Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Infinity Blade - obłędna gra z silnikiem Unreal Engine 3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
573 odpowiedzi w tym temacie

#426 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2011 - 01:08

Kurcze, brakuje mi tylko jednego achievka (waste not wan not). Ktos pomoze?

Mnie też tego brakuje tylko tego i oczywiście 'Level un-capped', ale przyjdzie na niego czas ;)
Czytałem gdzieś, nawet w paru miejscach, że od kiedy jest alternatywna droga przez podziemia, nie jest możliwe znalezienie wszystkiego w jednym przejściu, niestety zawsze zostaną woreczki ze złotem na tej drugiej ścieżce... Oczywiście wcale być tak nie musi.
Worki bywają również u Gortoela, a flaszki u Ealoseum, możliwe że u Kuero też coś bywa, i co wtedy jak tam nie możesz wejść, bo nie masz jeszcze IB? Następne pytanie, jak się ma max flaszek i można wziąć następnej?

Zauważyliście, że te worki bywają w bardzo dziwnych miejscach? Parę razy widziałem na drzewie, zaraz na samym początku bloodline, widać go może ze 2 sekundy? Może trzeba zrobić listę gdzie można się ich spodziewać? Ja przez przypadek znalazłem miejsce, gdzie worek może być i da się go wziąć, a wcale go nie widać ;)

@BiskupPro
Bo jak dla mnie, to nie jest gra do łażenia sobie, tylko do siekania :) Teren IB w ogóle nie trzyma się kupy, walczysz wchodząc po schodach, potem wspinasz się na balkon/taras, a z niego wchodzisz do komnaty z windą, tej samej, do której mogłeś wejść przed wybraniem drogi na schody ;)
Tylko czy coś to psuje? W tej grze chodzi o samo wywijanie mieczem, przynajmniej dla mnie i pewnie dla wielu miłośników tej gry :)

Pozdrawiam

#427 BiskupPro

BiskupPro
  • 84 postów
  • SkądNottingham / Szczecin

Napisano 25 kwietnia 2011 - 01:36

Cały urok tej gry to właśnie siekanie mieczem i wierzę, że nie zrobią z tego kolejnej zbieraniny. Wystarczą poukrywane sakiewki. A co do akcji na schodach to uważam, że jest ona najlepsza z całej tej niekończącej się gry.

#428 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2011 - 14:42

Nie no, obecnie gra się w sumie kończy po pokonaniu Zero Mecha i Billa w połączonej, podwójnej walce. Potem możesz wybrać NG+ i wszystko zaczynać od nowa (prawie, bo zostają Ci umiejętności), co zresztą ma sens będąc w zgodzie z fabułą gry.

Jeszcze co do samych walk, poniżej blodline 8 przeciwnicy ruszają się jak na spowolnieniu i mają 3-5 sekwencji ataków, malutko życia i bardzo łatwo ich pokonać. Chodzi o to żeby stopniowo nabierać wprawy, jak jest za łatwo, przechodzisz na następny bloodline, a z GK w ogóle nie musisz walczyć, możesz poćwiczyć uniki dopóki przeżyjesz, przyda się na przyszłość. Prawdziwe pojedynki zaczynają gdzieś tak od bloodline 15-16, potem już zmieni się niewiele poza tym, że potwory mają więcej życia i mocniejszy cios, jak również że prawie wszyscy mają atak na magii elementów.

Pozdrawiam

---------- Wpis dodano o 15:42 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:19 ----------

Niestety za kazda Nowa Gra+ schodzi z tym coraz dluzej i przy ok. piatym masterowaniu przedmiotow bez kupienia zlota (IAP) robi sie z tego zmudna praca a nie zabawa. Coraz bardziej sklaniam sie do tego, czy nie kupic na tyle zlota, zeby wystarczylo na Infinity Blade. Wiecej tak naprawde nie potrzeba, bo przedmioty z niesmiertelnych w lochach (Dragoor Blade wymieniam na zbroje) wystarczaja spokojnie na pokonanie Zero Mecha. A potem powrot na sam start dla masterowania przedmiotow i znowu do gory po drabinie kolejnych New Game+ (pisalem o tym dokladnie pare stron temu).

Żeby mieć na Infinity Blade na każdym starcie, wystarczy wydać 15,99 Euro i jeszcze zostanie ponad 230000 na inne pilne wydatki. Jednak z tego co widzę, to nie jest to wcale konieczne, jeśli budując postać idziesz w Health i Attack, zostawiając w spokoju Shield i Magic (każdy NG+ powoduje spowolnienie i zmniejszenie siły magii, więc nie ma to sensu), to zaczynasz zyskiwać przewagę. Na 310 levelu możesz mieć Health 19000 i Attack 1200, więc itemy dostępne w grze zmieniają tu prawie nic, mając IB masz Attack 1400, zamiast 1200 ;)
Nie wiem jak jest na kolejnych NG+, ale na OG przejście między 18 a 21 bloodline, dało mi blisko 1500000 złota, po drodze masterując wszystko za kasę i sprzedając :)
Tak jak pisałeś, na kolejnych NG+ Infinity Blade jest już potrzebny tylko jako klucz.

Pozdrawiam

#429 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 14:43

No dobrze... A jak przechodzę bloodline to najlepiej jest latać między pokojami jak najdłużej czy przechodzić jedną ścieżką jak najszybciej?

#430 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2011 - 15:14

To zależy po co przechodzisz bloodline :) Jeśli po to, żeby usiec kolejny raz GK lub ZeroMecha+Billa, to oczywiście droga najkrótsza, zwłaszcza przy ZeroMechu, bo jak Ci się uda, to i tak stracisz całą kasę idąc do NG+. Jeśli jesteś na dorobku i sieczesz dla kasy, to oczywiście droga najdłuższa jest najlepsza, więcej skrzyń otworzysz, więcej walk da Ci zarobić, a nawet jak kasa już jest niezła, to możesz pochodzi tam i z powrotem pomiędzy podziemiami, a salą z windą do GK. Ogólnie, to na wyższy bloodline warto iść, kiedy obecny nie sprawia już najmniejszych trudności.

Zresztą w dobrym podręczniku w sieci znalazłem świetną radę, jak dojdziesz do 40-45 levelu najwyższy czas na restart do bloodline 1 i poćwiczenie swojej techniki, a dokładnie poszczególnych jej aspektów. Jak ćwiczysz uniki, to tylko to, żadnego uderzania przeciwników czy parowania, jak parowania, to tylko parowania, żadnych uników, potem je łączysz (oczywiście przed kopniakiem czy uderzeniem pięścią zawsze musisz zasłonić się tarczą, ale nie używaj jej do niczego innego). Na 45 levelu powinieneś mieć już tyle HP plus do tego Night Armor, że będziesz miał mnóstwo czasu na błędy, zanim przeciwnik cię załatwi. Oczywiście zobaczysz, że na bloodline 1 to bardzo łatwe i jak już jesteś pewien swojej techniki, bo przeciwnicy niczym cię nie zaskakują, idziesz na kolejny bloodline. I nie myśl o masterowaniu przedmiotów czy o kasie. Weź Night Armor i Circle of Life (żeby zawsze przywrócić sobie zdrowie), a do tego miecz Ruin, żeby nie kończyć walki jednym uderzeniem. Hełm i tarcza jakie lubisz.

Dla znających angielski mogę polecić: curi's guide to Infinity Blade

Pozdrawiam

#431 TomuSS

TomuSS
  • 819 postów

Napisano 25 kwietnia 2011 - 15:25

No spoko... Bo ja mam leve 25, jestem przy bloodline 9 i trochę mi się znudziło. Nie ukrywam, że zachęcacie tym wszystkim... Ja nawet tego całego Zero Mecha nie widziałem na oczy, nie wiem jak tam dojśc i w większości nie wiem o czym mówicie. A co mi da fakt, że założe Circle of Life i Night Armor?

#432 SLaweck

SLaweck
  • 173 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 kwietnia 2011 - 15:48

Więcej czasu na błędy... Jak giniesz po pierwszym błędzie, to niczego nie możesz się nauczyć :) Nigth Armor daje najwięcej HP, nie masz to może być słabsza. Circle of Life daje Ci czar Heal na poziomie 3 i sporo punktów magii, nie ma też zaklęć do ataku, żeby Cię nie kusiło ;) Może być też Shield Halo, jego odpowiednik na niższym poziomie. Zaklęcia Heal może użyć w prostszy sposób niż rysując cały run na ekranie, wystarczy po dotknięciu przycisku magii przesunąć palcem w dół. Jest jeszcze jedna, bardzo ważna kwestia, jak budujesz swoją postać, w jakim stylu chcesz walczyć? OG (czyli Oryginal Game, Bloodliny ^1) możesz skończyć bez problemu opierając się na Shield i Magic. Shield 25 + najlepsze tarcze (w tym Dragoon Bone) pozwalają blokować każdego (trzeba tylko dobrze wybrać blokowaną magię elementów, Dragoon Bone w OG to jedyna tarcza blokująca element Krwi), do tego Magic 75 + Circle of Life pozwalają rzucać zaklęcie Shield (odnawiające tarczę) tak często, że odnawianie jest szybsze niż niszczenie przez przeciwnika. Jednak to jest sposób tylko na OG, w NG+ zasady się zmieniają, magia odnawia się wolniej, przeciwnicy mocniej niszczą tarczę, stosują też częściej ataki omijające tarczę, a Tobie zaczyna brakować punktów w Attack, żeby szybko kończyć pojedynki i w Health, żeby nie zginąć od pierwszego draśnięcia (jeśli nadal inwestujesz w tarczę i magię, żeby zniwelować zmiany). Dlatego to ważna decyzja, jak budujesz postać, jak chcesz grać. Oczywiście danie 100 czy 150 punktów w Tarczę i Magię, to żaden problem, idąc przez kolejne NG+ będziesz miał ich jeszcze ogromne ilości. Edyta: Ja na pierwszym slocie mam postać na bloodline 8^1, oczywiście od tego zaczynałem i mam level 53 oraz pokonałem już nieśmiertelnych. Tyle że mam na nim ponad 800 wygranych :) Na bloodline 9 za każdą wygraną powinieneś dostawać 1600-2500 złota, to pozwala dość szybko wymasterować ponad połowę ekwipunku i nabrać wprawy przed sprawniejszymi przeciwnikami na kolejnych bloodlinach. Teraz pytanie TomuSS, znudziło Ci się dlaczego? Bo za łatwo, czy za często Cię ubijają? Jeśli za łatwo, idź na następny bloodline, gdzieś tak od 18 złota będziesz miał pod dostatkiem, żeby wymasterować cały ekwipunek, sprzedając to co już wymasterowałeś. Jeśli natomiast utknąłeś, bo przeciwnicy za silni, to zrób sobie na kolejnym slocie nową postać i poćwicz jak ich sprawnie siekać. Jeśli potrzebujesz jeszcze jakieś porady, pisz śmiało. Pozdrawiam

#433 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 kwietnia 2011 - 14:04

Hey. poszperałem po necie i znalazłem coś takiego:

**$1 Items Hack**

This is a simple mod that will reduce the price of items in Infinity Blade to $1. Useful for those of you on newgame+ that want an item, but don't want to waste hours upon hours farming for gold.

Important! Your language must be set to English, or the changes won't show.

To Apply:
1. SSH This File to /private/var/mobile/Applications/(IB's Coded Folder)/SwordGame.app/CookedIPhone, be sure to back up the original.

To Remove:
1. Restore the backup.

Credit: r0bop0lo

Multiupload.com - upload your files to multiple file hosting sites!

Powiem Wam, że w dalszych ^ pomaga. Nie radzę stosować w oryginalnym BL, bo popsujecie sobie zabawę.

Ja zrobiłem tak:
1. Kupujemy wszystko.
2. Masterujemy przez walkę prawie najlepsze przedmioty (najlepsze zostawiamy dla siebie na koniec).
3. Przywracamy oryginalny plik.
4. Sprzedajemy 5 (po jednym z każdego rodzaju) prawie najlepszych przedmiotów.
5. Za ogromną kasę którą dostajemy masterujemy przedmioty zaczynając od najlepszych - będziemy na nich zarabiać. Na najgorszych będziemy tracić, więc lepiej je masterować w walce.

W ten sposób można przejść całe NG+ walcząc zaledwie 4 razy :)

---------- Wpis dodano o 15:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:02 ----------

Konpatybilne tylko z 1.2 i 1.2.1

#434 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 20:46

Widze ze jest tu duzo ekspertow wiec moze mi doradzicie co robic. Gram od wczoraj, mam 35lvl, statystyki rozdawalem roznie. Wiekszosc w atak i obrone, i po troche w zycie i magie. Ekwipunek: - infi blade - the wall (tarcza) - shadow (helm) - adamant armor - ring of ice and fire Jestem na 10 bloodline, ale po kupnie infi kiepsko z kasa stoje i nie moge kupic lepszych itemkow zeby je masterowac i lvl lecial. Z potworkami nie ma wiekszych problemow, ale starozytni maja mnie na 3 hity (mam ok. 2800life). Co teraz kombinowac? Isc na wyzsze czy cofnac sie na poczatek?

#435 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 kwietnia 2011 - 21:27

Ja bym Ci polecił restart bloodline. Przez pierwsze 1-2 pokolenia malo kasy zarobisz ale bedzie zdecydowanie latwiej. Ja mam 16000 zycia i wszystko na 220 ;)

#436 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 27 kwietnia 2011 - 21:35

skad tyle zycia? po ile dawac w statystyki?

#437 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 18:45

Mam juz 52 lvl. Nosze ta najdrozsza zbrojke ze sklepu, silver sword, najdrozszy helm, fire ring i dragon bone. staty health: 2460+ 3720 attack: 41+170 shield: 48+75 magic: 48+16 W ktore staty teraz dawac? jestem na 15 BL, probuje rozwalic mech'a

#438 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 kwietnia 2011 - 18:50

juz 25000 zycia i wszystko po 300 :D

---------- Wpis dodano o 19:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:48 ----------

Nosze ta najdrozsza zbrojke ze sklepu, najdrozszy helm

Uwierz mi, nie są najdroższe :)

Z mechem akurat nie mam problemów. Najbardziej mnie miażdzy Ealoseum. Teraz ma level 1000 :)

#439 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 28 kwietnia 2011 - 18:50

ktory masz lvl? jak grales? pochwal sie conieco, bo zaczyna mi sie nudzic ta gra

#440 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 28 kwietnia 2011 - 21:01

Level chyba ok 190. Powiem Ci, że ^1 warto przejść (tzn. wymasterować wszystko). Przy ok ^3 wymiękłem i trochę sobie pomagałem (patrz post #433). Ogólnie gra już "leży w kącie". Level wbijałem z myślą o multi. Jeśli się jednak pojawi multi w którym wszyscy będą równi to się nieźle wku.... :)

#441 smålandczyk

smålandczyk
  • 120 postów
  • SkądSmåland

Napisano 28 kwietnia 2011 - 21:16

Level chyba ok 190. Powiem Ci, że ^1 warto przejść (tzn. wymasterować wszystko). Przy ok ^3 wymiękłem i trochę sobie pomagałem (patrz post #433). Ogólnie gra już "leży w kącie". Level wbijałem z myślą o multi. Jeśli się jednak pojawi multi w którym wszyscy będą równi to się nieźle wku.... :)

Czyli, ze bedzie lepiej jak oszusci tacy jak ty beda mieli fory?

#442 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 kwietnia 2011 - 17:20

Oszuści? Może w pewnym sensie. Tyle, że po ok 40 godzinach gry będą momenty gdzie przez nawet pare godzin nie dostaniesz jednego XP. TO JEST BUG. Gra jest źle wyważona. Jak już napisałem używłem tego tylko w Bloodline^3. To nie jest wpisanie hexów na mialiard punktów życia. Tutaj i tak musisz walczyć, zwiedzać, pokonywać... Jedyne co to daje, to to, że w późniejszych momentach nie będziesz musiał chodzić przez parę godzin bez jakiejkolwiek korzyści. No i oczywiście nie polecam używać na początku, gdyż zepsujecie sobie rozgrywkę.

#443 smålandczyk

smålandczyk
  • 120 postów
  • SkądSmåland

Napisano 29 kwietnia 2011 - 19:33

będą momenty gdzie przez nawet pare godzin nie dostaniesz jednego XP. TO JEST BUG.

Widze ze albo nie rozumiesz albo nie akceptujesz prostych zasad zdobywania doswiadczenia w grze. Trudno, nie dbam o to, co robi ktos ze swoja gra w ramach singleplayer. Jesli jednak ten ktos bedzie mogl wykorzystac swoje oszustwo do zdobycia przewagi nad innymi w multiplayer, TO BEDZIE BUG.

#444 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 kwietnia 2011 - 19:43

Widze ze albo nie rozumiesz albo nie akceptujesz prostych zasad zdobywania doswiadczenia w grze.

Widzę kolega zaczyna dopiero grę. Polecam Bloodline 150.

#445 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 29 kwietnia 2011 - 19:51

to, że są proste nie znaczy od razu że są dobre. coś takiego zrobili z prostego powodu - ci, którym się nie chce łazić przez n+1 godzin i zbierać złota je sobie kupią w App Store. Albo jest chociaż szansa na to. i tyle. nic głębszego.

#446 kris89

kris89
  • 202 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 29 kwietnia 2011 - 19:56

Ok, ale nadal nikt nie pomogl mi w sprawie statystyk. Ile polecacie dac w poszczegolne atrybuty. Od dzisiaj zaczalem grac NG+

#447 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 29 kwietnia 2011 - 21:13

Wal w życie, atak potem magia i tarcza.

#448 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 kwietnia 2011 - 10:48

Pierscienie maja slabe swoje statystyki wiec warto dodawac magie od siebie. Tarcze w pozniejszych czasie bardzo trudno rozwalic (blokuje, paruje i unikam mniej wiecej podobna ilosc razy). Majac tarcze od Mecha jest bardzo malo prawdopodobne, ze Ci ja rozwala. Miecze... no sa to najwyzej punktowane przedmioty w grze. Zycie na oko powinno byc na poziomie 1/2, 2/3 zycia Ealoseum (mozna i wiecej ale wtedy nasze przedmioty dostana mniej). Wtedy ulatwiny sobie rozgrywke. Ogolnie ciezko mi powiedziec. Zalezy glownie od tego czy jestes dobrym graczem czy nie. Do najgorszych nie naleze, a wszystkie statystyki zawsze rozdzielam na rowno. Jeszcze nigdy na to nie nazekalem.

---------- Wpis dodano o 11:48 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:39 ----------

PS: Czym jest lista "Bloodline" w GC? Jest to ilość ukończonych BL? Teraz sobie popatrzyłem i coś jest nie bangla. Mój wynik to "1". Każdy mój znajomy ma właśnie albo "1" albo "0". Hmmm. Widzę, że inne osoby mają nawet po "800". Bug?

#449 Conradez

Conradez
  • 197 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 maja 2011 - 09:03

Witam! Ja mam takie zapytanie, bo wczoraj sobie zacząłem w IB pykać i nie wiem co dalej robić po zabiciu tego ostatniego bossa na tronie. Chyba już rozpocząłem siódmy bloodline, level bodaj 21 i tak w ogóle to gdzie jest ten multiplayer? Z góry dziękuję za wyjaśnienie, bo strasznie jestem zielony w tych nowych interfejsach takich gierek ;p

#450 elprezesso

elprezesso
  • 439 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 maja 2011 - 09:12

na multi wszyscy czekają, jak na razie pozostaje tylko zdobywać doświadczenie i kasę, więc cały czas walczysz, zabijasz i startujesz w nowym bloodline, aż kupisz ininity blade i będziesz mógł podjąć walkę zarówno z bogami jak i ostatnim przeciwnikiem ukrytym za ogromnymi drzwiami. Gdy go pokonasz, możesz rozpocząć tak zwany NG+, by od nowa zodbywać doświadczenie i przedmioty i tak w koło, aż wypuszczą multi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych