Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Orange nie ma już iPhone'ów?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
909 odpowiedzi w tym temacie

#451 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 października 2010 - 11:14

to może podaj źródło strony gdzie były lub są cały czas te iPhone'y bo nikt poza Tobą ich nie widzi:]

W momencie gdy pisałem post można było dokonać zamówienia, ja zamówiłem i już mam potwierdzenie na mailu.

#452 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 11:42

no to gratuluję bądź co bądź

#453 biemdablju

biemdablju
  • 107 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:12

Właśnie dzwoniłem do Orange, pani na infolinii powiedziała, że nie ma i nie może podać daty kiedy będą, bo cała partia została wycofana z powodu wady fabrycznej! Niezłe jaja tam wymyślają, przypuszczam że co konsultant to inna wersja

#454 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:15

Ale oni nic nie wymyślają. Dla mnie to JEST wada fabryczna, jeżeli zasięg spada z 5 do 1-2 kresek po dotknięciu telefonu. Nie spinajcie się tak, ja też czekałem z niecierpliwością najpierw kiedy telefon się pojawi, potem kiedy do mnie dojedzie, a teraz widzę, że nie warto było na niego czekać.

#455 biemdablju

biemdablju
  • 107 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:16

Tak, tylko że o tym było wiadomo już w lipcu, to czemu wogóle brali i sprzedawali widząc że są uszkodzone

#456 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 12:17

Ale oni nic nie wymyślają. Dla mnie to JEST wada fabryczna, jeżeli zasięg spada z 5 do 1-2 kresek po dotknięciu telefonu.

Nie spinajcie się tak, ja też czekałem z niecierpliwością najpierw kiedy telefon się pojawi, potem kiedy do mnie dojedzie, a teraz widzę, że nie warto było na niego czekać.

to zależy:]ja np.uważam że jest warty czekania:]

#457 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 12:19

Patrykw, zapewniam Cię, że nie każdy iPhone 4 jest wadliwy. Osobiście miałem okazję porównać dwa egzemplarze - jeden stracił zasięg po dotknięciu, drugi nie stracił nawet kreski przy mocnym ściskaniu. Oba jednak miały problem z czujnikiem zbliżeniowym. Niestety nie porównałem numerów seryjnych.

#458 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:20

to zależy:]ja np.uważam że jest warty czekania:]

Piszesz tak na podstawie własnych doświadczeń, czy na podstawie tego co wyczytałeś w Internecie? Poczekaj ze swoją opinią do chwili, kiedy otrzymasz telefon.

Patrykw, zapewniam Cię, że nie każdy iPhone 4 jest wadliwy. Osobiście miałem okazję porównać dwa egzemplarze - jeden stracił zasięg po dotknięciu, drugi nie stracił nawet kreski przy mocnym ściskaniu. Oba jednak miały problem z czujnikiem zbliżeniowym. Niestety nie porównałem numerów seryjnych.

W takim razie, nie mam pojęcia czemu jeden telefon ma ten problem, a inny nie. Wydawało się, że jest to błąd który powstał już w fazie projektowej. Poczekam jeszcze trochę na rozwój wydarzeń, i oddam go do serwisu.

#459 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 12:23

Też tak myślałem i również nie mam pojęcia od czego to zależy.

#460 biemdablju

biemdablju
  • 107 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:27

włąśnie dzwoniłem do dwóch salonów Orange w Sopocie, w jednym otrzymałem informację, że na bank będą w przyszłym tygodniu, w drugim, że 30 września wyszła poprawiona wersja Iphona, i czekają na tą poprawioną

#461 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 12:33

Piszesz tak na podstawie własnych doświadczeń, czy na podstawie tego co wyczytałeś w Internecie? Poczekaj ze swoją opinią do chwili, kiedy otrzymasz telefon.

W takim razie, nie mam pojęcia czemu jeden telefon ma ten problem, a inny nie. Wydawało się, że jest to błąd który powstał już w fazie projektowej. Poczekam jeszcze trochę na rozwój wydarzeń, i oddam go do serwisu.

Możesz mi wierzyć, ze mimo że tego telefonu w tym momencie osobiście nie mam to miałem z nim już wiele do czynienia zresztą tak jak z każdym iPhonem po kolei także nie kształtuje swojej opinii na podstawie reklamy appla i filmików:]

#462 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 09 października 2010 - 12:35

A powiedzcie mi, bo potrzebuje karte micro sim (telefon kupilem w erze). A chce do iPhona wsadzic karte micro sim z orange. Uslyszalem w Bonarce ze mi nie wydadza- musialbym kupic u nich telefon albo wziac nowy abonament, ale karty wymienic nie moge. Dzwonie do drugiego salony firmowego w Krakowie- uslyszalem ze wymienic moge ale musze byc z wlascicielem telefonu albo pokazac upowaznienie NOTARIALNE!! Po co im to?? Moim zdaniem to kpina. Maja racje?

#463 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:39

Oczywiscie, ze maja racje zadajac potwierdzenia, ze jestes wlascicielem, wyobraz sobie, ze ide do salomu, podaje Twoje dane, nikt nie nie sprawdza i daja mi nowa karte sim w miejsce rzekomo zgubionej straej, i co? i dzwonie sobie na Twoj rachunek... Teraz wez pomysl i zastanow sie, dlaczego wlasciciel numeru moze tylko wymienic karte.

#464 free66

free66
  • 501 postów
  • SkądAndrychów / Kraków

Napisano 09 października 2010 - 12:46

Oczywiscie, ze maja racje zadajac potwierdzenia, ze jestes wlascicielem, wyobraz sobie, ze ide do salomu, podaje Twoje dane, nikt nie nie sprawdza i daja mi nowa karte sim w miejsce rzekomo zgubionej straej, i co? i dzwonie sobie na Twoj rachunek...

Teraz wez pomysl i zastanow sie, dlaczego wlasciciel numeru moze tylko wymienic karte.

Masz racje, nie pomyslalem o tym. Ale w zadnym salonie tak mi nie wyjasnili sprawy tylko ze nie moga :-)

#465 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 09 października 2010 - 12:50

Masz racje, nie pomyslalem o tym. Ale w zadnym salonie tak mi nie wyjasnili sprawy tylko ze nie moga :-)

Bo sprzedawca wie ze nie moze i zapewnie nie zaprzatal sobie glowy dlaczego nie mozna. W instrukcji jest na pisane ze tylko wlascicielowi, wiec po co ma myslec nad tym dlaczego ;)

#466 maciek_master

maciek_master
  • 98 postów
  • SkądPrzemyśl, PL

Napisano 09 października 2010 - 13:13

Witam, uważnie przeczytałem wątek dotyczący dostępności iPhone w Orange. Powiem Wam że na tym e-sklepia panuje nieopisany chaos. Za każdym razem jak tam dzwoniłem to dostawałem różne informację. W moim rodzinnym mieście iPhone może być za 2-3 tyg, natomiast w Krakowie są ludzie zapisywani do kolejki oczekujących. Napisałem to znajomego, który jest kierownikiem salonu Orange i prawdopodobnie będę miał iPhone w środę, ponoć Orange czeka na telefony od Apple mają być w poniedziałek już w Orange i zostaną rozesłane po salonach. Szczerze sądzę że uda mi się otrzymać już poprawionego iPhone bez żadnych problemów z zasięgiem.

#467 qubuch

qubuch
  • 989 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 13:18

Witam, uważnie przeczytałem wątek dotyczący dostępności iPhone w Orange. Powiem Wam że na tym e-sklepia panuje nieopisany chaos. Za każdym razem jak tam dzwoniłem to dostawałem różne informację. W moim rodzinnym mieście iPhone może być za 2-3 tyg, natomiast w Krakowie są ludzie zapisywani do kolejki oczekujących. Napisałem to znajomego, który jest kierownikiem salonu Orange i prawdopodobnie będę miał iPhone w środę, ponoć Orange czeka na telefony od Apple mają być w poniedziałek już w Orange i zostaną rozesłane po salonach. Szczerze sądzę że uda mi się otrzymać już poprawionego iPhone bez żadnych problemów z zasięgiem.

oby tak było że w poniedziałek będą:]

#468 chudas94

chudas94
  • 144 postów
  • SkądKatowice

Napisano 09 października 2010 - 13:29

Właśnie dzwoniłem na *400 i pan powiedział, że jak się pojawi iPhone 4 16gb to zadzwoni do mnie z konkretną propozycją :D

#469 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 października 2010 - 13:31

Nie zadzwoni. :)

#470 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 09 października 2010 - 13:47

Nie zadzwoni. :)

Dokładnie. Dzwoń sam, inaczej nigdy się nie doczekasz.

#471 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 09 października 2010 - 13:50

Pewnie nie zadzwoni. Ale trochę mnie to dziwi bo mają przecież prowizję od każdego klienta. Chyba że to nie dotyczy iPhone 4.

#472 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 09 października 2010 - 13:52

Czy ktoś wie co z wersją białą? Będzie w ogóle dostępna w Orange?

#473 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 09 października 2010 - 14:18

Tak więc moje zamówienie złożone dziś rano zostało zaakceptowane. Moje czuwanie przy orange.pl trwało około tygodnia.
Posted Image

#474 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 09 października 2010 - 14:36

Brałeś na firmę 450 na 2 lata? czemu masz do zapłacenia aż 1157 zł ? Ceny poszły w górę?

#475 kummer

kummer
  • 2 002 postów
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Napisano 09 października 2010 - 14:39

Gratulacje.

---------- Wpis dodano o 15:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 15:36 ----------

Brałeś na firmę 450 na 2 lata? czemu masz do zapłacenia aż 1157 zł ? Ceny poszły w górę?

To jest normalna cena. Taniej czyli ok.900zł będzie jeżeli weźmiesz dodatkowo tzw. korzyści. Abonament wyższy o 20zł.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych