E-kiosk dla iPad
Napisano 04 listopada 2010 - 18:28
Napisano 04 listopada 2010 - 18:37
Dostalem dzisiaj odpowiedz z e-kiosku, ze pracuja nad aplikacja dla iPada. Wesja PC ich czytnika jest znacznie lepsza niz e-gazety, mam nadzieje, ze tak tez bedzie z wersja na iPad.
e-kiosk napisal mi dokladnie to samo w czerwcu, ze pracuja, i w ciagu miesiaca bedzie aplikacja. Mamy listopada... jak widac nadal sciemniaja. A co do wersji PC, to jest koszmarna... i nie zgodze sie ze e-gazety maja gorsza. Moze nie maja idealnej ale przynajmniej dziala i pozwala drukowac nie dodajac kretynskich komentarzy w wydruku oraz nie pogarszajac jakosci zdjec i czcionki w wydrukach. Pomijajac to, ze na win7 x64 aplikacja powoduje co chwile crasha albo znikaja ikonki z niej i nie da sie nawigowac.
Napisano 27 listopada 2010 - 09:57
Napisano 27 listopada 2010 - 10:18
chcę też by oprócz gazet można było wybierać z dużej ilości tytułów e-booków bo na razie nic nie mają (no może poza książką o nauce jazdy na nartach która jest fajna)
No ale, ebooki to możesz kupować gdziekolwiek... chociażby na empik.com lub na virtualo.pl...
Napisano 27 listopada 2010 - 10:59
Napisano 27 listopada 2010 - 19:02
Napisano 28 listopada 2010 - 19:44
Napisano 28 listopada 2010 - 20:22
Napisano 30 listopada 2010 - 10:36
A to już jest Twój problem... i to raczej mentalny niż techniczny ;-) Mnie te zabezpieczenia nie przeszkadzają. I to że trzeba korzystać z kilku czytników również nie jest dla mnie problemem...
W każdym razie z otwieraniem plików z DRM na iPadzie nie ma problemu.
Moj problem to nie jest, tylko sprzedawcow, ktorzy nie zarobia na mnie dopuki nie pojda po rozum do glowy

Napisano 09 grudnia 2010 - 22:43
Napisano 09 grudnia 2010 - 23:34
Napisano 10 grudnia 2010 - 00:53
wie ktoś kiedy ekiosk skończy pracę nad aplikacja na iPada??
Nie skoncza i nie beda robic, bo wlasnie sa w trakcie przejmowania egazety.pl i wykorzystaja ich czytnik.
Napisano 21 grudnia 2010 - 22:52
Nie skoncza i nie beda robic, bo wlasnie sa w trakcie przejmowania egazety.pl i wykorzystaja ich czytnik.
według mego kolegi który pisał do ekiosku prace nad wersją na iPada są nadal prowadzone i ma to byc aplikacja dużo bardziej rozbudowana niż ta eGazet
niestety nie podał kiedy prace wejda przynajmniej w wersje Beta
jak możecie to potwierdzcie to info
Napisano 11 lutego 2011 - 18:21
[...]
Większa spółka będzie też szybciej się rozwijać. Obecnie prowadzone są zaawansowane rozmowy z kilkoma bardzo dużymi firmami na temat wspólnej sprzedaży e-prasy, audiobooków i e-booków, co pozwoli znacząco zwiększyć dotarcie i obroty. W bieżącym roku wspólnie z eGazety sp. z o.o. chcemy znacząco wejść na rynek e-booków, budując ofertę porównywalną z liderami rynku. W miniony weekend udostępniliśmy zupełnie nową szatę graficzną e-Kiosk.pl - e-wydania gazet i czasopism, e-booki, audiobooki, już wkrótce zostaną udostępnione dwa nowe czytniki prasy i książek - dla iPada i działający w środowisku przeglądarki internetowej, w planach na ten rok przewidujemy stworzenie czytnika na platformę Android. Związane jest to z planami szerszego pojawienia się oferty e-Kiosku na urządzeniach przenośnych, takich jak tablety czy smartfony.
[...]
źródło: notowania.pb.pl |
Napisano 14 lutego 2011 - 20:21
W tym tygodniu czytnik trafi do certyfikacji w Appstore. Termin jego udostępnienia zależy więc w dużej mierze od szybkości reakcji firmy Apple.
Natomiast będzie to produkt autorski, zupełnie inny od oferowanego przez eGazety
źródło: notowania.pb.pl |
Napisano 16 lutego 2011 - 18:26
Taktak, niech prasa będzie za darmo i niech żyje z reklam, będą wtedy publikować tylko to co reklamodawcy, czyli masowemu odbiorcy przypasuje co się skończy tym że sensowne tytuły zbankrutują a zostaną same gówna na poziomie faktu. Darmowa prasa już jest, i drukowana i elektroniczna, ja tam chętnie zapłacę dobrym dziennikarzom za ich pracę.
Jakiś przykład "sensownego" tytułu? Pisałem coś do prasy (miesięczniki branżowe) i imo to jeden z pięknych mitów 20 stulecia.
Ta tzw.wolna prasa

