Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#3926 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 grudnia 2011 - 21:39

Na pewno? A jak rozpoznać oryginalną? Chciałbym też uniknąć dzownienia na 112.

Na pewno.
W zasadzie jak zostajesz na 4.2.1 to polecam GEVEY ultra + jailbreak nie musisz wtedy dzwonic na 112.
Zazwyczaj te najdrozsze to oryginały. Ale ja miałem dużo geveyów i te najtansze (wedlug mnie i moich przypadkow) dzialaja tak samo dobrze.

#3927 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 07 grudnia 2011 - 23:01

Na pewno? A jak rozpoznać oryginalną? Chciałbym też uniknąć dzownienia na 112.

w zaden sposob nie unikniesz dzwonienia pod 112...jedynie moze to robic za ciebie program automatycznie
a co do samej karty to najlepiej kupuj z gevey.com, a jak nie chcesz tyle czekac to od kogos zaufanego, zeby ci syfu nie sprzedal, bo potem mozesz miec problemy z dzialaniem, ze na karcie play dziala a na orange nie itd.

#3928 danieltorba

danieltorba
  • 48 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 16:57

dalej nic nie wiadomo z karta miracle ? ktora radzi sobie z bb 04.11.08 ?

#3929 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 18:08

dalej nic nie wiadomo z karta miracle ? ktora radzi sobie z bb 04.11.08 ?

Logicznie myśląc jakby coś takiego wyszło to byłoby o tym głośno, nie uważasz ?

#3930 danieltorba

danieltorba
  • 48 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 20:36

Nie nie uważam, inteligencie. Przeszkadza Ci to że pytam ?

#3931 Czik3n

Czik3n
  • 12 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:02

Mam zamiar kupic iPhone 3Gs z simlockiem na orange, jest jakas mozliwosc sciagniecia go zebym mogl wlozyc karte play ? Oczywiście, żebym zawsze mogl wrocic do org. oprogramowania.

#3932 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:19

Nie nie uważam, inteligencie. Przeszkadza Ci to że pytam ?

Myślenie cie boli ? twój problem.. gdyby taka karta wyszła pisaliby o tym wszędzie....

Mam zamiar kupic iPhone 3Gs z simlockiem na orange, jest jakas mozliwosc sciagniecia go zebym mogl wlozyc karte play ? Oczywiście, żebym zawsze mogl wrocic do org. oprogramowania.

105 zł na simlock.pl lub 77zł w salonie orange jak masz fakturę/dowód zakupu.

#3933 Czik3n

Czik3n
  • 12 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:24

A jakaś możliwość ściagnięcia w domu, z czym sie wiąze ?

#3934 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:28

Z czytaniem forum. Tutaj wszystko jest wyjaśnione. Nie lenimy się, nie lenimy ;)

#3935 kajus01

kajus01
  • 897 postów
  • SkądZiemia?

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:29

Z utratą GPSu i tego czego nie chcesz mieć czyli nie wgrasz już oryginalnego softu.

#3936 Czik3n

Czik3n
  • 12 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:29

Czytam, czytam ale tutaj każdy pisze inaczej i już sam niewiem. Dobrze by było jak bys ktoś potwierdził :D.

#3937 danieltorba

danieltorba
  • 48 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:33

Skąd możesz wiedziec jakie strony przeglądam w internecie ? Uwierz mi że napewno by nie pisali.Co to za dyskusja przez internet, niedaleko mam do Lublina, mogę wpaśc.

#3938 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 21:41

Skąd możesz wiedziec jakie strony przeglądam w internecie ? Uwierz mi że napewno by nie pisali.Co to za dyskusja przez internet, niedaleko mam do Lublina, mogę wpaśc.

Nie wiem jakie strony przeglądasz i to nie moja sprawa. Jak napisałem wcześniej gdyby takie coś wyszło pisaliby o tym wszędzie, dlaczego ? Bo to dla nich kolosalny zarobek.
Co do reszty daj se spokój, wyrosłem z internetowych "pogróżek".

#3939 danieltorba

danieltorba
  • 48 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 22:20

Boisz sie i tyle, nie cwaniakuj w internecie. Jakbyś przede mną był taki cwany, zaklaskałbym dla Ciebie. Przeglądam takie strony na których napewno nie napiszą w sprawie wydania Miracle, także siedź dalej w tym wątku i nabijaj posty albo się ze mną spotkaj jeśli jesteś taki cwaniak.

#3940 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 22:33

danieltorba, złamałeś regulamin, otrzymujesz ostrzeżenie. Nie będę tolerował na forum takiego zachowania.

#3941 mysz1553

mysz1553
  • 140 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 grudnia 2011 - 22:53

77zł w salonie orange jak masz fakturę/dowód zakupu.

A czy jeżeli telefon był odkupowany od kogoś i mam kopię faktury to mogę też pójść do Oragne i mi odblokują za 77PLN czy musi iść osoba która jest na fakturze/paragonie ?

#3942 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 23:10

Boisz sie i tyle, nie cwaniakuj w internecie. Jakbyś przede mną był taki cwany, zaklaskałbym dla Ciebie. Przeglądam takie strony na których napewno nie napiszą w sprawie wydania Miracle, także siedź dalej w tym wątku i nabijaj posty albo się ze mną spotkaj jeśli jesteś taki cwaniak.

Hahaha ^^

A czy jeżeli telefon był odkupowany od kogoś i mam kopię faktury to mogę też pójść do Oragne i mi odblokują za 77PLN czy musi iść osoba która jest na fakturze/paragonie ?

Jak masz fakturę możesz śmiało iść i zdejmą Ci simlocka.

#3943 mysz1553

mysz1553
  • 140 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 grudnia 2011 - 23:24

Jak masz fakturę możesz śmiało iść i zdejmą Ci simlocka.

A może być kopia, czy musi być oryginał?

#3944 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 08 grudnia 2011 - 23:28

A może być kopia, czy musi być oryginał?

Raczej oryginał.

#3945 KacperWWA

KacperWWA
  • 1 252 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 grudnia 2011 - 00:38

Raczej oryginał.

Co to znaczy 'raczej' ? jak się nie wie to lepiej nie odpisywać w ogóle , kopia faktury w przypadku zdjęcia simlocka w salonie Orange również jest uznawana

#3946 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 01:54

Co to znaczy 'raczej' ? jak się nie wie to lepiej nie odpisywać w ogóle , kopia faktury w przypadku zdjęcia simlocka w salonie Orange również jest uznawana

To znaczy że jak poszedłem z ksero gwarancji i dowodu zakupu do salonu orange w moim mieście to kazali mi przynieść oryginał. Z kolei w innym salonie uznali właśnie kopie, więc jak widać zależy to od humoru pracowników Orange.
Tak więc masz racje :) jak się nie wie, to się nie wypowiada ;)

#3947 dameon

dameon
  • 1 353 postów
  • SkądLublin

Napisano 09 grudnia 2011 - 08:05

Powiem lepszą rzecz Raz w salonie Orange nie chcieli mi zdjąć SimLock'a z iPhone'a kupionego nie na mnie (musiałem powołać się na znajomości) - innym razem w tym salonie odbyło się bez problemu

#3948 miszel78

miszel78
  • 3 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 09:31

Zgodnie z rekomendacją moderatora, który zamknął mój oddzielny wątek i zasugerował umieszczenie go tu proszę o pomoc w poniższej sprawie: Cześć, Na początku chciałem prosić o wyrozumiałość, gdyż jestem zupełnie nowym użytkownikiem iPhona 3GS. Próbowałem znaleźć jakieś informacje na forum dotyczące mojego problemu ale zginąłem w gąszczu postów, wątków tematów. Problem jest tego rodzaju iż kupiłem iPhona prawdopodobnie z softem 4.3.3 (o ile dobrze pamiętam co się pojawiło po podłączeniu do iTunes). Podłączyłem go do iTunes i od razu wyskoczył mi komunikat z sugestią zainstalowania najnowszego softu. Nie sądziłem że to będzie początek moich problemów. Część z Was pewnie już się domyśla w czym problem. No więc zainstalowałem najnowszy soft (chyba 5.0.1, choć nie jestem pewien, bo nie wiem gdzie to sprawdzić a kod *3001#12345#* nie działa) i wyskoczyła mi aktualizacja ustawień typu język, kraj. Dochodzę do momentu aktualizacji i niestety nie udaje się. Czy po tej mojej akcji z aktualizowaniem oprogramowania wróciła blokada simlock? Bo iTunes nie wykrywa kart SIM Poczytałem trochę i wiem już mniej więcej co to jest Jailbreak czy redsn0w. Ale niestety od kilku godzin siedzę nad tym bezskutecznie. Bardzo Was proszę o pomoc co mam zrobić żeby iPhon zaczął działać. Chyba konieczny jest downgrade do jakiejś wcześniejszej wersji, ale to też nie idzie przez iTunes (próbowałem z 4.3.3 i 5.0). Czy w ogóle ten iPhon ma szansę jeszcze zadziałać z moją kartą w Plusie? Byłbym wdzięczny za wskazówki krok po kroku co muszę zrobić, jakim programem, żeby go uruchomić. Miał być to prezent dla mojej dziewczyny nad gwiazdkę a teraz okazuje się że nie można z niego korzystać. Nie ukrywam że jestem trochę załamany i jak poczytałem różne informacje o tym że można łatwo uszkodzić / zablokować iPhona to aż mi się ciepło zrobiło. Oczywiście mogę iść do jakiegoś "speca" z budki z telefonami i być może mi to naprawi wyciągając ode mnie jakieś pieniądze, ale wolałbym uniknąć tego. Z góry dziękuję za pomoc a jeśli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji to pytajcie.

#3949 Czik3n

Czik3n
  • 12 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 10:45

Z utratą GPSu i tego czego nie chcesz mieć czyli nie wgrasz już oryginalnego softu.

Czyli każdy iPhone 3Gs z softem 5.0.1 i niezależnie od numeru BB. Nie ma możliwości sciagnac simlocka tak aby była możliwośc powortu do org. oprogramowania ? Mówie o domowym sposobie.

#3950 Mikeman

Mikeman
  • 82 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 10:45

Witam, zakupiłem niedawno iphone 4 z Orange (telefon z września). Ma on system 4.3.3- to mi pasowało bo chciałem zrobić jailbreak. Pierwsze co zrobiłem to poszedłem do salonu i zapłaciłem za zdjęcie Simlocka - Pan powiedział, że trwa to zwykle 24 h i krócej, a w tym momencie minęły prawie dwa dni. Wiem, że mogę jeszcze poczekać, ale nie wiem czy to wina po ich stronie, czy mojej gdyż: Na obecnym 4.3.3 zhacktywowałem i zrobilem jailbreak redsnowem, przywróciłem kopie z poprzedniego iphone i niby wszystko jak ta lala, ale... Martwi mnie że jeszcze orange nie zdjęło simlocka, albo jeszcze gorzej: oni już przesłali apple prośbę, a wina jest po mojej stronie: nie wiem, że shacktywowałem, że jailbreakowany, że stare oprogramowanie, cokolwiek. Po włożeniu karty innego operatora i wpisaniu pin wyświetla się 1 kreska zasięgu i brak informacji o sieci, więc prawdopodobnie jest zablokowany. Co ciekawsze, kupiłem kartę orange, przyciąłem i włożyłem i jest to samo, a to już mnie trochę martwi. Oczywiście jest szansa że źle przyciąłem tą nową kartę, ale jest ona raczej niewielka. Telefon jest z wiarygodnego źródła, a wiem też że zanim go dostałem sprzedający przez niego rozmawiał ze mną, więc powinno grać. Inna sprawa, że jak nie mam plików shsh z 4.3.3 z wcześniej to teraz ich już nie zdobędę, nie? Apple już nei podpisuje tej wersji...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych