Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#4151 Fixx

Fixx
  • 194 postów
  • Skąd84200

Napisano 21 grudnia 2011 - 08:17

http://myapple.pl/ip...iphone-3gs.html

tak trudno użyć opcji szukaj ?

#4152 jelen0

jelen0
  • 97 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 10:59

Mam iphone 3gs soft 3.1.3 bb 5.12.01 czy po podniesieniu softu do 5.0.1 jest możliwość zdjęcia simlocka?????

#4153 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2011 - 12:20

Wgraj CF , nie podniesie BB , UltraSn0w na iOS 5.0.1 niedługo ma się pojawić tak więc jeszcze trochę się wstrzymaj

#4154 jelen0

jelen0
  • 97 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 12:24

a co to cf?

#4155 martinus1

martinus1
  • 2 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 12:27

Mi sie wydaje ze tak nie otrzymalem odpowiedzi na moj pierwszy post wiec powtarzam. Iphone 3GS z pierwotnym oprogramowaniem bodaajze 4.3.3. ze sciagnietym programowo simlock'iem z zagranicznej sieci. Wszystko wspaniale dzialalo dopoki przypadkowo zaktualizowalem do IOS 5.0. Po tej aktualizacji karta SIM przestala byc zauwazana przez telefon. Prosze mi poradzic co w takim przypadku nalezy zrobic...??? Nadmienie ze w takich sprawach ja jestem laikiem. Z gory dziekuje za zainteresowanie problemem. Pozdrawiam. : )

#4156 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2011 - 12:30

Mi sie wydaje ze tak nie otrzymalem odpowiedzi na moj pierwszy post wiec powtarzam. Iphone 3GS z pierwotnym oprogramowaniem bodaajze 4.3.3. ze sciagnietym programowo simlock'iem z zagranicznej sieci. Wszystko wspaniale dzialalo dopoki przypadkowo zaktualizowalem do IOS 5.0. Po tej aktualizacji karta SIM przestala byc zauwazana przez telefon. Prosze mi poradzic co w takim przypadku nalezy zrobic...??? Nadmienie ze w takich sprawach ja jestem laikiem. Z gory dziekuje za zainteresowanie problemem. Pozdrawiam. : )

W Twoim przypadku albo zdjęcie simlocka na stałe jeśli jest możliwe z sieci na którą jest założony lub wgranie BB od iPada co wiąże się z utratą GPS i problemów z update'ami

a co to cf?

Custom Firmware

#4157 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:02

a gdyby była (cydia, ultrasn0w) to skąd bym to mógł wiedzieć?

No przecież byś miał na springboardzie ikonkę cydii...

Witam
Znalazłem w necie poradnik jak sciągnąć tego simlocka z 3g (orange francja).
No i za pomocą redsn0wa wgrałem jailbreak'a, cydie no i chciałem za pomocą ultrasn0w'a usunąć simlocka ale widzę że już sie nie da ściągnąć. Jakiś inny sposób żeby używać tego iphone'a?
wersja 4.2.1
firmware 06.15.00

Jak masz 06.15.00 to ultrasn0w zadziała bo to jest baseband od iPada.

witam, kupiłem IPHONE 3GS 32GB bez simlocka(ściągnięty programowo, soft 4.3.3, bb 06.15.00) zachciało mi się aktualizacji, proszę o pomoc bo już nie mam siły.
aktualnie próbuje aktywować się i nie da rady.
proszę o pomoc a zrobię pełny poradnik od a do z jak po update z itunes do 5.01. ściągnąć aktywację i simlocka.

Masz baseband od ipada. Musisz wgrać custom firmware. A simlocka narazie nie sciagniesz bo nie ma jeszcze ultrasn0wa na 5.0.1. (ale z tego co pamietam byl jakis fix na to?)

#4158 etah

etah
  • 4 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:17

Jak masz 06.15.00 to ultrasn0w zadziała bo to jest baseband od iPada.

no ale wlasnie nie moge znaleźć ultrasn0w w cydi. Szukam przez search'a i probowalem przez source repo666.ultrasn0w.com i samo ultrasn0w.com i nie ma takeij możliwości. Kurcze jak to ogarnąć?

#4159 deco016

deco016
  • 14 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:39

mam problem z iphone 3G z FW 6.15 probowalem wszystkiego (redsn0w,ultrasn0w,sno0wbreze etc) chcialem zrobic downgrade ale sie nie udaje juz nie wiem co zrobic by sciagnac go
@up
dodaj repo [url]http://repo666.ultrasn0w.org[/url] i poszukaj ultrasn0w to znajdzie ci ale nei zadzaiala

#4160 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:41

no ale wlasnie nie moge znaleźć ultrasn0w w cydi. Szukam przez search'a i probowalem przez source repo666.ultrasn0w.com i samo ultrasn0w.com i nie ma takeij możliwości. Kurcze jak to ogarnąć?

Poszukaj w google innego repo od ultrasn0w.

mam problem z iphone 3G z FW 6.15 probowalem wszystkiego (redsn0w,ultrasn0w,sno0wbreze etc) chcialem zrobic downgrade ale sie nie udaje juz nie wiem co zrobic by sciagnac go

Downgrade?
Po 1 musisz miec zachowane SHSH
a po 2 trzeba zrobic custom firmware bo masz bb od ipada

#4161 deco016

deco016
  • 14 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:43

probowalem DG robic przez fuzzyband wgralem certyfikat ale dalej "non suported" a te shsh jak moge znalesc? i custom bb masz jakies gotowe dobre? bo u mnie jak robie CF 4.2.1 to jest to samo.. 3.13 nie chce startnac

#4162 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:52

Ale chwile ,ty chcesz zrobic downgrade basebandu? Jak tak to nie ma takiej opcji... A shsh sa do downgradu ios. Otworz cydie i zobacz tam jakie sa zapisane.

#4163 deco016

deco016
  • 14 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:55

ios 4.21 Firmware 6.15.00 Wersja komplikacji 8C148 Chce sciagnac simlocka by normalnie uzywac telefonu

#4164 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2011 - 13:56

No to jak masz 4.2.1 i ten BB to wystarczy ultrasn0w i gitara gra.

#4165 deco016

deco016
  • 14 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 14:05

wlasnie nie zainstalowalem ultrasn0w i dalej "brak sieci" w ustawieniach > operator mam "plus,oragne pl , pol , era " mam ustawione automatyczne gdy wybiore recznie plus to wyskakuje ze siec juz nie jest dostepna. To ma ktos jakis pomysl?

#4166 pijoo

pijoo
  • 2 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 16:28

Witam, jestem tu nowy wiec jezeli glupio pytam to sorry,
tydzien temu kupilem iphona 4 z simlockiem na vodafone UK, na stronie vodafone znalazlem taki sposob zdjecia go:

"If it's a PAYT device, the procedure is a little different. To get the NUC you will need to call customer services on 08700 776655. They will need the serial number (IMEI), you can get this from your phone by entering *#06# - the IMEI will be shown on the screen. If the device is over a year old, this service is free of charge, if less than 12 months old, there's a £19.99 charge to unlock the device. The payment is taken from the calling credit of a Vodafone PAYT number, so you will need to ensure the credit is available on a PAYT account, before this can be requested."

na forum myapple w tym temacie na pierwszej stronie znalazlem podobna instukcje tyle ze na o2.

pytanie moje jest takie: czy ktos juz probowal z polski tego z vodafone i czy ta opcja jest jeszcze mozliwa, poniewaz post na tym forum byl z listopada 2010 a na forum vodafone z marca tego roku, wiec nie wiem czy to jeszcze jest mozliwe.

sprawdzilem ten sposob i wszystko tak jak napisane, wystarczy kupic starter vodafone na allegro 1zl +10zl przesylka, naladowac ja po przez znajomego w anglii lub znowu przez allegro na 20 funtow i napisac do vodafone maila z prosba o odblokowanie, trwa to z 3 dni i kosztuje razem, okolo 120 zl a nie jak na simlock.pl 350

#4167 adnet

adnet
  • 214 postów
  • SkądIrlandia

Napisano 21 grudnia 2011 - 20:59

Witam, Zrobiłem sobie CF używając Sn0wbreeze do 4.1 3G oraz 4.1 3GS'a W opcjach Expert wybrałem opcję custom repo 'ultrasn0w', download etc. Czyli mam custom IPSW z ultrasn0w - ale... przy próbie wgrania tego CF do jakiegokolwiek telefonu wiesza mi się (po całej operacji wgrywania przez iTunes i iREB) na logo Apple, dlaczego ? PS. czy wam też nie działa dzis ręcznie dodawania repo666.ultrasn0w.com do Cydii? W ogóle cała Cydia działa mi teraz B.WOLNO!!

#4168 hymn7811

hymn7811
  • 1 postów

Napisano 21 grudnia 2011 - 21:02

Witam! Mam nadzieję, że ktoś tutaj pomoże mi dojść do pomyślnego rozwiązania mojego problemu. Ostatnio nabyłem używanego iPhone'a 3G. Gdy go kupiłem miał zainstalowany soft 4.2.1 [szczerze mówiąc nie wiem, czy był oryginalny, czy modyfikowany]. Nie wiem, czy miał simlocka, nie włożyłem karty sim. Pamiętam tylko, że w polu 'Operator' wyświetlało się 'Carrier 9.0'. Zacinał się niemiłosiernie, więc po krótkim rozpoznaniu w googlach postanowiłem wgrać soft 3.1.3. iREB, iTunes, shift+restore, raz jeszcze iREB i wszystko gra. Jailbreak spiritem i potem w cydii próba instalacji ultrasn0w. I tutaj zaczęły się schody. Okazuje się, że ultrasn0w na 3.1.3 nie obsługuje BB 06.15.00. Kilka razy próbowałem przywrócić iTunesem do oryginalnego softu, jednak wszystkie próby kończyły się błędem 1025, którego iREB nie był w stanie naprawić i telefon lądował w Recovery Loop. Zrezygnowany uciekłem się do rozwiązania w postaci serwisu. Powiedziano mi, że mogą programowo zdjąć simlocka na każdym sofcie, którego sobie zażyczę. Po dłuższej konsultacji stanęło na odchudzonym 4.2.1 [jailbreak, bez tapety pod przyciskami, bez multitaskingu itd.], który miał zapewnić płynne działanie telefonu. Zapłaciłem 100 zł, serwisanci zrobili swoje i po uprzednim upewnieniu się, czy iPhone łapie sieć zadowolony udałem się do domu. W domu zadzwoniłem, wysłałem smsa i szczęśliwy z pomyślnego zakończenia postanowiłem wgrać Installous przez Cydię. Dodałem repo [przy okazji zauważyłem wgranego ultrasn0w i jeszcze coś] i kilkakrotnie próbowałem zainstalować Installous, w międzyczasie przerywając proces myśląc, że po prostu się zawiesił, albo zgubił połączenie z routerem. Za czwartym razem udało się go zainstalować, po pomyślnym procesie Cydia zapytała się, czy może zrestartować telefon i przy pomocy jednego tylko przycisku [Restart] dała mi do zrozumienia, że innej opcji raczej nie ma. Telefon włączył się, na Springboardzie zawitała ikonka Installousa, ale ku mojemu zdziwieniu telefon miał tylko kreskę zasięgu i to bez nazwy operatora. Simlock wskoczył ponownie... Patrzę w Cydii, ultrasn0w zniknął. Z małą nadzieją na to, że to tylko przejściowo chciałem go przywrócić, ale repozytorium było niedostępne. Czy istnieje jakakolwiek szansa na to, żeby zdjąć simlocka z tego telefonu i móc zachować go w takim stanie przy jednoczesnym wgrywaniu aplikacji przez Cydię? Sam już nie wiem co mam robić, telefon ma być prezentem, a urządzenie, które nie wykonuje połączeń, to nie jest już telefon. Z góry dziękuję za odpowiedź

#4169 WATA

WATA
  • 43 postów
  • SkądŁaszczów

Napisano 22 grudnia 2011 - 10:36

Jest juz nowy ultrasn0w 1.2.5. Nie wiecie co on zmienia, bo nie moge nigdzie znaleźć :D

#4170 deco016

deco016
  • 14 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:56

wlasnie nie zainstalowalem ultrasn0w i dalej "brak sieci" w ustawieniach > operator mam "plus,oragne pl , pol , era " mam ustawione automatyczne gdy wybiore recznie plus to wyskakuje ze siec juz nie jest dostepna.
To ma ktos jakis pomysl?

To pomoze ktos? zalezy mi na iphone..

#4171 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 11:56

Jest juz nowy ultrasn0w 1.2.5. Nie wiecie co on zmienia, bo nie moge nigdzie znaleźć :D

Poprawione działanie z iOS 5.0.1.

#4172 etah

etah
  • 4 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:40

Poszukaj w google innego repo od ultrasn0w.

no wiec znalazłem 2
[url]http://musclenerd.com[/url]
[url=http://sinfuliphonerepo.com]SiNfuL iPhone Repo[/url]
wchodze w cydie dodaje source, ładuje sie (download pacages), pasek postepu na 100% po 10 minutach dalej to samo... Probowałem po kilka razy ale nic sie nei dzieje...

#4173 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:43

Dziwne że mi w cydi normalnie pokazuje Ultrasnowa :F

#4174 deco016

deco016
  • 14 postów

Napisano 22 grudnia 2011 - 12:54

@etah dodaj repo [url]http://repo666.ultrasn0w.org[/url] (stare jest z .com)

#4175 Użytkownik ibooka

Użytkownik ibooka
  • 31 postów
  • SkądNew York

Napisano 22 grudnia 2011 - 13:23

Może zadam głupie pytanie, ale nie jestem pewien stanu swojego iPhone 3G. Udało mi się go w końcu wybudzić po 52 godzinnej batalii z trybu awaryjnego :roll: i uruchomił się bez problemu. Można włączyć wszystkie aplikacje, ale nie wykrywa sieci. A konkretnie co jakiś czas pokazuje się jedna kreska ale po podaje obok jaka to siec i nie chce wysyłać SMSów. Pytanie brzmi jak wygląda blokada sim lock w iPhone 3G bo nie mam pojęcia? czy tak jak w normalnych telefonach ten się po prostu nie włącza czy może nie widzi sieci? tak jak u mnie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych