Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Simlock na softach 4.1 - 11.x wszystkie modele iPhone - PRZECZYTAJ!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11474 odpowiedzi w tym temacie

#2676 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 09:17

a gdyby okazało się ze iphone 4 jest w bazie danych uk o2 jako kradziony to czy z tym simlock.pl tez sobie poradzi?

#2677 Majakas

Majakas
  • 12 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 10:12

@hiepik - simlock.pl na tą chwilę nie obsługuje w ogóle iPhone'a 4 :) Co najwyżej możesz kupić u nich kartę Super X-Sim którą w rzeczywistości jest pierwsza wersja Gevey'a:)

#2678 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 10:19

nie obsługiwali w ogóle iphone 4 czy tylko chwilowo nie obsługują.Jeśli ta druga to nie ma problemu bo moge poczekac.Pytanie brzmi czy odblokowują iphone innym sposobem niż u standardowo,poprzez formularz do operatora.Formularzem nie można odblokować kradzione iphony. Ps.Widze ze na ich stronie jest informacja że odblokowują iphone 4.ostatnia aktualizacja 28 czerwca, Ps.Otrzymałem od nich odpowiedz.NIE,jeśli jest na czarnej liście.Czyżby oni też aplikują formularz do o2(?!) Czyli jeśli ktoś ma iphone na czarnej liście to pozostaje czekać na nowszy wynalazek gevey lub oprogramowanie typu ultrasnow. BTW.czy baseband zmienia się wraz z aktualizacją firmware czy pozostaje stały? Jeśli pozostaje stały to telefon jest do kosza.

#2679 Majakas

Majakas
  • 12 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 10:30

Źle spojrzałem...
Ale to wszystko zależy od sieci na którą założony jest simlock :) jest tylko kilka obsługiwanych sieci :)
Zresztą cena rzędu 390zł za ściągnięcie Simlocka trochę odstrasza :)
Gevey Ultra jest pewniejszym (wszystkie sieci) i tańszym sposobem.

Baseband potrafi się zmienić przy konkretnych aktualizacjach softu (nie każda aktualizacja niesie ze sobą zmianę basebandu), jednak są sposoby na zatrzymanie starej wersji basebandu.

Tak jak już wcześniej pisałem, Gevey Ultra obsługuje soft 4.3.5 oraz baseband 04.10.01, z tym żę działa tutaj tylko dłuższa metoda uruchomienia telefonu.

GEVEY Ultra
iOS 4.0, 4.1, 4.2.1, 4.3, 4.3.1, 4.3.2,4.3.3, 4.3.4 and 4.3.5
Baseband 1.59, 2.10, 3.10.1, 4.10, 4.10.1

Note: Automatic process works on iOS 4.0, 4.1, 4.2.1,
4.3, 4.3.1, 4.3.2 and 4.3.3.

Cytat ze strony gevey :)

#2680 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 11:04

Szkoda że tego gevey nie ma w Warszawie.Poszedłbym i sprawdził na miejscu,a tak boję się kupować kota w worku poprzez allegro.

---------- Wpis dodano o 12:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:47 ----------

Automatic process dotyczy iphone które są jailbreak a przecież na dzień dzisiejszy wiadomo już że można 4.3.4 i 4.3.5 poddać temu zabiegowi.
tyle że tethered

#2681 adif1

adif1
  • 101 postów

Napisano 29 lipca 2011 - 18:20

witam czy istnieje mozliwosc zdjecia simlocka z iphone 3gs z softem 4.3.3 ?? jezeli tak prosze o poradnik

#2682 ciekawski

ciekawski
  • 1 100 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 17:15

Sorry, ale kto powiedzial, ze gevey nie dziala na 4.3.5.? Chyba na podrobkach nie dziala...ja mam jeszcze to starsza wersje pro i pieknie dziala.

#2683 gpawel

gpawel
  • 78 postów
  • SkądPołaniec

Napisano 30 lipca 2011 - 18:35

A u mnie GEVEY Z 4.3.5 i BB 04.10.01 wywala ciągle "brak karty sim" i tak w koło macieju.

#2684 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 30 lipca 2011 - 20:43

Sorry, ale kto powiedzial, ze gevey nie dziala na 4.3.5.? Chyba na podrobkach nie dziala...ja mam jeszcze to starsza wersje pro i pieknie dziala.

Pisałęm to gdy na allegro jeszcze nikt nie sprzedawał z opisem że obsługuje 4.3.5.

A u mnie GEVEY Z 4.3.5 i BB 04.10.01 wywala ciągle "brak karty sim" i tak w koło macieju.

Może masz podróbkę.Cena mówi wszystko.Za ile kupiłeś swojego geveya?

A jesteście w stanie powiedzieć czy to jest oryginał?Po cenie chyba tak,ale czytałem na tym forum o przypadku,gdzie sprzedawca sprzedawał po 100 zł podróbki.Szczyt bezczelności.

[url]http://allegro.pl/gevey-ultra-iphone-4-unlock-najnowszy-model-i1742699475.html[/url]

Na tej aukcji sprzedawca ostro krytykuje podróbki a sam wydaje mi się podejrzany.Trochę tanie jego geveye.Jak myślicie?To oryginały?
[url]http://allegro.pl/premiera-gevey-ultra-z-tej-okazji-wyprzedaz-pro-i1741889836.html[/url]

#2685 rosssi

rosssi
  • 77 postów

Napisano 31 lipca 2011 - 15:57

Mam iphona ze stanów 3gs 8gs. Soft 4.3.3. Jak go odblokowac i sciagnac simlocka? Cydie mam juz na nim zainstalowana.

#2686 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 01:02

wpisz ultrasnow w cydii i zainstaluj,jeśli odblokuje to fajnie.Jeśli nie to masz baseband który ultrasnow nie obsługuje.W takim przypadku zostaje ci karta gevey.

Czy wg was na tej aukcji sprzedawane są oryginalne gevey?
[url=http://allegro.pl/gevey-ultra-do-iphone-a-4g-najnowszy-model-i1730436362.html]Gevey Ultra - do iPhone`a 4G , Najnowszy Model (1730436362) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

ma napisane na opakowaniu furiousmod.com a na filmie w youtube,innych aukcjach nie ma tego napisu.
Facet sprzedaje po cenie oryginalnych geveyów.

#2687 Majakas

Majakas
  • 12 postów

Napisano 01 sierpnia 2011 - 08:46

@hiepik - sprzedawca na tej aukcji:
[url=http://allegro.pl/gevey-ultra-do-iphone-a-4g-najnowszy-model-i1730436362.html]Gevey Ultra - do iPhone`a 4G , Najnowszy Model (1730436362) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
na 99% skopiował zdjęcie z internetu :)
Ino drugie zdjęcie z brzegu od wujka google: [url]http://www.google.pl/search?q=gevey%20ultra&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&hl=pl&tab=wi&biw=1366&bih=641[/url]
Zresztą wysyła towar z Hong Kongu, na co świadczy informacja w warunkach dostawy:

3) karty są wysyłane z zagranicy , dochodzą w ciągu 8-15 dni roboczych

Prawda jest taka, że pewnie sprzedający nawet nie wie co chińczyk mu zapakuje :)

Co do aukcji [url=http://allegro.pl/premiera-gevey-ultra-z-tej-okazji-wyprzedaz-pro-i1741889836.html?ap=2&aid=9000014&bid=1515]Premiera Gevey ULTRA, z tej okazji wyprzedaż PRO! (1741889836) - Aukcje internetowe Allegro[/url] to na moje oko karty wyglądają dobrze :)

A jeśli chodzi o szczyt bezszczelności to już widziałem karty pseudo "oryginalne" na którym znajduje się informacja o unikalnym numerze seryjnym i z adresem na jakaś dziwna stronę gdzie można sprawdzić wiarygodność kart :) Z tego co wiem to oryginalny producent nigdzie nie zamieścił bazy gdzie można sprawdzić numery seryjne :) No ale ja ktoś chce sprawdzić sobie oryginalność podróbki to czemu nie :), przecież chińczyki są zdolne nawet do podrobienia podróbki :)

#2688 maxi33

maxi33
  • 911 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 sierpnia 2011 - 14:45

Dla mnie wszystkie te karty ,oryginały czy "podróbki" to jedno i to samo tylko ,że jedne są produkowane w fabryce obok... Miałem doczynienia z wieloma kartami ,tanimi i "oryginalnymi" i uważam ,że to jest to SAMO. Nie ma potrzeby wydawania 100zł wiecej ,jak można mieć tak samo działającą "podróbkę" za 2 dychy.

#2689 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 15:54

w sumie to masz racje.Oryginały czy podróbki są produkowane w chinach.Ja mam 100% oryginał bezpośrednio zamówiony z applenberry i tez jest napisane 'designed and made in china'.aczkolwiek słyszałem że podróbki są gorzej wykonane i przez to traci się czasami zasięg.nie wiem jak to w praktyce wygląda.moze ludzie kłamią,może nie...

#2690 Majakas

Majakas
  • 12 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 16:33

W chinach to różne rzeczy są możliwe, jak np. to że ta sama fabryczka produkują oryginały, robi także na boku trochę dodatkowych kart :) Jedno jest pewne niektóre podróbki znacznie różnią się od oryginału pod względem chipu i rozkładu ścieżek.

#2691 dziubowa

dziubowa
  • 3 postów

Napisano 02 sierpnia 2011 - 19:51

Witam. Bardzo prosze o pomoc, mam nadzieje ze pisze w dobrym watku. Kupilam na allegro iPhone'a 3G, sprzedawca twierdzi, ze telefon kupil 2 lata temu w Niemczech w sieci Vodafone, fabrycznie bez sim locka, w Polsce używal go z kartami Ery i Orange. Ponoc nigdy nie byl robiony jailbreak. Moja karta sim (Play, dzisiaj wymieniona w salonie na nowa, bo mialam jakis stary model) po wlozeniu pyta o pin, po zaakceptowaniu wyswietla sie komunikat 'awaria sim'. Po przelaczeniu w tryb samolotowy i powrocie dostaje komunikat 'Nieprawidlowy sim'. Probowalam z kilkoma innymi kartami (play, plus) i jest ten sam problem - albo awaria sim i brak zasiegu, albo 'nieprawidlowy sim'. Mam wrazenie, ze sprzedawca mnie oszukal i telefon kupiony byl w salonie Orange i ma simlocka (po wejsciu w ustawienia->ogolne->to urzadzenie w naglowku mam iPhone Seba) w tabelce pod operatorem mam "Orange Poland 9.0"). Niestety nie mam pod reka nikogo z karta w Orange, zeby sprawdzic czy z ta siecia tez nie dziala. Po wejsciu w Ustawienia->telefon na dole jest opcja "Uslugi Orange Poland". Czy te wpisy o Orange to pozostalosci po uzywaniu w telefonie karty tego operatora czy dowod na to ze telefon byl w tej sieci kupiony (z simlockiem)? Firmware modemu 05.15.04, wersja 4.2.1 (8C148). Nie chce mu grzebac w sofcie poki co (po pierwsze kompletnie sie na tym nie znam, po drugie - mial byc wg aukcji bez simlocka i sprobuje najpierw wyjasnic to przez allegro). Czy mozecie potwierdzic moje domysly? edit: po przywroceniu ustawien fabrycznych przez iTunes dostalam komunikat "Karta SIM wlozona do tego telefonu nie jest obslugiwana. Aby aktywowac telefon iPhone nalezy wlozyc kompatybilna karte sim obslugiwanego operatora. Wloz karte sim, ktora zostala dostarczona z twoim telefonem albo odwiedz sklep obslugiwanego operatora, aby wymienic karte SIM. " edit2 nie wiem czy musze dodawac, ze z telefonu zrobilo sie teraz warzywo, ktore wola o poprawna karte sim i pozwala tylko na wykonywanie polaczen alarmowych (przed podlaczeniem do itunes wszystko dzialalo - aparat, gps, wi-fi)

#2692 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 03 sierpnia 2011 - 12:22

Ktoś mógłby w końcu uaktualnić te pierwsze posty z tematu i tytuł...

#2693 bbkingt800

bbkingt800
  • 34 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 15:57

Witam wszystkich, parę postów wcześniej pisałem ze kupiłem podróbkę Givey pro, która nie działała, teraz kupiłem oryginalną Givey Ultra i iphon zaczął w końcu działać lecz podczas rozmowy druga osoba mnie nie słyszy!!! Czy ktoś wie czemu tak się dzieje? i co z tym zrobić?. Aha, jak biorę na tryb głośnomówiący wszystko jest ok. ale jak chce normalnie porozmawiać to druga osoba mnie nie słyszy lub bardzo cicho ale to bardzo!

#2694 hiepik

hiepik
  • 13 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 20:48

Witam.
Po przywroceniu ustawien fabrycznych przez iTunes dostalam komunikat "Karta SIM wlozona do tego telefonu nie jest obslugiwana. Aby aktywowac telefon iPhone nalezy wlozyc kompatybilna karte sim obslugiwanego operatora. Wloz karte sim, ktora zostala dostarczona z twoim telefonem albo odwiedz sklep obslugiwanego operatora, aby wymienic karte SIM. "

Jesli tak pisze to masz simlocka na 100%,oszukał Cię.Obstawiam że simlocka ma na T-mobile.A nie miał wcześniej na pulpicie coś takiego jak cydia?

#2695 gostek99

gostek99
  • 3 postów

Napisano 03 sierpnia 2011 - 23:50

Panowie orientuje się ktoś może z was kiedy ma być unlock softu 4.3.4 bb 5.16.02 ? bo nie wiem czy mam czekać czy dać do serwisu i zapłacić "trochę" więcej i zdejmą sim locka kodem.

#2696 GEORG101

GEORG101
  • 1 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 06:57

Witam, dzisiaj zakupiłem nowego iPhone 3GS z sim lockiem na zagraniczną sieć Telekom.Wersja softu to 4.2.1. Moje pytania to czy uruchomię go bez pierwotnej karty Telekomu? Czy jest możliwość ściągnięcia silmocla z tej wersji softu,oprócz instalowania softu od iPoda? Czy karta GEVEY PRO działa także na 3GS? Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi. Pozdrawiam

#2697 Matef

Matef
  • 29 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 19:27

Mógłby mi ktoś wyjaśnić dlaczego kiedy na moim ipku (3gs 4.3.2) chce wgrać baseband ipada (na moim 05.16.02 nie da sie zdjac simlocka) i zaznaczam w redsn0w Install Cydia oraz install iPad baseband po operacji mam biala ikonke cydii ktora się wylacza po chwili od uruchomienia oraz cały czas stary baseband ?

#2698 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 04 sierpnia 2011 - 19:34

Zrób restore i spróbuj jeszcze raz.

#2699 Matef

Matef
  • 29 postów

Napisano 04 sierpnia 2011 - 19:47

gdy chce zrobić restore wyskakuje mi "Wystąpił nieznany błąd (3194)" ; / Co mam teraz zrobić.. ?

#2700 tytan

tytan
  • 86 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 05 sierpnia 2011 - 00:14

sprawdź w tinyumbrella albo w cydii czy masz pliki shsh dla softu 4.3.2 Jak nie to pozostaje jedynie 4.3.5

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych