Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 4.1 dostępny - limera1n

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
530 odpowiedzi w tym temacie

#451 iWP

iWP
  • 336 postów
  • SkądGliwice

Napisano 19 października 2010 - 23:13

Nie, nic nie wiadomo mi o możliwości usunięcia komunikatu o aktywnym przekazywaniu połączeń. A szkoda bo strasznie mnie to irytuje.

PopUp Blocker z Cydii nie ma możliwości blokowania tego komunikatu?

#452 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 października 2010 - 09:52

Nie, nic nie wiadomo mi o możliwości usunięcia komunikatu o aktywnym przekazywaniu połączeń. A szkoda bo strasznie mnie to irytuje.

A wystarczy poczytać forum, na którym się tak mądrze wypowiada, żeby nie pleść głupot innym użytkownikom.
http://myapple.pl/ip...-active-19.html

#453 Puncik

Puncik
  • 18 postów
  • SkądBieszczady

Napisano 20 października 2010 - 17:43

Mi nie działa.. Mam 3gs, po restarcie i gdy pokazuję się ono w tel itunes. Przytrzymuje home o power lecz limera1n nic nie reaguje.. Spotkał się ktoś z podobna sytuacją?

#454 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 20 października 2010 - 17:53

A wystarczy poczytać forum, na którym się tak mądrze wypowiada, żeby nie pleść głupot innym użytkownikom.
http://myapple.pl/ip...-active-19.html

Fakt, mój błąd, czytałem ten temat dziesiątki razy, ale tego nowego sposobu jeszcze nie widziałem. Druga sprawa to fakt, że metoda z 189 posta u mnie nie działa. Robiłem wszystko według instrukcji, ale komunikat nadal się pojawia. iPhone 3GS 4.1 użytkowany w Play.

#455 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 października 2010 - 19:54

@Krukct:
A ja tak nie robiłem, wrzuciłem paczkę, wyedytowałem własnoręcznie plik Carrier.plist i reboot - działa. Nie potrzeba wrzucać jakiegoś tam niewiadomego ipcc, w którym nie wiadomo co jest powypisaywane.

#456 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 20 października 2010 - 21:20

Co gorsza zniknęła mi możliwość edycji ustawień danych sieci komórkowej.

#457 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 20 października 2010 - 21:44

ja tak mialem w 3GS i teraz w 4 wszystkie ustawienia sieci komorkowej sa na twoim koncie u operatora

---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:41 ----------

to tez troche dziwne,tu w Irlandii nie mam tego komunikatu

#458 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 października 2010 - 22:02

Bo niepotrzebnie wrzuciłeś ten plik ipcc - wywal ten plik z systemu dla sieci Play, i wyedytuj Carrier.plist w Unknown.bundle we własnym zakresie, zmieniając tylko te dwie linijki na "false".

---------- Wpis dodano o 23:02 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:01 ----------

ja tak mialem w 3GS i teraz w 4 wszystkie ustawienia sieci komorkowej sa na twoim koncie u operatora

---------- Wpis dodano o 21:44 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:41 ----------

to tez troche dziwne,tu w Irlandii nie mam tego komunikatu

Ale sam nie jesteś na świecie i niektórzy używają sieci Play, która nie ma w standardzie iPhone i nie ma ustawień w systemie, wszystko sobie trzeba samemu wpisać.

#459 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 20 października 2010 - 22:13

.
Ale sam nie jesteś na świecie i niektórzy używają sieci Play, która nie ma w standardzie iPhone i nie ma ustawień w systemie, wszystko sobie trzeba samemu wpisać.

Nikt tu nie pisze ze jest sam na swiecie,bez niepotrzebnych uszczypliwosci,a jak uzywalo sie internetu zanim byly iPhony np:nokia w systemie musza byc ustawienia,jezeli telefon takowe ma to musisz je wpisac jezeli nie to sa w systemie

#460 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 października 2010 - 22:27

Nikt tu nie pisze ze jest sam na swiecie,bez niepotrzebnych uszczypliwosci,a jak uzywalo sie internetu zanim byly iPhony np:nokia w systemie musza byc ustawienia,jezeli telefon takowe ma to musisz je wpisac jezeli nie to sa w systemie

Chodziło mi o to, że wiemy, że w systemie są ustawienia i problem się pojawia tylko jak ma się sieć, która tych ustawień nie posiada - czyli nie sprzedaje iPhone bezpośrednio - jak Plus i Play w Polsce. A do nokii etc zawsze można było wpisać co się chciało, w iPhone już nie.

#461 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 20 października 2010 - 22:34

Chodziło mi o to, że wiemy, że w systemie są ustawienia i problem się pojawia tylko jak ma się sieć, która tych ustawień nie posiada - czyli nie sprzedaje iPhone bezpośrednio - jak Plus i Play w Polsce. A do nokii etc zawsze można było wpisać co się chciało, w iPhone już nie.

wydawalo mi sie ze ustawienia sieci do transmisji danych sa dla kazdego telefonu takie same ale jesli jest inaczej to zwracam honor narkoman

#462 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 20 października 2010 - 22:46

wydawalo mi sie ze ustawienia sieci do transmisji danych sa dla kazdego telefonu takie same ale jesli jest inaczej to zwracam honor narkoman

To znowu się nie zrozumieliśmy, są takie same i owszem, ale nie wszystkie sieci mają zachowane ustawienia w iOS i trzeba je wpisać ręcznie. Jeszcze większym problemem jest plakietka "przekazywanie połączeń aktywne" którego nie da się od tak usunąć, tylko trzeba instalować patch na CommCenter i edytować plik - stąd wszelkie problemy.

#463 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 20 października 2010 - 22:51

To znowu się nie zrozumieliśmy, są takie same i owszem, ale nie wszystkie sieci mają zachowane ustawienia w iOS i trzeba je wpisać ręcznie. Jeszcze większym problemem jest plakietka "przekazywanie połączeń aktywne" którego nie da się od tak usunąć, tylko trzeba instalować patch na CommCenter i edytować plik - stąd wszelkie problemy.

teraz juz wszystko jasne;)

#464 kubunio

kubunio
  • 22 postów

Napisano 21 października 2010 - 11:17

Jak zrobic Jailbrek iPhona 3g 4.1 bez działającego przycisku power? Snoowbreze z gotowaniem softu odpada bo trzeba w iReb wprowadzic w DFU? Pwnmagetool odpada bo mam windows ;/ Moze ma ktos jakiś pomysł, jak wejsc w DFU bez tego nieszczesnego przycisku power, instrukcja z "c:/dfu/dfu iBSS.m68ap.RELEASE.dfu" z zagranicznych forum nie działa ze względu na nowsze softy. Pomóżcie :(

#465 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 21 października 2010 - 11:52

Bo niepotrzebnie wrzuciłeś ten plik ipcc - wywal ten plik z systemu dla sieci Play, i wyedytuj Carrier.plist w Unknown.bundle we własnym zakresie, zmieniając tylko te dwie linijki na "false".

Zrobiłem tak jak mówiłeś, ale nadal nic. Dyskusję możemy kontynuować w temacie http://myapple.pl/ip...-active-20.html.

#466 hondaa

hondaa
  • 35 postów

Napisano 22 października 2010 - 06:29

Geohot- We have a problem. Limera1n causes Battery Drain .Czy również zauważyliście problem z baterią

#467 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 października 2010 - 07:42

Geohot- We have a problem. Limera1n causes Battery Drain .Czy również zauważyliście problem z baterią

Ja sie po tygodniu przesiadlem na greenp0ison z tego powodu ale jednoczesnie nie instalowalem prawie zadnych dodatkow takich jak winterboard czy sbsettings, wiec to moze byla ich wina. Teraz mam tylko biteSMS, raporty, folderenhancer i infinidock. Na pewno jest lepiej niz bylo :-)

Jak mi strasznie brakuje sbsettings tylko, a szczegolnie wifi toggle :-P

#468 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 22 października 2010 - 09:40

Ja sie po tygodniu przesiadlem na greenp0ison z tego powodu ale jednoczesnie nie instalowalem prawie zadnych dodatkow takich jak winterboard czy sbsettings, wiec to moze byla ich wina. Teraz mam tylko biteSMS, raporty, folderenhancer i infinidock. Na pewno jest lepiej niz bylo :-)

Jak mi strasznie brakuje sbsettings tylko, a szczegolnie wifi toggle :-P

3GS po greenpois0n z sbsettings i zadnych problemow z bateria.

//T

#469 belmondoo

belmondoo
  • 78 postów

Napisano 22 października 2010 - 09:44

4 po limera1n zadnych problemow z bateria, zainstalowane sbsettings, winterboard, folderenhancer i infinidock.

#470 shog

shog
  • 669 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 22 października 2010 - 09:45

To ja z kolei mogę dodać: 3GS po limera1n z SBSettings i też żadnych problemów z baterią. Zawsze się dziwiłem skąd u ludzi te rozmaite problemy, ani w 3G, ani w 3GS nigdy nie zauważyłem nadmiernego zużywania się iPhone'a po JB.

#471 spicker

spicker
  • 46 postów
  • Skądszczecin

Napisano 22 października 2010 - 10:40

Witam! Jest ktoś może ze Szczecina i pomoże w JB?Poprowadzi za rękę.Boję się że sam uwalę iphona.Nigdy jeszcze tego nie robiłem :) Pozdrawiam

#472 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 października 2010 - 16:33

Witam!
Jest ktoś może ze Szczecina i pomoże w JB?Poprowadzi za rękę.Boję się że sam uwalę iphona.Nigdy jeszcze tego nie robiłem :)
Pozdrawiam

Ja jestem ze Szczecina,ale zależy jaki sposób pomocy potrzebujesz.

#473 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 października 2010 - 18:31

Jak wspomniałem, możliwe, że było to przez Winterboard, a szczególnie przez ten tam lock z pogodą i godziną SlantedLock (trudna nazwa do zapamiętania). A reinstall wszystkiego to kilka minut + restore więc nie było dramatu, żeby przeskoczyć. Może był inny winowajca, wywaliłem wszystko póki co i mam tylko must-have ;-)

#474 Gajda

Gajda
  • 2 postów

Napisano 23 października 2010 - 21:22

Mając iP 3G z softem orginalnym 4.1 (05.14.02) da rady zrobić JB za pomocą limera1n? Bo na pierwszej stronie nie jest wymieniony, a gdzie indziej mi napisali, że się da. Więcc jak to jest? 3GS = 3G?

#475 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 23 października 2010 - 21:58

Mając iP 3G z softem orginalnym 4.1 (05.14.02) da rady zrobić JB za pomocą limera1n? Bo na pierwszej stronie nie jest wymieniony, a gdzie indziej mi napisali, że się da. Więcc jak to jest? 3GS = 3G?