Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 4 lub HTC Desire HD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 26 września 2010 - 09:06

Cześć mam do was pytanie mam teraz iPhone 3Gs i chciałbym zmienić telefon.Zasanawiam się nad iPhone 4 lub HTC Desire HD.Cena ich jest identyczna i mam dylemat.Co byście wybrali??

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 września 2010 - 09:16

Tu jest MYAPPLE. Wybralibyśmy APPLE. Wypadałoby zapytać na "neutralnym" forum. To chyba oczywiste?...

#3 Kvczor

Kvczor
  • 1 468 postów

Napisano 26 września 2010 - 15:16

No właśnie Davvido :) Najlepiej jak się pobawisz tymi telefonami, ty sam dobrze wiesz czego oczekujesz od telefonu. To jest sprawa bardzo indywidualna.

#4 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 września 2010 - 15:36

Ja mam czasem ochotę kupić sobie jakieś HTC, o tak, żeby się pobawić czymś nowym... ale jak wtedy zaczynam o tym czytać, to mi się odechciewa, zawsze. Wniosek jest chyba oczywisty...

#5 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 26 września 2010 - 16:00

Już mam dość takich pytań...

#6 compaq

compaq
  • 5 postów

Napisano 26 września 2010 - 18:13

Poczekaj na hd7.

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 września 2010 - 20:05

Poczekaj na hd7.

Przeciez HD3/HD7 to porażka: Znamy specyfikację HTC HD7 / HD3

Tam nic nie ma ciekawego, a juz na pewno nie ma nic lepiej od iPhone, chyba, ze dla kogos sie liczy wielkosc (wyswietlacza) a nie jakosc.

#8 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 26 września 2010 - 20:45

Ja mam czasem ochotę kupić sobie jakieś HTC, o tak, żeby się pobawić czymś nowym... ale jak wtedy zaczynam o tym czytać, to mi się odechciewa, zawsze. Wniosek jest chyba oczywisty...

Ja tak zrobilem i swoje przejscia opisalem w watku iPhone 4 czy Samsung Galaxy S. W skrocie - pierwsze 3 dni byly katorga konfiguracji i testowania aplikacji do najprostszych rzeczy ktore tlefon bowienien robic OOTB (Out Of The Box), kolejny tydzien to byla walka z dostosowaniem telefonu pod siebie tak zebym mogl go uzywac bez mysli ze czegos mi brakuje. Po tym okresie nastal czas pogodzenia sie z losem i przyswojenia sobie sytuacji. Po tym telefon sprawdzal sie calkiem dobrze jednak "calkiem robi roznice" o czym swiadczy fakt ze iPhone 4 kupilem jak tylko moglem na nim polozyc lapki.

O HTC Desire HD nie moge sie wypowiedziec bo nie mialem go w reku ale na pewno go zobacze jak tylko bede mial okazje. Jednak Android nawet z HTC Sense to na tyle jeszcze niedokonczony OS ze nawet super ultra hardware nie bedzie mnie w stanie przekonac do zmiany telefonu dopuki ten OS nie dojrzeje.

#9 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 26 września 2010 - 21:06

O HTC Desire HD nie moge sie wypowiedziec bo nie mialem go w reku ale na pewno go zobacze jak tylko bede mial okazje. Jednak Android nawet z HTC Sense to na tyle jeszcze niedokonczony OS ze nawet super ultra hardware nie bedzie mnie w stanie przekonac do zmiany telefonu dopuki ten OS nie dojrzeje.

Twoje słowa tym bardziej mnie utwierdzają w decyzji, że szkoda nawet marnować czas na zabawę z tym, skoro i tak się nie da. Zresztą, ciężko by było tego używać po takim czasie z iPhone.

Tylko po diabła komu jeszcze lepszy hardware w telefonie?! Rozumiem może trochę pamięci, wytrzymalsza bateria i takie szczegóły - ale na obecnym etapie zaawansowania telefonów nie widzę sensu w pozostałych. Chyba, że chcą robić konsole do gier typowe, to okej.
Lepiej niech się zajmą za to optymalizowaniem iOSa, dali pokaz możliwości przy "naprawieniu" problemu dla 3G. Jakby tak teraz nad tym popracować to raz byłby jeszcze szybszy, a dwa, jeszcze dłużej by trzymał na baterii. I powinni zacząć od Safari - jest WOLNE! Wystarczy porównać z innymi przeglądarkami z AppStore.

#10 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 27 września 2010 - 07:46

tylko super ultra hardware to nie snapdragon wątpię żeby nagrywał w hd720p lepiej od IP4 w lepszej jakości z lepszym bitrate a co do ekranu 4.3 to jest już za szeroki , zero ergonomii , 4 cale jak w galaxy s to max

#11 abovePL

abovePL
  • 2 385 postów
  • SkądJaworzno, Poland

Napisano 27 września 2010 - 12:22

Twoje słowa tym bardziej mnie utwierdzają w decyzji, że szkoda nawet marnować czas na zabawę z tym, skoro i tak się nie da. Zresztą, ciężko by było tego używać po takim czasie z iPhone.

Tylko po diabła komu jeszcze lepszy hardware w telefonie?! Rozumiem może trochę pamięci, wytrzymalsza bateria i takie szczegóły - ale na obecnym etapie zaawansowania telefonów nie widzę sensu w pozostałych. Chyba, że chcą robić konsole do gier typowe, to okej.
Lepiej niech się zajmą za to optymalizowaniem iOSa, dali pokaz możliwości przy "naprawieniu" problemu dla 3G. Jakby tak teraz nad tym popracować to raz byłby jeszcze szybszy, a dwa, jeszcze dłużej by trzymał na baterii. I powinni zacząć od Safari - jest WOLNE! Wystarczy porównać z innymi przeglądarkami z AppStore.

Gdzie ty masz wolną przeglądarkę ? Przecież Safari śmiga jak marzenie na 3Gs, a co dopiero na 4. Jedyne problemy to te, które wynikają z braku optymalizacji JAVA SCRIPT. Zbyt wiele pamięci to dziadostwo bierze. Z reguł jak strona nie wymaga to nie korzystam z JS bo raz, że dłużej ładuje stronę o jakieś 10-20 sekund to jeszcze nie potrzebne reklamy wczytuje.

#12 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 września 2010 - 13:03

@abovePL: Nie wnikam w to, co to powoduje, po protu stwierdzam, ze dla mnie Safari działa wolniej niż inne przeglądarki dostępne w AppStore, czasem po prostu zatrzymuje ładowanie i chwilę myśli nad czymś tam. Wystarczy sobie załadować onet (normalny) i porównać - nie robiłem żadnych testów i nie mam zamiaru robić - uważam, że powinni popracować nad Safari i dali by radę zrobić ją dużo szybszą.

#13 guest

guest
  • 268 postów

Napisano 27 września 2010 - 13:11

@abovePL:
Nie wnikam w to, co to powoduje, po protu stwierdzam, ze dla mnie Safari działa wolniej niż inne przeglądarki dostępne w AppStore, czasem po prostu zatrzymuje ładowanie i chwilę myśli nad czymś tam. Wystarczy sobie załadować onet (normalny) i porównać - nie robiłem żadnych testów i nie mam zamiaru robić - uważam, że powinni popracować nad Safari i dali by radę zrobić ją dużo szybszą.

Zgadzam sie. Przegladarka w HTC Desire na Froyo jest mega szybka.
Pewnie ze wzgledu na JS wlasnie.

#14 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 27 września 2010 - 13:27

Zgadzam sie. Przegladarka w HTC Desire na Froyo jest mega szybka.
Pewnie ze wzgledu na JS wlasnie.

Tyle tylko że notorycznie się wiesza, co mi się na Safari nie zdarzyło

#15 MtK

MtK
  • 111 postów

Napisano 27 września 2010 - 13:29

Iphone użytkuje od nieco ponad roku. HTC Desire ma mój znajomy. Trochę się nim pobawiłem. Generalnie jest trochę duży ale gdybym miał wybrać coś oprócz apple to zdecydowanie byłby to Desire. Ale moim zdaniem "japko" jest zadecydowanie bardziej przyjazny użytkownikowi.

#16 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 27 września 2010 - 15:23

To co byście polecali zamiast iPhona?Coś równie dobrego lub lepszego

#17 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2010 - 15:30

HiPhone. Podobny, a ma jeszcze dual-SIM i inne "bajery". Jakby nie patrzeć - jest "równie dopry lub lepszy".

#18 piotr23_24

piotr23_24
  • 505 postów

Napisano 27 września 2010 - 15:45

Wiesz co najbardziej lubię takie Dosrywki jak twoje normalnie becze ze śmiechu,pisze z iPhone to może mi się zły klawisz wcisnąć nie?A ty już uważasz się za najlepszego a wszyscy wokół są palanty i analfabetów.Radzę ci idź na poloniste ;D HAHA

#19 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2010 - 15:54

oj kąsasz nie tą osobę co trzeba :) poradził Ci przecież....a to czy skozystasz z tej rady czy nie....Twoja brocha.... w/g mnie nie ma lepszego/bardziej intuicyjnego telefonu niż iPhone - który nie goni za nowościami a je wyznacza....zobacz ile miało być iPhone killerów...żaden do niego nie doskoczył nawet..... nie mówie już o app store i innych sklepach tylko o real feel z użytkowania telefonu. Masz iPhona to po co ci coś gorszego....

#20 szczottie

szczottie
  • 285 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 27 września 2010 - 15:55

To co byście polecali zamiast iPhona?Coś równie dobrego lub lepszego

Moim zdaniem nie ma nic lepszego od iPhone'a ;]

#21 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 27 września 2010 - 15:58

I na tym forum wszyscy Ci tak powiedzą.

#22 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 27 września 2010 - 16:00

Wiesz co najbardziej lubię takie Dosrywki jak twoje normalnie becze ze śmiechu,pisze z iPhone to może mi się zły klawisz wcisnąć nie?A ty już uważasz się za najlepszego a wszyscy wokół są palanty i analfabetów.Radzę ci idź na poloniste ;D

HAHA

Zadajesz kretyńskie pytania to masz kretyńskie odpowiedzi.
Gdyby ktoś tutaj uważał że jest lepszy telefon niz iphone to nie pisałby tutaj tylko na innym forum.

Co do Desire, z braku IP w erze wziełem Desire, owszem telefon robi wrażenie, natomiast nad systemem trzeba jeszcze popracować, brak marketu też mocno utrudnia pracę. Android ma olbrzymie możliwości, większe od IOs natomiast brak mu spójności przez co zrobienie wielu rzeczy jest utrudnione. Jeżeli lubisz się bawić w ustawianie tapet, dzwonków, co tydzień ładować nowy system, i grzebać w plikach i szukać na forach jak wykonać jakąś czynność spodoba ci się Htc z androidkiem. Jeżeli lubisz mieć telefon do używania w którym zrobisz to co chcesz szybko i bez problemu kup IP.

p.s. Jeszcze zaznaczę plusy które powinny znaleźć się w IP.
- Dużo lepiej działający gmail i ogólnie poczta,
- szybciej łapie fix'a GPS ( w stosunku do 3G)
- aparat i flashlight (w stosunku do 3g/3gs)

p.s.s nie dajcie się nabrać na android market, tam nic nie ma, brak możliwości kupna aplikacji obcina możliwości telefonu o 60% w naszym kraju.

#23 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 27 września 2010 - 18:52

na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego od ip4 tym bardziej kilera przynajmniej na tym forum na innych na pewną są :) @borys_wrocek android bez marketu to jak bada ale robisz unrot i market enabler i w polsce tez mozna korzystac z marketu i kupować aplikacje

#24 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 postów

Napisano 28 września 2010 - 08:59

na dzień dzisiejszy nie ma nic lepszego od ip4 tym bardziej kilera przynajmniej na tym forum na innych na pewną są :)
@borys_wrocek android bez marketu to jak bada ale robisz unrot i market enabler i w polsce tez mozna korzystac z marketu i kupować aplikacje

jasne, zakręć się w miejscu pluń przez prawe ramie i gotuj oczy kota przez dwa dni w wywarze z czaszki niemowlaka.
Czy ja wyglądam jak bym się strasznie nudził i kupował telefon po to żeby przy nim grzebać ?? Nie po to wydaje kupę pieniędzy żeby poźniej siedzieć i zastanawiać się jak to uruchomić nie tracąc gwarancji. Jeżeli kupuje jakiś produkt to ma on działać wyjęty z pudełka. To mniej wiecej tak jak byś kupił auto w salonie a dostałbyś je w 100 paczuszkach i miałbyś sobie je złożyć samemu.

#25 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 28 września 2010 - 09:12

jak dla mnie ip4 bez JB stracilby tak samo na uzytecznosci, nie mozna kupic w appstore prostego programiku co by wyswietlal spotkania na zablokowanym ekranie, w safari nie mozna sciagnac pliku, nie mozna wl raportu doreczen sms wiec jeden gips czy jb czy unroot

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych