iPhone 4 lub HTC Desire HD
Napisano 07 listopada 2010 - 18:22
Napisano 07 listopada 2010 - 18:32
Napisano 07 listopada 2010 - 20:07
Napisano 07 listopada 2010 - 20:12
Cześć mam do was pytanie. Posiadam teraz iphone 3G i chce zmienić na nowy.Na początku byłem pewny że kupie iphone 4, ale pózniej wyszedł htc hd 7 i teraz mam dylemat z zakupem telefonu.
Jaki telefon wy byście wybrali???
Jako że jesteśmy na forum myhtc.pl to czywiście odpowiedz może być tylko jedna:)
Napisano 07 listopada 2010 - 21:00
Napisano 07 listopada 2010 - 22:16
Napisano 07 listopada 2010 - 22:46
Napisano 07 listopada 2010 - 23:30

Napisano 08 listopada 2010 - 00:01
dobra - mamy 4 systemy (iOS, Android, bada, WM)(...)
Jeszcze mamy WebOS - bardzo fajny OS
Pozdrawiam,
Keep on rockin'
Napisano 09 listopada 2010 - 12:48
Napisano 09 listopada 2010 - 13:13
Napisano 11 listopada 2010 - 21:14
Napisano 11 listopada 2010 - 21:29

Napisano 11 listopada 2010 - 22:40

Napisano 11 listopada 2010 - 23:38
Napisano 12 listopada 2010 - 00:13
Co do wątku ze słabą wytrzymałością - na youtubie jest zarejestrowana grupa, która przeprowadza stress testy telefonów. Przy teście HTC Desire, po upadku 1,5m na dywan(!) Desire miał już sito z wyświetlacza; iP 4 w tym samym teście wypadł bardzo dobrze.
Link do stress testu iP 4: YouTube - iPhone 4: the first professional stress test
oraz HTC Desire: YouTube - Stress test of the HTC Desire
Napisano 12 listopada 2010 - 11:39
Napisano 14 listopada 2010 - 00:53
Napisano 14 listopada 2010 - 01:01
Napisano 14 listopada 2010 - 09:08
Napisano 14 listopada 2010 - 12:34
Jeśli macie do wyboru IOS a Android to wybierzcie IOS, mozecie sie pozniej rozczarowac bo ja po 2 tyg sprzedalem htc desire na korzysc iphone 3gs, w tym htc to kompletnie zamula malo aplikajci jak dla mnie na androida i nie przypadl mi do gustu ten pulpit glowny, mam iphone i juz nigdy go nie odam
Pytanie jak te, na danym forum może dać jedną, jedyną odpowiedź. Na tym forum iPhone będzie lepszy, bez znaczenia czy jest to prawda, czy nie. Równie nieobiektywne będą inne fora - czy to poświęcone dla Androida, czy Nokii, HTC czy czegokolwiek innego - tam gdzie są entuzjaści i zwolennicy danej marki, tam właśnie taki sprzęt wygrywa przy porównaniach.
Nie zgodzę się co do HTC Desire - odnośnie tego co zacytowałem. Androida używam od czasów G1, sam jestem posiadaczem HTC Desire od dłuższego czasu - ale nie porównuję go z iPhonem i nie określam go ani jako gorszego, ani jako lepszego. Po prostu dwa różne telefony dla osób, które mogą mieć różne oczekiwania. Jeżeli @eviltomek piszesz, że HTC kompletnie zamula - to wybacz, ale musiałeś mieć naprawdę niewiele do czynienia z tym telefonem, co udowodniłeś pisząc, że sprzedałeś go po dwóch tygodniach.
Ja nie wiem co ludzie robią z tymi telefonami, że potrzebują pokrowców, oklejania itp Ja przez 2,5 roku miałem iPhone'a 2G, nigdy nie trzymałem go w futerale ani nic takiego i przednia szybka miała jedną malutką rysę a tył był leciutko porysowany.. Trzeba po prostu szanować sprzęt..
Są ludzie szanujący wszystko, nie tylko telefony - są zaś ludzie, którym wydaje się, że ich urządzenia są w dobrym stanie. Nierzadko zdarza się, że w aukcjach pojawiają się opisy "nosi normalne ślady użytkowania", a sam telefon wygląda jakby służył do polerowania płyt chodnikowych a do tego jest masa brudu w zagłębieniach... więc jeżeli takowe ślady użytkowania są "normalne" - to ja preferuję moje własne, nienormalne - gdzie o swoje urządzenia dbam, które po latach potrafią wyglądać rewelacyjnie.
Prawda jest taka, że musisz sobie przetestować oba telefony i zadać pytanie czego oczekujesz od mobilnego urządzenia w dzisiejszych czasach. Najważniejsze żebyś był zadowolony z telefonu. Nie słuchaj głupot ludzi, którzy od razu skreślają androida. Wbrew ogólnemu przekonaniu na tym forum jest to coraz to lepszy system. Wiesz, że tutaj to większość dzieci Stifa Mopsa. Miałem kilka androidów i iphone 3g, 3gs. Zarówno ios jak i androida da się przystosować do pracy i obie te platformy są godne uwagi. Jeśli lubisz kombinować to android jest dla ciebie. Każdy telefon, który miałem łamałem bo w tym tkwi prawdziwa zabawa. Pozdrawiam
Wybór musi należeć do osoby decydującej się, nie zaś do większości na forum. Jednak, jeżeli zastanawiasz się nad dwoma różnymi telefonami tylko dlatego, że mają identyczną cenę... to może warto pomyśleć dla odmiany o czymś, co się Tobie podoba - nie zaś o tym co ileś kosztuje.
Co do wątku ze słabą wytrzymałością - na youtubie jest zarejestrowana grupa, która przeprowadza stress testy telefonów. Przy teście HTC Desire, po upadku 1,5m na dywan(!) Desire miał już sito z wyświetlacza; iP 4 w tym samym teście wypadł bardzo dobrze.
Nie neguję faktu, że owe testy mogą być prawdziwe. Gdybym decydował się na pancerne urządzenia, nie wybrałbym iPhone, ani też HTC Desire - ale coś "porządnego", jak JCB lub Land Rover.
PS Nie myślcie o problemie z anteną w Iphone 4,ponieważ mogę wam udowodnić,że w tym przypadku wiele telefonów w tym HTC ma takie problemy choć w przypadku Apple sprawa została bardziej rozdmuchana.
Problemy z anteną w IP4? Kiedyś z kolegą kombinowaliśmy jak go złapać żeby spadł sygnał . Udało się nam dopiero jak byliśmy na granicy zasięgu nadajnika GSM.
Testowałem iPhone 4 (trzy różne egzemplarze) - dwa z sieci O2-UK i jeden z Three-UK - problem z anteną jest faktem. W moim teście brały też udział telefony innych marek, między innymi HTC Desire oraz HTC Topaz. Testy dotyczyły nie tylko samego zasięgu i jego przedstawienia graficznego, ale też zrywania połączeń. Nie są to wymysły wrednych anty-iPhone'owców - ale smutny fakt.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych