Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
* * * * - 3 głosy

[Pokaż] swoje biurko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16341 odpowiedzi w tym temacie

#8676 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 00:28

Z godzinkę spędziłem żeby troszkę to ogarnąć. Jeszcze muszę sobie ikonki pozmieniać na jakieś szare, albo czarne i będzie kul.

Dołączona grafika

BTW, ktoś*wie jak wywalić*w cholerę*ten dock 3D i wstawić*normalny, biały dock z Tigera?

#8677 blipek

blipek
  • 367 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2010 - 00:49

BTW, ktoś*wie jak wywalić*w cholerę*ten dock 3D i wstawić*normalny, biały dock z Tigera?

Tutaj masz tutorial z MyApple

#8678 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 stycznia 2010 - 00:56

Onyx albo MacPilot np + przerobienie plikow backgroundu w resources w Dock.app

Ja sobie wycialem screena z Up:

Dołączona grafika

#8679 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 01:30

Tutaj masz tutorial z MyApple

Dzięki wielkie. MZ wygląd gołego leoparda jest całkowicie, ale to całkowicie zwalony. Począwszy od belki, przez okna, dock, na tapecie kończąc. No ale cóż, tak sobie szpece od apple wymyślili ;)

#8680 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 stycznia 2010 - 01:56

Dzięki wielkie. MZ wygląd gołego leoparda jest całkowicie, ale to całkowicie zwalony. Począwszy od belki, przez okna, dock, na tapecie kończąc. No ale cóż, tak sobie szpece od apple wymyślili ;)

Kwestia gustu - mnie natomiast kompletnie nie odpowiadal wyglad Tigera (o wczesniejszych wersjach OS X nie wspomne). Kompletny brak konsekwencji, raz aluminimum, raz bialy plastik... Takie tanie tekstury. Jedyne, co bylo dobre, a w Leopardzie to zarzucili, to zaokraglone rogi ekranu ;)

#8681 _igi

_igi
  • 3 154 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 03:06

Kwestia gustu - mnie natomiast kompletnie nie odpowiadal wyglad Tigera (o wczesniejszych wersjach OS X nie wspomne). Kompletny brak konsekwencji, raz aluminimum, raz bialy plastik... Takie tanie tekstury. Jedyne, co bylo dobre, a w Leopardzie to zarzucili, to zaokraglone rogi ekranu ;)

Ale miało to coś. Leopard MZ jest jeszcze bardziej "tani" i "plastikowy", i szczerze to jak spoglądam na takiego zwykłego Windowsa 2000, jest bardziej "elegancki", a na pewno mniej narzucający się, niż*OS X.

Szczerze, wolałbym czasem pozbyć się*dock'a na rzecz innego rozwiązania, albo chociaż móc go zablokować*jakoś. Nienawidzę, jak podczas pracy w photoshopie wysuwa mi się dok, i jeśli chcę coś*wywalić*do śmieci w ps'ie (ikonka znajduje się*niedaleko rogu ekranu), to expose mi wywala to wszystko w cholerę. Lubię*OS X, ale fajnie, jeśli dałoby się poblokować*te jego ficzery raz na jakiś*czas. Z tym dockiem sprawę*idealnie by rozwiązał drugi monitor, ale - tylko na jednym mamy górną*belkę.

No, to sobie ponarzekałem.

PS. Jeszcze z tego co mi się*rzuciło w oczy to brak paru opcji w opcjach wyglądu poszczególnych folderach. I to, że nie mogę*do jednego folderu wybrać*sobie widoku "kafelków", w drugim coverflow, w trzecim listy.

Tak czy siak, Tiger nie wywołał na mnie wrażenia "o k****a, gdzie tu się*tapetę*zmienia" :lol:

#8682 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 30 stycznia 2010 - 08:27

szczerze to jak spoglądam na takiego zwykłego Windowsa 2000, jest bardziej "elegancki", a na pewno mniej narzucający się, niż*OS X.

no to się uśmiałem :D Jak dla mnie win 2000 przy osx wygląda jak kalkulator BRDA przy iphonie :D

jeśli chcę coś*wywalić*do śmieci w ps'ie (ikonka znajduje się*niedaleko rogu ekranu), to expose mi wywala to wszystko w cholerę.

Masz ustawione expose na dolny róg ekranu? To zmień na górny!

#8683 w00cash

w00cash
  • 42 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 09:19

no to się uśmiałem :D Jak dla mnie win 2000 przy osx wygląda jak kalkulator BRDA przy iphonie :D

Masz ustawione expose na dolny róg ekranu? To zmień na górny!

Na górny jest jeszcze gorzej :) Testowałem :) Za każdym razem jak włączasz spotlight albo japco to włącza się expose :)
Moja rada: zmniejsz sobie docka do minimalnych rozmiarów, żeby kosz nie zachodził ci na róg :)

#8684 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 30 stycznia 2010 - 10:39

spotlight uruchamiamy command+spacja, a w jabco nie ma po co klikac. ja mam wszystkie rogi oprocz prawego odlnego obsadzone

#8685 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 stycznia 2010 - 10:59

Z tym dockiem sprawę*idealnie by rozwiązał drugi monitor, ale - tylko na jednym mamy górną*belkę.

=> What is Secondbar? SecondBar & BetterTouchTool Blog

#8686 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 30 stycznia 2010 - 12:07

spotlight uruchamiamy command+spacja, a w jabco nie ma po co klikac. ja mam wszystkie rogi oprocz prawego odlnego obsadzone

tys prowda, aczkolwiek może to być dowolny skrót - ctrl+spacja kłóci mi się z zoomem w PS i ID, więc używam innego. Do aktywnych narożników jakoś*się nie przekonałem, parę funkcji expose mam ustawione pod kliknięciem kółkiem myszki z ctrl, alt lub cmd oraz systemowy F3 do pokazania wszystkich okien.

#8687 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 stycznia 2010 - 16:12

Hm ja nie wiem czemu wy macie problem z tymi rogami, ja mam obsadzone wszystkie. Przez pare dni moze przypadkiem w nie wjezdzalem, ale potem samo weszlo w krew, jak prowadzic kursor, by przypadkiem tam nie wyladowac. Mniej pijcie - reka bedzie pewniejsza :P

#8688 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 30 stycznia 2010 - 16:55

jackeill, prawdę mówi! wódki mu polać !
:D

ale tak serio to ja też nie mam jakiś szczególnych problemów, fakt faktem nie raz najechałem niechcący na aktywny róg ale rzadko się to zdarzało

dobra koniec OT
;P

#8689 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 stycznia 2010 - 18:06

ludzie pomóżcie ;) jak zrobić te małe jabłuszko w lewym górnym rogu ;] ?

#8690 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 30 stycznia 2010 - 18:44

tzn. jak zrobić?

#8691 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 stycznia 2010 - 19:05

tak..

#8692 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 30 stycznia 2010 - 19:11

kazdy ma na to inny sposob, ja np sobie wydrapalem na matrycy

#8693 jackeill

jackeill
  • 640 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 30 stycznia 2010 - 19:22

Mi bylo szkoda niszczyc matryce wiec wycialem je z papieru i podlozylem pod szklo. Ale czasem sie jabluszko przesuwa ;)

#8694 speedave

speedave
  • 352 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 stycznia 2010 - 19:22

kazdy ma na to inny sposob, ja np sobie wydrapalem na matrycy

Dzięki, pomysł świetny!

#8695 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 30 stycznia 2010 - 22:11

Dołączona grafika

#8696 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 31 stycznia 2010 - 01:45

Dołączona grafika

:D

można tapetę ?

#8697 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 31 stycznia 2010 - 08:30

Dołączona grafika

No dobra, Ona jest piekna ale nie sądzisz, że na tym zdjęciu wyszła beznadziejnie? :-)

Tomek

#8698 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2010 - 09:56

Wygląda jak z plastiku. Swoją drogą, gdyby zrobili w hollywood film o wiedźminie, ona byłaby Yennefer.

#8699 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 31 stycznia 2010 - 10:46

To jest render, nie dziwota, że wygląda trochę nienaturalnie.

#8700 maziboss

maziboss
  • 550 postów
  • SkądTychy

Napisano 31 stycznia 2010 - 10:51

To jest render, nie dziwota, że wygląda trochę nienaturalnie.

Widze ze kolega zwolennik Opery (i bardzo dobrze! ) Uzywasz wersji 10.5 ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych