Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Folia - jaką polecacie?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
326 odpowiedzi w tym temacie

#276 Inventer89

Inventer89
  • 232 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 16:56

Też nie wiem jaką folię wybrać i jakie w ogóle są. Może przyjmować odciski i odbijać światło, byleby nie pogarszała jakości :)

#277 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 13 listopada 2013 - 22:56

Też nie wiem jaką folię wybrać i jakie w ogóle są. Może przyjmować odciski i odbijać światło, byleby nie pogarszała jakości :)

Ja mam normalna puro
Paluchy zostaja ale obraz idealny
Uzywam prawie dwa lata, tak jak zalozona tak wyglada teraz, cidziennie uzywane

#278 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 08:26

Byłem w rożnych sklepach we Wrocławiu ale nigdzie takiej folii nie znalazłem. Od premiery, prezentacji minęło trochę czasu a folii jak nie było tak nie ma. W internecie są ale mi bardziej zależy na znalezieniu sklepu który dostarcza do paczkomatu bo cieżko mnie zostać w ciagu dnia w domu, a paczkomat jest na tyle wygodny że mogę odebrać przesyłkę nawet w środku nocy. Znacie może taki sklep?

#279 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 23:24

Byłem w rożnych sklepach we Wrocławiu ale nigdzie takiej folii nie znalazłem. Od premiery, prezentacji minęło trochę czasu a folii jak nie było tak nie ma.
W internecie są ale mi bardziej zależy na znalezieniu sklepu który dostarcza do paczkomatu bo cieżko mnie zostać w ciagu dnia w domu, a paczkomat jest na tyle wygodny że mogę odebrać przesyłkę nawet w środku nocy. Znacie może taki sklep?

Puro Folia na ekran iPad Air (standard) - Sklep internetowy Agito.pl

#280 sancruz3

sancruz3
  • 2 436 postów

Napisano 14 listopada 2013 - 23:54

Ja teraz zamowilem do testow na allegrogo u glownego sprzedawcy folie: 3MK Shield na 4S i na 5S zobaczymy co to bedzie i jakie to bedzie. Koszty oko 26zl za folie w komplecie sa 2 folie z tego co wiem. Mam nadzieje, ze bedzie ok bo wiecej nie dam za kawalek tworzywa sztucznego wielkosci paczki papierosow i grubosci 0.2mm A jak nie to folia sniadaniowa i kuniec :D

#281 sebastian.4s

sebastian.4s
  • 101 postów

Napisano 18 listopada 2013 - 12:41

Cześć, ostatnio kupiłem obudowę Elago i w zestawie była załączona folia ochronna tej samej firmy (taka: elago Smudge Free Film (Anti-Finger Print) Set for iPhone 4/4S + Microfiber Cleaner | elago). Postanowiłem ja wczoraj nakleić na iPhone 4 mojej żony. Folia fabrycznie była naklejona na takiej drugiej bardzo sztywnej folii i producent w instrukcji podał, żeby odrywając górę (był specjalny języczek) przytknąć do telefonu i naklejać ją coraz niżej odrywając jednocześnie z pod spodu tę folię do której była przyklejona. Folia zakładana na cucho, ponieważ w instrukcji nic nie było o żadnej wodzie, płynie, sprayu itp. Oczywiście mimo dołożenia wszelkich starań to pod folię dostały się jakieś pyłki z powietrza. I teraz pytanie do Was. Czy takie folie można bezstresowo ściągać i myć? W tym wątku ktoś napisał, że można niektóre folie ściągać i myć. Proszę o informację w tej kwestii.

#282 Adam Brzozowski

Adam Brzozowski
  • 3 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 02 grudnia 2013 - 22:52

Witam, Moim zdaniem niedoceniana jest folia od Displex`a, do iPad`a Air. Mowie tu o cena/jakos. Jedynym decydujacym minusem moze byc jej popularnosc ale to chyba jej plus. Solidna szwabska robota. Mam na iPhona i mowie wam jak jest, a jest rewelacja:cool:

#283 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 14 grudnia 2013 - 18:32

Ja teraz zamowilem do testow na allegrogo u glownego sprzedawcy folie:

3MK Shield na 4S i na 5S zobaczymy co to bedzie i jakie to bedzie. Koszty oko 26zl za folie w komplecie sa 2 folie z tego co wiem. Mam nadzieje, ze bedzie ok bo wiecej nie dam za kawalek tworzywa sztucznego wielkosci paczki papierosow i grubosci 0.2mm

A jak nie to folia sniadaniowa i kuniec :D

I jak zadowolenie z folii? Zastanawiam się nad zakupem folii 3MK classic/ shield na iPada Air.

#284 5b46927ee6

5b46927ee6
  • 483 postów
Napisano 21 grudnia 2013 - 17:26

W tym poście opisującym etui od ElementCase wspomniałem, że dostałem również folię i mikrofibrę. O ile folia jak na razie jest OK, nałożyła się dobrze i super przeźroczysta, to już dołączona mikrofibra to jakaś porażka - strasznie się strzępiła, pyliła i musiałem użyć innej. Nawet dołączony kawałek plastiku do wyciskania powietrza spod folii to również szmelc - zarysował mi folię! Na szczęście przed operacją ściągnięcia drugiej warstwy przy zakładaniu, ale jednak.
Także podsumowując: etui super (:P), folia daje radę, MF do kosza z tym plaskiem do wyciskania. Choć w sumie mam to gratis to powinni się lepiej przyłożyć.

#285 RBB

RBB
  • 1 371 postów

Napisano 26 grudnia 2013 - 12:13

Nie jestem zwolennikiem folii na ekranie ale akurat w x-kom w "Gorącym strzale" jest obniżka na folię belkin. Z 59 zł na 9 zł.
Gorący strzał :: Belkin Folia ochronna do iPad 3 przezroczysty refleks - Folia ochronna - Sklep komputerowy - X-KOM.PL

#286 ceglan

ceglan
  • 1 postów

Napisano 03 stycznia 2014 - 22:23

Chcę kupić folię do nowego Ipada Mini z Retiną. Czy jest sens kupić droższą folię Belkina która jest przeznaczona specjalnie pod retinę? (ponoć lepsza rozdzielczość). Czy kupić zwykłą folię np I-Luv za 79zł ale 2 sztuki

#287 Shamman

Shamman
  • 14 postów

Napisano 05 stycznia 2014 - 14:41

Ja z ręką na sercu polecam szkło BENKS, od kilku miesięcy mam ją na Note 3 i nie ma ani jednej ryski. Doskonale przylega, nic się pod szkło nie dostaje na rantach, teraz mam na Ipad Air i zarówno jak poprzednie szkło założył mi je mistrzu z Warszawy z Flavor Design, szkło jest nałożone doskonale, bez ani jednego paprocha, całkowicie równo. Całkowicie niewidoczne, doskonale przeźroczyste, nie ma żadnych przekłamań kolorów czy "pomarańczowej skórki" Jedyna jego wada to to że sporo waży jak na "folie" ale dla mnie to nawet zaleta. Co do obcowania, to wolę to szkło od naturalnej powłoki na Ipadzie. Polecam i to nie kryptoreklama :) Aha, cena to 119 zł. W warszawie można się umówić na montaż gratis.

#288 Inventer89

Inventer89
  • 232 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 01:04

Ja mam normalna puro
Paluchy zostaja ale obraz idealny
Uzywam prawie dwa lata, tak jak zalozona tak wyglada teraz, cidziennie uzywane

Dzięki za radę, już od ponad miesiąca używam i jest super. Obraz jak żyleta. Tylko to przyklejanie jest najgorsze. Żeby przykleić idealnie trzeba się nieźle nagimnastykować i uważać, żeby żadne paprochy czy kurz się nie przykleił do folii, bo się go potem trudno usuwa.

#289 Matthew20

Matthew20
  • 20 postów

Napisano 06 stycznia 2014 - 01:29

Polecam gorąco każdemu folie spigena (ja akurat mam tą SPIGEN SGP iPhone 5S and iPhone 5 Screen Protector GLAS.tR SLIM Premium Tempered Glass | Spigen) bo najbardziej zależało mi na zabezpieczeniu ekranu. Ponadto folie już odklejałem i naklejałem kilka razy w dodatku czyściłem od wewnątrz wodą/spirytusem bo podszedł mi kurz i trzyma na prawdę super.

#290 WeronikaM

WeronikaM
  • 63 postów

Napisano 20 stycznia 2014 - 15:55

Ja z ręką na sercu polecam szkło BENKS

Właśnie chce sobie sprawić, czy gdzieś jeszcze moge liczyć na pomoc w założeniu szkła ? Boje się, że zrobię coś nie tak :(

#291 Attiss

Attiss
  • 594 postów

Napisano 21 stycznia 2014 - 21:58

Właśnie chce sobie sprawić, czy gdzieś jeszcze moge liczyć na pomoc w założeniu szkła ? Boje się, że zrobię coś nie tak :(

Z szyba jest nieco latwiej niz z folia bo ze wzgledu na grubosc jest mniej gietka niz folia co powoduje, ze poprostu dokladasz do iphone'a i gotowe.
Oczywiscie ekran musi byc czysty

#292 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 23 stycznia 2014 - 01:19

Ja z ręką na sercu polecam szkło BENKS, od kilku miesięcy mam ją na Note 3 i nie ma ani jednej ryski. Doskonale przylega, nic się pod szkło nie dostaje na rantach, teraz mam na Ipad Air i zarówno jak poprzednie szkło założył mi je mistrzu z Warszawy z Flavor Design, szkło jest nałożone doskonale, bez ani jednego paprocha, całkowicie równo. Całkowicie niewidoczne, doskonale przeźroczyste, nie ma żadnych przekłamań kolorów czy "pomarańczowej skórki" Jedyna jego wada to to że sporo waży jak na "folie" ale dla mnie to nawet zaleta. Co do obcowania, to wolę to szkło od naturalnej powłoki na Ipadzie. Polecam i to nie kryptoreklama :)

Aha, cena to 119 zł. W warszawie można się umówić na montaż gratis.

Brzmi super, ale jak to potem zdjąć w razie uszkodzenia?

#293 Banan311

Banan311
  • 160 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 00:37

Też polecam szkło benks wcześniej używałem folii spigen, mega prosty montaż.

- - - Połączono posty - - -

Brzmi super, ale jak to potem zdjąć w razie uszkodzenia?

To szkło ma trzy warstwy, jak się uszkodzi to je zdejmujesz jak folię

#294 daginski

daginski
  • 16 postów

Napisano 04 lutego 2014 - 01:38

tez polecam szklo ... folia szybko sie rysuje...

- - - Połączono posty - - -

a skad jestes pomoge nieodplatnie :)

#295 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 24 lutego 2014 - 17:12

Poszukuję jakieś sprawdzonej folii do ipada air na ekran i tył urządzenia? Jaką możecie polecić? Dobrze, aby folia nie odchodziła przy jakimkolwiek dotknięciu rantu folii np podczas zakładania czy zdejmowania etui...

#296 Jelithe

Jelithe
  • 4 postów

Napisano 15 kwietnia 2014 - 08:33

Czy ktoś z Was korzysta może z folii Moshi iVisor AG, czyli tej matowej? Widziałam iPada w oklejonego folią, która spowodowała u mnie wrażenie, że to e-ink w kolorze. W pierwszej chwili pomyślałam, że wydali Kindla w wersji kolorowej :-P i wydaje mi się, że to może być właśnie Moshi matowa. Ekran wyglądał świetnie i rzeczywiście światło było rozproszone - jak strona kolorowego czasopisma (zaglądałam właścicielowi przez ramię w samolocie). Zastanawia mnie tylko czułość ekranu po naklejeniu tej folii. Macie z nią jakieś doświadczenia?

#297 maniak0612

maniak0612
  • 1 postów

Napisano 15 kwietnia 2014 - 17:20

Ja osobiście bardzo polecam tę folię do ipada: [url=http://www.electrogsm.pl/product/Folia-iPad-4/?id=2071]Folia iPad 4 | Electrogsm to Sklep GSM z ofertą na Akcesoria gsm oraz tanie części GSM częśći do telefonów[/url] Jak dla mnie jest bezkonkurencyjna i w miarę tania. Co wy sądzicie o tej foli? Bo dla mnie to ona nie ma wad :)

#298 k.mieszkaniowy

k.mieszkaniowy
  • 3 postów

Napisano 24 czerwca 2014 - 08:23

[url=http://www.vobis.pl/folia-apple-ipad-2-invisibleshield-full-body-2-109993.html]Vobis.pl - Folia Apple iPad 2 invisibleShield (Full Body) (APPIPADTWOLE)[/url]

#299 robertpatrykk

robertpatrykk
  • 141 postów
  • SkądŁódź, PL

Napisano 18 lipca 2014 - 18:41

A co to jest właściwie gwarancja na folię ochronną i co taka gwarancja obejmuje?

#300 zubel

zubel
  • 1 194 postów
  • SkądWodzisław Śląski / Opole / Katowice

Napisano 18 lipca 2014 - 18:57

Od zawsze miałem folie, ale wiadomo jak to z nimi jest - co pół roku trzeba zmieniać, bo jest tak porysowana, że albo nic nie widać, albo dotyk przestaje dobrze łapać. Jednak ostatnimi czasy dużo widzę pozytywnych komentarzy o tym szkle hartowanym i mam takie pytanie od osób które je mają i same to zakładały: naprawdę działa to tak jak jest pokazane na tych promocyjnych video? tzn. przykładasz, ustawiasz prosto, click palcem na środek i samo się przykleja bez żadnych bąbli itd?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych

Bing (1)