Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iPhone 3G/3GS] [iPod 2G/3G] sn0wbreeze 2.0.1 - Jailbreak 4.1 (Windows)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
144 odpowiedzi w tym temacie

#51 petr

petr
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2010 - 19:10

gotując plik w snowbreeze 2.0.1 nowy ma ta sama wielkosc co do bajta... normalne to? i nie dziala, mam 4.1 bez JB ipod 2g, (MB)

#52 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 06:56

A mnie jedna rzecz zastanawia. Wydaje mi się, czy multitaskingu brak ?

#53 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 27 września 2010 - 07:02

Jakbyś wybrał na początku expert mode i zaznaczył General to tam jest do wybrania enable multitask

#54 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 07:25

Jakbyś wybrał na początku expert mode i zaznaczył General to tam jest do wybrania enable multitask

O proszę, a ja zwykły lejm poszedłem na easy ;)
Dużo mnie ominęło poza multitaskiem ?

#55 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 27 września 2010 - 08:25

oprócz możliwości uaktywnienia tapet pod ikonami i procentowego wskaźnika baterii to nie.

#56 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 09:29

oprócz możliwości uaktywnienia tapet pod ikonami i procentowego wskaźnika baterii to nie.

Hmmm no nie wiem czy nie gotować tego softu jeszcze raz ....
Co prawda tapety pod ikonami ponoć zamulają iP, a wskaźnik procentowy mam (był na czystym 4.1 bodaj ?), ale multitask kusi ... działa to jakoś sensownie ?

#57 petr

petr
  • 332 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 września 2010 - 11:49

error 40 na 2.0.2. ciekawe kiedy nowy wyjdzie. albo redsnow...

#58 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 12:47

error 40 na 2.0.2.

ciekawe kiedy nowy wyjdzie. albo redsnow...

Rozumiem, że nie udało Ci się zrobić JB przy użyciu sn0wbreeze ?
Jaki device ?
Użyłeś (poprawnie) iREB'a ?

#59 stanik25

stanik25
  • 289 postów
  • Skądulica sezamkowa

Napisano 27 września 2010 - 17:18

Hmmm no nie wiem czy nie gotować tego softu jeszcze raz ....
Co prawda tapety pod ikonami ponoć zamulają iP, a wskaźnik procentowy mam (był na czystym 4.1 bodaj ?), ale multitask kusi ... działa to jakoś sensownie ?

Mulitask w 3g mija się z celem. Działać działa, ale chodzi makabrycznie wolno -.-

#60 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 17:27

Mulitask w 3g mija się z celem. Działać działa, ale chodzi makabrycznie wolno -.-

Tak myślałem :)

#61 ostrich1

ostrich1
  • 40 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 września 2010 - 18:09

Zrobiłem JB snowbreezem. Wszystko poszło sprawnie, lecz co mogę poradzić na nie wyszukiwanie sieci ? Po prostu iPhone nie chce jej szukać. Tak jakby nie był aktywowany. Jakieś propozycje? Telefon posiada SiM- Lock'a na Orange. Ale z takiej też korzystam. Pozdrawiam

#62 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 20:36

Zrobiłem JB snowbreezem. Wszystko poszło sprawnie, lecz co mogę poradzić na nie wyszukiwanie sieci ? Po prostu iPhone nie chce jej szukać. Tak jakby nie był aktywowany. Jakieś propozycje? Telefon posiada SiM- Lock'a na Orange. Ale z takiej też korzystam.

Pozdrawiam

A może ugotuj jeszcze raz zaznaczając hacktywację ?

#63 ostrich1

ostrich1
  • 40 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 września 2010 - 20:42

Gdy gotowałem softa to zaznaczyłem opcję " Activate the iPhone " . Więc wątpie żeby to było problemem.

#64 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 września 2010 - 20:57

Gdy gotowałem softa to zaznaczyłem opcję " Activate the iPhone " . Więc wątpie żeby to było problemem.

A po co zaznaczałeś skoro masz kartę operatora ?
Ja dałem bez tej aktywacji i mi poszło bez problemu (3G z Ery).
Coś czytałem na forum o problemie z tą aktywacją, ale nie pamiętam gdzie ...

#65 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 27 września 2010 - 21:39

Wiecie co, trochę skołowana się czuję tym wszystkim. Działa ten sn0wbreeze w końcu jak należy czy nie? Nie mam serca walczyć kolejne dwa dni z telefonem, więc wolę zapytać. Czytam tu, że później kopia zapasowa nie chce się wgrać, że jakieś błędy wyskakują i inne cuda... Jest to w miarę stabilne, warto truć mężowi tyłek o jego lapka z Windowsem, czy dać sobie siana i zaczekać na "porządny" jail (podobno SHAtter to już tylko kwestia czasu)? 4.1 jednak chodzi nieco lepiej niż 4.0.1 i kusi mnie, żeby na niego przejść z jailbreakiem, ale jeżeli ma to być droga przez mękę, to wolę zaczekać. A, no i jest to w końcu stały jailbreak czy tethered?

#66 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 27 września 2010 - 22:05

mi niestety na ipku 3g po aktualizacji do 4.1 telefon nie wyszukuje sieci wlan ;/

#67 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 28 września 2010 - 10:43

Wiecie co, trochę skołowana się czuję tym wszystkim. Działa ten sn0wbreeze w końcu jak należy czy nie? Nie mam serca walczyć kolejne dwa dni z telefonem, więc wolę zapytać. Czytam tu, że później kopia zapasowa nie chce się wgrać, że jakieś błędy wyskakują i inne cuda... Jest to w miarę stabilne, warto truć mężowi tyłek o jego lapka z Windowsem, czy dać sobie siana i zaczekać na "porządny" jail (podobno SHAtter to już tylko kwestia czasu)? 4.1 jednak chodzi nieco lepiej niż 4.0.1 i kusi mnie, żeby na niego przejść z jailbreakiem, ale jeżeli ma to być droga przez mękę, to wolę zaczekać.

A, no i jest to w końcu stały jailbreak czy tethered?

Powtórzę ponownie.
Miałem 3G z iOS 4.1 i BB 05.14.02.
Zrobiłem JB sn0wbreezem.
Nie zaznaczałem aktywacji, nie potrzebowałem unlocka.
Teraz mam JB, wszystko działa jak należy, chodzi szybko i sprawnie.
Co do tethered - właśnie wyłączyłem iP, włączyłem ponownie i działa bez kwiku ;)

Zaprawdę powiadam Wam - działa mnie to ;)

#68 ostrich1

ostrich1
  • 40 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 września 2010 - 11:49

A po co zaznaczałeś skoro masz kartę operatora ?
Ja dałem bez tej aktywacji i mi poszło bez problemu (3G z Ery).
Coś czytałem na forum o problemie z tą aktywacją, ale nie pamiętam gdzie ...

Nie zaznaczyłem tej opcji tym razem i już działa. Dzięki za pomoc :wink:

#69 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 września 2010 - 13:09

A mógłby ktoś zdać relację jak to wygląda w przypadku 3GS (ja wiem, co trzeba zrobić itp. chodzi mi tylko o to, czy Wam działa, chodzi, śmiga i tak dalej, czy nie było problemów podczas instalacji i czy dla 3GS też jest untethered)?

#70 frogpl

frogpl
  • 30 postów

Napisano 28 września 2010 - 13:42

Zależy jaki masz bootrom .

#71 Krukct

Krukct
  • 936 postów

Napisano 28 września 2010 - 13:54

A mógłby ktoś zdać relację jak to wygląda w przypadku 3GS (ja wiem, co trzeba zrobić itp. chodzi mi tylko o to, czy Wam działa, chodzi, śmiga i tak dalej, czy nie było problemów podczas instalacji i czy dla 3GS też jest untethered)?

Na moim 3GS'ie wszystko działa jak należy. Robiłem restore z 4.0 (co ciekawe też "ugotowanego" sn0wbreezem) do 4.1, nawet nie musiałem wprowadzać telefonu w tryb DFU czy Recovery. Podłączyłem do PC, zarchiwizowałem i kliknąłem Odtwórz z wciśniętym Shift. Wszystko poszło bez żadnych problemów, wszystko działa, telefon z Ery, więc sam aktywowałem go w iTunes. Jailbreak po wgraniu softu zrobionego sn0wbreeze'm jest oczywiście untethered.

Jailbreak oparty na exploicie SHAtter ma się ukazać w ciągu kilku tygodni, jednak przed premierą iOS 4.2.

Zależy jaki masz bootrom .

Co za różnica? Na nowym bootromie też działa, jednak wymagania są dosyć rygorystyczne (3.1.2).

czy zadziala na iphone 2g? czy jest jakis sposob zdjecia simlocka z iphone 2g soft 4.1 moze jakis downgrade?

Coś mnie ominęło? Apple wydało iOS 4.1 dla iPhone 2G? :D

#72 stelurka

stelurka
  • 142 postów

Napisano 28 września 2010 - 13:57

czy zadziala na iphone 2g? czy jest jakis sposob zdjecia simlocka z iphone 2g soft 4.1 moze jakis downgrade?

#73 owczarnia

owczarnia
  • 270 postów
  • SkądGdynia

Napisano 28 września 2010 - 15:47

Ha, a ja mam właśnie nowy bootrom. I soft 4.0.1. Wiedziałam, że gdzieś musi być jakiś haczyk :(.

#74 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 28 września 2010 - 17:14

Nie ma iOS 4 dla iPhone 2G, najnowsze i ostatnie oprogramowanie dla tego modelu to 3.1.3 ;)

#75 kuba190

kuba190
  • 40 postów

Napisano 28 września 2010 - 17:56

Czyli jak teraz wgrałem 4.1 na ip 3gs to bede mogł tym Sn0wbreezem zrobic jailbreak i zdjąć simlocka?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych