Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Statyw do iphone 4

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
73 odpowiedzi w tym temacie

#26 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 06 stycznia 2011 - 17:58

Ja zamówię na pewno.

#27 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 06 stycznia 2011 - 18:15

:-)) jak dostaniesz to wrzuć jakieś foto, opinie jak wykonanie i czy sprawdza się w tych wszystkich zastosowaniach jak w filmie reklamowym :-)

ok jak tylko dojdzie dam znać co I jak

#28 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 09:30

Czyli mam rozumieć, że Glif jest już dostępny? Mogę zamawiać?

#29 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 13 stycznia 2011 - 10:51

niby 5stycznia wysłali do mnie i mogę kontrolować przesyłkę .
USPS - Track & Confirm
w tym samym dniu zamowilem plecki z solarem i juz dostałem tez z us wiec lada dzien powinny dojść

#30 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 13 stycznia 2011 - 11:32

Czekamy razem z Tobą i tak jak Ci pisałem na PW. Jeśli dojdzie i będzie taki jak w sieci reklamują to mam nadzieje, że zgodzisz się na propozycję jaką Ci złożyłem ;)

#31 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 17:12

Towar zamówiony. Fajny ten PayPal. To była moja pierwsza transakcja.

Jeśli dojdzie i będzie taki jak w sieci reklamują to...

Masz na myśli pozytywne aspekty reklamy czy raczej krytykę?

#32 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 13 stycznia 2011 - 20:42

Raczej aspekty reklamy. Krytyka zawsze musi być, ale ona mnie nie interesuje. Produkt wydaje się na tyle fajny i praktyczny, że chciałbym go mieć. W końcu zdjęcia i filmy będą ostrzejsze i stabilniejsze ;)

#33 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 14 stycznia 2011 - 11:50

Uhm, więc ja czekam. Próbowałem zrobić mocowanie do statywu we własnym zakresie ale z mizernym skutkiem. Glif wydaje się znakomitym rozwiązaniem i nie mogę się doczekać aż do mnie trafi.

#34 owz

owz
  • 3 360 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 stycznia 2011 - 20:11

YouTube - Turn your iPhone into a Point-and-Shoot Camera with Canopy
nie wiadomo tylko czy w PL będzie można to dostać

#35 ixion

ixion
  • 347 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 stycznia 2011 - 15:40

Hmm, bardzo fajna sprawa ale iphona mam w protektorze Vulcan SwitchEasy więc mi nie wejdzie w ten statyw, spróbuje sobie taki odlać z żywicy jak zrobie formę.

#36 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 18 stycznia 2011 - 16:31

nie prosciej z modeliny ?

#37 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 stycznia 2011 - 17:17

Dzisiaj dotarł :) Wysłali 5 stycznia.

#38 ixion

ixion
  • 347 postów
  • SkądGdynia

Napisano 18 stycznia 2011 - 17:34

Modelina by się nadała na zrobienie formy, statyw z niej był by chyba za kruchy, Manohi możesz wstawić jakieś zdjecia?

#39 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 18 stycznia 2011 - 18:29

i jak odczucia badziewie czy coś konkretnego ? do mnie tez wysłali 5go niestety nic nie dotarło jeszcze

#40 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 stycznia 2011 - 21:45

Dołączona grafika

Pierwsze wrażenia pozytywne. Małe, estetycznie wykonane ustrojstwo. Doskonale trzyma telefon. Przykręciłem to coś do statywu, wsadziłem japkofon, odwróciłem do góry nogami i zacząłem energicznie potrząsać - telefon nie wysunął się nawet odrobinę. Faktycznie nie ma możliwości umieszczenia w Glifie iPhona w pokrowcu czy też w bumperze. Ja mam na pleckach GelaSkina, z frontu folię. Za pierwszym razem krawędź uchwytu zachaczyła o GelaSkina, zdzierając go z telefonu. Ale za drugim razem okazało się, że jest na tyle elastyczny, że można go nałożyć nie uszkadzając folii na pleckach (wymaga to tylko wolniejszego i dokładniejszego zakładania). Z folią na ekranie nic się nie dzieje. Telefon trzyma się świetnie zarówno w pionie jak i w poziomie. Doskonałe jest też wcięcie w Glifie do podtrzymywania telefonu na przykład na stole. Genialnie się przegląda sieć lub czyta w czasie jedzenia (złyyyyy nawyk :D ). Jeśli chodzi o wideorozmowy to wydaje mi się, że kąt pod którym jest trzymany telefon nie jest najszczęśliwszy i kadr bez odpowiedniego nachylania się nad telefonem jest nieładny. W pozycji pionowej glifem można złapać w zasadzie w dwóch miejscach - na dole lub na górze telefonu. Jeśli spróbujemy złapać po środku, telefon się wywraca.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeśli miałbym na coś ponarzekać to fakt, że nie ma takiego chwytu w którym coś nie byłoby zasłonięte. Jeśli umieścimy telefon w Glifie lewym-dolnym rogiem (gydybyśmy na przykład chcieli uniknąć zwierania anten i utraty zasięgu) to zasłaniamy sobie całkowicie mikrofon. Nie testowałem tego ale podejrzewam, że rozmówca nie za dobrze by nas słyszał.
Analogicznie jeśli umieścimy iPhone'a prawym-dolnym rogiem, zasłaniamy głośnik.
Góra podobnie - z lewej zasłaniamy przyciski głośności i gniazdo słuchawkowe, z prawej w ogóle nie zakładamy bo zasłaniamy kamerę i wyłączamy sobie telefon :/ No nie jest to rzecz do ciągłego noszenia na telefonie niestety i według mnie to podstawowa wada. Nie przypniemy go sobie do kluczy, czy do smyczy bo nie ma jak, chyba że na końcu będziemy mieć śrubkę na którą będziemy Glif'a nakręcać.

Mnie osobiście Glif wydaje się być bardzo pomocnym w użytkowaniu iPhone'a gadżetem. Wielokrotnie potrzebowałem ustawić telefon na statywie a tylko Glif mi to umożliwia. Za cenę 20$ + ok 8,5$ za przesyłkę (w sumie niecałe 90 złotych) naprawdę się opłaca :D POLECAM

#41 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 18 stycznia 2011 - 21:51

Manohi, świetna recenzja! Ja na swojego czekam. Przewidywany termin dostawy: January 24, 2011 - January 28, 2011! Już się nie mogę doczekać!

#42 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 18 stycznia 2011 - 22:15

to lipa jak nie można czegoś nosić na stałe to ja tego po prostu nie noszę, przynajmniej na biurku się przyda

#43 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 stycznia 2011 - 08:16

Ale już myślę o małym, gwintowanym breloczku, który będzie można przypiąć do spodni lub smyczy. Jak coś się uda to wrzucę fotki :)

#44 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 19 stycznia 2011 - 09:15

ja mam pek kluczy jak wozny jak dorzuce brylok to mnie szlag trafi

---------- Wpis dodano o 09:15 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:13 ----------

liczylem ze z boku bedzie wsuniety a tu m8krofon zaslania moze jest jakies wyciecie ?
jak mozesz to zaloz i sprawdz jak nagrywa z zalozonym i zdjetym moze jest to samo ?

#45 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 19 stycznia 2011 - 09:24

Właśnie sprawdziłem na dyktafonie i szczerze powiedziawszy nie ma jakiegoś drastycznego spadku jakości, więc może jest to jakieś rozwiązanie.

#46 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 19 stycznia 2011 - 14:11

dostałem dzisiaj i miałem nadzieje ze będzie lepszej jakości, na szczęście kiepskie to to też nie jest przysłania mikrofon ale rozmawia się normalnie różnic specjalnie nie widze przesunąłem o pare milimetrów wiec mozna nosić w kieszeni i nie przykrywa mikrofonu, na biureczku fajnie się opiera żeby pooglądać www czy filmiki i faktycznie mocno sie trzyma pomimo tylko wsunięcia ciekawe jak będzie po czasie

#47 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:17

Dziś dostałem swój egzemlarz (zamówienie z 13 stycznia) i jestem baaaaardzo zadowolony. Świetna sprawa. Czegoś takiego szukałem.

#48 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:29

Kuriera zamawiałeś??? Błyskawiczna przesyłka!

#49 Lestek

Lestek
  • 880 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:30

Nie, zwykła przesyłka pocztowa. Sam byłem w szoku. Może wie ktoś, co oznacza pieczęć Urzędu Celnego?

#50 Manohi

Manohi
  • 77 postów
  • SkądWrocław

Napisano 20 stycznia 2011 - 18:33

Że przeszło przez kontrolę. Jakby wartość była wyższa to mogliby cło dorzucić :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych