Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone Demo ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
46 odpowiedzi w tym temacie

#26 pawel319

pawel319
  • 158 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 października 2010 - 22:04

ale po co tak obiegać od tematu... Jak ktoś kupił IP w wersji demo to zgodnie z prawem i tak może go sprzedać jak wszystko inne co jest jego własnością mimo napisu na pudełku "not for resale"... Przecież na taki telefon też dostaje się fakturę więc problemu nie wiedzę...

#27 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2010 - 22:07

tak z ciekawości byłem w kilku salonach ery i orange w których był wystawiony iPhone 3GS i jeden iPhone 4 i każdy mówił mi że nie może sprzedać mi go bo - pisze ten napis. Także no nie wiem o co kaman. Zresztą mam już swojego. Chcialem poprostu zapytac i dopoinformować się.

#28 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 02 października 2010 - 22:42

no ok nigdy nie widzialem co tam pisze na pudełku. u mnie jak przychodza telefony demo np. (kupuje 10 plus 1 demo) to 10 powiedzmy po 1000 zł i na ten jeden faktura osobna na 1gr z napisem na fakturze demo (kwestia dogadania sie z dostawca) jest to pełno wartościowy towar. Z tego co wiem to salony play ktore maja franczyzne oni kupują telefony.

#29 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 04 października 2010 - 12:06

A to bardzo ciekawy temat z tym demem bo:

Mam problemy z iphone 4 nie mogę przenosić ikonek nie mogę ich usuwać w ustawieniach w wyzeruj nie mam nic prócz wyzeruj ekran początkowy wideo iphone kręci tylko około 10 sekund mało tego wideo i zdjęcia usuwają się po około godzinie samoczynnie wydaje mi się że trzeba przeinstalować soft ale w tej chwili mam 4.0 i chciałbym aby tak pozostało albo przynajmniej 4.0.1 bo chcę zrobić jailbreak i zdjąć simlocka programowo czy to wykonalne?

To ja moze napisze cos w temacie.. bo troszke zeszło..

Rzeczywiscie jak odpalisz pierwszy raz iphona4 demo nie ma mozliwosc wykasowania ustawic z poziomu telefonu (w koncu to demo) wystarczy podlaczyc do komputera i wybrac bodajże odtwórz i przy konfiguracji wybrac nowy telefon i wszystko wroci do normy..

No u mnie prawie wrocilo.. Mysle ze to jest cos z egemplarzem bo np w sobote przy przegladaniu appstore ekran podzielił sie jakby linią pionową na 2 czesci i jedna z nich zaczeła drgać , cały iphone zaczał przycinac - zrestartowałem .. i wszytskie programy poszły sie.... skasowąc zostało tylko to co jest oryginalnie. Kontaków i wiadomosci tez nie skasował tylko programy... Do tego iphone sie dosc czesto zawiesza i sam resetuje.. No nic pakuje dzisiaj i jedzie do serwisu

#30 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 04 października 2010 - 12:20

Nie uzywasz czasem jakiegos etui z magnesem? ja tak mialem z ipod touch 2G, kupilem mu etui skorzane z magnesem ale do pierwszego toucha bo jeszcze do 2g nie bylo i tez mialem takie akcje, paski, miganie, reset i brak aplikacji ^^

#31 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 04 października 2010 - 12:27

były takie na allegro z wytartym tylnim panelem od tej linki zabezpieczającej ;)

#32 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 04 października 2010 - 12:34

Nie uzywasz czasem jakiegos etui z magnesem? ja tak mialem z ipod touch 2G, kupilem mu etui skorzane z magnesem ale do pierwszego toucha bo jeszcze do 2g nie bylo i tez mialem takie akcje, paski, miganie, reset i brak aplikacji ^^

nie nie - żadne etui chyba ze ja mam w sobie za dużo magnezu :D

#33 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 04 października 2010 - 12:45

nie nie - żadne etui chyba ze ja mam w sobie za dużo magnezu :D

Heh :) To akurat nie ma znaczenia, bo magnez i magnes to nie to samo ;)

#34 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 04 października 2010 - 18:27

to taki sarkazm był :)))

#35 Alex007

Alex007
  • 820 postów

Napisano 05 października 2010 - 06:33

Nie rozumiem was kolega kupił tanio iPhonea a wy z takimi tekstami że "not for sale" a prototyp był na sprzedaż :).

#36 panic

panic
  • 360 postów

Napisano 05 października 2010 - 20:35

Ja bym kupił takowego, ale 16GB. Ciekawe w jakiej cenie : D

#37 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 05 października 2010 - 21:15

nie mialem przez ponad tydzien dostepu do internetu i nie sadzilem ze bedzie tu taka dyskusja az. iPhone jest w moich rekach i nie jest to zadne paserstwo, tylko jest moja wlasnoscia. rowniez jestem wlascicielem salonu. co do wypowiedzi Kris1992 to nikt Ci nie sprzeda w salonie iPhona z wystawy, powiedza Ci ze jest to nie mozliwe... wszystko z iPhonem dobrze i chodzi idealnie.

#38 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 05 października 2010 - 21:17

nie mialem przez ponad tydzien dostepu do internetu i nie sadzilem ze bedzie tu taka dyskusja az.

iPhone jest w moich rekach i nie jest to zadne paserstwo, tylko jest moja wlasnoscia. rowniez jestem wlascicielem salonu. co do wypowiedzi Kris1992 to nikt Ci nie sprzeda w salonie iPhona z wystawy, powiedza Ci ze jest to nie mozliwe... wszystko z iPhonem dobrze i chodzi idealnie.

Zipper a sprawdzałes pobieranie wiekszych aplikacji z appstora ?Nawet tych darmowych np demo Hero of Sparta II etc byle bylo duze. i NIe ma ztym problemu ??

#39 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 05 października 2010 - 21:22

a wlasnie, tego nie sprawdzalem. zabiore sie niedlugo za to i napisze co i jak.

#40 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 06 października 2010 - 09:26

a wlasnie, tego nie sprawdzalem. zabiore sie niedlugo za to i napisze co i jak.

fajnie to daj znać.. ciekaw jestem ..

#41 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 06 października 2010 - 12:00

Sciagalem Nhl 2k11 i chodzilo bez problemu. poki co ta jedna mi sie udalo kupic i zainstalowac, gdyz cierpie na brak czasu.

#42 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 06 października 2010 - 12:02

Oki super dzieki bardzo - czyli problem dotyczył chyba tylko mojego egzemplarza.. Już jest w serwisie tak wiec . Dam znac jaki bedzie wynik.

#43 elvismt

elvismt
  • 21 postów

Napisano 12 października 2010 - 20:41

demo Ja odblokowałem takowego demo iphone 4 bez reinstalacji oprogramowania i działa w nim dosłownie wszystko już jak należy tak więc jak ktoś będzie miał problemy zapraszam na prv

#44 iWojtek

iWojtek
  • 15 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 stycznia 2011 - 18:47

Wystarczy klinkąć Odtwórz w iTunes, a następnie zainstalować wszystko jako nowego iPhone.

#45 Marcin_CK

Marcin_CK
  • 26 postów
  • SkądKielce, PL

Napisano 01 kwietnia 2011 - 23:00

Mam ten sam problem. Chciałbym ominąć tryb demo bez reinstalacji softa. Jak to zrobić? Edit: Problem rozwiązany!

#46 IRLvr

IRLvr
  • 87 postów
  • SkądKrk

Napisano 09 grudnia 2011 - 22:58

Moglibyście mi pomóc Panowie? Mam takiego demo iPka 4 od dzis i nie umiem sobie poradzic, po upgrade'zie softu nadal sa te wszystkie programy poprzednio wgrane i dodatkowo nie da sie ich modyfikowac ani nawet przemieszczac. Jak sobie poradziliscie z tymi naszymi cackami? :)

#47 renqien

renqien

Koniec...

• 20 740 postów

Napisano 09 grudnia 2011 - 23:03

Zrób restore bez przywracania kopii, a nie upgrade. Zgodnie z regulaminem, nie odświeżamy wątków starszych niż pół roku. Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych