Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Budzik systemowy po zmianie czasu na zimowy zgłupiał

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#76 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 08 listopada 2010 - 09:29

Ale się historia zrobiła xD codziennie ustawiam budzik na 7h45, po przestawieniu czasu zanim go poptrzebowalem przyczytalem na początku tego topicu, ze wystaczy usunąć alarm i ponownie go ustawić, tak tez zrobiłem i budzik dzwoni normalnie :P

#77 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 listopada 2010 - 09:33

Ale się historia zrobiła xD codziennie ustawiam budzik na 7h45, po przestawieniu czasu zanim go poptrzebowalem przyczytalem na początku tego topicu, ze wystaczy usunąć alarm i ponownie go ustawić, tak tez zrobiłem i budzik dzwoni normalnie :P

Właśnie też nie rozumiem, czemu lamentują, zamiast ustawić budziki od nowa... no ale niektórzy są za mało inteligentni widać, żeby przeczytać.

#78 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 08 listopada 2010 - 10:14

Właśnie też nie rozumiem, czemu lamentują, zamiast ustawić budziki od nowa... no ale niektórzy są za mało inteligentni widać, żeby przeczytać.

Gdyby ustawienie budzika od nowa pomogło, to większość osób w tym wątku nie miałaby problemu, bowiem wskazują że pomimo ustawienia budzika na nowo nadal nie działa. Tak było również w moim przypadku. Bez problemu działają budziki jednorazowe. Mnie jednak potrzebny jest budzik cykliczny, stąd też w moim wypadku pomogła rada dotycząca ustawienia budzika cyklicznego tak aby działał codziennie. Teraz budzik działa tak jak trzeba czyli codziennie budzi mnie o 7 rano, niedogodność polega na tym że muszę pamiętać o tym aby go wyłączyć na weekend i ponownie włączyć w niedziele.
Uwierz mi że z inteligencją nie ma to nic wspólnego, a takie porównania wskazują że piszący je mogą mieć wskazane przez siebie problemy.

#79 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 10:20

ustawienie budzika na nowo nie rozwiązuje problemu

#80 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 listopada 2010 - 10:34

Mój budzik przez 2 tygodnie bez zmieniania niczego, dzwonił w dni robocze o tej samej prawidłowej godzinie. Dziś mnie jednak zawiódł... :D

#81 blazgi

blazgi
  • 31 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 10:52

Trzeba usunąć wszystkie budziło i pomaga. Usunięcie tylko jednego nic nie daje. Przetestowane i działa :)

#82 Rayman

Rayman
  • 217 postów
  • SkądŚląskie

Napisano 08 listopada 2010 - 10:53

Nie działa, ja kasowałem wszystkie i NIE POMAGA.

#83 Pati007

Pati007
  • 265 postów
  • SkądSuchy Las, PL

Napisano 08 listopada 2010 - 10:55

Hehe, co ciekawe u nas budzik jednorazowy ustawiony na godz. 6:xx działa, na 8:xx działa, a na 7:xx niestety nie! I własnie przez to dziś zaspaliśmy (budzik był na 7:00) :/ Budzik z powtarzaniem oczywiście budzi jak u reszty godzine później... :/ Mam nadzieję, że w nowym sofcie, który lada moment będzie to naprawią...

#84 mrvir

mrvir
  • 4 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 11:15

Ustawiłem od nowa i nadal nie działa -> skasowałem wszystkie budzik, wyłączyłem tel, włączyłem, ustawiłem od nowa-nadal nie działa poprawnie. U mnie poprawnie działa tylko budzik jednorazowy. Cykliczne ustawiłem sobie na godzinę wcześniej niż potrzebuję - ale to nie jest pożądane przeze mnie rozwiązanie tego problemu :/

#85 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 listopada 2010 - 11:47

Bo, jak można właśnie przeczytać w wielu miejscach, właśnie ten powtarzany NIE działa.

#86 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 listopada 2010 - 12:17

Bo, jak można właśnie przeczytać w wielu miejscach, właśnie ten powtarzany NIE działa.

Z tym, że przez 2 tygodnie działał i dziś przestał :P

#87 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 listopada 2010 - 12:37

Z tym, że przez 2 tygodnie działał i dziś przestał :P

Czyli wszystko się zgadza :-P Widać Twój czekał na zmianę czasu w US, ot tak dla psikusa :-D

#88 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 08 listopada 2010 - 14:21

hmm, dziwne moj jest ustawiony na pn, sr, i czw na 7, nie zmianialem nic od ~sierpnia i po kilku dniach niedzialania zadzwonil wczoraj (jak napisalem pare postow wyzej) i poki co dziala (odpukac!), bo dzisiaj znowu zadzwonil o 7! ;)

#89 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 08 listopada 2010 - 19:08

Problem jest z 'working days' - pn, wt, sr, cz, piatek. Najlepiej ustawić o godzinę wcześniej dla naszego rejonu Europy i czekać na wydanie nowego softu. Problem jest, ale da się go szybko rozwiązać.

#90 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2010 - 19:12

@krakers również u mnie wszystko było całkowicie ok, do dzisiejszego poranka. :)

#91 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 08 listopada 2010 - 20:56

Problem jest z 'working days' - pn, wt, sr, cz, piatek. Najlepiej ustawić o godzinę wcześniej dla naszego rejonu Europy i czekać na wydanie nowego softu. Problem jest, ale da się go szybko rozwiązać.

Dokładnie, nie pozostaje mi nic innego jak na wszelki wypadek ustawić godzinę wcześniej na ten tydzień :D

#92 sproject

sproject
  • 206 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2010 - 21:32

To ja ustawię przedpotopowego Siemensa MT50. :)

#93 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 08 listopada 2010 - 23:07

Dokładnie, nie pozostaje mi nic innego jak na wszelki wypadek ustawić godzinę wcześniej na ten tydzień :D

Do środy wystarczy. :-)

#94 Wojtas01

Wojtas01
  • 187 postów
  • SkądTarnów

Napisano 08 listopada 2010 - 23:17

dzisiaj przez budzik w iPhonie 4 zaspałem na seminarium. tylko co jest w tym najdziwniejsze budzik po zmainie czasu nie zadzwonił godzinę później tylko DWIE godziny później. był nastawiony na 9 a zadzwonil o 11.

#95 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 09 listopada 2010 - 10:30

Wywaliłem wszystkie i dodałem od nowa na dni robocze i dziś zadzwonił dobrze. Wciąż jednak nie mam do niego zaufania :]

#96 jurget

jurget
  • 72 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 11:25

Ja miałem ustawione od tygodnia żeby dzwonił godzinę wcześniej i dzwonił o właściwej godzinie, aż do dzisiaj, kiedy obudził mnie godzinę za wcześnie do pracy. Niesympatycznie...

#97 Rayman

Rayman
  • 217 postów
  • SkądŚląskie

Napisano 12 listopada 2010 - 07:31

Nie wiem co się stało ale dzisiaj budzik zadziałał jak należy. Nic nie kombinowałem, był ustawiony godzinę wcześniej bo dzwonił godzine później a dzisiaj taki zonk !!! ale w sumie lepiej wstać godzinę wcześniej niż godzinę później, tylko co się znowu zmieniło że zaczął działać ????

#98 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 15 listopada 2010 - 23:49

W iOS 4.2 naprawili budzik. Sprawdzone, potwierdzone. Znów działa jak należy. Nastawiony na godz. 7:00 dzwoni o godz. 7:00 i tylko w dni robocze, jak mu kazałem.

#99 xinoxie

xinoxie
  • 321 postów

Napisano 16 listopada 2010 - 08:55

Alleluja, Alleluja.

#100 seroMack

seroMack
  • 628 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 listopada 2010 - 10:35

Pozostaje zatem tylko czekać aż wypuszczą iOS 4.2 dla wszystkich :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych