Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
* * * * * 1 g艂osy

Aktywacja bez karty sim, jailbreak, wgranie 4.1 bez podnoszenia basebandu [WINDOWS]

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
130 odpowiedzi w tym temacie

#76 pollub

pollub
  • 10 post贸w

Napisano 14 grudnia 2010 - 08:39

U mnie mimo dodania do pliku hosts znajduj膮cego si臋 w katalogu C:\windows\system32\drivers\etc\ linijki apple.com, wci膮偶 wyst臋puje b艂膮d 3194.

#77 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 14 grudnia 2010 - 13:07

apple.com to taki sktot myslowy, pelna linijka to: 74.208.10.249 gs.apple.com oczywiscie zrob restart iTunes po calej operacji.

#78 pollub

pollub
  • 10 post贸w

Napisano 14 grudnia 2010 - 14:10

Wci膮偶 pokazuje si臋 ten sam b艂膮d. Troch臋 poszuka艂em i doszed艂em do wniosku, ze problem jest brak zapisanego SHSH dla mojej obecnej wersji oprogramowania na telefonie.

#79 adamja

adamja
  • 95 post贸w
  • Sk膮dWielu艅

Napisano 14 grudnia 2010 - 19:10

czy jest kto艣 kto wie co poradzic w mojej sytuacji: redsnow odpada bo baseband 05.14.02. Nadal nie ma w ustawieniach opcji operator.

#80 azi

azi
  • 141 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBoles艂awiec

Napisano 15 grudnia 2010 - 13:45

jak masz 5.14 locka nie zdejmiesz, musisz updatowac baseband do ipadowego, wbij na blog devteamu i poczytaj

#81 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 18 grudnia 2010 - 23:33

przy nowym basebandzie nie mamy mo偶liwo艣ci zmiany loga bootowania

Nie ma by膰 przypadkiem BootRom?

#82 azi

azi
  • 141 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBoles艂awiec

Napisano 20 grudnia 2010 - 21:14

Nie ma by膰 przypadkiem BootRom?

tak, mod musi edytowac ale to raczej nieistotny szczeg贸艂

#83 jigaboo

jigaboo
  • 7 post贸w

Napisano 21 grudnia 2010 - 09:10

Witam, ja mam taki problem, wrzucam 4.1 Custom wszystko idzie 艂adnie pi臋knie ale po restarcie tel nie wstaje. dopiero jak z redsn0w'a zrobi臋 Just boot.... to tel wstaje. Jest baseband z iPoda (6.15.0) i na pewno kto艣 wcze艣niej wgrywa艂 4.2.1. Czy jest jaka艣 mo偶liwo艣膰 sta艂ego Jailbreaka dla tego ipeka ? Custom robi艂em w pwnagetool. Ipek jest z nowym bootroomem (3GS). Pracuj臋 na mac'u.

#84 Damisss

Damisss
  • 2 post贸w
  • Sk膮dNogat City

Napisano 22 grudnia 2010 - 21:50

Witam wszystkich :) Mam pytanie przymierzam sie zrobic JB mojego ipka 3g, mam teraz wgrany ios 3.0 i simlock sciagniety Ultrasnow, czy wystarczy ze zrobie tak jak w 1 poscie i bedzie dzialalo bez simlocka za pomoca Ultrasnow przeczytalem caly temat i tam bylo namacone ze Ultrasnow nie dziala juz z tym softem jak to jest? Moge wgrac nawet wyzszy ios tylko zalezy mi aby ominac simlocka bardzo prosze o porady co i jak! Pozdrawiam!

#85 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 24 grudnia 2010 - 02:11

Mam 3G i wyskakuje mi b艂膮d 1646 po wykonaniu wszystkich krok贸w, telefon si臋 w艂膮cza i prosi o odpowiedni膮 kart臋 SIM

#86 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 post贸w
  • Sk膮dPozna艅, PL

Napisano 26 grudnia 2010 - 22:16

Przepraszam z g贸ry za dual-post, po kolejne z rz臋du pr贸bie na uwie艅czenie procesu dostaj臋 b艂膮d 1646. Mam niestety ju偶 4.1 i nie wiem, czy to nie z tego powodu. Mam te偶 inn膮 wersj臋 redsn0w.

#87 warper

warper
  • 12 post贸w

Napisano 27 grudnia 2010 - 10:51

Witam z g贸ry prosz臋 o wyrozumia艂o艣膰 i odpowiedz

posiadam: 3GS z os: 3.1.3, modem: 5.12.01, nowy bootrom
Cydia + ultrasn0w

Wy偶ej napisane 偶e BB nie istotny.
Chc臋 si臋 tylko upewni膰 czy powy偶szy poradnik tyczy si臋 mojej sytuacji.

Czy to jest strona z w艂a艣ciwym plikiem?

[url]http://www.iphoneheat.com/2010/02/download-iphone-custom-firmware-3-1-3-ipsw/[/url]

#88 djchopin

djchopin
  • 53 post贸w

Napisano 02 stycznia 2011 - 11:49

Mam iP 3GS aktualnie z softem 4.0.1- Czy moge skorzystac z tego tutka zeby wgrac soft 4.1 z JB? Czy ten tutek dotyczy wlasnie rowniez mojego iP? Z gory dziekuje za odpowiedzi

#89 toom23

toom23
  • 32 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w / Krak贸w

Napisano 03 stycznia 2011 - 00:00

@dj chopin - Tak, mo偶esz je艣li nigdy nie mia艂e艣 4.0.2 i wy偶ej. Innymi s艂owy je艣li masz teraz 05.13.04 to mo偶esz 艣mia艂o post臋powa膰 wed艂ug wskaz贸wek tego poradnika.

Teraz kolej na moje pytanie. Mam teraz wgrana wersj臋 ACTIVATED ale bateria strasznie s艂abo trzyma. My艣l臋, 偶e w poradniku powinno zosta膰 dopisane jakie s膮 konsekwencje wgrania w艂a艣nie tego softu. Mam ju偶 kart臋 o2 i chcia艂em zmieni膰 go na UNACTIVATED i aktywowa膰 kart膮 ale ten poradnik nie uwzgl臋dnia tego kroku. Tak偶e chcia艂bym wiedzie膰 dok艂adnie, w kt贸rym momencie b臋d臋 musia艂 aktywowa膰 go kart膮 o2. Obstawiam, 偶e dopiero na ko艅cu po wgraniu customa 4.1 podpinam do iTunes tam b臋dzie polecenie o wsadzenie sima i jak wszystko p贸jdzie OK wy艣wietli mi komunikat, 偶e telefon zosta艂 aktywowany i dopiero wtedy 艣ci膮gam redsn0wa i go instaluj臋 aby omin膮膰 simlocka. Dobrze kombinuj臋?

#90 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 post贸w
  • Sk膮dWarszawa

Napisano 03 stycznia 2011 - 12:07

Przykro mi, ale raczej Ci si臋 to nie uda... Mam podobn膮 sytuacje "Dobra, a jak wgra膰 Custom Firmware 4.1 przez iTunes skoro ca艂y czas wywala mi b艂膮d "Nie mo偶na by艂o odtworzy膰 iPhone. This device isn't eligible for the request build" Nie bardzo chce przyj膮膰 to do 艣wiadomo艣ci, ale czy mam rozumie膰, 偶e utkn膮艂em z CF 4.01, a jedyny spos贸b na update to wgranie CF 4.2.1 [tworzenie przy u偶yciu Redsn0w lub Pwnage Tool 4.1.3 Unlock Edition?] i modemu od iPada?" Nie jest to informacja potwierdzona w dalszym ci膮gu czekam na info. Tak po zrobieniu JB i wgraniu Custom Firmware wk艂adasz karte o2 i podpinasz do iTunes, iP si臋 aktywuje po czym w Cydii szukasz ultrasn0w 1.2 i instalujesz :) Po tym zabiegu powiniene艣 mie膰 mo偶liwo艣膰聽u偶ywania kart SIM innych operator贸w ni偶聽macierzystej sieci.

#91 colaa3

colaa3
  • 15 post贸w

Napisano 21 stycznia 2011 - 21:12

Ja w Iphonie 4 z softem 4.0.2 ze zrobionym JB pr贸buje podnie艣膰 wed艂ug instrukcji do 4.1 bez podnoszenia bb kt贸ry mam 1.59 umberela 4.1.6 Mo偶e mi kto艣 napisa膰 jaka jest aktualna sytuacja z podnoszeniem do 4.1 bez podnoszenia bb? Bo jak pr贸buje przeprowadzi膰 operacj臋 to wyskakuje mi b艂膮d 1604.Nie wiem z czym to jest zwi膮zane bo czyta艂em 偶e potrzebna jest nowa umberela ale ta z kolei nie zapisuje plik贸w dl amojego softu i si臋 podobno nie da. W zasadzie nie potrzebowa艂bym nowszego softu gdy偶 艣miga mi wszystko na tym bez problem贸w.. Ale na potka艂em problem przy pr贸bie instalacji aplikacji App Sync (kt贸r膮 potrzebuje aby dzia艂a艂 InstalOus) kt贸rej nie ma na wersje 4.0.2 Mo偶e kto艣 pom贸c?

#92 toom23

toom23
  • 32 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w / Krak贸w

Napisano 21 stycznia 2011 - 21:19

Ja w Iphonie 4 z softem 4.0.2 ze zrobionym JB pr贸buje podnie艣膰 wed艂ug instrukcji do 4.1 bez podnoszenia bb kt贸ry mam 1.59 umberela 4.1.6 Mo偶e mi kto艣 napisa膰 jaka jest aktualna sytuacja z podnoszeniem do 4.1 bez podnoszenia bb? Bo jak pr贸buje przeprowadzi膰 operacj臋 to wyskakuje mi b艂膮d 1604.Nie wiem z czym to jest zwi膮zane bo czyta艂em 偶e potrzebna jest nowa umberela ale ta z kolei nie zapisuje plik贸w dl amojego softu i si臋 podobno nie da. W zasadzie nie potrzebowa艂bym nowszego softu gdy偶 艣miga mi wszystko na tym bez problem贸w.. Ale na potka艂em problem przy pr贸bie instalacji aplikacji App Sync (kt贸r膮 potrzebuje aby dzia艂a艂 InstalOus) kt贸rej nie ma na wersje 4.0.2 Mo偶e kto艣 pom贸c?

My艣l臋, 偶e zdecydowana wi臋kszo艣膰 u偶ytkownik贸w zignoruje tego posta. Powiem Ci, 偶e problem tkwi w ostatnim zdaniu ;)

#93 colaa3

colaa3
  • 15 post贸w

Napisano 21 stycznia 2011 - 23:26

A co w nim jest nie tak...?

#94 toom23

toom23
  • 32 post贸w
  • Sk膮dRzesz贸w / Krak贸w

Napisano 21 stycznia 2011 - 23:31

Pachnie piractwem, dlatego raczej ci臋偶ko b臋dzie Ci tutaj uzyska膰 odpowied藕.

#95 colaa3

colaa3
  • 15 post贸w

Napisano 22 stycznia 2011 - 09:03

A ja my艣la艂em 偶e chodzi o s艂owo "Prosz臋" :) Bo nie doda艂em do pytania... Mam Ip4 od 1 styczniea i jest to m贸j pierwszy telefon firmy Apple. Staram si臋 go uruchomi膰 zgodnie z instrukcj膮 jak na tym forum jest napisane .. ale nie dzia艂a wiec szukam dodatkowej pomocy od kogo艣 kto to ju偶 robi艂.. A po za tym czy sam JB to ju偶 nie jest Piractwo? Najlepsze jest to 偶e nawet nie wiem w kt贸rym momencie naruszy艂em suwerenno艣膰 pytania na kt贸re jak m贸wisz raczej nie dostane odpowiedzi i dlaczego? bo Laik jestem.. A to forum jest ku pomocy takim jak ja..Podobno....

#96 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 post贸w
  • Sk膮dBia艂ogard

Napisano 22 stycznia 2011 - 14:20

JB nie jest piractwem :) A wszystkim chodzi o Installousa, ten program `wspiera` piractwo :)

#97 robmir

robmir
  • 28 post贸w

Napisano 24 stycznia 2011 - 19:29

Witam, Prosz臋 pomocy , co艣 schrzani艂em chyba . Robie wed艂ug tej instrukcji ,ale wyskakuje b艂膮d (3194 unknow error) .Nie wiem czy to istotne ale w instrukcji, przy ostatnim etapie , kiedy przez Itunes otwieramy plik Custom Firmware , na zdj臋ciu w nazwie pliku jest napis Activated, natomiast ja mam _Restore_. Ja mam Iphone 3gs po JB z 3.1.2 bez simlocka i chcialem podniesz do softu 4.1 przynajmniej.Teraz ani w t膮 ,anie t膮.Czarny ekran i nic si臋 nie uruchamia.Powt贸rzy艂em wed艂ug instrukcji oko艂o 10 raz i nic. Prosz臋 o porad臋 co mog臋 zrobi膰 i jak go uruchomi膰 ? Dzieki

#98 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 25 stycznia 2011 - 21:46

W razie b艂臋du 3194 dodajemy linijk臋 74.208.10.249 gs.apple.com (po enterze) w pliku hosts (mo偶na edytowa膰 np. notatnikiem zmieniaj膮c ro偶szerzenie na *.txt) znajduj膮cym si臋 w C:\windows\system32\drivers\etc\.

#99 bartolomeo1910

bartolomeo1910
  • 7 post贸w

Napisano 26 stycznia 2011 - 09:40

Witam, Mam Iphone 3GS bez simlocka bo kupionego w erze i chcialem mu wgra膰 nowsze oprogramowanie razem z JB. W tej chwili mam softa 3.12, baseband 5.11.07 no i JB za pomoc膮 blackra1n a Iphona moge w艂膮czy膰 tylko przy podlaczeniu go do kompa. Chcia艂bym si臋 dowiedzie膰 czy moge u siebie zrobi膰 aktualizacje do wy偶szego oprogramowania na przykladzie tego poradnika. Je偶eli tak to co musze zrobic w telefonie przed instalacja tego wszystkiego. Np. czy cos skasowac itp. Jestem w temacie zielony i prosze o pomoc.

#100 azi

azi
  • 141 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dBoles艂awiec

Napisano 26 stycznia 2011 - 14:35

przed robieniem czegokolwiek lepiej zrobcie sobie kopie shsh

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0

0 u偶ytkownik贸w, 0 go艣ci, 0 anonimowych