A że ludzie coraz mniej chętnie płacą za cokolwiek pisanego - no bo co to za trudność napisać jakiś tekst? żadna jak pstryknięcie foty iphonem na okładkę Time'a - to też wydawcy szukają kasy gdzie indziej. Tak się składa, że potem dziennikarze, choćby nie wiem jak WOLNI i niezależni byli, idą po kasę do wydawcy...
No, chyba, że sami mają jakieś źródło dochodów

Niestety pierdzielony markjeting zabija cały sens przekazu informacji.
Napisano 20 lutego 2011 - 22:56
Napisano 20 lutego 2011 - 23:43
Jakiś przykład "sensownego" tytułu? Pisałem coś do prasy (miesięczniki branżowe) i imo to jeden z pięknych mitów 20 stulecia.
Ta tzw.wolna prasaOczywiście wolno wydawcy napisać wszystko, pod warunkiem że ktoś mu za to zapłaci
A że ludzie coraz mniej chętnie płacą za cokolwiek pisanego - no bo co to za trudność napisać jakiś tekst? żadna jak pstryknięcie foty iphonem na okładkę Time'a - to też wydawcy szukają kasy gdzie indziej. Tak się składa, że potem dziennikarze, choćby nie wiem jak WOLNI i niezależni byli, idą po kasę do wydawcy...
No, chyba, że sami mają jakieś źródło dochodówI koło się zamyka.
Niestety pierdzielony markjeting zabija cały sens przekazu informacji.
Sensowny nie znaczy obiektywny, ale mając świadomość tego przez jakie sito przesiewane są teksty w danym tytule można spokojnie parę ciekawych rzeczy przeczytać. Polityka ostatnio na ipada wychodzi, ale jakoś tak fajniej w kibelku się z gazetą zamknąć niż z ipadem.
Napisano 07 marca 2011 - 18:37
Zarząd spółki e-Kiosk S.A. informuje o dopuszczeniu przez firmę Apple czytnika e-Kiosku przeznaczonego dla iPada do dystrybucji w tzw. App Store, czyli serwisie z aplikacjami dla tego tabletu. Oznacza to, że w najbliższych dniach e-Kiosk S.A. rozpocznie dystrybucję e-publikacji dla tego bardzo popularnego i świetnie nadającego się do czytania prasy i książek urządzenia.
Podstawa prawna: §3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu „Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".
źródło: e-Kiosk.pl - Czytnik e-Kiosku na iPada w App Store
Napisano 07 marca 2011 - 22:20
Napisano 08 marca 2011 - 18:19
Napisano 08 marca 2011 - 18:50
muszę pobrac jakąs aplikację czy nie ? jak tak to jaką bo w iTunes nie wiedzę
Trzeba pobrać darmowy program e-Kiosk Reader: e-Kiosk Reader for iPad on the iTunes App Store i zalogować się, używając danych konta założonego na ich stronie. Program daje dostęp do gazet i książek kupionych przez stronę.
Problem polega na tym, że większość gazet i pism przeznaczona jest tylko dla czytnika pod pewien niszowy system operacyjny (są one oznaczone ikonką „Win”). Tych z ikonką „iPad” praktycznie nie ma. Wyjątkami są np. Wprost i Forum, ale chyba wszystkie dzienniki, pozostałe tygodniki, miesięczniki — w sumie prawie wszystkie pozycje — są niedostępne dla iPada. Mam nadzieję, że to po prostu jakiś przejściowy problem.
Napisano 09 marca 2011 - 18:55
Napisano 09 marca 2011 - 20:53
Napisano 09 marca 2011 - 21:42
trafilem tu po googlu szukajac info na temat czytnika ekioskaA i wtedy jak zaczniemy "kartkować" program potrafi przyciąć. Może na Ipad 2 będzie to to śmigać. Co do formatu gazet to jak dla mnie to jest zwykły pdf a program tylko go dekoduje. Chciałbym być legalny ale póki co wole ściągnąć z netu wersje pdf i czytać komfortowo w innych czytnikach choćby IBunkoHD.
Mi sie szybko sciagnela gazetka, ale mam lacze 20mbit. Czy zacina ci sie przy dwoch stronach czy w pionie tez? bo mi przy pojedynczej stronie chodzi plynnie
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych