Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• This topic is locked This topic is locked
909 replies to this topic

#476 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 October 2010 - 14:43

Tak brałem na firmę więc osobiście interesują mnie kwoty netto.

#477 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 09 October 2010 - 14:49

No tak, ja za ten sam abo za 2 lata zapłaciłem 913 zł brutto czyli 749 zł netto. To screen pierwszego zamówienia które odrzucono, ale później zrealizowano.

Dołączona grafika

---------- Wpis dodano o 15:49 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:46 ----------

To jest normalna cena. Taniej czyli ok.900zł będzie jeżeli weźmiesz dodatkowo tzw. korzyści. Abonament wyższy o 20zł.

Nie brałem żadnych korzyści - płacę 114 netto/mies z umową na 2 lata. Za iP 4 dałem 749 zł netto.

#478 kummer

kummer
  • 2002 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 09 October 2010 - 15:01

To załatwiłeś taniej gratulacje.

#479 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 October 2010 - 15:03

Więc wygląda na to, że telefon kupiłem minimalnie drożej od Ciebie. Może dlatego, że ostatnią umowę miałem podpisaną tylko na rok bez telefonu [czekałem na ip4]. W każdym bądź razie prześledziłem wszystkie kanały sprzedażowe [Firmowe salony Orange z maksymalnym 4 stopniem rabatowania, propozycję, orange.pl] i i właśnie online było najtaniej.

#480 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 09 October 2010 - 15:23

Ech pewnie kolejna pomyłka Orange... Jak już tu czytałem że zamiast iPhone 4 przysyłają 3GS to się też nie zdziwię jak coś namieszają w abo.

---------- Wpis dodano o 16:23 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:04 ----------

Wygenerowałem sobie FV dla pewności - niestety Orange trochę dał ciała - aparat aktywowałem 3.10 , a na FV widnieje, że muszę zapłacić 158,84 zł brutto za okres od 6.09 do 5.10 Czyli za 2 dni używania mam zapłacić ponad 150 zł... Zadzwoniłem do BOA - okazało się że to płatność za miesiąc przyszły plus rozmowy jakie wykonałem z poprzedniego okresu rozliczeniowego. Za następny będę już płacić te 114 zł netto. Jednak bałaganik jest trochę w tej firmie...

#481 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 October 2010 - 15:26

@corba też zamawiałem dzisiaj rano i mam taki sam status ciekawe komu odrzucą zamówienie, bo czytając ten wątek od początku to jest to niemal pewne, chyba że ta dostawa co miała być w poniedziałek była jednak dzisiaj, to wtedy jest nadzieja :)

#482 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 October 2010 - 15:32

Ta dostawa co ma być w poniedziałek miała być w piątek. :)

#483 Baerok

Baerok
  • 141 posts
  • SkądStalowa Wola

Posted 09 October 2010 - 15:37

Ciekawe jak z dostawami w erze, chciałbym jednak dostać telefon po 30 września, może jednak poprawili tą antenę.

#484 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 09 October 2010 - 16:00

Wygenerowałem sobie FV dla pewności - niestety Orange trochę dał ciała - aparat aktywowałem 3.10 , a na FV widnieje, że muszę zapłacić 158,84 zł brutto za okres od 6.09 do 5.10 Czyli za 2 dni używania mam zapłacić ponad 150 zł... Zadzwoniłem do BOA - okazało się że to płatność za miesiąc przyszły plus rozmowy jakie wykonałem z poprzedniego okresu rozliczeniowego. Za następny będę już płacić te 114 zł netto. Jednak bałaganik jest trochę w tej firmie...

Przeciez zawsze tak jest, ze nowy abonament wchodzi z nastepnym okresem rozliczeniowym i aktywacja iPhone nie ma nic do rzeczy, ja musialem 16 dni czekac na nowy abonament, bo mi sie okres rezliczeniowy konczy 12 kazdego miesiaca i dopiero od 13 wrzesnia wszedl nowy abo, mimo, ze umowe podpisalem 27 sierpnia.

#485 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 09 October 2010 - 20:54

@corba też zamawiałem dzisiaj rano i mam taki sam status ciekawe komu odrzucą zamówienie, bo czytając ten wątek od początku to jest to niemal pewne, chyba że ta dostawa co miała być w poniedziałek była jednak dzisiaj, to wtedy jest nadzieja :)

Skąd ta pewność, że muszą odrzucić ? Wcześniej miałem dwa razy anulowane ale tym razem wygląda to zupełnie inaczej.

#486 maciek_master

maciek_master
  • 98 posts
  • SkądPrzemyśl, PL

Posted 10 October 2010 - 08:50

Jutro dam wam znać czy sa iPhone:)

#487 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 10 October 2010 - 08:59

Ja też miałem przekazane do realizacji i po dwóch dniach odrzucili. Powodzenia.

#488 Sharper

Sharper
  • 10 posts
  • SkądOlsztyn, PL

Posted 10 October 2010 - 10:10

Witam. Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek, ponieważ sam przymierzam się do zamówienia iP4 w Orange. Będę mógł to zrobić dopiero za 6 dni, ale już dziś postanowiłem się przygotować do wyścigu w zamówieniu przez www ;) Do rzeczy: Napisałem sobie mały skrypcik, który co jakiś czas sprawdza dostępność iP4 na www i jeżeli jest możliwość zamówienia - wysyła do mnie powiadomienie via e-mail. Jeżeli ktoś jest zainteresowany taką formą powiadomienia o dostępności, to mogę dopisać jego e-mail.

#489 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 10 October 2010 - 10:43

Ja też miałem przekazane do realizacji i po dwóch dniach odrzucili. Powodzenia.

No niestety dopóki status nie zmieni się na "wysłane" to szansa na odrzucenie jest taka sama jak na wysłanie.

Poszczególne statusy zamówień:

złożone - zamówienie zostało złożone i oczekuje na weryfikację
przekazane - zamówienie zostało skierowane do realizacji
wysłane - zamówienie zostało skompletowane i przekazane do wysyłki
zamknięte - zamówienie zostało zrealizowane

---------- Wpis dodano o 09:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:31 ----------

Witam.
Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek, ponieważ sam przymierzam się do zamówienia iP4 w Orange. Będę mógł to zrobić dopiero za 6 dni, ale już dziś postanowiłem się przygotować do wyścigu w zamówieniu przez www ;) Do rzeczy: Napisałem sobie mały skrypcik, który co jakiś czas sprawdza dostępność iP4 na www i jeżeli jest możliwość zamówienia - wysyła do mnie powiadomienie via e-mail. Jeżeli ktoś jest zainteresowany taką formą powiadomienia o dostępności, to mogę dopisać jego e-mail.

Te ip tak szybko znikają, że zanim zareagujesz na maile będzie za późno. Jedyna metoda to kilkanie co parę minut.Kilka razy miałem sytuacje taką, że po podczas wypełniania danych do aneksu po przejściu tej procedury ip znikał z mojego zamówienia.

---------- Wpis dodano o 09:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 09:34 ----------

Właśnie otrzymałem telefon z Orange, że moje zamówienie nie jest realizowane z powodu braku telefonów. Wczoraj pojawiły się 3 telefony na www a zamówień było kilkadziesiąt. Zamówienia się na siebie nałożyły ponieważ realizowane był prawie w tym samym czasie i oprócz tych trzech "szczęśliwców" reszta ma zablokowane zamówienia i co chyba najważniejsze zamówienia te same się nie odblokują. Trzeba wykonać telefon na infolinie sklepu 510700700 i prosić konsultanta o odblokowanie zamówienia ponieważ jutro zapowiedziana jest "duża" dostawa 21 sztuk.

#490 Sharper

Sharper
  • 10 posts
  • SkądOlsztyn, PL

Posted 10 October 2010 - 10:58

Te ip tak szybko znikają, że zanim zareagujesz na maile będzie za późno. Jedyna metoda to kilkanie co parę minut.Kilka razy miałem sytuacje taką, że po podczas wypełniania danych do aneksu po przejściu tej procedury ip znikał z mojego zamówienia.

Wolę zareagować po otrzymaniu maila niż cały dzień odświeżać stronę;) A skrypt sprawdza dostępność co 10min. Wczoraj iP4 16GB był "dostępny" około godziny... Spokojnie zdążyłbym go zamówić, ale ciekawe co by było dalej skoro opisałeś jaka była sytuacja... :/

#491 corba

corba
  • 242 posts
  • SkądBielsko-Biała

Posted 10 October 2010 - 11:24

Wolę zareagować po otrzymaniu maila niż cały dzień odświeżać stronę;) A skrypt sprawdza dostępność co 10min. Wczoraj iP4 16GB był "dostępny" około godziny... Spokojnie zdążyłbym go zamówić,... :/

Jestem pewien, że nie zdążyłbyś...

#492 ztrudy

ztrudy
  • 117 posts
  • SkądSzczecin

Posted 10 October 2010 - 12:24

Właśnie otrzymałem telefon z Orange, że moje zamówienie nie jest realizowane z powodu braku telefonów. Wczoraj pojawiły się 3 telefony na www a zamówień było kilkadziesiąt. Zamówienia się na siebie nałożyły ponieważ realizowane był prawie w tym samym czasie i oprócz tych trzech "szczęśliwców" reszta ma zablokowane zamówienia i co chyba najważniejsze zamówienia te same się nie odblokują. Trzeba wykonać telefon na infolinie sklepu 510700700 i prosić konsultanta o odblokowanie zamówienia ponieważ jutro zapowiedziana jest "duża" dostawa 21 sztuk.

Ale skoro do ciebie dzwonili to do innych też chyba powinni?
jak na razie cały czas mam status przekazane do realizacji i nikt jeszcze nie dzwonił.
zobaczymy co będzie dalej

#493 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 10 October 2010 - 14:48

Patrykw, zapewniam Cię, że nie każdy iPhone 4 jest wadliwy. Osobiście miałem okazję porównać dwa egzemplarze - jeden stracił zasięg po dotknięciu, drugi nie stracił nawet kreski przy mocnym ściskaniu. Oba jednak miały problem z czujnikiem zbliżeniowym. Niestety nie porównałem numerów seryjnych.

A sprawdzałeś je w tym samym miejscu?
Bo mój iP jeżeli jest bardzo blisko nadajnika, to też potrafi nie tracić zasięgu.

#494 dliwski

dliwski

• 15309 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 October 2010 - 14:51

Tak, sprawdzałem je w tym samym miejscu. Ponadto ich konfiguracja była identyczna - oba były w sieci Orange, w zasięgu 3G, oba miały ucięte karty SIM i oprogramowanie iOS 4.0.1. Słowem - musiały różnić się sprzętowo.

#495 maciek_master

maciek_master
  • 98 posts
  • SkądPrzemyśl, PL

Posted 10 October 2010 - 20:10

Ja mam nadzieję że załapię się już na poprawioną wersję, ponoć od 30 września już jest w obiegu. Z tego co wiem co jutro przychodzą do Orange tel od Apple więc to będzie najnowsza dostawa.

#496 Rayman

Rayman
  • 217 posts
  • SkądŚląskie

Posted 11 October 2010 - 08:48

No i gdzie te iPhony :), dzwonie od rana i nie ma, i nie wiedzą kiedy będą i ta sama śpiewka co tydzień. :(

#497 taken

taken
  • 148 posts

Posted 11 October 2010 - 08:50

Witam serdecznie Jestem nowy i od rana czytam cały ten wątek i zasuwa mi się pytanie jak sprawdzić z którego tygodnia jest telefon? Czy ma ktoś jakieś zdjęcie czy coś takiego gdzie tego szukać. Bo widzę, że ludzie piszą, że mają telefon z 36 tygodnia... chętnie kupując sprawdził bym z którego tygodnia jest telefon aby nie kupić tego z wada anteny. Pozdrawiam

#498 Patrykw

Patrykw
  • 580 posts

Posted 11 October 2010 - 09:26

Witam serdecznie
Jestem nowy i od rana czytam cały ten wątek i zasuwa mi się pytanie jak sprawdzić z którego tygodnia jest telefon? Czy ma ktoś jakieś zdjęcie czy coś takiego gdzie tego szukać.
Bo widzę, że ludzie piszą, że mają telefon z 36 tygodnia... chętnie kupując sprawdził bym z którego tygodnia jest telefon aby nie kupić tego z wada anteny.

Pozdrawiam

4. i 5. cyfra numeru seryjnego. Znajdziesz go na opakowaniu i w telefonie.

#499 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 11 October 2010 - 10:16

Bo widzę, że ludzie piszą, że mają telefon z 36 tygodnia... chętnie kupując sprawdził bym z którego tygodnia jest telefon aby nie kupić tego z wada anteny.

Na co Ty liczysz? ;) Konferencja Apple dotycząca "antennagate" odbyła się w połowie lipca, a 30 września był terminem do kiedy zakupione iPhone 4 będą obdarowywane gratisowymi etui, nic więcej. Myślisz, że znając rozwiązanie problemu Apple trzepałoby kolejne 10 tygodni słuchawki i puszczało do ludzi a po 30 września przestawili taśmy produkcyjne i zaczęli dystrybucję cudownie wyleczonych urządzeń? :D
Trochę logiki ludziska. Jeśli znają sposób by zminimalizować ten skądinąd marginalny efekt (zależny moim zdaniem przede wszystkim od siły sygnału w miejscu, w którym się znajdujemy) to wykorzystają owo rozwiązanie w iPhone 5 za jakieś 9 miesięcy.
Ale jeśli faktycznie wierzycie, że aparaty które schodzą obecnie z taśm montażowych są lepsze niż wcześniejsze egzemplarze i poprawia wam to samopoczucie to git ;) BTW. ciekaw jestem, kiedy na allegro zaczną pojawiaś się aukcje na których cwani handlarze będą wciskać - oczywiście za ekstra wyższą cenę - że tylko oni (bo nawet Stefan nie ma) mają iPhone 4 bez antenowych problemów, które notabene dotyczą praktycznie każdego telefonu, każdej firmy...

#500 biemdablju

biemdablju
  • 107 posts

Posted 11 October 2010 - 10:48

Tylko dlaczego w takim razie od kilku dni konsultanci Orange informują, że czekają na nową partię Iphona 4 z poprawioną usterką, dla jaj nam taki kit wciskają?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users