iPhone 4 lub HTC Desire HD
Napisano 26 września 2010 - 09:06
Napisano 26 września 2010 - 09:16
Napisano 26 września 2010 - 15:16

Napisano 26 września 2010 - 15:36
Napisano 26 września 2010 - 16:00
Napisano 26 września 2010 - 18:13
Napisano 26 września 2010 - 20:05
Poczekaj na hd7.
Przeciez HD3/HD7 to porażka: Znamy specyfikację HTC HD7 / HD3
Tam nic nie ma ciekawego, a juz na pewno nie ma nic lepiej od iPhone, chyba, ze dla kogos sie liczy wielkosc (wyswietlacza) a nie jakosc.
Napisano 26 września 2010 - 20:45
Ja tak zrobilem i swoje przejscia opisalem w watku iPhone 4 czy Samsung Galaxy S. W skrocie - pierwsze 3 dni byly katorga konfiguracji i testowania aplikacji do najprostszych rzeczy ktore tlefon bowienien robic OOTB (Out Of The Box), kolejny tydzien to byla walka z dostosowaniem telefonu pod siebie tak zebym mogl go uzywac bez mysli ze czegos mi brakuje. Po tym okresie nastal czas pogodzenia sie z losem i przyswojenia sobie sytuacji. Po tym telefon sprawdzal sie calkiem dobrze jednak "calkiem robi roznice" o czym swiadczy fakt ze iPhone 4 kupilem jak tylko moglem na nim polozyc lapki.Ja mam czasem ochotę kupić sobie jakieś HTC, o tak, żeby się pobawić czymś nowym... ale jak wtedy zaczynam o tym czytać, to mi się odechciewa, zawsze. Wniosek jest chyba oczywisty...
O HTC Desire HD nie moge sie wypowiedziec bo nie mialem go w reku ale na pewno go zobacze jak tylko bede mial okazje. Jednak Android nawet z HTC Sense to na tyle jeszcze niedokonczony OS ze nawet super ultra hardware nie bedzie mnie w stanie przekonac do zmiany telefonu dopuki ten OS nie dojrzeje.
Napisano 26 września 2010 - 21:06
O HTC Desire HD nie moge sie wypowiedziec bo nie mialem go w reku ale na pewno go zobacze jak tylko bede mial okazje. Jednak Android nawet z HTC Sense to na tyle jeszcze niedokonczony OS ze nawet super ultra hardware nie bedzie mnie w stanie przekonac do zmiany telefonu dopuki ten OS nie dojrzeje.
Twoje słowa tym bardziej mnie utwierdzają w decyzji, że szkoda nawet marnować czas na zabawę z tym, skoro i tak się nie da. Zresztą, ciężko by było tego używać po takim czasie z iPhone.
Tylko po diabła komu jeszcze lepszy hardware w telefonie?! Rozumiem może trochę pamięci, wytrzymalsza bateria i takie szczegóły - ale na obecnym etapie zaawansowania telefonów nie widzę sensu w pozostałych. Chyba, że chcą robić konsole do gier typowe, to okej.
Lepiej niech się zajmą za to optymalizowaniem iOSa, dali pokaz możliwości przy "naprawieniu" problemu dla 3G. Jakby tak teraz nad tym popracować to raz byłby jeszcze szybszy, a dwa, jeszcze dłużej by trzymał na baterii. I powinni zacząć od Safari - jest WOLNE! Wystarczy porównać z innymi przeglądarkami z AppStore.
Napisano 27 września 2010 - 07:46
Napisano 27 września 2010 - 12:22
Twoje słowa tym bardziej mnie utwierdzają w decyzji, że szkoda nawet marnować czas na zabawę z tym, skoro i tak się nie da. Zresztą, ciężko by było tego używać po takim czasie z iPhone.
Tylko po diabła komu jeszcze lepszy hardware w telefonie?! Rozumiem może trochę pamięci, wytrzymalsza bateria i takie szczegóły - ale na obecnym etapie zaawansowania telefonów nie widzę sensu w pozostałych. Chyba, że chcą robić konsole do gier typowe, to okej.
Lepiej niech się zajmą za to optymalizowaniem iOSa, dali pokaz możliwości przy "naprawieniu" problemu dla 3G. Jakby tak teraz nad tym popracować to raz byłby jeszcze szybszy, a dwa, jeszcze dłużej by trzymał na baterii. I powinni zacząć od Safari - jest WOLNE! Wystarczy porównać z innymi przeglądarkami z AppStore.
Gdzie ty masz wolną przeglądarkę ? Przecież Safari śmiga jak marzenie na 3Gs, a co dopiero na 4. Jedyne problemy to te, które wynikają z braku optymalizacji JAVA SCRIPT. Zbyt wiele pamięci to dziadostwo bierze. Z reguł jak strona nie wymaga to nie korzystam z JS bo raz, że dłużej ładuje stronę o jakieś 10-20 sekund to jeszcze nie potrzebne reklamy wczytuje.
Napisano 27 września 2010 - 13:03
Napisano 27 września 2010 - 13:11
@abovePL:
Nie wnikam w to, co to powoduje, po protu stwierdzam, ze dla mnie Safari działa wolniej niż inne przeglądarki dostępne w AppStore, czasem po prostu zatrzymuje ładowanie i chwilę myśli nad czymś tam. Wystarczy sobie załadować onet (normalny) i porównać - nie robiłem żadnych testów i nie mam zamiaru robić - uważam, że powinni popracować nad Safari i dali by radę zrobić ją dużo szybszą.
Zgadzam sie. Przegladarka w HTC Desire na Froyo jest mega szybka.
Pewnie ze wzgledu na JS wlasnie.
Napisano 27 września 2010 - 13:27
Tyle tylko że notorycznie się wiesza, co mi się na Safari nie zdarzyłoZgadzam sie. Przegladarka w HTC Desire na Froyo jest mega szybka.
Pewnie ze wzgledu na JS wlasnie.
Napisano 27 września 2010 - 13:29
Napisano 27 września 2010 - 15:23
Napisano 27 września 2010 - 15:30
Napisano 27 września 2010 - 15:45
Napisano 27 września 2010 - 15:54

Napisano 27 września 2010 - 15:55
To co byście polecali zamiast iPhona?Coś równie dobrego lub lepszego
Moim zdaniem nie ma nic lepszego od iPhone'a ;]
Napisano 27 września 2010 - 15:58
Napisano 27 września 2010 - 16:00
Wiesz co najbardziej lubię takie Dosrywki jak twoje normalnie becze ze śmiechu,pisze z iPhone to może mi się zły klawisz wcisnąć nie?A ty już uważasz się za najlepszego a wszyscy wokół są palanty i analfabetów.Radzę ci idź na poloniste ;D
HAHA
Zadajesz kretyńskie pytania to masz kretyńskie odpowiedzi.
Gdyby ktoś tutaj uważał że jest lepszy telefon niz iphone to nie pisałby tutaj tylko na innym forum.
Co do Desire, z braku IP w erze wziełem Desire, owszem telefon robi wrażenie, natomiast nad systemem trzeba jeszcze popracować, brak marketu też mocno utrudnia pracę. Android ma olbrzymie możliwości, większe od IOs natomiast brak mu spójności przez co zrobienie wielu rzeczy jest utrudnione. Jeżeli lubisz się bawić w ustawianie tapet, dzwonków, co tydzień ładować nowy system, i grzebać w plikach i szukać na forach jak wykonać jakąś czynność spodoba ci się Htc z androidkiem. Jeżeli lubisz mieć telefon do używania w którym zrobisz to co chcesz szybko i bez problemu kup IP.
p.s. Jeszcze zaznaczę plusy które powinny znaleźć się w IP.
- Dużo lepiej działający gmail i ogólnie poczta,
- szybciej łapie fix'a GPS ( w stosunku do 3G)
- aparat i flashlight (w stosunku do 3g/3gs)
p.s.s nie dajcie się nabrać na android market, tam nic nie ma, brak możliwości kupna aplikacji obcina możliwości telefonu o 60% w naszym kraju.
Napisano 27 września 2010 - 18:52

Napisano 28 września 2010 - 08:59
jasne, zakręć się w miejscu pluń przez prawe ramie i gotuj oczy kota przez dwa dni w wywarze z czaszki niemowlaka.na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego od ip4 tym bardziej kilera przynajmniej na tym forum na innych na pewną są
@borys_wrocek android bez marketu to jak bada ale robisz unrot i market enabler i w polsce tez mozna korzystac z marketu i kupować aplikacje
Czy ja wyglądam jak bym się strasznie nudził i kupował telefon po to żeby przy nim grzebać ?? Nie po to wydaje kupę pieniędzy żeby poźniej siedzieć i zastanawiać się jak to uruchomić nie tracąc gwarancji. Jeżeli kupuje jakiś produkt to ma on działać wyjęty z pudełka. To mniej wiecej tak jak byś kupił auto w salonie a dostałbyś je w 100 paczuszkach i miałbyś sobie je złożyć samemu.
Napisano 28 września 2010 - 09:12
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych