Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#151 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 23 września 2010 - 16:33

ja sie chyba poddam i kupie co innego jak mam na telefon tyle czasu czekac

#152 klim3k

klim3k
  • 25 postów

Napisano 23 września 2010 - 16:35

no i jednak orange zrobił mnie w jajo - jutro nie będzie iPhone'ów w salonach. Ogólnie nadal panuje chaos w salonach a na infolinii mają ciągle sprzeczne informacje.

Sprzeczne? Na razie wszędzie (w sklepach i na infolinii e-sklepu) słyszę, że nie ma i nie wiadomo kiedy będą.

#153 barte9

barte9
  • 56 postów
  • SkądGummersbach, Germany

Napisano 23 września 2010 - 16:43

mi wczoraj na infolinii powiedziano że mają już na magazynie

#154 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 23 września 2010 - 17:24

Zakupiłem dziś 32gb ip4 w Galerii Dominikańskiej we Wrocławiu, podobno ostatnio sztuka na dolnymśląsku. Po przyjsciu do domu i aktywacji telefonu zauważyłem, że mój ipek nie wydaje dźwięków. Zrobiłem update i sprwadziłem co można i nic się nie zmieniło. Telefon poszedł na gwarancję... Pobawiłem się nim z 2 minuty a teraz znowu będę na niego czekał 2 tygodnie... Tragedia. Do tego słyszałem, że to już nie pierwszy ip4, który został u nich oddany na gwarancji. Jeden z nich miał na przykład uszkodzoną ładowarkę sieciową... No nic znowu muszę czekać tak jak większość przeglądających ten temat.

#155 klim3k

klim3k
  • 25 postów

Napisano 23 września 2010 - 17:28

mi wczoraj na infolinii powiedziano że mają już na magazynie

Właśnie rozmawiałem z gościem z infolinii, który powiedział, że wg naświeższych wiadomości z dzisiaj: "telefon powinien być na stanach magazynowych w przyszłym tygodniu. Ale też nie chciałbym podawać konkretnej daty..."

Wygląda na to, że ludzie w outsourcowanych call center nic nie wiedzą o tym, jakie są ustalenia gdzieś 'na górze'.

#156 barte9

barte9
  • 56 postów

Napisano 23 września 2010 - 17:30

też był mi ten iPhone proponowany, ale ja czekam na 16GB. Najgorsze jest to że nikt nic nie wie - przypomina to dialog z kabaretu TEY:

-Nie możemy wam powiedzieć co nam przywiozą.
-Nie możemywam poweidzieć kiedy nam przywiozą.
- I nie możemy powiedzieć, czy wogóle kiedykolwiek przyjadą.

#157 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 23 września 2010 - 17:53

Dzisiaj rozmawiałem z dwoma salonami w okolicy. Obydwa powiedziały to samo - o telefon pytać w piątek lub poniedziałek , powinny być. Po chwili konsultanci dodali , że poprzednia dostawa została w całości odesłana , bo były jakieś problemy z anteną. Salony mieszczą się w M1 Czeladź i drugi Katowice.

#158 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 23 września 2010 - 18:28

Problemy z anteną? Wygląda na to, że i kolejną dostawę "odeślą". :)

#159 gus77

gus77
  • 13 postów
  • SkądWawa, PL

Napisano 23 września 2010 - 18:31

Do mnie dziś dzwoniła Pani z orange w celu przedłużenia umowy ( dzwonią raz w tygodniu i tak od 2 miesięcy, tydzień bez telefonu od orange - tygodniem straconym). Od miesiąca im powtarzam, że tylko iP4 i nic innego. W dzisiejszej rozmowie Pani powiedziała, iż Orange do listopada nie sprzedaje iP. Na początku listopada mają dostać wersję z poprawioną anteną. Już nie wiem komu wierzyć ;-)

#160 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 23 września 2010 - 19:37

Ja sie wcale nie dziwie, ze nie maja iPhonow 4. Maja jakies inne- swoje modele.
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

#161 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 23 września 2010 - 20:26

ja kolejny raz dzisaij zamówiłem na orange pl , zobaczymy czy mi znowu odrzucą z braku telefonu....

#162 Kolek9

Kolek9
  • 46 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 23 września 2010 - 21:55

free66 mam dokładnie to samo w swoim zamówieniu, które już od tygodnia jest realizowane i ciekawe kiedy się zakończy.. Ponadto dzisiaj w salonie firmowym w Gdyni na powiedziano mi żebym przyszedł w poniedziałek natomiast w dwóch innych (Gdynia i Gdańsk) że iPhone jest na zamówienie i czas czekania do miesiąca :/ rano zadzwonie do sklepu internetowego co z moim zamówieniem i pewnie dowiem się jeszcze czegoś ciekawszego..

#163 ArieLoOo

ArieLoOo
  • 304 postów
  • SkądTczew, Poland

Napisano 24 września 2010 - 05:19

moje zamówienie zostało odrzucone....to jest nie normalne a zostało odrzucone z powodu braku telefonów.... to może mi ktoś wytłumaczyć czemu mogłem złożyć zamówienie i wszystko ładnie cacy jak mi odrzucają to zamówienie...

#164 tomkierz

tomkierz
  • 270 postów

Napisano 24 września 2010 - 09:35

Myślę, że nie mogą kontrolować dostępności na stronie w taki sposób aby ludzie mogli złożyć tylko określoną liczbę zamówień. Ostatnio jak dzwoniłem do orange, gdy ip4 był dostępny na orange.pl to pani powiedziała, że zostały na magazynie 4 sztuki i mogę spróbować złożyć zamówienie ale bardzo prawdopodobne, że inni zrobili to przede mną i te 4 sztuki nie są sprzedane tylko w teorii.

#165 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 24 września 2010 - 11:31

Witajcie
Po raz kolejny wysłałem mojego człowieka , żeby zorientował się , czy IP4 jest już dostępny.
Gdy tylko dostałem (chwile temu) od niego telefon , po prostu mnie zatkało.Wyciągnąć mogę krótki wniosek - pracownicy Orange to ludzie niepoważni , którzy nie nadają się na stanowisko , które piastują.
W sumie wysyłałem dwóch ludzi do jednego dużego salonu (większe prawdopodobieństwo sukcesu) , którzy pytali o to samo tych samych pracowników.
Kilkukrotnie próbowali oni zarezerwować telefon , aby otrzymać go , gdy tylko przyjdzie (nawet wczoraj) , niestety bezskutecznie.
Umowy również nie można było zawrzeć , gdy telefon był niedostępny.
A dzisiaj nagle dowiaduje się , że dostawa ma być o określonej godzinie , jednak wszystkie telefony są już zarezerwowane i chyba tylko cudem mogę mieć w końcu produkt , na który czekam od dwóch miesięcy (jeżeli przyślą jedną sztukę więcej).
W 8 salonach twierdzili , że nie ma możliwości rezerwacji telefonu , a tu chyba nagle jakaś cudowna zmiana przepisów.
Rozważam opcję podjechania do tego salonu z kilkoma znajomymi i wyjaśnienia z jednym z pracowników tego nieporozumienia.Nikt nie będzie robił mnie w balona , a szczególnie podrzędny pracownik na stanowisku sprzedawcy.

---------- Wpis dodano o 12:31 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:11 ----------

Poprzedniemu koledze kazali dzwonić co jakiś czas , czy się załapie.Drugi chwile temu szedł do salonu , gdy natknął się na dostawę.Poczekał aż do wniosą i rozpakują.Po jakimś czasie wszedł do salonu i okazało się , że w jednej z paczek są m.in IP4 kilkanaście sztuk.Pracownik , z którym poprzedni kolega załatwiał był w trakcie rozmowy z jakimś znajomym i mówił , że sprzęt wreszcie przyjechał , oglądając pudełko z produktem Apple.Kazałem zadzwonić temu drugiemu i dostał informacje , że był kurier , ale IP4 nie przywiózł.
Nie wiem już co o tym myśleć.Nasuwają mi się na język słowa , za które zostałbym zapewne ukarany banem.Żeby upewnić się , spróbuję podzwonić do innych salonów , ale z tym operatorem jest coś nie tak.

#166 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 24 września 2010 - 12:05

To nie jest wina operatora, ze jest taki popyt, zapewne iPhone sa dla klientów biznesowych porezerwowane, bo to zawsze najwyzszy priorytet, plus pewnie dla znajomych jednego czy drugiego sprzedawcy i juz. To nie ich wina, ze Apple nie nadaza z produkcja a wszyscy chca kupic i te kilkanascie sztuk moze byc porezerowowane juz od 2 miesiecy, wiec przyszly ale jakby w ogole nie przyszly.

#167 kkalin

kkalin
  • 50 postów
  • Skądśląskie

Napisano 24 września 2010 - 12:15

to jest wina operatora! że nie informuję rzetelnie. Jak jest mała ilość i są już zarezerwowane to tak się mówi, a nie zwodzi klienta że już jadą, może będą itd....

#168 klim3k

klim3k
  • 25 postów

Napisano 24 września 2010 - 12:59

Infolinia Orange - gość przed chwilą powiedział, że ma informację - będą od 27 września dostępne w sprzedaży.

#169 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 24 września 2010 - 13:16

To jest tylko i wyłącznie wina operatora.Apple jest tylko producentem i na tym kończy się ich rola.Operator jest sprzedawcą i to w jego interesie leży , żeby produkt trafił do wszystkich zainteresowanych.Aktualne działania Orange , czyli zwodzenie jest delikatnie mówiąc chore. To nie jest grupa gimnazjalistów , którzy handlują fajkami o ile uda im się gdzieś kupić , a jak nie dostarczą towaru to 2-3 osób będą zawiedzione.To firma , która działa w większości krajów na świecie , latami pracowała na obecną opinię i musi sprostać oczekiwaniom milionów klientów.Wszędzie widzę reklamy/ogłoszenia typu "IP4 już jest" , ale jak przyjdzie co do czego to nikt nic nie wie (jak w czeskim filmie).Kolega był w Orange w Londynie i tam również nie ma IP 4 (biały ma być dostępny dopiero w połowie stycznia) , ale w przeciwieństwie do Polski tam mają konkretne daty i udzielają rzetelnych informacji.To co dzisiaj odstawił wielki salon Orange kwalifikuje się do rękoczynów.Poza tym więcej dowiaduje się z google jak od samego operatora.Zaskoczyła mnie dzisiaj jedna rzecz - przejeżdżając przez jedno z pobliskich miast (nazwy nara zie nie podam) zauważyłem malutki salonik Orange , jedno stanowisko , żadnego ruchu.Obklejony reklamami IP4 , ale w takim miejscu , że ciężko go dostrzec.Pomyślałem co mi szkodzi i poszedłem sprawdzić czy przypadkiem nie mają IP4 32GB na stanie (cuda się zdarzają).Na miejscu okazało się , że jestem pierwszą osobą , która pyta się tam o produkt Apple.Dowiedziałem się , że aktualnie nie mają , ale dostawa przyjedzie w przyszłym tygodniu (na 100%) w ilości 3 sztuk.Sprzedawca (powinni go zrobić wzorem dla innych salonów) wziął mój numer telefonu i zagwarantował , że jak tylko produkt dojdzie odłoży mi jedną sztukę i natychmiast zadzwoni , że jest do odbioru.Jest to możliwe w tym salonie , ponieważ i tak nikt tego nie kupi.Ponadto dodał , że na każde stanowisko sprzedaży przypadają 3-5 IP4 (zależy od wielkości salonu) , 2x 16GB i 1x 32GB.Pod hasłem wklepanym na google - "salony orange" - które znajduję salony w okolicy tego nie ma na liście. Wynika z tego , że duże salony działają przeciwko swoim klientom...

#170 blou

blou
  • 171 postów

Napisano 24 września 2010 - 13:26

zobaczymy czy ten "wzorowy pracownik" sprosta czy tylko ladnie gada, ale trzymam kciuki za ciebie - od miesiaca probuje zakupic ten telefon i mam takie same problemy ;)

#171 barte9

barte9
  • 56 postów

Napisano 24 września 2010 - 13:55

Właśnie w takich salonikach najłatwiej dostać rzetelną informację. Byłem za granicą i już wtedy próbowałem sobie zamówić, żeby zaraz po przyjeździe mieć swojego iPhone'a 4 i wtedy dzwoniłem do takiego salonu. Na obecny czas - okolice 10 września - mieli kilka sztuk i 16 i 32 GB, ale mój okres rezerwacji była za długi - wróciłem dopiero kilka dni temu - więc tamte sztuki się już sprzedały, ale mam zarezerwowane jak tylko się pojawią nowe. Na bieżąco jestem informowany o tym czy jest i kiedy będzie. W tym tygodniu z centrali dostali info, że dostawa do salonów miała być dzisiaj, a składając zamówienia na telefony - przez salon - wczoraj iPhone'a nie było na magazynie centralnym i dziś nic salon nie dostał. Sam salon nie wie dokładnie kiedy będzie, ale nie zwodzi jak te we Wrocławiu. Jak tylko będzie to dadzą mi znać telefonicznie.

#172 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 24 września 2010 - 14:35

rozmawialem z konsultantem z BOK oraz z konsultantem z salonie orange (nie wiem czy firmowy czy zwykly). Na infolinii podaja mi cene iphona 4 1540zl a w salonie 1700 ileś zl. Przez konsultanta znizka 400zł a w salonie max 200zł. Dlaczego tak dziwnie jest to zrobione??

#173 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2010 - 14:42

iPhone'ów i tak nie ma, więc jakie to ma znaczenie? Możesz zadzwonić jeszcze raz to powiedzą Ci jeszcze coś innego. :)

#174 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 24 września 2010 - 14:45

Bo jak wplace w pon zaliczke 500zl w salonie to do piatku mam miec iphona za koncowa cene 1700zl. A jak poczekam na konsultanta, nie wplacajac zadnej zaliczki i placac za tel 1549zl to bede go mial do konca roku ;P Konsultantka mowila mi ze ma jakis czwarty stopien udzielania rabatu i tyle moze mi dac ;D

#175 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 września 2010 - 14:49

Nie byłbym tego taki pewny. Wiele osób miało dostać iPhone'a do jakiejś wyznaczonej daty. Jak się to skończyło - każdy widzi. Mamy osiemnastą stronę tematu o braku iPhone'ów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych