Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Folia - jaką polecacie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
326 odpowiedzi w tym temacie

#201 ave cesar

ave cesar
  • 8 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 10:47

Folia "wrapsol" żółknie. Przyklejona na białym iPhone'ie,po trzech miesiącach wyglada fatalnie (zapewne na czarnym tel. powyższy efekt nie będzie widoczny). Poza tym po nałożeniu folii na boki (w dolnej części telefonu w miejscu gniazda ładowarki),grubość folii nie pozwala na całkowite dociśnięcie wtyczki ładowarki,trzeba docinać. Folia,którą posiadam jest oryginalna. Generalnie folia spełnia swoje funkcje,w szczególności jeśli telefon użytkowany jest w warunkach sprzyjających drobnym uszkodzeniom (w moim przypadku),natomiast efekt wizualny z nałożoną folią "wrapsol" - nieciekawy.

#202 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:18

Witam!

Z tego, co czytałem polecacie folie, które głównie są bardzo drogie, a po wydatku jakim jest kupno Nowego Ipada budżet nieco się uszczuplił, więc wolałbym coś tańszego :/ Co sądzicie o XQISIT Screen Protector, Cygnett OpticClear Screen Protector albo Folia ochronna Belkin F8N662cw ?

#203 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:48

@Gemini: jasne ze są dobre! Nawet lepsze niż te "ekskluzywne" za 200zł. Wole używać tańszych. A dlaczego? 1 - Bo w każdej chwili mogę ją sobie zdjąć i nie płacze ze na następna folie muszę wydać kolejne 200zl. 2 - Zaloze krzywo takie "cudo" za 200zl albo kurz mi wleci podczas nakładania no i kasa w błoto :D 3 - To takie moje wrażenie ale te tańsze są mniej widoczne chyba ;) 4 - Tańsze są mniej wytrzymałe ale jeśli nie używasz tabletu jako deski do krojenia to tańsze wersje wystarcza. iPhone już nie raz miałem w kieszeni z kluczami albo monetami i po zdjęciu taniej foli nie na ŻADNEJ ryski. iPada trochę trudniej zarysowac jak mamy smart cover - po co przeplacac za folie? ;)

#204 Gemini

Gemini
  • 96 postów
  • SkądPoznań

Napisano 22 kwietnia 2012 - 11:53

@iBor, czyli XQISIT Screen Protector mogę brać bez obaw? :) A jest w ogóle sens kupowania folii, jeśli kupi się coś na wzór Smart Cover?

#205 iBor

iBor
  • 226 postów

Napisano 22 kwietnia 2012 - 12:30

@Gemini: myśle ze śmiało możesz kupować. Ja używam chyba foli od xqisit na iPhone. Na iPada kupiłem jakieś bez nazwy za 8,99 w sklepie i używam ich tylko jak np jadę w jakieś "trudne warunki" typu wyjazd ze znajomymi na domki (muzyka puszczana jest z iPada). Na codzień wystarczy smart cover.

#206 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 24 maja 2012 - 00:03

Jaką najtańszą folie możecie polecić?

#207 Q_ba_d

Q_ba_d
  • 165 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 maja 2012 - 19:48

FOLIA POLIWĘGLAN Xoom P7300 P7500 10.1 iPAD2 iPAD3 (2350352751) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kupował może ta folię?? Polećcie jakaś folie sprawdzona z Allegro.

#208 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 03 czerwca 2012 - 06:51

juz mam swojego ipada:) fajnie trzyma się gołego w rękach, ale chciałbym wrzucić go do torby (ktorą też chce kupic) i nie bać się ze cos go porysuje. Czy bestskinsever - cały zestaw będzie wystarczającym zabezpieczeniem?

#209 klik

klik
  • 69 postów

Napisano 08 czerwca 2012 - 17:54

ktoś tutaj polecał folię Hama do ipada. Kupiłem dziś taką w MM za 29zł. W zestawie 1 folia, szmatka i plastikowa karta. Nałożenie jest naprawde trudne. Starałem się, żeby nie bylo kurzu (w lazience, czysta mikrofibra) jednak ciągle coś sie dostawało i powodowało bąble. Rozwiązaniem okazała się przezroczysta taśma. Ogólnie ciężko się nakłada, pod kątem widać chwilami tęczę - jednak za tą kase, patrząc na ceny innych folii, jest naprawde dobrze. I pomimo tego co powiedziano mi w ispocie - że retina wymaga specjalnych folii, tutaj nie widze wizualnego pogorszenia się ekranu.

#210 Greg_1

Greg_1
  • 42 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2012 - 11:10

Czy ktoś używał może jakiejś folii "anty-paluchowej" ? Np. PURO FOLIA ANTI-FINGER albo 3M™ Natural View Fingerprint Fading Screen Protector Jeśli tak to prosiłbym o opisanie swoich wrażeń :)

#211 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 lipca 2012 - 11:13

Ja wlasnie kupiłem SGP Ultra Optics. Czekam na przesyłke. Zależało mi na macie, bo nie mogę korzystać z ipada w autobusie/etc. Ktoś miał doświadczenia z tą folią ?

#212 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 24 lipca 2012 - 12:42

Czy ktoś używał może jakiejś folii "anty-paluchowej" ? Np. PURO FOLIA ANTI-FINGER albo 3M™ Natural View Fingerprint Fading Screen Protector
Jeśli tak to prosiłbym o opisanie swoich wrażeń :)

ja używam zwykłej Puro i jest ok

#213 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 29 lipca 2012 - 09:33

Witam, kupował może ktoś w tym sklepie ? Oryginalne te folie czy możliwe , że jakiś fake ?
[url=http://allegro.pl/folia-ipad-2-ipad2-sgp-ultra-crystal-i-ultra-fine-i2490778288.html]Folia iPad 2 iPad2 SGP Ultra Crystal i Ultra Fine (2490778288) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.[/url]

#214 picik

picik
  • 288 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 sierpnia 2012 - 15:15

dołączam się do pytania.

#215 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 16 sierpnia 2012 - 21:55

To jest jakaś lipa . Gdzieś na forum znalazłem posty na temat tych folii i ostatecznie wyszło , że to podróbki . Gdzie więc aktualnie można kupić oryginalną folię od SGP do ipadła ?

#216 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 sierpnia 2012 - 22:31

Witam, właśnie używam od listopada folii Puro matowej ( anty finger) polecam, sam muszę ją przetrzeć mniej więcej jeden raz w tygodniu bo odbijają się po takim czasie pasy ze smart cover. Pozatym niesamowita trwałość o komfort pracy

#217 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 22:36

czyli ogólnie widzę , że polecasz . Mam problem z tą folią ponieważ do tej pory na iafonach używałem tylko SGP i dla mnie one są bezkonkurencyjne. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć takiej na Ipada , wliczając w to jakąś opinię użytkownika . Jeżeli możesz to pochwal się gdzie kupowałeś.

#218 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 22 sierpnia 2012 - 23:35

allegro ale sprzedawcy nie pamiętam. Jest dziś kilka aukcji, klikałem nawet nową pod Ipada 3 - ale muszę pozbyć się 2 z której piszę :)

---------- Wpis dodano o 00:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 00:28 ----------

SGP także są dostępne Folia iPad 2 iPad2 SGP Ultra Crystal FV (2559031311) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#219 EmotiCon02

EmotiCon02
  • 167 postów

Napisano 22 sierpnia 2012 - 23:42

folie są dla frajerów.

#220 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 sierpnia 2012 - 04:42

stawiasz na papier i ekologię ?

#221 elvvis

elvvis
  • 19 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 14:32

folie są dla frajerów.

wyrafinowany poziom kultury , wydaje mi się , że fora onetu byłby dla Ciebie odpowiedniejszym miejscem.

madiazol , te folie SGP to podróby , było już o tym na forum.

#222 madizal

madizal
  • 248 postów
  • SkądKatowice

Napisano 23 sierpnia 2012 - 17:59

Ok tego wątku nie śledziłem - dziękuję za ostrzeżenie

#223 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 23 sierpnia 2012 - 19:53

wyrafinowany poziom kultury , wydaje mi się , że fora onetu byłby dla Ciebie odpowiedniejszym miejscem.

madiazol , te folie SGP to podróby , było już o tym na forum.

Tutaj sa folie Puro matowe
PURO FOLIA ANTI-FINGER IPAD NEW IPAD 2 (2583219134) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

#224 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 24 sierpnia 2012 - 12:26

Chciałbym kupić Incredible Shield SGP, bo mam tej fiirmy folie na ekran i tył w swoim iPhone 4S i jestem mega zadowolony.
Nie chcę kupować gdzieś w Honk-Kongu czy innych Koreach bo nie ma pewności, że dostanę oryginał. Jedynie kupując w amerykańskim sgpstore.com mam pewność, że dostaję oryginał.
Problemem są koszty wysyłki, które można zmniejszyć przez zbiorcze zamówienie.

Ja zamawiam The new iPad 4G LTE / Wifi Incredible Shield Series | SPIGEN SGP
Ale jak ktoś jest zainteresowany innym asortymentem, to dajcie znać. Zrobimy wspólne zamówienie i wyjdzie taniej :)

#225 Mychu

Mychu
  • 98 postów
  • SkądWroclove

Napisano 31 sierpnia 2012 - 09:54

Zamówiłem jednak BestSkinsEver ze względu na łatwość aplikacji no i rewelacyjną cenę :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych