Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Budzik systemowy po zmianie czasu na zimowy zgłupiał

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#26 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 09:53

Czyli co? Pozostaje ustawienie budzika o godzinę wcześniej?

Dokładnie, ja ustawiłem sobie godzinę wcześniej i po problemie - trzeba czekać na IOS 4.2 który nie wiadomo kiedy wyjdzie...

#27 pawel319

pawel319
  • 158 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2010 - 09:59

przyłączam się do problemu, dobrze że miałem budzik ustawiony na "dni robocze" i wczoraj 1 listopada zauważyłem że dzwoni o godzinę za późno, na szczęście dzień był wolny więc się nie spóźniłem do pracy... ale żenada, żeby czegoś takiego nie dopracować?

#28 mariof

mariof
  • 55 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 02 listopada 2010 - 09:59

U mnie po testach dziala tylko ustawiany codziennie. Zawsze mialem ustawiony Pn Wt Sr Pt i niestety dzwoni godzine pozniej. iPhone 4 32GB iOS 4.1

#29 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 10:23

ale żenada, żeby czegoś takiego nie dopracować?

Bo w USA z tego co mi się kojarzy nie zmienia się czasu :P
A pamiętaj, że iphone to tak na prawdę robiony jest dla USA i reszty świata ;)

#30 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2010 - 10:45

Uff... U mnie to samo. Jak co tydzień we wtorek budzik powinien mnie budzić o godzinie 8:30 (mam ustawione cykliczne budzenie co wtorek), ale tego nie zrobił. Nie spóźniłem się co prawda nigdzie, ale spędziłem pół godziny czytając zagraniczne fora tylko po to by dowiedzieć się, że nie ma lekarstwa na tę przypadłość w iPhonie. Delikatna tandeta...

#31 pawel319

pawel319
  • 158 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2010 - 10:59

no właśnie chyba też zmieniają czas tylko z tego co pamiętam w USA zmiana następuje w pierwszą niedzielę listopada więc Apple na pewno wyda przed tą datą łatkę lub iOS 4.2...

#32 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 listopada 2010 - 11:13

no właśnie chyba też zmieniają czas tylko z tego co pamiętam w USA zmiana następuje w pierwszą niedzielę listopada więc Apple na pewno wyda przed tą datą łatkę lub iOS 4.2...

I like your logic :]

#33 Bodzio81

Bodzio81
  • 50 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 11:22

podepnę sie do tematu ale u mnie jest zupełnie inna sprawa budzik wogole nie dzwoni.Usuwałem wszystkie budziki i ustawiłem od początku i nic sie nie dzieje.Macie pomysł co może być przyczyna iP 4 16GB 4.1 JB

---------- Wpis dodano o 11:22 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:15 ----------

przepraszam za zamieszanie,sprawa rozwiązana...czytanie ze zrozumieniem sie kłania.

#34 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 listopada 2010 - 13:21

A pamiętaj, że iphone to tak na prawdę robiony jest dla USA i reszty świata ;)

Zmieniją czas, tyle że nie we wszystkich stanach. Np. w Michigan zmienią za 2 tygodnie.

#35 tinafan

tinafan
  • 7 postów
  • SkądLodz, PL

Napisano 02 listopada 2010 - 15:38

No wlasnie, ogolnie w Stanach zmieniaja tydzien po Polsce, to moze poczekajmy i za tydzien budzik sam sie przestawi i po tygodniu bedzie dzwonil o wlasciwej porze...

#36 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 02 listopada 2010 - 21:13

Budzik "cykliczny" po update do 4.2 GM działa :)

#37 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 02 listopada 2010 - 21:37

U mnie budzik zbaraniał (3GS). Wszystkie budziki ustawione przed zmianą czasu dzwonią o godzinę za późno a ustawione po zmianie czasu dzwonią prawidłowo. Pewnie po zmianie czasu na letni będzie odwrotnie. Ech to dopracowanie Apple Made in China... Apple w ogóle ma problem z zegarkiem. W moim Mini inny czas był w Windows a inny w Mac OSX. Trzeba było w rejestrze Windows mieszać i ustawić UTC. Teraz w Windows czas mam przesunięty o 2 godziny a korektę na właściwy musi robić mały program w systrayu. W ogóle im się coś co raz częściej co raz bardziej zwyczajnie głupie i banalne błędy zdarzają, z którymi często lepiej sobie radzi użytkownik-amator niż producent PRO.

#38 kornolio13

kornolio13
  • 1 postów

Napisano 02 listopada 2010 - 22:31

Po prosty usuń wszystkie budziki i dodaj od nowa . U mnie pomogło .

#39 ContactLost

ContactLost
  • 430 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2010 - 07:44

Serio to już jest porażka. Aż wstyd normalnie, dobrze, że mój bio budzik działa prawidłowo i sam się budzę o odpowiedniej godzinie. Tak jak ktoś wcześniej napisał, byle amator potrafi napisać prawidłowo działający budzik.

#40 pmmazz

pmmazz
  • 9 postów

Napisano 03 listopada 2010 - 07:55

i kupa... dzwoni godzinę później... wywaliłem i ustawiłem na nowo i dalej to samo.... jak dla mnie porażka roku... taki BUG w tak zaawansowanym sprzęcie....żenua totalna... dobrze że żona ma nokię i wstaje na tą samą godzinę do pracy.... :evil:

#41 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 listopada 2010 - 07:55

Po prosty usuń wszystkie budziki i dodaj od nowa . U mnie pomogło .

U mnie nie pomogło. Wywaliłem wszystkie, ustawiłem od nowa i prawie zaspałem :)
Co dziwne, budzik jednorazowy działa jak należy (powyżej mowa o cyklicznym w dni robocze).
iP3G, iOS4.1

#42 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 03 listopada 2010 - 09:20

Tak jak pisałem wcześniej, za kilka dni jak wszyscy będziemy mieć soft 4.2 zaczniemy budzić się o właściwej porze. :) A tak swoją droga to jestem ciekaw ilu ludzi z tych milionów co maja iPhone spóźnili się np na samolot :(

#43 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2010 - 09:56

A tak swoją droga to jestem ciekaw ilu ludzi z tych milionów co maja iPhone spóźnili się np na samolot :(

Problem jest tylko z budzikami cyklicznymi. Nie sądzę, żeby ktoś miał na samolot ustawiony budzik cykliczny ;)

#44 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 listopada 2010 - 10:06

Problem jest tylko z budzikami cyklicznymi. Nie sądzę, żeby ktoś miał na samolot ustawiony budzik cykliczny ;)

No chyba, że samalietem do roboty śmiga ;)

#45 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 03 listopada 2010 - 10:10

Potwierdzam.. problem jest tylko z budzikami cyklicznymi. Inne działają bez zarzutu.

#46 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 listopada 2010 - 10:39

U mnie jest to samo. Dwa dni po kolei spóźniłem się do pracy...

#47 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 listopada 2010 - 11:23

U mnie jest to samo. Dwa dni po kolei spóźniłem się do pracy...

H@H@H@H@ to jeden dzień nie starczył, żeby wyciągnąć wnioski ? :)
To ja Ci podpowiem - zmień godzinę, bo jutro też zaśpisz :D

#48 niula

niula
  • 662 postów
  • SkądPoznań / Dublin

Napisano 03 listopada 2010 - 14:19

Racja :)

#49 Sniper10000

Sniper10000
  • 33 postów

Napisano 03 listopada 2010 - 15:39

Ja miałem ten problem ze wszystkimi budzikami, które były ustawione "w dni robocze". Dodałem do opcji powtarzania sobotę i niedzielę, co zmieniło ustawienie na "codziennie" i teraz budziki dzwonią prawidłowo. A niech mnie tylko któryś w sobotę obudzi... ;)

#50 KamilOx

KamilOx
  • 9 postów
  • SkądOxford

Napisano 03 listopada 2010 - 17:45

Widzę że nie jestem osamotniony w problemie, u mnie to samo, nowy soft ma być 10/11, pytanie tylko czy bedę później musiał jaibrake znów robić - może banalne dla niektórych użytkowników ale to moja pierwsza zabawka od Apple i jeszcze nie wszystko ogarniam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych