Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

E-kiosk dla iPad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#26 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 marca 2011 - 21:48

Nie chodzi o ściągnięcie gazety na ipad'a. Tu mogę zrozumieć ze łącza itp. Nie wiem jaka gazetę czytasz, ja kolorowy tygodnik. I jeśli mam czytać to tylko jako pojedyncze strony bo inaczej literki robią się lekko male ;p

#27 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 09 marca 2011 - 22:35

Nie chodzi o ściągnięcie gazety na ipad'a. Tu mogę zrozumieć ze łącza itp. Nie wiem jaka gazetę czytasz, ja kolorowy tygodnik. I jeśli mam czytać to tylko jako pojedyncze strony bo inaczej literki robią się lekko male ;p

moze spróbuj na darmowym wydaniu Computerworld
e-Kiosk.pl - Computerworld - wydanie bezpłatne 6/2011

mi chodzi płynnie, jedynie brakuje mi tam tygodnika Piłka Nożna ale to już inna bajka

#28 r4id

r4id
  • 221 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 marca 2011 - 22:50

Darmowe wydanie Computerworld faktycznie chodzi płynnie. Tzn ze kiepsko formatują gazety. Ostatnie wydanie Auto Świat 10/2011 ma straszne przestoje przy przechodzeniu stron.

#29 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 10 marca 2011 - 19:53

Panowie, bo zastanawiam się nad tym e-kioskiem, aczkolwiek martwi mnie jedna rzecz. Zgodnie z najnowszą polityką apple, aplikacja ta powinna mieć tzw. opcję "in-app purchase", a nie odsyłać do stron gdzie trzeba się logować, kupować etc... Co w przypadku usunięcia tej aplikacji z app store?

#30 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 11 marca 2011 - 22:22

coraz bardziej podoba mi się aplikacja juz prawie wszystkie tytuły są dostępne na iPada (z wyjątkiem Newsweeka i Forbesa) mój ulubiony miesięcznik Motor i Zbuduj Dom jeszcze tylko czekam na Puls Biznesu :)

#31 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 11 marca 2011 - 22:32

z wyjątkiem Newsweeka

Do Newsweeka jest osobny, rewelacyjny program i nie trzeba wspomagać się „protezami” typu e-Kiosk czy eGazety — wszystko jest dostosowane do czytania właśnie na iPadzie. Nie jest to zwykły, mechanicznie przeniesiony PDF.
Newsweek PL for iPad on the iTunes App Store

#32 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 11 marca 2011 - 22:45

tak wiem :) tylko fajnie mieć wszystko w jednym miejscu

#33 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 13 marca 2011 - 10:58

tu lista dostępnych tytułów na iPada na razie ilość tytułów nie powala
e-Kiosk.pl - e-wydania gazet i czasopism, e-booki, audiobooki

#34 ndos

ndos
  • 6 postów

Napisano 14 marca 2011 - 13:23

Specjalnie zarejestrowałem się na tym forum, by podzielić się wrażeniami z użytkowania. Moim zdaniem nie jest źle, ale możnaby w e-kiosk readerze jeszcze wiele poprawić. Na plus na pewno zasługuje samo pojawienie się dedykowanej aplikacji dla ipada i rosnąca dostępność tytułów. Niestety sama aplikacja ma sporo wad, z ktorych najistotniejsze to: - mechanizm przewracania stron – wyglada ladnie za pierwszym razem, ale w praktyce lepiej sprawdziloby sie przewracanie strony przy pomocy krotkiego i szybkiego ruchu kciukiem. Obecnie trzeba przesuwac palec przez pol ekranu, jest to malo efektywne i irytujace. - widok strony w pozycji horyzontalnej – pokazuje dwie strony na raz, ale nic na nich nie widac. Obecnie aplikacji da sie jedynie uzywac w pozycji pionowej. Lepiej byloby, gdyby w pozycji horyzontalnej widac bylo polowe jednej strony – co umozliwiloby latwiejsze czytanie tytulow formatowanych z niewielkim rozmiarem czcionki. - szybkosc dzialania – juz wczesniej wspomniana. Szybkie przegladanie stron jest prawie niemozliwe. Mozna lepiej, co widac na przykladzie wielu niezaleznych aplikacji do czytania pdf-ow. - brak mozliwosci zakupu z poziomu aplikacji. O ile rozumiem te decyzje, to obawiam sie, ze Apple nie bedzie z niej wielce zadowolone i moze to w przyszlosci spowodowac wiele problemow.

#35 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 17 marca 2011 - 22:03

trzeba powiedzieć że pisemko pod tytułem Twój Weekand prezentuje sie super na iPada mimo że to tylllllko PDF :)

#36 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 20 marca 2011 - 20:53

jest i Newsweek na iPada teraz tylko brakuje gazet i już będzie wszystko :) p.s. na App Store czytnik został oceniony na 1,5 gwiazdki a jak wy go oceniacie?

#37 romus

romus
  • 2 postów

Napisano 20 marca 2011 - 21:20

są już wszystkie tytuły które prenumeruję :) imho ocena w appstore jest zaniżona, może wynikać z tego że jak ktoś zainstaluje program nie wiedząc co to ekiosk to nie bardzo wie co z nim robić i wali zero gwiazdek?

#38 ndos

ndos
  • 6 postów

Napisano 21 marca 2011 - 11:34

Pewnie tak, 1,5 gwiazdki to troche przesada, az tak zle nie jest. Chociaz z drugiej strony, to wymienilem wszystkie wady aplikacji e-kiosk w poprzednim poscie. Glowna zaleta jest dostep do wielu interesujacych tytulow. Za to naleza sie co najmniej 2 gwiazdki. Jesli ocenic to tylko jako czytnik pdf-ow, to sa w App Store o wiele lepsze aplikacje i w tym swietle te 1,5 gwiazdki byc moze ma sens. Sam sie zastanawiam, czy uzywac, czy tez moze lepiej kupic prenumerate, sciagnac pdf-a na pc i stamtad zaimportowac do ipada, by czytac w goodreaderze.

#39 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 01 kwietnia 2011 - 08:22

po dłuższym używaniu aplikacji mogę powiedzieć że jestem zadowolony w porównaniu z eGazetami jest to aplikacja bardzo dobra (poprawił bym tylko przewracanie stron) plusem jest też duży wybór pism od niszowych jak Żagle po Neewsweka i Politykę

#40 robart76

robart76
  • 177 postów

Napisano 01 kwietnia 2011 - 08:45

Aplikacja bardzo, bardzo dobra.
Dwa minusy: brak możliwości zakupu z poziomu aplikacji i niestety brak możliwości kasowania pobranych tytułów!!!

#41 lukaskil

lukaskil
  • 87 postów

Napisano 01 kwietnia 2011 - 14:20

Witam, czy można eksportować pliki z aplikacji e-kiosk do programu iBooks? Jeśli tak to w jaki sposób?

#42 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 01 kwietnia 2011 - 15:46

Aplikacja bardzo, bardzo dobra.
Dwa minusy: brak możliwości zakupu z poziomu aplikacji i niestety brak możliwości kasowania pobranych tytułów!!!

może poprawią przy update przynajmniej te kasowanie bo w wersji na PC mozna kasować

#43 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 05 kwietnia 2011 - 05:07

juz wszystkie czasopisma są dostępne na iPada teraz czas na gazety codzienne nie wiem jaka jest przyczyna że gazet jeszcze nie ma a szkoda bo chętnie bym poczytał Przegląd Sportowy, dla mnie normalne gazety mogą już nie istnieć!

#44 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 14 kwietnia 2011 - 21:03

Trzeba pobrać darmowy program e-Kiosk Reader: e-Kiosk Reader for iPad on the iTunes App Store i zalogować się, używając danych konta założonego na ich stronie. Program daje dostęp do gazet i książek kupionych przez stronę.

Problem polega na tym, że większość gazet i pism przeznaczona jest tylko dla czytnika pod pewien niszowy system operacyjny (są one oznaczone ikonką „Win”). Tych z ikonką „iPad” praktycznie nie ma. Wyjątkami są np. Wprost i Forum, ale chyba wszystkie dzienniki, pozostałe tygodniki, miesięczniki — w sumie prawie wszystkie pozycje — są niedostępne dla iPada. Mam nadzieję, że to po prostu jakiś przejściowy problem.

już są wszystkie miesięczniki i tygodniki no ale gazet codziennych wciąż brak, no i nie mają Parkietu a bez tej gazety aplikacja dużo traci...

#45 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 01 maja 2011 - 09:17

podobno mają wymienić aplikacje egazety na ta ekiosku było by super bo ekiosk jeszcze nie ma Parkietu

#46 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 05 maja 2011 - 06:43

What's New In Version 1.2

Nowe funkcje:
- usuwanie pobranych wydań

e-Kiosk Reader for iPad on the iTunes App Store

#47 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 13 czerwca 2011 - 17:56

filmik w którym tez info o czytniku na iPada

YouTube - ‪eKiosk - eAkademia Gildii Aniołów Biznesu odc. 4‬‏

#48 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 27 czerwca 2011 - 17:37

w końcu gazety codzienne dostępne w wersji na iPada po 3 miechach ale zawsze coś :)

#49 magnat1310

magnat1310
  • 29 postów

Napisano 15 sierpnia 2011 - 21:15

Kiosk z prasą w internecie

"W tej chwili e-Kiosk ma już 153 tys. użytkowników. Sporo z nich to Polacy mieszkający za granicą, głównie w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii, a od czasu, kiedy polski kontyngent jest tam na misji, także w Afganistanie."

podobno z tego 5% to klienci z czytnikiem na iPada

#50 hipek

hipek
  • 20 postów

Napisano 07 listopada 2011 - 00:01

jeżeli ktoś chce poczytać miesięcznik "Własny Dom" to za 24 zeta ma roczną prenumeratę tu dostępne na iPada za pośrednictwem czytnika e-kiosk

E-prenumerata „Własny Dom” - Cała Polska+ - CITEAM - Zakupy grupowe

szkoda że to nie promocja na Politykę lub Forbesa ale może kogoś zainteresuje

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych