Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
* * * * * 1 votes

Aktywacja bez karty sim, jailbreak, wgranie 4.1 bez podnoszenia basebandu [WINDOWS]

• Please log in to reply
130 replies to this topic

#76 pollub

pollub
  • 10 posts

Posted 14 December 2010 - 08:39

U mnie mimo dodania do pliku hosts znajdującego się w katalogu C:\windows\system32\drivers\etc\ linijki apple.com, wciąż występuje błąd 3194.

#77 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 14 December 2010 - 13:07

apple.com to taki sktot myslowy, pelna linijka to: 74.208.10.249 gs.apple.com oczywiscie zrob restart iTunes po calej operacji.

#78 pollub

pollub
  • 10 posts

Posted 14 December 2010 - 14:10

Wciąż pokazuje się ten sam błąd. Trochę poszukałem i doszedłem do wniosku, ze problem jest brak zapisanego SHSH dla mojej obecnej wersji oprogramowania na telefonie.

#79 adamja

adamja
  • 95 posts
  • SkądWieluń

Posted 14 December 2010 - 19:10

czy jest ktoś kto wie co poradzic w mojej sytuacji: redsnow odpada bo baseband 05.14.02. Nadal nie ma w ustawieniach opcji operator.

#80 azi

azi
  • 141 posts

Posted 15 December 2010 - 13:45

jak masz 5.14 locka nie zdejmiesz, musisz updatowac baseband do ipadowego, wbij na blog devteamu i poczytaj

#81 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 18 December 2010 - 23:33

przy nowym basebandzie nie mamy możliwości zmiany loga bootowania

Nie ma być przypadkiem BootRom?

#82 azi

azi
  • 141 posts

Posted 20 December 2010 - 21:14

Nie ma być przypadkiem BootRom?

tak, mod musi edytowac ale to raczej nieistotny szczegół

#83 jigaboo

jigaboo
  • 7 posts

Posted 21 December 2010 - 09:10

Witam, ja mam taki problem, wrzucam 4.1 Custom wszystko idzie ładnie pięknie ale po restarcie tel nie wstaje. dopiero jak z redsn0w'a zrobię Just boot.... to tel wstaje. Jest baseband z iPoda (6.15.0) i na pewno ktoś wcześniej wgrywał 4.2.1. Czy jest jakaś możliwość stałego Jailbreaka dla tego ipeka ? Custom robiłem w pwnagetool. Ipek jest z nowym bootroomem (3GS). Pracuję na mac'u.

#84 Damisss

Damisss
  • 2 posts
  • SkądNogat City

Posted 22 December 2010 - 21:50

Witam wszystkich :) Mam pytanie przymierzam sie zrobic JB mojego ipka 3g, mam teraz wgrany ios 3.0 i simlock sciagniety Ultrasnow, czy wystarczy ze zrobie tak jak w 1 poscie i bedzie dzialalo bez simlocka za pomoca Ultrasnow przeczytalem caly temat i tam bylo namacone ze Ultrasnow nie dziala juz z tym softem jak to jest? Moge wgrac nawet wyzszy ios tylko zalezy mi aby ominac simlocka bardzo prosze o porady co i jak! Pozdrawiam!

#85 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 24 December 2010 - 02:11

Mam 3G i wyskakuje mi błąd 1646 po wykonaniu wszystkich kroków, telefon się włącza i prosi o odpowiednią kartę SIM

#86 Krzysztof II

Krzysztof II
  • 96 posts
  • SkądPoznań, PL

Posted 26 December 2010 - 22:16

Przepraszam z góry za dual-post, po kolejne z rzędu próbie na uwieńczenie procesu dostaję błąd 1646. Mam niestety już 4.1 i nie wiem, czy to nie z tego powodu. Mam też inną wersję redsn0w.

#87 warper

warper
  • 12 posts

Posted 27 December 2010 - 10:51

Witam z góry proszę o wyrozumiałość i odpowiedz

posiadam: 3GS z os: 3.1.3, modem: 5.12.01, nowy bootrom
Cydia + ultrasn0w

Wyżej napisane że BB nie istotny.
Chcę się tylko upewnić czy powyższy poradnik tyczy się mojej sytuacji.

Czy to jest strona z właściwym plikiem?

[url]http://www.iphoneheat.com/2010/02/download-iphone-custom-firmware-3-1-3-ipsw/[/url]

#88 djchopin

djchopin
  • 53 posts

Posted 02 January 2011 - 11:49

Mam iP 3GS aktualnie z softem 4.0.1- Czy moge skorzystac z tego tutka zeby wgrac soft 4.1 z JB? Czy ten tutek dotyczy wlasnie rowniez mojego iP? Z gory dziekuje za odpowiedzi

#89 toom23

toom23
  • 32 posts
  • SkądRzeszów / Kraków

Posted 03 January 2011 - 00:00

@dj chopin - Tak, możesz jeśli nigdy nie miałeś 4.0.2 i wyżej. Innymi słowy jeśli masz teraz 05.13.04 to możesz śmiało postępować według wskazówek tego poradnika.

Teraz kolej na moje pytanie. Mam teraz wgrana wersję ACTIVATED ale bateria strasznie słabo trzyma. Myślę, że w poradniku powinno zostać dopisane jakie są konsekwencje wgrania właśnie tego softu. Mam już kartę o2 i chciałem zmienić go na UNACTIVATED i aktywować kartą ale ten poradnik nie uwzględnia tego kroku. Także chciałbym wiedzieć dokładnie, w którym momencie będę musiał aktywować go kartą o2. Obstawiam, że dopiero na końcu po wgraniu customa 4.1 podpinam do iTunes tam będzie polecenie o wsadzenie sima i jak wszystko pójdzie OK wyświetli mi komunikat, że telefon został aktywowany i dopiero wtedy ściągam redsn0wa i go instaluję aby ominąć simlocka. Dobrze kombinuję?

#90 Angel_of_Death

Angel_of_Death
  • 96 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 January 2011 - 12:07

Przykro mi, ale raczej Ci się to nie uda... Mam podobną sytuacje "Dobra, a jak wgrać Custom Firmware 4.1 przez iTunes skoro cały czas wywala mi błąd "Nie można było odtworzyć iPhone. This device isn't eligible for the request build" Nie bardzo chce przyjąć to do świadomości, ale czy mam rozumieć, że utknąłem z CF 4.01, a jedyny sposób na update to wgranie CF 4.2.1 [tworzenie przy użyciu Redsn0w lub Pwnage Tool 4.1.3 Unlock Edition?] i modemu od iPada?" Nie jest to informacja potwierdzona w dalszym ciągu czekam na info. Tak po zrobieniu JB i wgraniu Custom Firmware wkładasz karte o2 i podpinasz do iTunes, iP się aktywuje po czym w Cydii szukasz ultrasn0w 1.2 i instalujesz :) Po tym zabiegu powinieneś mieć możliwość używania kart SIM innych operatorów niż macierzystej sieci.

#91 colaa3

colaa3
  • 15 posts

Posted 21 January 2011 - 21:12

Ja w Iphonie 4 z softem 4.0.2 ze zrobionym JB próbuje podnieść według instrukcji do 4.1 bez podnoszenia bb który mam 1.59 umberela 4.1.6 Może mi ktoś napisać jaka jest aktualna sytuacja z podnoszeniem do 4.1 bez podnoszenia bb? Bo jak próbuje przeprowadzić operację to wyskakuje mi błąd 1604.Nie wiem z czym to jest związane bo czytałem że potrzebna jest nowa umberela ale ta z kolei nie zapisuje plików dl amojego softu i się podobno nie da. W zasadzie nie potrzebowałbym nowszego softu gdyż śmiga mi wszystko na tym bez problemów.. Ale na potkałem problem przy próbie instalacji aplikacji App Sync (którą potrzebuje aby działał InstalOus) której nie ma na wersje 4.0.2 Może ktoś pomóc?

#92 toom23

toom23
  • 32 posts
  • SkądRzeszów / Kraków

Posted 21 January 2011 - 21:19

Ja w Iphonie 4 z softem 4.0.2 ze zrobionym JB próbuje podnieść według instrukcji do 4.1 bez podnoszenia bb który mam 1.59 umberela 4.1.6 Może mi ktoś napisać jaka jest aktualna sytuacja z podnoszeniem do 4.1 bez podnoszenia bb? Bo jak próbuje przeprowadzić operację to wyskakuje mi błąd 1604.Nie wiem z czym to jest związane bo czytałem że potrzebna jest nowa umberela ale ta z kolei nie zapisuje plików dl amojego softu i się podobno nie da. W zasadzie nie potrzebowałbym nowszego softu gdyż śmiga mi wszystko na tym bez problemów.. Ale na potkałem problem przy próbie instalacji aplikacji App Sync (którą potrzebuje aby działał InstalOus) której nie ma na wersje 4.0.2 Może ktoś pomóc?

Myślę, że zdecydowana większość użytkowników zignoruje tego posta. Powiem Ci, że problem tkwi w ostatnim zdaniu ;)

#93 colaa3

colaa3
  • 15 posts

Posted 21 January 2011 - 23:26

A co w nim jest nie tak...?

#94 toom23

toom23
  • 32 posts
  • SkądRzeszów / Kraków

Posted 21 January 2011 - 23:31

Pachnie piractwem, dlatego raczej ciężko będzie Ci tutaj uzyskać odpowiedź.

#95 colaa3

colaa3
  • 15 posts

Posted 22 January 2011 - 09:03

A ja myślałem że chodzi o słowo "Proszę" :) Bo nie dodałem do pytania... Mam Ip4 od 1 styczniea i jest to mój pierwszy telefon firmy Apple. Staram się go uruchomić zgodnie z instrukcją jak na tym forum jest napisane .. ale nie działa wiec szukam dodatkowej pomocy od kogoś kto to już robił.. A po za tym czy sam JB to już nie jest Piractwo? Najlepsze jest to że nawet nie wiem w którym momencie naruszyłem suwerenność pytania na które jak mówisz raczej nie dostane odpowiedzi i dlaczego? bo Laik jestem.. A to forum jest ku pomocy takim jak ja..Podobno....

#96 Damiankossek

Damiankossek
  • 142 posts
  • SkądBiałogard

Posted 22 January 2011 - 14:20

JB nie jest piractwem :) A wszystkim chodzi o Installousa, ten program `wspiera` piractwo :)

#97 robmir

robmir
  • 28 posts

Posted 24 January 2011 - 19:29

Witam, Proszę pomocy , coś schrzaniłem chyba . Robie według tej instrukcji ,ale wyskakuje błąd (3194 unknow error) .Nie wiem czy to istotne ale w instrukcji, przy ostatnim etapie , kiedy przez Itunes otwieramy plik Custom Firmware , na zdjęciu w nazwie pliku jest napis Activated, natomiast ja mam _Restore_. Ja mam Iphone 3gs po JB z 3.1.2 bez simlocka i chcialem podniesz do softu 4.1 przynajmniej.Teraz ani w tą ,anie tą.Czarny ekran i nic się nie uruchamia.Powtórzyłem według instrukcji około 10 raz i nic. Proszę o poradę co mogę zrobić i jak go uruchomić ? Dzieki

#98 kisielek89rm

kisielek89rm
  • 297 posts
  • SkądKraków

Posted 25 January 2011 - 21:46

W razie błędu 3194 dodajemy linijkę 74.208.10.249 gs.apple.com (po enterze) w pliku hosts (można edytować np. notatnikiem zmieniając roższerzenie na *.txt) znajdującym się w C:\windows\system32\drivers\etc\.

#99 bartolomeo1910

bartolomeo1910
  • 7 posts

Posted 26 January 2011 - 09:40

Witam, Mam Iphone 3GS bez simlocka bo kupionego w erze i chcialem mu wgrać nowsze oprogramowanie razem z JB. W tej chwili mam softa 3.12, baseband 5.11.07 no i JB za pomocą blackra1n a Iphona moge włączyć tylko przy podlaczeniu go do kompa. Chciałbym się dowiedzieć czy moge u siebie zrobić aktualizacje do wyższego oprogramowania na przykladzie tego poradnika. Jeżeli tak to co musze zrobic w telefonie przed instalacja tego wszystkiego. Np. czy cos skasowac itp. Jestem w temacie zielony i prosze o pomoc.

#100 azi

azi
  • 141 posts

Posted 26 January 2011 - 14:35

przed robieniem czegokolwiek lepiej zrobcie sobie kopie shsh

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users