock.pl nie uwzględnia reklamacji?

#4595 robercikc

robercikc
  • 5 posts

Posted 10 January 2012 - 23:03

witam 2 tygodnie temu pisałem na tym forum o zdjecie simloka nie umiałem sobie z tym poradzic i zapłacilem 39 zł za zdjecie blokady. Kupiłem iphon 3 gs za 200 zł wiec nie martwiłem sie ze zablokuje go na amen. I phon z kanady. przesle wam instrukcje jak wszystko zrobic jest czytelna i prosta

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:52 ----------

redsn0w:
[url]https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.9b9d.zip?attredirects=0&d=1[/url]

po pobraniu proszę wypakować

soft 5.0:
[url]http://appldnld.apple.com/iPhone4/041-8356.20111012.SQRDT/iPhone2,1_5.0_9A334_Restore.ipsw[/url]
Plik po pobraniu musi mieć rozszerzenie .ipsw (ikonka białego klocka
Lego). Jeśli system widzi go jako spakowany ".rar" lub ".zip", proszę
wejść w Panel Sterowania > Opcje folderów > zakładka Widok i tam na
liście odznaczyć opcję "Ukryj rozszerzenia znanych typów plików" i
Zastosuj. Wtedy wystarczy zmienić nazwę pliku z softem tak, aby usunąć
z
nazwy końcówkę ".rar" czy ".zip", tak aby plik się kończył na:
".ipsw".

Musi Pani wykonać następujące kroki:

1) Podłacz iPhone'a do komputera. Jeśli iPhone jest aktywowany (można
wejść do menu - ikonek), uruchom iTunes i po lewej w menu URZĄDZENIA
kliknij prawym przyciskiem myszy na nazwę iPhone'a i wybierz
"Archiwizuj". Gdy się ukończy, zamknij iTunes.
#
2) Uruchom wypakowany program redsn0w.exe i kliknij na Jailbreak .
#
3) Wyłącz iPhone'a (cały czas podłączonego do komputera) i kliknij
kolejny raz Next, i zgodnie z instrukcją:
- przygotuj się 3 sekundy (program odlicza sekundy)
- wciśnij i trzymaj razem oba przyciski iPhone'a (na górze i pod
ekranem) 10 sekund
- puść ten na górze, ale caly czas trzymaj ten pod ekranem kolejne 10-15

sekund, az program "zaskoczy"
#
3a) jeśli się nie uda, można kliknąć OK i Next, by spróbować
ponownie
wykonać krok 3
#
4) Na liście zaznacz "Install Cydia" i kliknij Next.
#
5) wykona się jailbreak, na końcu redsn0w pokaże napis "Done", a iPhone

---------- Wpis dodano o 22:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:53 ----------

Proszę jeszcze raz uruchomić redSn0w, wybrać Extras > Select IPSW >
wskazać pobrany plik z softem: iPhone2,1_5.0_9A334_Restore.ipsw >
Zatwierdzić, a następnie Back > Jailbreak, i tym razem proszę zaznaczyć

tylko i wyłącznie "Install iPad Baseband" i 2 razy zatwierdzić i
wykonać
znowu kroki z wciskaniem jak poprzednio. I potem powinien się znowu
pojawić na iPhonie ananas, i gdy się juz telefon uruchomi, w Ustawienia
> Ogólne > To urządzenie > Firmware modemu powinien pokazać 06.15.00.
Proszę wtedy o info, powiem co dalej, aby dokończyć.

---------- Wpis dodano o 22:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:54 ----------

jesli nie zadziała ...

---------- Wpis dodano o 22:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:57 ----------

redsn0w:
[url]https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b1.zip?attredirects=0[/url]

soft 5.0.1:
[url]http://appldnld.apple.com/iPhone4/041-3307.20111109.5tGhu/iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw[/url]
z
".ipsw".

---------- Wpis dodano o 23:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:58 ----------

witam 2 tygodnie temu pisałem na tym forum o zdjecie simloka nie umiałem sobie z tym poradzic i zapłacilem 39 zł za zdjecie blokady. Kupiłem iphon 3 gs za 200 zł wiec nie martwiłem sie ze zablokuje go na amen. I phon z kanady. przesle wam instrukcje jak wszystko zrobic jest czytelna i prosta

---------- Wpis dodano o 22:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:52 ----------

redsn0w:
[url]https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.9b9d.zip?attredirects=0&d=1[/url]

soft 5.0:
[url]http://appldnld.apple.com/iPhone4/041-8356.20111012.SQRDT/iPhone2,1_5.0_9A334_Restore.ipsw[/url]
z
".ipsw".

Musi Pani wykonać następujące kroki:

1) Podłacz iPhone'a do komputera. Jeśli iPhone jest aktywowany (można
wejść do menu - ikonek), uruchom iTunes i po lewej w menu URZĄDZENIA
kliknij prawym przyciskiem myszy na nazwę iPhone'a i wybierz
"Archiwizuj". Gdy się ukończy, zamknij iTunes.
#
2) Uruchom wypakowany program redsn0w.exe i kliknij na Jailbreak .
#
3) Wyłącz iPhone'a (cały czas podłączonego do komputera) i kliknij
kolejny raz Next, i zgodnie z instrukcją:
- przygotuj się 3 sekundy (program odlicza sekundy)
- wciśnij i trzymaj razem oba przyciski iPhone'a (na górze i pod
ekranem) 10 sekund
- puść ten na górze, ale caly czas trzymaj ten pod ekranem kolejne 10-15

sekund, az program "zaskoczy"
#
3a) jeśli się nie uda, można kliknąć OK i Next, by spróbować
ponownie
wykonać krok 3
#
4) Na liście zaznacz "Install Cydia" i kliknij Next.
#
5) wykona się jailbreak, na końcu redsn0w pokaże napis "Done", a iPhone

---------- Wpis dodano o 22:54 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:53 ----------

Proszę jeszcze raz uruchomić redSn0w, wybrać Extras > Select IPSW >
wskazać pobrany plik z softem: iPhone2,1_5.0_9A334_Restore.ipsw >
Zatwierdzić, a następnie Back > Jailbreak, i tym razem proszę zaznaczyć

tylko i wyłącznie "Install iPad Baseband" i 2 razy zatwierdzić i
wykonać
znowu kroki z wciskaniem jak poprzednio. I potem powinien się znowu
pojawić na iPhonie ananas, i gdy się juz telefon uruchomi, w Ustawienia
> Ogólne > To urządzenie > Firmware modemu powinien pokazać 06.15.00.
Proszę wtedy o info, powiem co dalej, aby dokończyć.[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 22:57 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:54 ----------

jesli nie zadziała ...[COLOR="Silver"]

---------- Wpis dodano o 22:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 22:57 ----------

redsn0w:
[url]https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.10b1.zip?attredirects=0[/url]

soft 5.0.1:
[url]http://appldnld.apple.com/iPhone4/041-3307.20111109.5tGhu/iPhone2,1_5.0.1_9A405_Restore.ipsw[/url]
z
".ipsw".

ciag dalszy przesle w meilu jesli ktos potrzebuje 2 wersji pozdrawiam

#4596 oo21oo

oo21oo
  • 28 posts

Posted 11 January 2012 - 08:27

Czy na moim Iphonie też zadziała 4s o2 UK ???

#4597 Quuba777

Quuba777
  • 979 posts
  • SkądGdańsk

Posted 11 January 2012 - 11:20

nie. ta instrukcja dotyczy tylko 3gs. 4s jak na razie można odblokować tylko odpłatnie poprzez serwisy takie jak simlock.pl czy fastgsm.com

#4598 plec019

plec019
  • 20 posts

Posted 11 January 2012 - 13:57

Witam Mam problem z iphonem 3gs a mianowicie wgrałem nowego iosa 5.0.1, jailbreaka i ultrasnowa 1.2.5 i nadal mam silmocka co mogę z tym zrobić ?? Prosze o szybką pomoc bb 6.15.00

#4599 lizi0

lizi0
  • 82 posts

Posted 11 January 2012 - 14:14

Witam,

Podobno jest sposób na ściągnięcie simlocka na sofcie 5.0.1 z BB 4.11.08.

Unlock iPhone 4 Baseband 4.11.08 possibly with react0r Coming Soon - iPhone Applications | The New i Phone News | iPhone Help

Czy ktoś może testował to rozwiązanie?

#4600 oo21oo

oo21oo
  • 28 posts

Posted 11 January 2012 - 15:21

a czy w Angli mogą mi zdjąć simlocka ?np.w salonie o2 ? Proszę o szybką odpowiedz poniewaz kolega jedzie już jutro . Dzięki z góry

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users