Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jailbreak iOS 4.1 dostępny - limera1n

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
530 odpowiedzi w tym temacie

#501 nitroprusydek

nitroprusydek
  • 28 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 21:01

Mam taki problem. Zainstalowałem OS 4.1 odpaliłem limere, zainstalowałem cydię i ultrasn0w no i po restarcie nie wyszukuje mi sieci tj. jest napisane: szukam - no i nic sie dalej nie dzieje... pomożcie

#502 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 21:04

Mam taki problem. Zainstalowałem OS 4.1 odpaliłem limere, zainstalowałem cydię i ultrasn0w no i po restarcie nie wyszukuje mi sieci tj. jest napisane: szukam - no i nic sie dalej nie dzieje... pomożcie

Jaki masz bootrom?

#503 nitroprusydek

nitroprusydek
  • 28 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 21:08

jak to sprawdzic? jesli chodzi o baseband to ktos mi napisal ze najprawdopodoniej taki 05.14.02.

#504 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2010 - 21:30

jak to sprawdzic? jesli chodzi o baseband to ktos mi napisal ze najprawdopodoniej taki 05.14.02.

Zainstalowałeś 4.1 normalnie przez iTunes czy z pomocą TinyUmbrealla? Bo jak normalnie, to nie masz już telefonu, tylko iPoda.

#505 nitroprusydek

nitroprusydek
  • 28 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 21:35

No to w takim razie mam iPoda :( I nic się z tym nie da zrobić? Dlaczego się tak dzieje? Coś tam na forum przeczytałem że trzeba czekać na 4,2 i ktos to odblokuje. A tak wogole to na tym forum jest taki chaos ze dopiero teraz przeczytalem cos o TinyUmbrealla.

#506 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2010 - 21:39

Jak się oszczędziło kilka setek na telefonie z simlockiem, to trzeba najpierw myśleć zanim się kliknie update w iTunes - a jak nie myśleć, to DOKŁADNIE przeczytać forum, jest to opisane w milionie miejsc już. A tak, za karę, masz iPoda. Na Twoje szczęście ma wyjść nowy ultrasn0w (może wyjdzie, może nie) po wyjściu iOS 4.2. Tylko tym razem nie aktualizuj telefonu za wczasu, bo znowu sobie iPoda zrobisz, na długo dłużej już. :-)

#507 nitroprusydek

nitroprusydek
  • 28 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 21:51

hmm jeśli chodzi o oszczędzanie to raczej nie mialem tu wyboru bo dostalem go od brata lekko uszkodzonego. Wydawalo mi sie ze nie ma sim locka bo podobno byl kupiony u appla wiec czemu go by nie zaktualizowac najnormalniej w swiecie przez iTunes skoro nic nie bylo odblokowywane "na lewo"? Dopiero jak go zaktualizowalem okazalo sie ze nie moge go odpalic i zaczalem czytac forum i w zadnym toturialu o jailbreaku nie bylo napisane o aktualizacji przez tiny, przynajmniej ja sie nie doczytalem. A swoją drogą nie rozumiem dlaczego apple wypuszcza taka aktualizacje ip po ktorej nie dziala telefon? PS Przynajmniej kamien z serca że nie na zawsze. Także teraz za wczasu zapytam co mam teraz zrobić? Jeśli zostawie tak jak jest i wyjdzie ten nowy ios to wystarczy ze wgram nowego ultrasn0w'a? i bedzie po wszystkim?

#508 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 07 listopada 2010 - 22:00

Trzeba było zapytać brata skoro sam nie wiedziałeś/nie byłeś pewien :-P
To nie wina Apple, że ludzie kupują telefony z simlockiem, a potem zdejmują je na siłę przez oprogramowanie - które jak się właśnie przekonałeś, przepada po aktualizacji. A do tego powoduje częste problemy z brakiem netu, brakiem mmsów, brakiem możliwości ustawienia netu, brakiem FaceTime etc etc... Telefony bez simlocka można sobie aktualizować ile wlezie i nic się nie stanie, albo używać telefonu w sieci, na która ma simlocka. Ale ludzie wolą kilka setek taniej a potem są lamenty i płacze na forum... w tym wypadku to nie Twoja wina, bo wróżką nie jesteś - ale sam widzisz, jak to wygląda ogólnie.
I widzisz, źle szukałeś :-P
http://myapple.pl/ip...e-simlocka.html

Do PS:
Teraz nic nie ruszaj, poczekaj, aż wyjdzie iOS 4.2 i nowy ultrasn0w - wtedy najlepiej poczekaj na nowy tutorial, jak zrobić iOS 4.2 i ominąć simlocka, na pewno ktoś napisze i sobie bezproblemowo odblokujesz telefon.

#509 dominikzse

dominikzse
  • 2 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 09:20

Mam pytanie, czyli jak ściągnę simlocka w orange to potem mogę sobie robić normalnie aktualizację przez apple, nawet jak mam jailbreaka czy wrzucać tą kopię zapasową przez parasolkę?

#510 kubaamm

kubaamm
  • 252 postów
  • SkądPL|USA

Napisano 13 listopada 2010 - 09:27

Mam pytanie, czyli jak ściągnę simlocka w orange to potem mogę sobie robić normalnie aktualizację przez apple, nawet jak mam jailbreaka czy wrzucać tą kopię zapasową przez parasolkę?

możesz robić normalnie aktualizacje przez iTunes'a ale wtedy jailbreak przepada a simlock wraca.

#511 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 13 listopada 2010 - 10:07

możesz robić normalnie aktualizacje przez iTunes'a ale wtedy jailbreak przepada a simlock wraca.

jezeli sciegnie simlocka w orange to po aktualizacji JB przepada a simlok NIE powraca

#512 kubaamm

kubaamm
  • 252 postów
  • SkądPL|USA

Napisano 13 listopada 2010 - 10:11

jezeli sciegnie simlocka w orange to po aktualizacji JB przepada a simlok NIE powraca

ajj. przepraszam mój błąd nie doczytałem- oczywiście jeżeli simlock jest ściągnięty u operatora- w tym przypadku Orange - simlock nie powraca- chodziło mi o simlock'a zdjętego programowo!

#513 dominikzse

dominikzse
  • 2 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 11:37

To jaki jest sens, płacenia im 77zł albo na simlock.pl 170 skoro można zrobić redsn0w za free? Myślałem, że jak wysyłają to satelitarnie przez imei to jest już ten sim na stałe ściągnięty i wtedy wydawało mi się to logiczne. Czyli jak zrobię JB po ściągnięciu sim w Orange, potem założmy, że coś poknocę bo znając mnie jest to możliwe, muszę wgrywać oprogramowanie już nie z itunes to najnowsze które będzie tylko w moim przypadku np 4.1 ręcznie? I simlocka wciąż nie ma?

---------- Wpis dodano o 11:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:33 ----------

Dzięki KUBA

#514 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 13 listopada 2010 - 12:57

To jaki jest sens, płacenia im 77zł albo na simlock.pl 170 skoro można zrobić redsn0w za free? Myślałem, że jak wysyłają to satelitarnie przez imei to jest już ten sim na stałe ściągnięty i wtedy wydawało mi się to logiczne. Czyli jak zrobię JB po ściągnięciu sim w Orange, potem założmy, że coś poknocę bo znając mnie jest to możliwe, muszę wgrywać oprogramowanie już nie z itunes to najnowsze które będzie tylko w moim przypadku np 4.1 ręcznie? I simlocka wciąż nie ma?

---------- Wpis dodano o 11:37 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:33 ----------

Dzięki KUBA

tak

#515 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 15 listopada 2010 - 09:57

ja niestety tez musze czekac na 4.2. Słyszalem ze ma wyjsc jutro a ultrasn0w w dzien jego premiery prawda to?

#516 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 15 listopada 2010 - 10:23

ja niestety tez musze czekac na 4.2. Słyszalem ze ma wyjsc jutro a ultrasn0w w dzien jego premiery prawda to?

jak to chlopaki juz na forum pisali najlepsze na to sa fusy:D

#517 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 15 listopada 2010 - 10:32

jak to chlopaki juz na forum pisali najlepsze na to sa fusy:D

trzeba sobie marzyc:D Nie ale tak powaznie to ja nie mam problemu z simlockiem w moim 3gs. Moj ojciec byl ucieszony ze kupil sobie iphone 4 z USA oczywiscie w AtAt bez umowy wiec byl przekonany ze nie ma trez simlocka wrocil do polski i zamiast sie mnie zapytac to zrobil aktualizacje przez iTunes i teraz placzer ze nie ma telefonu meczy mnie co chwila czy juz sie da sciagnac tego simlocka a szkoda mi sie robi jak patrze na niego mowiac mu ze jeszcze sie nie da:D

#518 kor6

kor6
  • 40 postów
  • Skądz polski a obecnie uk

Napisano 15 listopada 2010 - 10:52

a ja mam pytanie z innej beczki....szukalem juz na forach i jest roznie z odpowiedziami i moze ktos mial podobny problem i wie jak rozwiazac. Chodzi o sn0wbreeze.... mam troche problemow z tym. czy moglby mi ktos pomoc? zrobilem custom firmaware 4.1 aby wgrac na mojego iphona 4 z softem 4.0.2 i simlockiem na at&t. I mam dosc duzy problem.....iphone wyswietla mi tylko ikonke itunes z kablem i chce podlaczyc sie do itunes. Gdy go podlaczam mowi ze jest musi zrobic fabryczny restore i wgrac automatycznie nowego softa jaki jest 4.1. MIalem wczesniej zgrane pliki SHSH za pomoca tinyumbrella i probuje go jakos uruchowmic z custome formaware 4.1 zrobionym przez sn0wbreeze albo itunes z uruchomionym tinyumbrella soft 4.0.2 i NIC....szukam na necie jak to naprawic i niec nie moge zrobic.....mialem pare bleledo jak error 1604, czytalem o tym i przenioslem pliki restore gdzie indziej... Iphone tak jakby zaczarowal sie i nic nie moge z nim zrobic....Ma ktos jaka zlota mysl..??

#519 czarekpl

czarekpl

• 245 postów
  • SkądCiechanów, Poland

Napisano 17 listopada 2010 - 17:02

moze mi ktos powiedziec dokladnie co zrobic zeby zostac memberem na tej stronie dbarteam.net bo ja nie znam angielskiego

#520 carbon1

carbon1
  • 463 postów
  • SkądCalgary,CA

Napisano 17 listopada 2010 - 18:00

moze mi ktos powiedziec dokladnie co zrobic zeby zostac memberem na tej stronie dbarteam.net bo ja nie znam angielskiego

kliknij na ten napis na tej stronie,wpisz kilka informacji i jestes zarejestrowany,tak to zgrobsza wyglada
Register an Account!

#521 versusek

versusek
  • 7 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 23:53

A ja mam z jeszcze innej beczki. Otóż dokonałem dzisiaj JB za pomoca Limera1n (moze istotne na komputerze typu iMac). Wszystko poszło sprawnie tylko ze nagle okazuje się że nie moge dzwonić, slysze tylko jedno szybkie "pip" i polączenie nieudane. Tak samo jest z sms i mmsami oczywiscie. W ustawiania->ogólne->to urządzenie pokazuje się -> sieć nieznana, operator nieznany etc. Czy to moze być spowodowane. Próbowałem zrobić odtworzenie przez iTunes ale wyskakiwal bład 1004 i telefon pozostawal w trybie awaryjnym, dopiero Umbrella go z niego wybudzila i teraz jest wszystko ok ale JB nie mam... Z góry dzieki za pomoc

#522 santi95

santi95
  • 20 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 19:59

wie ktos moze kiedy bedzie limera1n albo jakis inny program na iOS 4.2?

#523 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 29 listopada 2010 - 21:46

czyli jak chce zrobic jb na 3g ios 4.1 to mam sciagnac ipsw 4.1 i uzyc redsnow 0.96b1?

Na 4.1 odpalasz Limera1n i tyle :)
Dopiero przy 4.2.1 ściągasz ipsw i redsnow :)

#524 macmus

macmus
  • 48 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 23:28

Witam, Od raz na wstępie powiem ze zaczynam swoja przygode z produktami appla. Zakupilem w apple store w canadzie sobie iphona, kupilem troszke applickacji na itunsach, ale czesci ktora mnie interesuje nie ma a znalazlem ze jest na cydi. Chcialem, więc wczytać JB, w zwiazku z tym zanim zadam pytania kilka informacji o telefonie: 1. Telefon jest unlocked, bez simlocka. Zaplacilem pela cene prosto z @store 2. Posiada wersje SW 4.1 (8b117) 3. Modem FW: 02.10.04 i pytania: 1. Czy moge JB telefon bez zadnych problmow (czytalem cos o podnoszeniu BB ale nie wiem czy to jest porzebne w moim przypadku) 2. Czy nie przerobie sobie Iphona na Ipoda po JB 3. Moge po JB zrobic update do 4.2 nie tracac JB, czy go strace ? 4. Czy apple namierzy mnie jakos i zablokje telefon jak bede kupowal po Itunsach z JB ? :P Serdeczne dzieki za info!

#525 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 grudnia 2010 - 08:00

1. Czy moge JB telefon bez zadnych problmow (czytalem cos o podnoszeniu BB ale nie wiem czy to jest porzebne w moim przypadku)
2. Czy nie przerobie sobie Iphona na Ipoda po JB
3. Moge po JB zrobic update do 4.2 nie tracac JB, czy go strace ?
4. Czy apple namierzy mnie jakos i zablokje telefon jak bede kupowal po Itunsach z JB ? :P

1. Spokojnie możesz zrobić JB. BB podniesie się sam. Możesz też zrobić update bez jego podnoszenia, ale to już więcej pracy (jeśli nie masz simlocka, to nie widzę takiej potrzeby).
2. Nie, wsio będzie działać.
3. Po każdym update trzeba robić JB na nowo.
4. Yyyyyy.... jasne ;) Tak na marginesie - oidp JB jest już legalny ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych