Folia - jaką polecacie?
Napisano 09 maja 2011 - 21:43
Napisano 10 maja 2011 - 16:31
Napisano 10 maja 2011 - 19:39
Napisano 10 maja 2011 - 19:59
Napisano 10 maja 2011 - 23:58
Napisano 11 maja 2011 - 07:34
Napisano 11 maja 2011 - 10:34
Nie znikną raczej... Tam gdzie zostały smugi tam nie było posmarowane dobrze wodą...
Ale zawsze możesz sobie poczekać
Wiesz to raczej nie to. Po twoim poście zrobiłem inaczej czyli woda do miski, mydło i zanurzyłem cala folie w misce, wiec folia była dobrze namoczona wodą i również były smugi. Dałem sobie spokój z bestskinsever i również zamontowałem brando matową. Była ok na Ipadzie pierwszej generacji i na dwójce tez dobrze leży i wygląda.
Napisano 11 maja 2011 - 11:58
Wiesz to raczej nie to. Po twoim poście zrobiłem inaczej czyli woda do miski, mydło i zanurzyłem cala folie w misce, wiec folia była dobrze namoczona wodą i również były smugi. Dałem sobie spokój z bestskinsever i również zamontowałem brando matową. Była ok na Ipadzie pierwszej generacji i na dwójce tez dobrze leży i wygląda.
A więc prawie na pewno to przez to Twoje mydło, czego użyłeś?
Napisano 11 maja 2011 - 12:07
Napisano 11 maja 2011 - 12:36
A więc prawie na pewno to przez to Twoje mydło, czego użyłeś?
Raz użyłem Pur'a a raz zwykłego mydła w płynie bez żadnych dodatków (specjalnie szukałem takiego ;p )
Napisano 11 maja 2011 - 12:51
Napisano 11 maja 2011 - 13:27
ale jak może być to problem mydła, skoro jak już wcześniej pisałem smugi są tylko w niektórych miejscach, a reszta jest ok.
Moja teoria mówi ze w niektórych miejscach tzn tam gdzie są smugi zebrało się własnie mydło ;p, co oznacza że smugi nie znikną bo mydło ci nie wyschnie ;p Testowałem na jednej folii tzn zakładałem ja kilka razy i za każdym razem smugi były w innych miejscach. co znaczy ze to nie wina folii tylko własnie roztworu. Problem w tym ze producent bardzo enigmatycznie wyjaśnia na swojej stronie zasadę tworzenia roztworu ;p
Napisano 11 maja 2011 - 13:34
Napisano 11 maja 2011 - 19:17
Napisano 11 maja 2011 - 20:10
Napisano 11 maja 2011 - 23:07
Napisano 12 maja 2011 - 01:29
Moje smugi/mikro-bąbelki wyglądające trochę jak mydło również nie noszą się z zamiarem zniknięcia a już powoli mija tydzień. Tak jak pisałem wcześniej, pokrywają mniej więcej 1/3 całego ekranu, reszta jest "czyściutka". Co do samej aplikacji, to jak koledzy użyłem mydła w płynie (jedno wciśnięcie na około 300ml wody). Ba - szarpnąłem się nawet na droższą wersję za niecałe 10 zł ;p (ofc wedle zaleceń bez żadnych nawilżaczy i innych dodatkowych umilaczy dotyku). Mam przeczucie, że już tak zostanie.
pol_150 jak się zdecydujesz na odklejenie starej folijki i jej ponowną aplikację, napisz czy się udało. Może sam się skuszę zanim dotrze nowa.
A propos - zgodnie z Waszymi sugestiami, w ubiegłym tygodniu napisałem do BestSkinsEver w związku z wadliwą tylną folijką (była około 0,5 cm za szeroka i za długa) i ryskami, które powstały podczas aplikacji frontowej części. Przed momentem otrzymałem odpowiedź, w której producent stwierdził, że rzeczywiście w dniu, w którym zamówiłem swój zestaw, nastąpił jakiś błąd podczas wycinania. W ramach wynagrodzenia mojego oczekiwania (związanego z niedziałającą stroną internetową), wysłano mi cały nowy zestaw przód + tył Nie poprosili nawet o żadne zdjęcia potwierdzające nieprawidłowe wymiary. Tak więc osobom zastanawiającym się nad wyborem między InvisibleShield a BestSkinsEver polecam tę drugą! Jedyne co może przyprawić o zawrót głowy to przygotowanie tej nieszczęsnej mikstury niezbędnej do aplikacji, ale mam nadzieje, że wspólnymi siłami zdołamy to jeszcze raz jakoś ogarnąć.
A nie mówiłem, że to porządna firma?
Napisano 12 maja 2011 - 06:00
Napisano 12 maja 2011 - 17:13
EDITED: no i nie jest już tak słodko, w pewnych miejscach są widoczne purchle powietrza, które chyba powstały z braku kleju na folii. Poczekam jeszcze ale chyba nie będzie aż tak różowo jak sądziłem...
Jedzie do mnie już folia Bodyguardz z już przygotowanym aplikatorem, zobaczymy jak się spisuje...
EDITED: Tak na pocieszenie - dzisiaj rano sprawdziłem jak wygląda folia - i powiem, że nawet nawet 90% bąblów zniknęło i zostały może jakieś 5 szt. Ale folia wygląda całkowicie inaczej nie ma tych smug co kiedyś, jest całkowicie czarna i gładka pod światło. Poczekam jeszcze i zobaczę czy wszystkie bąble się wchłoną.
Napisano 14 maja 2011 - 09:14
[ATTACH=CONFIG]8863[/ATTACH]
W skład zestawu wchodzi folia na przód i tył, packa ro usuwania nadmiaru wody oraz płyn.
Jeśli chodzi o dopasowanie. Firma wydając mój model zapomniała, że są 2 różne wersje Ipada 2. Efekt jest taki, że folia w 3/4 zakrywa mi gniazdo na micro sim. Teraz widzę na stronie internetowej, że reklamują jako nowość wersję dedykowane do Wi-Fi only lub Wi-Fi + 3G. Folia poza tym ma idealne rozmiary, nie jest przy krótka ani za długa. Otwory pasują również idealnie.
Zakładanie folii. Wraz z opakowaniem otrzymałem polską instrukcję nałożenia folii. Zacząłem od tyłu. Umyłem rączki, dokładnie wytarłem tył tabletu, spryskałem specjalnym płynem w aplikatorze palce i folię (z obu stron). Nakleiłem na ipada, dopasowałem, ściągnąłem gumową dołączoną packą nadmiar wody. Idealnie pasuje. Po 3 godzinach zabrałem się za przód. Po pierwsze zabrakło trochę płynu, folia zaczęła mi się kleić w rękach (ważna uwaga - palce muszą być mokre) Przykleiłem i się załamałem. Efekt był tragiczny. Pełno drobinek powietrza jakie pozostały pomiędzy szybą a folią. No cóż w instrukcji było napisane, że po 2-3 dniach zejdą. Efekty polepszyły się już po kilku godzinach. Po 3 dniach zostały już prawie niewidoczne bąbelki. Prawie, w tym wypadku robi dużą różnicę.
[ATTACH=CONFIG]8861[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]8862[/ATTACH]
Obsługa Ipada w folii. No cóż, nie jest to ten komfort, co przy gołej szybie. Jeśli chodzi o utrzymanie ipada w czystości - na folii nie pozostawiam tak bardzo odcisków palców a i prościej ją wyczyścić (teraz nie muszę co chwilę przecierać tabletu ściereczką do okularów). Nie zauważyłem, żeby stracił na czułości dotyku.
Wytrzymałość. Wygląda na to, że w pełni spełnia swoją rolę. Rysy nie powinny się pojawić na tablecie.
Podsumowanie:
Folia na tył - zdecydowanie TAK! Folia na ekran hmmmm, zobaczymy za miesiąc. Zwolennicy silikonowych kondomów na komórki będą wniebowzięci, przeciwnicy powinni się zastanowić - wybierają ochronę czy idealny wygląd.
Napisano 14 maja 2011 - 11:07
Napisano 14 maja 2011 - 14:14
szczypanie folii to nie to samo co szczypanie ekranu.
sedno sprawy
Napisano 14 maja 2011 - 14:23
Napisano 14 maja 2011 - 16:45
Napisano 14 maja 2011 - 16:58
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych