Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Budzik systemowy po zmianie czasu na zimowy zgłupiał

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
112 odpowiedzi w tym temacie

#51 Pabloss

Pabloss
  • 291 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 03 listopada 2010 - 19:12

koledzy potwierdzam to co kolega pisal wcześniej dodajcie do harmonogramy sobote i niedziele i budzi zaczyna działać prawidlowo !

#52 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 03 listopada 2010 - 20:54

Na pocieszenie Wam powiem, że nie tylko w 3Gs jest taki Zonk. W Samsungu Monte mojej żony jest taki sam bug... :) Marne to pocieszenie ale zawsze coś.

#53 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 03 listopada 2010 - 21:38

Na pocieszenie Wam powiem, że nie tylko w 3Gs jest taki Zonk. W Samsungu Monte mojej żony jest taki sam bug... :)
Marne to pocieszenie ale zawsze coś.

'Smart' phony :-)

#54 zygij

zygij
  • 2 postów

Napisano 03 listopada 2010 - 22:41

U mnie wszyskie budziki działają o godzinę póżniej (3G) a iPad się nie przestawił

#55 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 listopada 2010 - 22:53

Widzę że nie jestem osamotniony w problemie, u mnie to samo, nowy soft ma być 10/11, pytanie tylko czy bedę później musiał jaibrake znów robić - może banalne dla niektórych użytkowników ale to moja pierwsza zabawka od Apple i jeszcze nie wszystko ogarniam

Oczywiście, że tak.
Mało tego - na ogół nowego narzędzia do jb trzeba ...

#56 kubaj90

kubaj90
  • 72 postów

Napisano 03 listopada 2010 - 22:59

Ja miałem identyczny problem i nie wiem czemu dopiero pomoglo mi wlączenie ustawienia lokalizacji. Jak zadziała dajcie znać.

#57 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 03 listopada 2010 - 23:45

Apple Posts Support Document About Daylight Saving Time Bug on iOS 4.1)

#58 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2010 - 06:57

Ja miałem identyczny problem i nie wiem czemu dopiero pomoglo mi wlączenie ustawienia lokalizacji. Jak zadziała dajcie znać.

To nie lokalizacje ...
Coś innego musiało Ci pomóc.

Ale Apple też przekombinowało.
Budzik zależny od stref czasowych ?
Po co to komu ?
Wystarczyło powiązanie z aktualnie wyświetlaną godziną i wsio.

#59 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 09:04

mam ten sam problem w ip4 i dotyczy to cyklicznych alarmów, usuwanie i dodawanie na nowo nic nie pomogło

To nie lokalizacje ...
Budzik zależny od stref czasowych ?
Po co to komu ?
Wystarczyło powiązanie z aktualnie wyświetlaną godziną i wsio.

powiązanie ze strefami czasowymi ma sens bo w niektórych krajach/strefach po prostu nie zmienia się czasu na letni, lub zmienia się w innej dacie.

a ktoś próbował przywracanie do ustawień fabrycznych i ew. czy to pomogło

#60 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 04 listopada 2010 - 09:24

U mnie pomogło to co koledzy powyżej zauważyli a mianowicie ustawienie budzika cyklicznego z działaniem codziennie i dzisiaj budzik zadzwonił jak trzeba. Będę musiała jedynie pamiętać żeby wyłączyć go na weekend.

#61 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 04 listopada 2010 - 12:25

powiązanie ze strefami czasowymi ma sens bo w niektórych krajach/strefach po prostu nie zmienia się czasu na letni, lub zmienia się w innej dacie.

Co ma jedno do drugiego ?
Ja mówię o bezsensownym powiązaniu budzika ze strefami czasowymi, a nie powiązaniu godziny ze strefami.
Godzina niech się zmienia automatycznie tam gdzie powinna, a budzik niech działa normalnie i niech pojęcia o strefach nie ma.
Idealny przykład nadmiernego kombinowania które odbija się czkawką, i to w sprzęcie za niemałe pieniądze ...

#62 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 listopada 2010 - 13:02

Błędy w różnego rodzaju oprogramowaniu były, są i będą... W nowej wersji stare błędy zostaną poprawione i pojawią się nowe. Tak to działa. //T

#63 devlin108

devlin108
  • 280 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 listopada 2010 - 15:22

koledzy potwierdzam to co kolega pisal wcześniej dodajcie do harmonogramy sobote i niedziele i budzi zaczyna działać prawidlowo !

No tak, bo w sobotę i niedzielę chcę wstawać o 6:30...

#64 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 04 listopada 2010 - 17:46

No tak, bo w sobotę i niedzielę chcę wstawać o 6:30...

Dokładnie jaki jest tego sens. Przypuszczam, że ustawienie alarmów na poszczególne dni w odstępie minuty sprawi, że nie ustawi się automatycznie jako 'dni robocze' i będą dzwoniły dobrze. Poza tym, co za problem ustawić alarm na dni robocze godzinę wcześniej?

#65 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 04 listopada 2010 - 22:11

Dokładnie jaki jest tego sens. Przypuszczam, że ustawienie alarmów na poszczególne dni w odstępie minuty sprawi, że nie ustawi się automatycznie jako 'dni robocze' i będą dzwoniły dobrze. Poza tym, co za problem ustawić alarm na dni robocze godzinę wcześniej?

Dobre.

Skoro jest godzina 12 to ma być godzina 12. Jak budzik jest ustawiony na godzinę 6:30 to ma dzwonić o 6:30 a nie o 7:30.
Problem jest taki, że godzina 7:00 to nie jest godzina 6:00. To nie ja mam nienormalnie ustawiać godzinę budzenia tylko Apple dało (...) ciała na całej linii. To jest jakaś hałupnicza amatorka nie budzik i to wielki wstyd dla Apple. Tacy informatycy ! Taka firma ! A budzika porządnie nie umieją napisać. Dupy nie programiści. Autorowi (autorom) budzika do iPhon'ea powinni za karę polecieć po pensji i kazać rok informatyki powtórzyć. Apple z takimi błędami powinno powinno się pod ziemię zapaść ze wstydu. Jak oni porządnie nie potrafią budzika napisać to aż się boję ile szkolnych błędów w kolejnych systemach narobią. To jest firma, która się uważa za lepszą ? Budzika nie umieją zrobić porządnie a oni systemy operacyjne piszą ?
Nie ma ich co bronić. Za takie pensje, w takiej firmie, takie błędy zdarzyć się nie mają prawa. Wstyd i tyle.

Dołączona grafika

#66 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 05 listopada 2010 - 06:55

I ja się obiema rękoma pod powyższym podpisuje. W sprzęcie za taką kasę ? I jeszcze trzeba czekać do kolejnego upgrade iOS'a ? Szybciutko łatkę powinni wydać, a nie ...

#67 sAYo

sAYo
  • 33 postów

Napisano 05 listopada 2010 - 07:25

Żadne to pocieszenie ale ten sam problem dotyczy innych aplikacji "budzików". Dziś Alarm Clock Connect zadzwonił o 7:20 a nie o 6:20 jak był ustawiony, tak więc to nie problem aplikacji od Apple tylko błąd w systemie. Dziś potestuje inne alarmy to się upewnie na 100%.

#68 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 05 listopada 2010 - 15:47

To nie ja, to mój iPhone

=edit=
dokladnie ten cytat:

Apple twierdzi, ze zdaje sobie sprawę z błędu i odpowiednia poprawka jest już przygotowana. Ma pojawić się razem z aktualizacją do iOS 4.2, czyli "jakoś w listopadzie". Do tego czasu mamy trzy wyjścia:

- zresetować wszystkie alarmy i ustawić je na nowo

- ustawić alarm o godzinę wcześniej

- znaleźć sobie nowy budzik.

co do rozwiazan - te 1 nie dziala - przynajmniej u mnie

#69 raptou

raptou
  • 1 644 postów
  • SkądUnited Europe

Napisano 05 listopada 2010 - 18:31

Czyli w Ajfonie przekombinowali. Są dwa zegary, jak w komputerach. Synchronizacja czasu over net odbywa się na wyższym poziomie, niż zegar sprzętu a budzik jest przypisany do zegara niższego poziomu. Jeden z nich się nie synchronizuje. Jeżeli jest, jak podejrzewam to wystarczy wyłączyć wszelkie synchronizacje czasu i ustawić zegarek ręcznie a budziki się same powinny "naprawić". Niesprawdzone. Hipotetyczne.

#70 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 07 listopada 2010 - 23:01

dzisiaj USA zmienialo czas na zimowy i w zwiazku z tym, wszystko wrocilo do normy - budzik zadzwonil idealnie ;)

#71 Rayman

Rayman
  • 217 postów
  • SkądŚląskie

Napisano 08 listopada 2010 - 06:20

U mnie dzwoni nadal po staremu, godzinę za późno :(

#72 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2010 - 07:35

dzisiaj USA zmienialo czas na zimowy i w zwiazku z tym, wszystko wrocilo do normy - budzik zadzwonil idealnie ;)

U mnie lipa.

#73 sproject

sproject
  • 206 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 listopada 2010 - 08:34

U mnie podczas wczorajszego testu niby wszystko było OK (sprawdzałem schematyczny ofc), a dzisiaj z rana zamiast o 7, zadzwonił o 8… A nawet chciałem iść na fizykę. :<

#74 lofi

lofi
  • 41 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 08:45

u mnie też po staremu - czyli o godzinę za późno. wiedziałem że tak będzie :(

#75 Ultrasonic

Ultrasonic
  • 102 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 09:18

U mnie to samo. Wczoraj testowo ustawiłem budzenie o 22.30 i zadziałało prawidłowo, ale po przestawieniu na 7 rano dziś milczał. Po testowym ustawieniu na 7.20 znowu zadziałał. Nic z tego nie rozumiem. Wygląda na to że kompletnie sfiksował i po jakimś dłuzszym czasie sam się cofa.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych