Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Twoje Minuty - aplikacja do sprawdzania stanu konta w Erze.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#26 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 07 października 2010 - 17:47

Mam pewne plany walki z piractwem, ale na razie chcę po prostu usprawnić program. Jak będzie w pełni funkcjonalny, to się wezmę za takie sprawy :)

---------- Wpis dodano o 18:47 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:20 ----------

@ sectroyer - wyświetl gdzieś obok danych informację o tym fakcie (np. naliczenie na godz. 24:00 dnia xx.xx.xxxx)

Właśnie zauważyłem, że taka informacja jest już wyświetlana powyżej ("Ostatnio uwzględnione połączenie") i jednak Era aktualizuje dane częściej. Trzeba po prostu patrzeć na to pole :)

#27 DanielF

DanielF
  • 5 786 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 07 października 2010 - 19:17

Rzuć okiem na Cell Minute Tracker - możesz podejrzeć wiele nowych funkcji i rozwiązań. Jeśli to możliwe dodaj powiadomienia push o kończących się pakietach minut/sms lub progi, które określa użytkownik. Może jest możliwość by po 1 autoryzacji program chodził sobie w tle na bieżąco sprawdzał stan konta?

#28 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

Napisano 07 października 2010 - 19:27

BugTracker :#0001 :-)))) Właśnie zainstalowałem i... aktywuję pole TEL. pojawia się klawiatura i nie mogę nic wpisać. Program się wyłącza. Podobnie gdy najpierw chcę wpisać Erakod. Nie mogę nic wpisać w pole i program się wyłącza :-(

#29 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 07 października 2010 - 21:30

BugTracker :#0001 :-)))) Właśnie zainstalowałem i... aktywuję pole TEL. pojawia się klawiatura i nie mogę nic wpisać. Program się wyłącza. Podobnie gdy najpierw chcę wpisać Erakod. Nie mogę nic wpisać w pole i program się wyłącza :-(

Na jakim sofcie pracujesz i czy telefon ma jailbreak? Jak rozumiem restart nie pomaga ?

#30 fascik

fascik
  • 626 postów
  • SkądRyki

Napisano 08 października 2010 - 06:12

Na jakim sofcie pracujesz i czy telefon ma jailbreak? Jak rozumiem restart nie pomaga ?

iPhone 3G, soft 3.1.3, telefon z jailbreakiem, restart nie pomógł. :-)

#31 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 08 października 2010 - 16:17

Mam iphone 4 od dzisiaj z ery. własnie czegoś takiego szukałem, zaraz kupie ale musze wiedzieć czy działa z softem 4.1 :P

#32 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 08 października 2010 - 16:30

Powiem tak, ja PRZEDE WSZYSTKIM testuję program na iPhone 4 z softem 4.1 :D Na razie słyszałem tylko o problemach na sofcie 3.1.x :)

#33 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 postów
  • SkądTarnów

Napisano 08 października 2010 - 16:41

Ok, kupione, działa, polecam !

#34 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 08 października 2010 - 16:52

No oczywiscie, jesli ktos lubi sprawdzac stan konta co piec minut to wiadomo ze wpisanie trzech cyferek moze byc uciazliwe... Ja sprawdzam moze dwa razy w miesiacu wiec nie ma sensu wydawac kasy na cos co i tak juz mam.

Ale niektórzy, nie tak jak Ty, mają nie abonamenty, a kartę, nie w Erze, a w Play i muszą sprawdzać ile jest kasy na koncie (chociaż to mnie akurat nie dotyczy), ile jest pakietu internetu w Play, ile jest pakietu internetu w Plus, ile jest darmowych minut za przychodzące połączenia, ile zostało darmowych minut, ile zostało darmowych SMSów... także widzisz, niektórzy mają więcej do sprawdzania niż Ty :-P

Rzuć okiem na Cell Minute Tracker - możesz podejrzeć wiele nowych funkcji i rozwiązań.

Jakby sectroyer zrobił tak ładną app dla Play, albo jeszcze dodał funkcje zaglądania w billing, albo włączenia usług, to bym kupił tą app jeszcze z 5 razy :-P szkoda, że się nie da ;-)
Oczywiście dla Play... kogo tam Oragne obchodzi :-P

#35 rapa

rapa
  • 42 postów

Napisano 08 października 2010 - 17:04

Sectroyer prosze o ten super przydatny programik dla Orange Free bo takich uzytkownikow IP jest masa.No i gdyby na iPadzie chodzilo to juz wogole wypas ;)

#36 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 08 października 2010 - 18:54

Właśnie kończę wersję aplikacji obsługującą Orange. Mam tylko jedno pytanie. Ponieważ nie mam dostępu do nikogo z abo w Orange z pakietem danych, to czy dane o jego zużyciu są w "dostępne środki", czy gdzieś indziej. Jak wszystko pójdzie dobrze, to chciałbym to dzisiaj wrzucić do App Store i stąd moje pytanie :)

#37 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 11 października 2010 - 10:48

Tak.W dostępnych środkach znajduje sie Info na temat tego ile mb zostało do wykorzytania. Czy program będzie zliczal minuty połączeń wychodzących. Bo wiadomo,ze jak gdzieś zadzwonie to na orange od razu nieaktualizuja na stronie,dopiero po kilku godzinach. I fajnie by było jakby był taki licznik ile sie juz wykonało z telefonu połączeń w minutach. Druga sprawa, tonprzydalaby sie taka funkcja do obsługi mBox w Orange i informacja ile pozostało bezpłatnych SMSow przez ta bramkę SMS,ktora jest w mBoxie.

#38 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 11 października 2010 - 19:03

Program będzie wyświetlał to, co jest w Orange na stronie "dostępne środki". Jeśli Orange nie wyświetla od razu ile minut zostało zużytych, to nic na to nie poradzę, gdyż Apple (z tego co mi wiadomo) też nie udostępnia takiej informacji. Ale wersja dla Orange i tak będzie wyświetlać "SPORO" informacji, więc myślę, że nie zawiedziesz się na programie ;) BTW, czy ktoś wie, czy można jakoś zmienić tytuł tematu (ten się niedługo zdeaktualizuje ;)). Jakoś nie mogę znaleźć takiej opcji :(

#39 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 października 2010 - 19:06

Popros o to moderatora :-) A jak się maja plany dorobienia do aplikacji obsługi się i play? :-P

#40 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 11 października 2010 - 19:50

"obsługi się i play"? Co do "się" to nie wiem, ale za play też się niedługo wezmę. Na razie skupiam się na dodaniu Orange i usprawnieniu Ery :)

#41 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 11 października 2010 - 23:51

Hehehe, w domyśle miało to wyglądać "sieci Play", jednak pisałem z iPhone i jego autokorekta najwyraźniej stwierdziła, że "się i Play" będzie lepszym rozwiązaniem :-)

#42 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 12 października 2010 - 07:30

No cóż ten telefon czasami tak ma ;) Jak nie rozgryzę, jak zmienić ten temat, to załóżę niedługo nowy. Anyway czatujcie na update'y :D Praca wre i wszystko idzie pełną parą, czy jakoś tak ;)

#43 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 12 października 2010 - 07:36

No napisałem Ci przecież przedtem już, popros moderatora o zmianę tematu :-)

#44 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 13 października 2010 - 10:47

Napisz do moderatora. Pewnie to zmienia. A kiedy mozna spodziewac sie wersjie Orange?

#45 dvcam

dvcam
  • 1 845 postów
  • SkądLodz

Napisano 13 października 2010 - 11:04

Również przyłączam się do pytania o aplikację dla Orange?

#46 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 13 października 2010 - 11:22

Kiedy, kiedy... Też bym chciał wiedzieć :) Prace trwają, ale niestety nie wszystko zależy ode mnie. Wersja na Orange na pewno będzie i już wersja developerska działa... Na wersję z App Store trzeba jeszcze poczekać.

#47 s87

s87
  • 221 postów

Napisano 13 października 2010 - 15:49

Jakieś screeny może :P ?

#48 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 13 października 2010 - 16:31

To nic nie da... :) Tu nie chodzi by kogokolwiek podjudzać, jaki to program będzie super, jak wyjdzie. Troszkę cierpliwości. Na pewno będzie. Zanim udało mi się wydać wersję 1.0 to spędziłem sporo czasu dopracowując aplikację, czekając aż Apple ją przetestuje itp.

#49 ziolekk

ziolekk
  • 13 postów

Napisano 13 października 2010 - 22:09

no wydaje mi sie ze wygodniej jest wpisac *100# łącz.. Bezpłatne saldo konta, najbardziej wiarygodne :)

#50 sectroyer

sectroyer
  • 68 postów

Napisano 14 października 2010 - 08:14

no wydaje mi sie ze wygodniej jest wpisac *100# łącz.. Bezpłatne saldo konta, najbardziej wiarygodne :)

Tja, a potem 15 innych cyferek, a stanu pakietów internetowych i tak nie poznasz :) W moim programie naciskasz tylko guzik "Sprawdź", podajesz hasło SMS i masz wszystko.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych