Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#851 Rogusek

Rogusek
  • 13 postów
  • SkądPoznan

Napisano 20 października 2010 - 20:51

Czekałem od wrzesnia i się doczekałem. Co prawda nie przez stronę orange, ale przez salon firmowy. Pani zadzwoniła, że ma jedną sztukę i telefon jest już u mnie :)

#852 lukas

lukas
  • 565 postów
  • SkądKTW

Napisano 20 października 2010 - 21:02

Ja dzisiaj dostałem telefon, że iPhone czeka na mnie w salonie. Pojechałem, już bym nawet wszystko załatwił - a tu bach - zapomnieli o microSIM :/ Oby dostali do jutra...

#853 coxis

coxis
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 października 2010 - 21:13

brawo brawo dla orange.. ja mam nadzieje że jak już zmienią mi status zamówienia na wysłana to nie zapomną o microSIM... ale wszystkiego się można spodziewać

#854 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 20 października 2010 - 21:57

no właśnie więc dziwne że dzisiaj mi Pani konsultantka powiedziała że nie ma i nie wie kiedy będą... ciekaw jestem czy cena którą mi podała (to znaczy niższa niż przez stronę) była prawdziwa czy pomyliła się

@Kuba rozumiem że dostałeś taką cenę przez konsultanta tylko odebrałeś osobiście tak ? przy przedłużeniu plan optymalny 450

@cobra no niestety przy przedłużaniu mają Cie głęboko gdzieś..

Ciężko mnie wqrzyć ale tym im się to udało.

#855 Rojman

Rojman
  • 8 postów

Napisano 21 października 2010 - 08:18

witam, orientowaliście się może w jakiego operatora opłaca się kupić IP4, planuję zacząć abonament nie wybrałem jeszcze operatora. hm?

#856 mirmaxel

mirmaxel
  • 66 postów
  • SkądMazury

Napisano 21 października 2010 - 08:25

po ośmiu latach w Orange przenoszę się do Ery. Różnica to ok 700 zł przy 24miesiącach abonamentu za 99zł

#857 Hecio

Hecio
  • 10 postów

Napisano 21 października 2010 - 09:05

mnie też zapomnieli dodać microsim.. podjechałem do salonu o dostałem na miejscu za darmo...

#858 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 21 października 2010 - 09:34

Już mam długo oczekiwanego IP4 w rękach , produkcja 40 tydzień , cały komplet , tylko włączać i od pół godziny głowie się gdzie włożyć kartę micro sim o którą prosi mnie tel !!! To jest mój pierwszy produkt Apple i jest to tak udziwnione , że się załamałem. W instrukcji ani słowa o instalacji sima.

#859 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2010 - 09:45

eee to ie wiem jak ty patrzysz na t co dostałeś bo tam gdzie masz "kluczyk" do wyjmowwania karty sim masz pokazane gdzie włożyć

#860 Gregory

Gregory

• 2 734 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 21 października 2010 - 09:47

Już mam długo oczekiwanego IP4 w rękach , produkcja 40 tydzień , cały komplet , tylko włączać i od pół godziny głowie się gdzie włożyć kartę micro sim o którą prosi mnie tel !!!
To jest mój pierwszy produkt Apple i jest to tak udziwnione , że się załamałem.
W instrukcji ani słowa o instalacji sima.

Podręcznik użytkownika iPhone'a 4, strona 22, rozdział „Instalowanie karty SIM”.

#861 coxis

coxis
  • 28 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 października 2010 - 09:48

@mirmaxel chętnie też bym się przeniósł do Ery, ale nie robię tego przez rozmowy do Play-a nie wliczone w abonament Właśnie dzwoniłem pod *400 żeby sprawdzić czy mogę dzisiaj zamówić ip4 przez konsultanta i czy jest on dostępny (sprawdzić jaką cenę dostanę) , ale dostałem odpowiedzieć że już tego się nie dowiem ponieważ moje konto jest zablokowane przez wczorajsze zamówienie online Jedyne co to mogę nie płacić kurierowi za paczkę przy odbiorze, wtedy wrócę na start... więc pozostaje przy ofercie online..

#862 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 21 października 2010 - 10:28

Jakoś poradziłem sobie przy użyciu igły i filmów na yt (żadnego kluczyka w zestawie nie mam).
Jak już włączam telefon , daje odblokuj i wpisuje pin , telefon niby coś szuka (wyświetla się wtyczka i Itunes) jest jedna kreska w lewym górnym rogu , a po 2 minutach pisze tam no service.
...kombinuje dalej...

---------- Wpis dodano o 11:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:56 ----------

No i jakoś się udało wszystko aktywować :)

#863 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 21 października 2010 - 13:30

Jakoś poradziłem sobie przy użyciu igły i filmów na yt (żadnego kluczyka w zestawie nie mam).
Jak już włączam telefon , daje odblokuj i wpisuje pin , telefon niby coś szuka (wyświetla się wtyczka i Itunes) jest jedna kreska w lewym górnym rogu , a po 2 minutach pisze tam no service.
...kombinuje dalej...

---------- Wpis dodano o 11:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:56 ----------

No i jakoś się udało wszystko aktywować :)

Wszyscy mają kluczyk tylko Tobie zapomnieli włożyć do pudełka, jesteś wyjątkowy.
A tak poza tym zanim zaczniesz o cokolwiek pytać użyj w pierwszej kolejność funkcji "szukaj", to naprawdę nie boli.

#864 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 21 października 2010 - 14:16

A jednak kluczyk się znalazł - był w bardzo ciekawym miejscu - zagłębieniu przy instrukcji. Do tego jakieś nalepki o bliżej nieokreślonym zastosowaniu. Kilka info dla tych co nie mieli się jeszcze okazji zmierzyć z procedurą aktywacji : 1)Najpierw wkładamy micro sima , potem wpisujemy pin. Następnie włączamy Itunes i na końcu podpinamy Iphone. W innej kolejności program będzie informował o konieczności przeinstalowania. 2)Hasło musi się składać z 8 znaków. W tym musi być co najmniej jedna mała , jedna duża litera i jedna cyfra. 3)Konieczność podania karty kredytowej na pewno wielu osobom sprawiła kłopot. Jedyne rozwiązanie oprócz podania tych danych , to wyszukać w sklepie darmową aplikacje. Następnie pobierz , otworzy się okno logowania z możliwością rejestracji. Gdy już przelecimy pierwszą stronę , dochodzimy do tej na której wymagany jest ID karty kredytowej. Ale mamy teraz jeszcze jedną opcje - none. Podajemy dane , aktywujemy przez maila i cieszymy się z konta itunes. A wracając do tematu , długi czas oczekiwania i podwyżka cen zostają zrekompensowane poprzez możliwość pobawienia się tym cackiem i odkrycie jego możliwości ;)

#865 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 21 października 2010 - 15:24

Cieszymy się razem z Tobą.

#866 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 21 października 2010 - 17:34

Nie orientuje sie ktoś czy ludzie z biura obslugi klienta (nie wiem czy dobrze ich nazwalem chodzi o konsultantów ktorzy oferuja przedluzenia) czy oni sa w posiadaniu iphonów ? pare tyg temu dzwonilem do bok i powiedzili ze nie maja i jak cos dadza znac A chce telefon wziac od nich poniewaz od nich kurier nie chce pieczatki tylko dowod a z e-sklepu chce pieczatke firmy której juz nie ma

#867 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 21 października 2010 - 19:46

Mój, jak to nazwałeś z e-sklepu nie chciał pieczątki tylko PESEL.

#868 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 21 października 2010 - 19:56

A jednak kluczyk się znalazł - był w bardzo ciekawym miejscu - zagłębieniu przy instrukcji.
Do tego jakieś nalepki o bliżej nieokreślonym zastosowaniu.
Kilka info dla tych co nie mieli się jeszcze okazji zmierzyć z procedurą aktywacji :
1)Najpierw wkładamy micro sima , potem wpisujemy pin.
Następnie włączamy Itunes i na końcu podpinamy Iphone.
W innej kolejności program będzie informował o konieczności przeinstalowania.
2)Hasło musi się składać z 8 znaków.
W tym musi być co najmniej jedna mała , jedna duża litera i jedna cyfra.
3)Konieczność podania karty kredytowej na pewno wielu osobom sprawiła kłopot.
Jedyne rozwiązanie oprócz podania tych danych , to wyszukać w sklepie darmową aplikacje.
Następnie pobierz , otworzy się okno logowania z możliwością rejestracji.
Gdy już przelecimy pierwszą stronę , dochodzimy do tej na której wymagany jest ID karty kredytowej.
Ale mamy teraz jeszcze jedną opcje - none.
Podajemy dane , aktywujemy przez maila i cieszymy się z konta itunes.

A wracając do tematu , długi czas oczekiwania i podwyżka cen zostają zrekompensowane poprzez możliwość pobawienia się tym cackiem i odkrycie jego możliwości ;)

Witam
A czy masz problem z zasięgiem o którym było tak głośno bo jedni mówią, że mają inni twierdzą, że nie występuje.
Pozdr

#869 rozer

rozer
  • 29 postów

Napisano 21 października 2010 - 20:05

Cały czas u mnie 3G - antenę widzę z okna. Poza domem zdarza się czasami spadek o jedną kreskę , ale żadnych poważnych problemów z zasięgiem nie zauważyłem.

#870 jamesPL

jamesPL
  • 168 postów
  • Skądwlkp

Napisano 21 października 2010 - 20:08

Pytanie do tych, którzy kupili na firmę. Wyczytałem w informacji o dostawie z esklepu, że do odebrania przesyłki muszę okazać kurierowi dowód osobisty i pieczątkę. Dowód - no problemo, ale pieczątki nie mam ( nie jest wymagana przez polskie prawo i w żadnym urzędzie! ) - miał ktoś podobna sytuację? ;] Pytanie brzmi: czy muszę okazać pieczątkę ( na infolinii nie wiedzą.. ) ?

#871 PeterMac

PeterMac
  • 34 postów

Napisano 21 października 2010 - 20:09

Witam, Podłączę się do dyskusji i podpytam o Wasze zdanie w temacie podniesienia cen w Orange? Moim zdaniem to jest żerowanie na klientach! Nosiłem się z zamiarem przedłużenia umowy ale po takim posunięciu chętnie przeniosę się do Ery. Może ktoś z Was doświadczył podobnej sytuacji? Może można liczyć na jakieś profity za przeniesienie numeru?

#872 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 21 października 2010 - 20:19

można liczyć,jak jestes biznesowym klientem przy abo 99zl kosztuje 800 pare złotych iphone 16gb

#873 taken

taken
  • 148 postów

Napisano 21 października 2010 - 20:37

Czy ktoś inny co otrzymał telefon z 40+ tygodnia produkcji może powiedzieć coś o problemie "lewej ręki" i utraty zasięgu? Czy dalej On występuje? Bo coraz więcej Osób co otrzymują nowe telefony piszą o braku tego problemu :)

#874 boberek34

boberek34
  • 104 postów

Napisano 21 października 2010 - 21:45

można liczyć,jak jestes biznesowym klientem przy abo 99zl kosztuje 800 pare złotych iphone 16gb

Rozumiem, że 800zł w przypadku przeniesienia numeru, a nie dla nowych klientów?

#875 ed33

ed33
  • 23 postów

Napisano 21 października 2010 - 21:51

Witam,
Podłączę się do dyskusji i podpytam o Wasze zdanie w temacie podniesienia cen w Orange?

no właśnie w kropce jestem, na początku meisiąca przeniosłem numer do Orange, ale nie podpisywałem umowy, gdyż tak zasugerowano, bo telefonów i tak nie było
teraz telefony są ale każą więcej płacić. :/
chamstwo normalne

jak jest z tymi rabatami dla przenoszących numer? można na legalu się targować?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych