Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone Demo ?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
46 odpowiedzi w tym temacie

#1 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 25 września 2010 - 09:15

witam. Mam mozliwosc zalatwienia sobie iPhona 4, tego ktory jest wystawiany w salonach ery. Pytanie moje jest nastepujace: czy orientuje sie ktos moze czy ten telefon jest z czegos okrojony ? Mi wydaje sie ze to nie mozliwe, ale wole sie upewnic, bo cena jest dosc atrakcyjna. Pozdrawiam.

#2 Tomzik87

Tomzik87
  • 1 016 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 25 września 2010 - 09:21

Nie jest okrojony. Pracowalem w apple store i z tego co sie bawilem bylo wszystko ok.

#3 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 25 września 2010 - 09:23

a myslisz ze operatorzy dostaja takie same wersje ?

#4 szczottie

szczottie
  • 285 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 25 września 2010 - 09:27

A tak z ciekawości jaka cena? ;]

#5 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 25 września 2010 - 09:33

1700 złotych za wersje 32. :) wiec wydaje mi sie ze jest to dobra cena.

#6 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 września 2010 - 10:22

Gdyby mi ktos zaoferowal iPhone 4 32GB z wystawy Ery za 1700 to bym podziekowal bo nie mam ochoty beknac za paserstwo.

#7 zipper23

zipper23
  • 89 postów
  • SkądKrakow

Napisano 25 września 2010 - 10:36

w ktorym momencie uwazasz ze jest to paserstwo ? gdybys mial troche wiedzy, to salony Ery z autoryzacja na sprzedaz iPhone'a moga zamawiac sobie telefony pokazowe. i jest to zapalacony telefon. i jest on legalny. wiec nie rozumiem w ktorym momencie jest to zlamanie prawa. paserstwo jest to kupno kradzionego sprzetu. a kto go ukradł ? i w ktorym momencie ?

#8 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 25 września 2010 - 11:13

w ktorym momencie uwazasz ze jest to paserstwo ? gdybys mial troche wiedzy, to salony Ery z autoryzacja na sprzedaz iPhone'a moga zamawiac sobie telefony pokazowe. i jest to zapalacony telefon. i jest on legalny. wiec nie rozumiem w ktorym momencie jest to zlamanie prawa. paserstwo jest to kupno kradzionego sprzetu. a kto go ukradł ? i w ktorym momencie ?

Ukradl go ten kto go wyniosl z salonu Ery - nawet jezeli byl to pracownik, telefon jest wlasnoscia firmy.

#9 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 25 września 2010 - 11:22

Masz racje - dasz 1700 potem przyjdzie policja z nakazem i zwracasz im fona + sprawa o paserstwo świadome (idziesz siedzieć - większość przypadków) a gościa zwalniają z roboty i tez sprawa o paserstwo. Tyle w temacie ...

#10 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 25 września 2010 - 13:41

Wystarczy spojrzeć na pudełko takiego telefonu: DEMO - Not for resale. I wszystko jasne ;)

#11 tgorka

tgorka
  • 15 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 01 października 2010 - 17:55

Witajcie Mam taki telefon tylko z orange (jestem wlascicielem salonu) . I jest z nim pewien problem nie wiem tylko czy to problem "dema" czy egzemplarza. Jak go dostalem - nowy zafoliowany zawieral juz nagranych bardzo duzo programików i jakis smiesznych kontaków - po odpaleniu kazdego z programów pojawiał sie napis ze jest to tylko demo itp. Wgralem nowyszy soft 4.1, wymazalem zawartosc i wszystko wydawalo sie ok az do czasu jak zaczalem sobie przenosic swoje zakupione programy poprzez itunes (poprzednia mialem 3GS) . I teraz tak .. połowa OK połowa nie chce sie zainstalowac.. pisze ze albo nie moze zainstalowac bo zawarosc tel została zmodyfikowana albo ze jest niewlasciwy podpis. Jezeli sciagam bezposrednio z appstora przez tel to mniejsze w wiekszosci przechodza natomiast te wieksze sciaga.. dochodzi do 80 % i zaczyna sciagac od nowa - tak kilka razy az w koncu pisze ze nie moze dokonczyc i zebym uzyl itunes lub powtorzyl i czasem za 3 razem powtorz przechodzi a czasem nie. Oczywisice poprzez itunes wyswietla jeden z 2 komunikatów o modyfikacji lub podpisie. Wgrywalem soft juz moze z 10 razy kasowałem , czyscilem itp. nic... A teraz najlepsze... czasem nie da sie zaisntalowac programu (angry birds np) poprzez itunes a udaje sie go zaisntalowac sciagajac z appstora w iphonie.... a np Hero of SpartaII zainstalowalo mi sie za ktoryms razem przez itunes a teraz juz nie chce. Walcze z tym o 3 dni i juz mi sie pomysly konczą.. Ma ktos moze jakis pomysl ??

#12 elvismt

elvismt
  • 21 postów

Napisano 02 października 2010 - 00:32

Iphone 4 demo A to bardzo ciekawy temat z tym demem bo: Mam problemy z iphone 4 nie mogę przenosić ikonek nie mogę ich usuwać w ustawieniach w wyzeruj nie mam nic prócz wyzeruj ekran początkowy wideo iphone kręci tylko około 10 sekund mało tego wideo i zdjęcia usuwają się po około godzinie samoczynnie wydaje mi się że trzeba przeinstalować soft ale w tej chwili mam 4.0 i chciałbym aby tak pozostało albo przynajmniej 4.0.1 bo chcę zrobić jailbreak i zdjąć simlocka programowo czy to wykonalne?

#13 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 02 października 2010 - 00:41

Masz racje - dasz 1700 potem przyjdzie policja z nakazem i zwracasz im fona + sprawa o paserstwo świadome (idziesz siedzieć - większość przypadków) a gościa zwalniają z roboty i tez sprawa o paserstwo.
Tyle w temacie ...

No to teraz pojechales....pfff
pozdrawiam
P.S. Do tego sad moze dorzucic z 10 lat pracy w kamieniolomach.

#14 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 02 października 2010 - 11:23

A to bardzo ciekawy temat z tym demem bo:

Mam problemy z iphone 4 nie mogę przenosić ikonek nie mogę ich usuwać w ustawieniach w wyzeruj nie mam nic prócz wyzeruj ekran początkowy wideo iphone kręci tylko około 10 sekund mało tego wideo i zdjęcia usuwają się po około godzinie samoczynnie wydaje mi się że trzeba przeinstalować soft ale w tej chwili mam 4.0 i chciałbym aby tak pozostało albo przynajmniej 4.0.1 bo chcę zrobić jailbreak i zdjąć simlocka programowo czy to wykonalne?

Nie, chyba ze masz jb i zapisales shsh za czasow 4.0.1

#15 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2010 - 11:44

No to teraz pojechales....pfff
pozdrawiam
P.S. Do tego sad moze dorzucic z 10 lat pracy w kamieniolomach.

Co miałeś na myśli?? że kłamie? hehe niech kupi i zobaczy.
To to samo jakbyś robił w firmie z Komputerami. Idziesz na targi żeby zaprezentować komputer - oczywiście że Ty za niego nie zaplaciłeś. Podchodzi gość a Ty mu go sprzedajesz za połowę ceny. I co? Sprzedales nie swoją rzecz czyli tak jakbyś sprzedał ukradziony sprzęt (bo tyś go ukradł) ... trzeba użyć trochę mózgu i przeanalizować sytuacje. Pozdro

#16 szkodnik85

szkodnik85
  • 107 postów

Napisano 02 października 2010 - 12:57

;/ czy wy wiecie co to jest telefon demo???? jakie paserstwo. Telefon kupiony jako demo jest poprostu ksiegowany za inna kwote i jest jak najbardziej do sprzedaży. Wiec nie ma tu nic z paserstwa. A co poniektórym chyba żal du.. sciska że iphona 4 ktos może kupić za taki bezcen.

#17 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2010 - 21:16

@szkodnik jest jedno to co kolega napisał poprzednio DEMO - Not for resale. Czaisz co to znaczy?? he? jak nie to translate.google.pl i przetłumacz sobie ;) Pozdro.

#18 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 02 października 2010 - 21:33

@szkodnik
jest jedno to co kolega napisał poprzednio
DEMO - Not for resale.
Czaisz co to znaczy?? he? jak nie to translate.google.pl i przetłumacz sobie ;)
Pozdro.

Chodzi o to, że nie mogą go w ofercie do abonamentu sprzedawać. Jak coś kupisz to możesz prywatnie odsprzedać. Tzn. salon sprzedaje prywatnie swoją własność, a nie sieć era czy orange. Sprzedawcą jest firma "salon cośtam", a nie "Polska Telefonia Cyfrowa" czy "Centertel"

#19 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2010 - 21:43

aha ... czyli iPhone 4 kupuje sprzedawca salonu tak? bo mi sie wydaje że to Orange/Era go przysyła do salonów w celu pokazu możliwości i do pomacania :)

#20 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 października 2010 - 21:47

aha ... czyli iPhone 4 kupuje sprzedawca salonu tak? bo mi sie wydaje że to Orange/Era go przysyła do salonów w celu pokazu możliwości i do pomacania :)

Do swoich zapewne tak, ale partnerzy, ktorzy maja salony we franczyzie zapewne sami musza sobie kupic.

#21 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 02 października 2010 - 21:49

No i po co taka dyskusja? Chce chłopak kupić, niech kupi. Sądzę, że ma rozum i potrafi myśleć jak homo sapiens sapiens.

#22 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2010 - 21:52

yhym - czyli jak? Ja se moge w domu otworzyc salon i podpisac umowe z orange/era? bo nie czaje ... zresztą nie wiem o co biega ale jesli nawet jest to prywatnie przez salon kupiony to i tak musi szef o tym zadecydowac nie pracownik no chyba ze szef sprzedaje to inna sprawa :D

#23 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 października 2010 - 21:54

yhym - czyli jak? Ja se moge w domu otworzyc salon i podpisac umowe z orange/era? bo nie czaje ...

Oczywiscie, ze mozesz, musisz spelnic caly segregator warunkow i wylozyc kilkaset tysiecy zlotych.

#24 kris1992

kris1992
  • 663 postów
  • SkądJaworzno

Napisano 02 października 2010 - 21:56

hahahahha :D:D:D a to kilkaset tysięcy to za co jeśli można wiedzieć :D

#25 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 02 października 2010 - 22:01

hahahahha :D:D:D a to kilkaset tysięcy to za co jeśli można wiedzieć :D

Kaucje, oplaty brabndingowe, zakup sprzetu, zakup mebli ale nie takich jak Ty chcesz tylko takich jakie Ci wskaże operator, u producenta ktorego Ci wskaze operator, za urzadzenie salonu i milion innych rzeczy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych