Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4376 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 19:11

Mam problem z pozbyciem się sim loka z z mojego Iphona 3gs, który pochodzi z Orange fr. W telefonie nie działa wifi oraz bluetooth, była podejmowana próba ściągnięcia simlocka w komisie.... W komisie tłumaczono mi że nie może dokończyc ściągniecia simlocka bo nie działa wifi i nie da się połaczyc z internetem.Zainstalowana jest aplikacja Cydia. Osobiście się nie znam za bardzo wiec podaje również inne dane:
wersja: 4.1(8B117)
Model: MC133NF
Numer seryjny: 88938P0E3NR
Iccid: 8933 0129 6640 0562 3040
Firmware modemu: 06.15.00
Mam pytanie czy istnieje jakaś inna możliwość pozbycia się tego simlocka, tak aby nie łączyć się z wifi?

instalacja ultrasnow bez wifi - Google Search

#4377 kostuj87

kostuj87
  • 4 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 19:12

iphona dostałem za darmo od znajomego z fr wiec jakoś przeżyje brak wifi, bo z tego co się orientowałem to ciężko to naprawić, a jeśli chodzi ceny tych Gevey Card, na allegro niby jakieś są ale z opisu nie pasują do firmware....

#4378 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 19:15

iphona dostałem za darmo od znajomego z fr wiec jakoś przeżyje brak wifi, bo z tego co się orientowałem to ciężko to naprawić, a jeśli chodzi ceny tych Gevey Card, na allegro niby jakieś są ale z opisu nie pasują do firmware....

Geveye nie działają z 3gs, współpracują z iPhone 4.

#4379 olsoniq

olsoniq
  • 21 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:15

ZDJĘTY SIMLOCK ALE NIE DZIAŁA iphone 4

Mam następujący problem! dostałam na święta iphona 4 w sieci vodafone z anglii. Telefon na drugi dzień miał mieć już zdjętego simlocka. W Birmingham w sklepie za opłatą mieli wysłać imei do apple i dalsza część procedury jest taka sama jak bym to zrobiła w Polsce. Kiedy dostałam informacje że niby simlock jest zdjęty, podłączyłam go do itunes miałam nadal komunikat że karta SIM jest niekompatybilna, wyłączyłam telefon i włączyłam (cały czas był podłącozny do itunes) i wtedy poszło. mogłam zrobić synchronizację, zgrać zdjęcia, ale nie było komunikatu że telefon został odblokowany. odłączyłam go, ale karta sim nie działa, wysakuje brak sieci, nie moge wykonywać połączeń. ten sam problem pojawia się za każdym razem, raz po podłączeniu wyskakuje mi ze iphone nie jest odblokowany, a raz moge go synchronizować. o co chodzi? czy simlock nie został jednak zdjęty? czy musze coś ustawić. nie mam pojęcia. zastanwaiam się na ponownym zdjęciem locka, ale czy to coś da. pomóżcie!!!!!

---------- Wpis dodano o 20:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:14 ----------

imei został wysłany 18/19.12 a dostałam info że powinien być już zdjęty 23.12. do tej pory nie jest

#4380 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 28 grudnia 2011 - 20:42

@up a restore próbowałaś?

#4381 olsoniq

olsoniq
  • 21 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 21:09

robiłam, i wkładając karte plusa, z telefonem podłączonym do itunes wyskakuje mi że niekompatybilna karta. myślicie że warto jeszcze poczekać, czy może zdecydować się na ponowne ściągnięcie

#4382 drfdr

drfdr
  • 20 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 22:22

Witam! Posiadam iPhone'a 3GS. Miałem jailbreak na iOS 5.0.1 i zrobiłem Restore. Teraz pojawił się taki problem,że iPhone ma sim-locka i nie jest aktywowany, co mogę zrobić żeby z niego korzystać i przywrócić do życia? Jeśli istnieje jakiś tutorial (szukałem dosyć długo i nie mogłem znaleźć) to prosiłbym o przesłanie linka. Pozdrawiam.

#4383 Xanthi

Xanthi
  • 165 postów

Napisano 28 grudnia 2011 - 23:19

Witam!
Posiadam iPhone'a 3GS. Miałem jailbreak na iOS 5.0.1 i zrobiłem Restore. Teraz pojawił się taki problem,że iPhone ma sim-locka i nie jest aktywowany, co mogę zrobić żeby z niego korzystać i przywrócić do życia?
Jeśli istnieje jakiś tutorial (szukałem dosyć długo i nie mogłem znaleźć) to prosiłbym o przesłanie linka.
Pozdrawiam.

A wgrałeś ponownie BB Ipada?

#4384 drfdr

drfdr
  • 20 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 00:28

A jak to zrobić? na razie jedyne co zrobiłem to PwnageTool,ale nadal nic nie działa. Mam BB 16.05.00

#4385 Xanthi

Xanthi
  • 165 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 00:42

A jak to zrobić? na razie jedyne co zrobiłem to PwnageTool,ale nadal nic nie działa. Mam BB 16.05.00

Chłopaki z innego tematu dali to:

Napisał Quuba777
Ja zrobiłem w ten sposób.

1. redsn0w najnowszy. zrobiłem soft niepodnoszący bb (Extras>Custom IPSW)
2. iPhone wprowadzony w DFU z pomocą również tegoż urządzenia (Extras>Pwned DFU)
3. restore iPhone'a w iTunes za pomocą zrobionego IPWS przez redsn0wa (shiftem na odtwórz, albo option w maku)
4. po włączeniu się iPhone'a znów go wyłączyłem, po czym zjailbreakowałem redsn0wem (Extras>Select IPSW>oryginalny plik iOS 5.0.1 po czym Jailbreak w głównym menu redsn0wa)

miałem też problem z pushem, który rozwiązałem poprzez instalacje Subscriber Artificial Module z repo.bingner.com

Działa jak należy :)

#4386 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 grudnia 2011 - 01:14

Działa jak należy :)

cieszę się ; )

#4387 Xanthi

Xanthi
  • 165 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 02:02

cieszę się ; )

No ja trochę mniej, bo robiłem kopię zapasową przed wgrywaniem softa, a teraz jej nie ma... Dziwne ;/ I poszło się wszystko walić, kontakty, sms i w ogóle... W Itunes nie ma tej kopii, a w folderach w danych aplikacji tez nie ma... Szkoda, ale dam radę ;)

#4388 olsoniq

olsoniq
  • 21 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 09:05

Mam następujący problem. parę postów wcześniej pisałam, że mam kłopot z lockiem. mam iphone 4g w sieci vodafone. imei został wysłany 18/19.12, w piątek 23.12 miał być już zdjęty (dostałam taką informacje), podłączyłam telefon, ale za pierwszym razem wyświetliło mi sie że karta niekompatybilna, potem włączyłam i wyłączyłam telefon (z kartą plusa) i rozpoczęła się synchornizacja, ale po odłączeniu iphone telefon nie znajduje sieci, nie mogę wykonywac połączeń. potem odtworzyłam telefon z ustawieniami fabrycznymi, i od piątku codziennie wkładając kartę plusa, podłączam iphone do itunes i spr czy odblokowali. niestety do tej pory mam komunikat że karta jest nie kompatybilna. pierwsz pytanie, czy to normalne że wczesniej raz wyswietlał mi się lock karty, a po wyłączeniu mogłam zrobić synchornizacje? drugie pytanie, ile powinna jeszcze poczekać? po trzecia kiedy zainteresować się zdjęciem kolejnego locka? PORADŹCIE COŚ

#4389 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 29 grudnia 2011 - 09:11

Załatwiałaś to w salonie czy na jakiejś aukcji allegro? Nic nie kupować 2 raz tylko składać reklamacje. Sprawa druga rozumiem że jak się zrobiła synchronizacja to możesz używać normalnie iP poza dzwonieniem, tak?

#4390 olsoniq

olsoniq
  • 21 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 09:21

zajmował się tym jakiś sklep w Birmingham, załatwiał to mój tata. no normalnie telefon działa. ale teraz jak zrobiłam odtworzenie ustawień fabrycznych, to wkładając kartę plusa mam ze karta niekomatybilna. zeby mi chodzilo tak jak wtedy (z wyjątkiem zasięgu) musiałabym aktywować go z kartą vodafone. ale uważasz że lock powinien być już dawno zdjęty, czy ta opcja z synchornizacją oznaczą że w ogole go nie zdjęli?

#4391 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 29 grudnia 2011 - 11:23

No ja trochę mniej, bo robiłem kopię zapasową przed wgrywaniem softa, a teraz jej nie ma... Dziwne ;/ I poszło się wszystko walić, kontakty, sms i w ogóle... W Itunes nie ma tej kopii, a w folderach w danych aplikacji tez nie ma... Szkoda, ale dam radę ;)

Na przyszłość polecam aplikacje iBye z cydii.. dobrze mieć kopie zapasową sms'ów na Dropboxie, a kontakty, kalendarz to już na iCloud.

#4392 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 29 grudnia 2011 - 11:44

zajmował się tym jakiś sklep w Birmingham, załatwiał to mój tata. no normalnie telefon działa. ale teraz jak zrobiłam odtworzenie ustawień fabrycznych, to wkładając kartę plusa mam ze karta niekomatybilna. zeby mi chodzilo tak jak wtedy (z wyjątkiem zasięgu) musiałabym aktywować go z kartą vodafone. ale uważasz że lock powinien być już dawno zdjęty, czy ta opcja z synchornizacją oznaczą że w ogole go nie zdjęli?

Skoro dostałaś info żeby telefon podłączyć pod iTunes a nie działa to niech tata idzie do vodafone i złoży reklamacje, nie ma sensu kupowania "nowego usunięcia simlocka", dziwne też że telefon działa Ci normalnie poza zasięgiem, tzn. że się aktywował jakąś kartą.

#4393 sosik1

sosik1
  • 77 postów
  • SkądZawiercie

Napisano 29 grudnia 2011 - 16:18

http://www.iphone-unlockme.com
Tutaj oferują "niby" permanentne zdjęcie simlocka. Ale zalatuje trochę ściemą...
Czy korzystał już może ktoś z Was z tego typu stron oferujących podobne usługi?

#4394 Xanthi

Xanthi
  • 165 postów

Napisano 29 grudnia 2011 - 18:38

Na przyszłość polecam aplikacje iBye z cydii.. dobrze mieć kopie zapasową sms'ów na Dropboxie, a kontakty, kalendarz to już na iCloud.

Dzięki :) Na pewno spróbuję :D Mam nauczkę i tyle ;p

#4395 durasthedevil

durasthedevil
  • 2 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 09:34

WITAM PISZE Z MAŁYM PROBLEMEM, OTÓŻ PARE DNI TEMU KUPIŁEM IPHONA 4S W ANGIELSKIEJ SIECI O2 I CHCE SCIAGNAC Z NIEGO SIM-LOCA, PISAŁEM NA WIELU FORACH, KONTAKTOWAŁEM SIE Z SERWISEM SIMLOCK.PL I KAZDY ROZKŁADA RECE
TELEFON LEZY SOBIE LADNIE ZAPAKOWANY, MOZE KTOS MA JAKIS POMYSŁ. DODAM ZE SIEC O2 NIE PROWADZI WEWNETRZNEJ OFERTY ODBLOKOWANIA TELEFONU
POZDRAWIAM

Czego się drzesz? Pisz normalnie, wyłącz CapsLock. renqien

#4396 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 grudnia 2011 - 09:55

WITAM PISZE Z MAŁYM PROBLEMEM, OTÓŻ PARE DNI TEMU KUPIŁEM IPHONA 4S W ANGIELSKIEJ SIECI O2 I CHCE SCIAGNAC Z NIEGO SIM-LOCA, PISAŁEM NA WIELU FORACH, KONTAKTOWAŁEM SIE Z SERWISEM SIMLOCK.PL I KAZDY ROZKŁADA RECE
TELEFON LEZY SOBIE LADNIE ZAPAKOWANY, MOZE KTOS MA JAKIS POMYSŁ. DODAM ZE SIEC O2 NIE PROWADZI WEWNETRZNEJ OFERTY ODBLOKOWANIA TELEFONU
POZDRAWIAM

Czego się drzesz? Pisz normalnie, wyłącz CapsLock. renqien

Siłą dedukcji - jak na razie nic z nim nie zrobisz

Myślisz, że bez powodu można kupić już za 2500 zł iPhone'a 4S 64GB, ale z SimLock'iem O2?

#4397 durasthedevil

durasthedevil
  • 2 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 10:09

tego sie własnie obawiałem, nie mam mozliwosci nawet go uruchomic bo do pierwszego uruchomienia, akutalizacji potrzebuje i chce tylko i wylacznie karte z sieci o2 a nie wiem czy po akutalizacji nie bedzie wiekszy problem z odblokowaniem go w przyszłości wiec otworzylem podełko, popatrzyłem i tyle :)

#4398 pasko

pasko
  • 405 postów
  • SkądZywiec, Poland

Napisano 30 grudnia 2011 - 14:40

Da sie sciagnac sim-locka z iPhona 3G S soft 4.3.5 baseband 05.16.02?

#4399 TheViP

TheViP
  • 106 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 14:46

Da sie sciagnac sim-locka z iPhona 3G S soft 4.3.5 baseband 05.16.02?

Tylko z BB IPADA, czyli nie bedzie działać gps.

#4400 kpax06

kpax06
  • 4 postów

Napisano 30 grudnia 2011 - 15:37

simlock iPhone 4 Witam Czy da się usunąć simlock z iPhone 4 iOS 5.0.1 i firmware 04.11.08. ?? Np za pomocą jailbreak ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych