Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Internet - zużycie transferu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
30 odpowiedzi w tym temacie

#26 Massey

Massey
  • 68 postów
  • SkądLeszno , wielkopolska

Napisano 13 listopada 2010 - 09:34

To wychodzi 4!MB dziennie... co to jest? push, mail i jedna, dwie stronki.

Jak już wczesniej wspomniałem w domu mam WiFi. Często bywam w miejscach , gdzie WiFi jest normą. (kawiarnie, rynek itd.) .
Są też takie dni raz w miesiącu ,raz na dwa miesiące ,że muszę wyjechac w miejsce , gdzie ludzie nawet często nie wiedzą co to jest siec bezprzewodowa...
W takich sytuacjach zawsze potrzebuję internetu pakietowego , aby sprawdzic na bieżąco pocztę , czy też Allegro.

Ale z tego co napisał narkoman powyżej , 4mb na push , e-mail i jedna , dwie stronki...

Wnioskuję tego ,że internet 125mb to jest nic dla Iphone'a ,który sam "zeżre" ponad połowę na swoje potrzeby

#27 marcio66

marcio66
  • 26 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 10:38

ponad połowę na swoje potrzeby

Było mowione juz wczesniej - telefon nic nie zużywa "na swoje potrzeby" Możemy wyłączyć powiadomienia push oraz automatyczne sprawdzanie poczty i telefon nic bez naszej wiedzy nie pobierze. Co do pakietu - ja mam 100MB miesięcznie i w zupełności mi wystarcza na codzienne pobranie artykulów do programu Gazeta, sprawdzenie poczty, pogody i jeszcze kilku innych rzeczy. Chyba że ktoś zamierza korzystać z YouTube czy słuchać radia intertetowego - bez większego pakietu się nie obejdzie (swoją drogą słuchanie radia przez 3G z jakimkolwiek limitem danych to chyba samobójstwo - wszystko idzie na radio). Moim zdaniem dla opisanych przez Ciebie potrzeb 125 MB w zupełności wystarczy, szczegolnie ze masz tez dostep do WiFi

#28 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 13 listopada 2010 - 14:36

Jak już wczesniej wspomniałem w domu mam WiFi. Często bywam w miejscach , gdzie WiFi jest normą. (kawiarnie, rynek itd.) .
Są też takie dni raz w miesiącu ,raz na dwa miesiące ,że muszę wyjechac w miejsce , gdzie ludzie nawet często nie wiedzą co to jest siec bezprzewodowa...
W takich sytuacjach zawsze potrzebuję internetu pakietowego , aby sprawdzic na bieżąco pocztę , czy też Allegro.

Ale z tego co napisał narkoman powyżej , 4mb na push , e-mail i jedna , dwie stronki...

Wnioskuję tego ,że internet 125mb to jest nic dla Iphone'a ,który sam "zeżre" ponad połowę na swoje potrzeby

Wnioskuje, ze jesteś pesymista i nie bardzo czytasz co się do Ciebie pisze bo się nastawiles, ze się nie da. W takim razie może rzeczywiście zrezygnuj z zakupu iPhone'a.

#29 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 13 listopada 2010 - 14:47

Jak będziesz używał tak, jak pisałeś, to Ci starczy. Mówił przedtem też, że miałem w TakTaku 100MB i nigdy go nie przekroczyłem. Ale miłe używanie to to nie było, nie lubię limitowanego netu, ot co :-P

#30 Massey

Massey
  • 68 postów
  • SkądLeszno , wielkopolska

Napisano 13 listopada 2010 - 22:45

Było mowione juz wczesniej - telefon nic nie zużywa "na swoje potrzeby" Możemy wyłączyć powiadomienia push oraz automatyczne sprawdzanie poczty i telefon nic bez naszej wiedzy nie pobierze. Co do pakietu - ja mam 100MB miesięcznie i w zupełności mi wystarcza na codzienne pobranie artykulów do programu Gazeta, sprawdzenie poczty, pogody i jeszcze kilku innych rzeczy. Chyba że ktoś zamierza korzystać z YouTube czy słuchać radia intertetowego - bez większego pakietu się nie obejdzie (swoją drogą słuchanie radia przez 3G z jakimkolwiek limitem danych to chyba samobójstwo - wszystko idzie na radio). Moim zdaniem dla opisanych przez Ciebie potrzeb 125 MB w zupełności wystarczy, szczegolnie ze masz tez dostep do WiFi

Drodzy Panowie !

No i o taką odpowiedź mi chodziło od początku :) Czyli jest taka opcja ,że wyłączam powiadomienia PUSH , oraz automatyczne sprawdzanie poczty i nic telefon mi nie 'zeżre' bez mojej wiedzy / zgody / pozwolenia / zezwolenia .
Tylko wchodzę do internetu by sprawdzic pocztę jedynie , gdy ja tego chcę :)

Wnioskuje, ze jesteś pesymista i nie bardzo czytasz co się do Ciebie pisze bo się nastawiles, ze się nie da. W takim razie może rzeczywiście zrezygnuj z zakupu iPhone'a.

Krakers,

z zakupu Iphone'a nie zrezygnuję , chocby nie wiem co :)

Napisałem tutaj nie,żebyscie mnie oceniali , czy jestem pesymistą/realistą, czy optymistą tylko pomogli mi, jako fachowcy bardziej poznac Iphone'a :).

Tak na przyszłosc - gdzie mogę wyłączyc powiadomienia PUSH , oraz automatyczne pobieranie poczty, ewentualnie jeszcze cos co samo pobiera internet ?
Chciałbym to zrobic juz pierwszego dnia i spokój :)

#31 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 23:20

Ustawienia -> Powiadomienia i Ustawienia -> Poczta.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych