Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak usunąć zdjęcia z iPada?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 15 września 2010 - 17:20

Ok zrobiłem to Restore i wszystkie duperele mi się wykasowały. Teraz mam pytanie bo zgrałem sobie różne fotki co miałem na Pulpicie (te z folderów i te co były pojedynczo na pulpicie. Jak wchodzę w iTunes zaznaczam zdjęcia to mam napisane "Zdjęć 29" Jak można np. usunąć 2 wybrane z tych 29 zdjęć? Da się je jakoś obejrzeć na podglądzie w iTunes?

Czy to taki wielki problem usunac po prostu te zdjecia z katalogu?Czemu ty sie upierasz zeby to robic przez itunes?

#27 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 września 2010 - 17:33

Swoja droga rozumiem problem, raz ze zaleta iTunes ma byc nie grzebanie sie w katalogach, a tu taka skucha z obsluga synchronizacji zdjec... Niby mozna zsynchronizowac z iPhoto ale dalej to malo intuicyjne i nie po itunesowemu.

#28 prezesjr

prezesjr
  • 28 postów

Napisano 15 września 2010 - 22:11

Musze to robić przez iTunes przecież. Zdjęcia są wgrane przez iTunes i tylko tam można je usunąć. Przez iPada raczej się nie da usunąć.

#29 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 września 2010 - 22:19

Zdjecia zsynchronizowane przez iTunes usuwasz z folderu, z ktorym zsynchronizowales, dlatego warto stworzyc specjalny folder. Wszystkie pozostale zdjecia (sciagniete z internetu etc.) mozesz normalnie kasowac na iPadzie.

#30 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2010 - 01:16

Czytając tak ten wątek mam wrażenie że kolega prezesjr robi sobie chyba jaja. Nie wierze, że po tylu odpowiedziach na jego pytania, nadal tego nie rozumie.

#31 prezesjr

prezesjr
  • 28 postów

Napisano 16 września 2010 - 11:56

Kolego lookash jak nie chcesz pomóc to się nie odzywaj. Jeżeli stworze folder to z niego nie mogę usunąć pojedynczych zdjęć tylko cały folder? Dobrze rozumiem?

#32 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2010 - 12:56

Kolego prezesjr. Może zacznij czytać, ze zrozumieniem po prostu. Już kilka osob, w tym ja, napisało jak masz usunąć pojedyńcze zdjęcia. Niestety cały czas pytasz się o to samo. Co mamy Tobie nowego napisać?

...usuniesz je poprzez zsynchronizowanie iPada z iTunes po wcześniejszym usunięciu wybranego zdjęcia z synchonizowanego katalogu.

Tu masz wyraźnie napisane, że masz usunąć wybrane zdjęcia z synchronizowanego katalogu! Po cho*ere pytasz się kolejny raz o to samo.

Dobrze rozumiem?

Problem w tym, że właśnie źle. Są dwa wnioski, albo zacznij czytać ze zrozumieniem, albo jeśli mimo to nie rozumiesz, zastanów się czy taki "zaawansowany" sprzęt jak iPad i ta jakże skomplikowana obsługa folderów, są dla Ciebie.

#33 niekumaty

niekumaty
  • 250 postów

Napisano 16 września 2010 - 13:10

I to mi się właśnie na tym forum podoba. Jak już komuś dopi*przyć, to z klasą. Widać wyraźnie, że średnia wieku jest odpowiednio wysoka.

#34 prezesjr

prezesjr
  • 28 postów

Napisano 16 września 2010 - 18:10

Problem w tym, że to co piszesz nie działa mądralo z Poznania!

#35 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 16 września 2010 - 18:40

niekumaty za to po Panu prezesjr widać, że poziom intelektualny tego forum idzie na psy.

W katalogu na pc wywal zdjęcie synchro zrób jeszcze raz to Ci się skasuje fota z ipada. Proste i jakże logiczne

Do administracji forum: Prosił bym i nie tylko ja zapewne. O jakiś przesiew nowych użytkowników, nie wiem na jakiej zasadzie. Ale chociażby elementarnej wiedzy o otaczającym ich świecie. Bo niedługo będziemy odpowiadać na pytania jak wcisnąć przycisk "home"

#36 lookash

lookash
  • 401 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 września 2010 - 20:44

Problem w tym, że to co piszesz nie działa mądralo z Poznania!

Heh :D Wszyscy posiadacze iPadzia tak zarządzają zdjęciami. Wyciągnij wnioski "mądralo".

#37 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 16 września 2010 - 20:44

1. Każdy był kiedyś nowy i młody, proszę więc o ogólną wyrozumiałość
2. @prezesjr - to, że o nią proszę, nie znaczy, że możesz zachowywać się, tak jak zachowujesz. Po pierwsze, poczytaj forum - zwłaszcza regulamin. Po drugie, nie obrażaj ludzi którzy chcieli Ci pomóc. Po trzecie - przeczytaj to: http://myapple.pl/bl...html#comment423 Po czwarte i ostatnie - to ostatnie ostrzeżenie.

#38 crash5

crash5
  • 405 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 września 2010 - 21:08

Przed chwilą jednym kliknięciem myszy w ten sposób jak Panowie radziliście usunąłem zdjęcia z IPHONE. Prezes czy ty wiesz gdzie masz wogle katalog ze zdjęciami? Z TEGO KATALOGU USUWASZ ZDJĘCIA i KLIKASZ SYNCHRONIZUJ. Nic więcej. Zresztą jak wejdziesz w zakładkę muzyka w Ipadzie to tam masz nazwę tego folderu ze zdjęciami.

#39 iCrX

iCrX
  • 94 postów
  • Skąd100litza

Napisano 08 stycznia 2011 - 14:46

Photos-->Saved Photos. Te zdjęcia można usuwać na iPadzie. Zdjęcia w pozostałych katalogach usuwasz poprzez iTunes, na Mac lub PC, tak jak to opisali koledzy wyżej.

Czy mógłbyś mi napisać jak usunąć zdjęcia z folderu Saved Photos poprzez iPada? W aplikacji Photos nie widzę takiej opcji.

#40 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 08 stycznia 2011 - 14:50

Czy mógłbyś mi napisać jak usunąć zdjęcia z folderu Saved Photos poprzez iPada? W aplikacji Photos nie widzę takiej opcji.

w górnym prawym roku masz ikonkę śmietnika (przy wejściu w dany obrazek) lub - również w prawym roku strzałeczka, która umożliwia zaznaczenia poszczególnych obrazków i ich usunięcie ;)

#41 iCrX

iCrX
  • 94 postów
  • Skąd100litza

Napisano 08 stycznia 2011 - 15:04

w górnym prawym roku masz ikonkę śmietnika (przy wejściu w dany obrazek) lub - również w prawym roku strzałeczka, która umożliwia zaznaczenia poszczególnych obrazków i ich usunięcie ;)

Jeeeeeeeny.....ale sie teraz głupio czuję...... Po prostu nie zauważyłem......
Sorki za tak podstawowe pytania....

#42 callert

callert
  • 2 postów

Napisano 05 marca 2014 - 21:32

Cześć! Przeczytałam uważnie wątek, ale sądzę że mam inny problem, choć efekt taki sam. Nie mogę usunąć części zdjęć z iPada. Stało się to niemożliwe w momencie pierwszej synchronizacji mojego nowego MacBooka Air z iPadem. Wtedy też zdjęcia, które miałam na iPadzie zdublowały się: pierwsza część miała normalną ikonkę kosza - i te usunęłam po jakimś czasie, gdy stały się niepotrzebne - a część nie ma takiej opcji w ogóle i nie wiem, co z tym zrobić. Próbowałam oczywiście łączyć się przez iPhoto, ale tam już wszystko usunęłam i nie mam już tam zdjęć, które wciąż irytująco tkwią na iPodzie. Czy ktoś ma jakiś pomysł? Z góry ogromne dzięki!

#43 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 05 marca 2014 - 22:07

Nie możesz z poziomu urządzenia skasować zdjęć, które zostały zsynchronizowane. Podłącz iPada, wybierz go w iTunes i kliknij na zakładkę "Zdjęcia" - tam będzie informacja z którym folderem synchronizowane są zdjęcia. Jeśli w tym folderze skasujesz zdjęcie i wykonasz synchronizację to zniknie także na urządzeniu.

#44 callert

callert
  • 2 postów

Napisano 05 marca 2014 - 23:40

Tak, próbowałam, są ewidentne problemy, bo za każdym razem system samoistnie anuluje synchronizację. Chyba będzie najprościej, jak przejdę się do serwisu apple'a, pewnie pójdzie to sprawniej. W każdym razie dzięki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych