Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4426 oskarficus

oskarficus
  • 37 postów

Napisano 01 stycznia 2012 - 21:32

do iphona 4 nie da się wgrać bb od ipada.

#4427 N0.Gofer

N0.Gofer
  • 5 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:18

Witam. Mam nietypowy problem. Jakiś czas temu kupiłem iPhone 3GS. Telefon miał simlocka na jakąś zagraniczną sieć, nie mam pojęcia na jaką. Zaniosłem go do lokalnego punktu sciągającego simlocki. Simlock został zdjęty, wszystko było ok. Problem pojawił się kilka dni temu. Przesiadłem się na iPhone 4 a poprzedniego postanowiłem sprzedać. Miałem tam dużo swoich danych więc postanowiłem go "wyczyścić". Oczywiście po przywróceniu z poziomu ustawień było tylko logo apple i nic więcej. Przejrzałem kilka wątków na forum i za pomocą iTunes'a odtworzyłem soft, oczywiście z aktualizacją do najnowszego. Problem polega na tym że nie mogę go teraz aktywować, bo nie działa z żadną polską kartą (domyślam się że simlock wrócił). Jak go aktywować i od nowa zdjąć simlocka? czy jest to wogóle możliwe? Z góry dziękuję za pokierowanie mnie.

#4428 TheViP

TheViP
  • 106 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:21

Witam. Mam nietypowy problem. Jakiś czas temu kupiłem iPhone 3GS. Telefon miał simlocka na jakąś zagraniczną sieć, nie mam pojęcia na jaką. Zaniosłem go do lokalnego punktu sciągającego simlocki. Simlock został zdjęty, wszystko było ok. Problem pojawił się kilka dni temu. Przesiadłem się na iPhone 4 a poprzedniego postanowiłem sprzedać. Miałem tam dużo swoich danych więc postanowiłem go "wyczyścić". Oczywiście po przywróceniu z poziomu ustawień było tylko logo apple i nic więcej. Przejrzałem kilka wątków na forum i za pomocą iTunes'a odtworzyłem soft, oczywiście z aktualizacją do najnowszego. Problem polega na tym że nie mogę go teraz aktywować, bo nie działa z żadną polską kartą (domyślam się że simlock wrócił). Jak go aktywować i od nowa zdjąć simlocka? czy jest to wogóle możliwe? Z góry dziękuję za pokierowanie mnie.

Jaki masz tam baseband ?

#4429 N0.Gofer

N0.Gofer
  • 5 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:22

Tego nie mogę sprawdzić. Nie mogę wejść do ustawień przed aktywacją...

#4430 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:33

A co za problem wgrać sobie aktywowany CF zrobiony sn0wbreeze i wgrany przez iTunes?

#4431 N0.Gofer

N0.Gofer
  • 5 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:42

Rozumiem, że mówisz i metodzie opisanej w którymś z przyklejonych wątków? Wolałem zapytać, żeby nie narobić sobie więcej problemów.

#4432 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 stycznia 2012 - 00:56

Ściągasz najnowszy sn0wbreeze v2.8b11 - iH8sn0w.com
ściągasz soft iOS 5.0.1 - iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download
Uruchamiasz sn0wbreeze wybierasz czysty soft, a potem opcje "Expert Mode" --> "General" i zaznaczasz "Activate the iPhone (Hactivate)"
Potem dajesz "Build IPSW".
Tak "ugotowany" soft wgrywasz poprzez iTunes i powinno to ominąć procedurę aktywacji i tym samym uruchomić telefon i zobaczyć jaki masz baseband itd
Po tej operacji będziesz mieć tak zwany JB na uwięzi i wystarczy potem przepuścić ipka poprzez najnowszy redsn0w 0.9.10b3 - Dev-Team Blog i będziesz mieć bez uwięzi.

#4433 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 11:04

Szukam jeszcze jakis potwierdzonych informacji, ze karta gevey dziala na sofcie 5.0.1 bez podnoszenia basebandu. Podibno dziala ale czytalem tez ze komus nie dzialalo. Mam obecnie 4.3.2 na bb 4.10.01 i zrobiony jailbreakme.com, Osobiscie moglbym zostac na tym sofcie, ale mam smieci po poprzednim userze i nie moge zrobic restore:/

#4434 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 02 stycznia 2012 - 11:36

@karooluss, działa z 5.0.1 ze starym bb

#4435 starsailor

starsailor
  • 6 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 stycznia 2012 - 13:21

Hej. Mam proste pytanie,na które już może padła odpowiedź,ale na kilkunastu poprzednich stronach jej nie znalazłem. Mam iPhona 4s z T-Mobile UK, iOS 5.0.1., na którym oczywiście jest simlock. Czy jest w ogóle możliwe aktualnie jego ściągnięcie? Jeśli tak,to czy jestem to w stanie zrobić sam, czy np. przez simlock.pl, który niby taką usługę oferuje?

#4436 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:08

Nie ma kart gevey na niego, ultrasn0w też z nim nie współpracuje. Zamiast simlock.pl proponuje np. skorzystać z takiej aukcji SIMLOCK UNLOCK IPHONE 4 ORANGE UK T-mobile UK 12H (2024024034) - Aukcje internetowe Allegro

#4437 starsailor

starsailor
  • 6 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:24

Widziałem tez aukcje na Allegro. Czy w takim razie można zaufać takiej metodzie ściągania simlocka z 4s kodem? Tzn czy to w ogóle zadziała i nie okaże się wywaleniem kasy z błoto?

#4438 GosiaGG

GosiaGG
  • 4 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:45

Witam! Mam problem. Znalazlam bardzo atrakcyjna oferte dot. iPhone 4S (64GB za 2400 zl) tylko ze ma simlocka UK o2. Czy zna moze ktos sposob w jaki mozna sciagnac tego simlocka? Pisalam juz do: simlock.pl, simlock24.pl, komset.pl, ale niestety oni tego nie robia. Zalezy mi na tym, aby po sciagnieciu komorka sprawnie dzialala i nie stracila gwarancji, aby nie bylo problemow z aktualizacjami. Czy jest to mozliwe? Ponadto w przypadku braku mozliwosci sciagniecia simlocka, czy mozna dokonac jailbreak na tym modelu? Nie uszkodzi to komorki w zaden sposob? Jestem nowicjuszem w tych tematach, dlatego prosze o zrozumienie i o pomoc! Czy warto kupowac ta komorke czy lepiej strzymac sie? Czekam na wiesci, Goska

#4439 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:48

starsailor o ile twój iP nie jest na czarnej liście to będzie OK.
GosiaGG na simlocka tu masz lekarstwo Zdjęcie simlock iphone 4 3GS 3G O2 UK TANIO! (2028599361) - Aukcje internetowe Allegro a JB jeszcze nie da rady zrobić na 4s

#4440 GosiaGG

GosiaGG
  • 4 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:52

Ale ta usluga na allegro dotyczy iPhone 4 a nie 4S

#4441 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 02 stycznia 2012 - 14:54

Zadzwoń i dopytaj.

#4442 GosiaGG

GosiaGG
  • 4 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 16:47

Niestety nie sciagaja simlocka.

#4443 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 17:25

Witam chcialbym zdjac simlcoka z iphone 3gs 4.3.3 czy istnieje taka mozliwosc jezeli tak jest ktos w stanie mi to wytlumaczyc na chlopski rozum jak to zrobic??

kontakt gg

Co to ma być? Dlaczego robisz z forum swoją prywatną giełdę ogłoszeń? Czytaj wątek i jak nie rozumiesz, to pytaj. renqien

#4444 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 20:38

GosiaGG
zapytaj tego koleśia czy nie zdejmie Ci sim-locka bo widać że zdejmuje z 4S

SIMLOCK UNLOCK IPHONE 4 ORANGE UK T-mobile UK 12H (2022480111) - Aukcje internetowe Allegro

#4445 wauwachu

wauwachu
  • 1 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 20:54

Witam, w związku z tym, że zacząłem czytać ten wątek od początku i dotarłem mniej więcej do 200strony ( oczywiscie nie sposób każdą przeczytać gdyż trochę to zajmuję, a chciałbym znaleźć odpowiedz jak szybko się da. ) nie jestem w stanie zweryfikować autentyczności tego o co chce zapytać. Dlatego też chce przeprosić jeżeli zapytam o coś wałkowanego wiele razy, jednak nie znalazłem AKTUALNEJ odpowiedzi, więc niestety... Otóż, chodzi mi o możliwość zdjęcia sim locka z iPhone'a 4 VODAFONE UK. Na innej stronie, ale również tutaj znalazłem sposób, dzięki któremu, można sciągnąc trwale sim locka. Mianowicie kupno startera vodafone z 20GBP i wypełnienie formularza na stronie vodafone, aby zdjąć sim locka po wypełnieniu imei, nazwy produkt, etc. Jednakże posty z tym sposobem są średnio z marca, kwietnia i moje pytanie, czy ten sposób wciąż aktualny i możliwy do sciągniecia sim locka? :)

#4446 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 21:22

Witam mam w iphonie 3gs Wersja iOS: 4.3.3 Firmware modemu: 06.15.00 lecz nadal nie moge zdjac simlocka .... moze ktos pomoc ?? dobra poradzilem sobie dziekuje

#4447 misiu0126

misiu0126
  • 374 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 21:33

instalujesz ultrasn0wa z cydi.

#4448 N0.Gofer

N0.Gofer
  • 5 postów

Napisano 02 stycznia 2012 - 22:51

Ściągasz najnowszy sn0wbreeze v2.8b11 - [url=http://ih8sn0w.com/]iH8sn0w.com[/url]
ściągasz soft iOS 5.0.1 - [url=http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/]iPhone, iPod, iPad and Firmware/Software Download[/url]
Uruchamiasz sn0wbreeze wybierasz czysty soft, a potem opcje "Expert Mode" --> "General" i zaznaczasz "Activate the iPhone (Hactivate)"
Potem dajesz "Build IPSW".
Tak "ugotowany" soft wgrywasz poprzez iTunes i powinno to ominąć procedurę aktywacji i tym samym uruchomić telefon i zobaczyć jaki masz baseband itd
Po tej operacji będziesz mieć tak zwany JB na uwięzi i wystarczy potem przepuścić ipka poprzez najnowszy redsn0w 0.9.10b3 - [url=http://blog.iphone-dev.org/]Dev-Team Blog[/url] i będziesz mieć bez uwięzi.

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś, do momentu "przepuszczenia przez redsn0w. Kiedy próbuję zrobić JB program poprostu się wyłącza ;/
iPhone się włącza tylko przez iBooty, BB pokazuje 6.15.00
Więc pytanie brzmi, jak zrobić pełny JB (co z tym redsn0w)? i czy da się zdjąć simlocka?

EDIT:
Z JB poradziłem sobie za pomocą Corony. Ale problem z simlockiem dalej mam;/ Ultrasn)w oczywiście zainstalowany, a iPhone dalej nie widzi sieci;/

#4449 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 stycznia 2012 - 23:57

Spróbuj zrobić w ten sposób: 1. redsn0w najnowszy. soft niepodnoszący bb (Extras>Custom IPSW) 2. iPhone wprowadzony w DFU z pomocą również tegoż urządzenia (Extras>Pwned DFU) 3. restore iPhone'a w iTunes za pomocą zrobionego IPWS przez redsn0wa (shiftem na odtwórz, albo option w maku) 4. po włączeniu się iPhone'a znów go wyłącz, po czym zjailbreakuj redsn0wem (Extras>Select IPSW>oryginalny plik iOS 5.0.1 po czym Jailbreak w głównym menu redsn0wa) też miałem problemy z softem z sn0wbreeze

#4450 tomi676

tomi676
  • 229 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 stycznia 2012 - 00:39

Hmm dziwne to wychodzi na to że masz bb od iPada wiec teoretycznie ultrasn0w powinien odblokwać Ci telefon i zasięg powinien się pojawić jak i redsn0w także powinien działać i zrobić trwały JB, a poza tym w pierwszym wątku tak to opisałeś że myślałem że chodzi Ci o iPhone 4 nie 3GS, ale procedura taka sama tylko nie wiem czy teraz sobie sam nie zainstalowałeś bb od iPada gdyż w sn0wbreeze jest takowa opcja.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 7

0 użytkowników, 7 gości, 0 anonimowych