Windows bez bootcamp
Posted 08 September 2010 - 18:51
Posted 09 September 2010 - 06:17
Posted 09 September 2010 - 18:14
Posted 09 September 2010 - 18:27
Posted 09 September 2010 - 18:48
i problemy późniejsze rozwiązanie:
Install a Windows on Mac WITHOUT BootCamp - Mac Forums
Posted 09 September 2010 - 23:51
Posted 04 February 2024 - 14:27
Odgrzebuje temat, mam starego MacBook Pro late 2012. Ponieważ nie jest już wspierany od dość dawna i aplikacje na których mi zależy przestają działać chciałem go przeznaczyć do firmy by obsługiwał program magazynowy. Jest tam dość mały dysk, nie uśmiecha mi się w niego inwestować więc najchetniej wywaliłobym os x.
Jak zainstalować Windows 10 bez BootCamp?
Posted 04 February 2024 - 18:12
Włóż płytę i klikaj 'Dalej' tyle razy, ile trzeba.
- cesiu111 likes this
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 09 February 2024 - 21:54
Włóż płytę i klikaj 'Dalej' tyle razy, ile trzeba.
Dzięki ftpd.
Okazało się, że faktycznie prościzna. Kiedyś robiłem tzw hackintosha czyli zabieg w drugą stronę i było zdecydowanie więcej zabawy.
Stąd były moje obawy.
Windows śmiga jak ta lala. Stary Macbook nabrał nowej funkcjonalnosci. Mam tylko problem z audio. Za cholerę nie mogę odpalić.
Menedżer pokazuje High Denfinition Audio z wykrzyknikiem, a system dodatkowo twierdzi, że brak zainstalowanych urządzeń wyjścia i wejścia.
Posted 09 February 2024 - 23:47
Dlatego przydaje się to, co wszyscy błędnie nazywają 'Bootcampem'*, a tak naprawdę nazywa się Asystentem Bootcamp. To taki mały programik na Macu, który ściąga i przygotowuje wszystkie sterowniki pod Windows do danego modelu. Niestety, będziesz musiał najprawdopodobniej znaleźć i wgrać sterowniki sam, jak w 2002 na windowsie xp.
* - 'Bootcamp' to ogólnie technologia pozwalająca na instalację Windowsa na Macu. Jeśli masz Windows, to z niej skorzystałeś, a więc tytuł wątku nie jest do końca prawdziwy. Ale to nic - zrozumiałem, o co Ci chodzi.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Posted 10 February 2024 - 16:25
Asystent Boot Camp pobiera DMG, gdzie są wszystkie sterowniki. Jest to opisane tutaj: https://support.appl...102465#download
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Posted 10 February 2024 - 21:14
sęk w tym, że nie mogę już skorzystać z Asystenta Bootcampa, bo... w euforii spartycjonowałem od nowa dysk, sformatowałem i postawiłem na czysto Windows, bedąc w przekonaniu, że już mi się dawno niewspierany osx nie przyda.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users