Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa nawigacja (NAVIGON select PL) na iOS’a wyłącznie dla klientów PTC T-mobile

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#151 inflator

inflator
  • 28 postów
  • SkądGliwice

Napisano 16 listopada 2012 - 10:25

Oczywiście, że kupiłem co prawda dość dawno temu, jeszcze przy i phonie 3g i wtedy wszystko działało. A przez "obszedł" mam na myśli takie poruszanie się między ustawieniami aby np.ustawienia telefonu "naprawiły" Navigona, np. zapisać dźwięki z Angielskich paczek tak aby zostały przy powrocie w ustawieniach telefonu do języka Polskiego.

#152 zawoja

zawoja
  • 3 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 16 listopada 2012 - 12:59

Co zrobić?

Też wykasowałem sobie na chwilę tę aplikację, bo mi się coś wieszała. A teraz się okazuje, że jej nie ma w Appstorze.
Zakupiłem w innapp pakiet 3d i mapy europy (ponoć miało mi to gwarantować dożywotnie korzystanie z uaktualnień itp.).

Co mam zrobić, jak myślicie?

Proszę pisać zgodnie z zasadami języka polskiego! Przeczytaj koniecznie: [url=http://myapple.pl/aplikacje-z-app-store-164/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html]T0[/url]. eualex

#153 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 16 listopada 2012 - 22:48

No tego się nie da oszukać, przynajmniej na standardowym iPhonie. Szczerze mówiąc jest to wada (brak możliwości wyboru języka niezależnego od systemowego), która już mi nie przeszkadza. Co do polskiego dźwięku, spróbuj wyciąć Navigona i wgrać go jeszcze raz, czasem apdejty korumpują aplikacje, prawdopodobnie wynika to z tego że stare pliki preferencji mogą przestać być kompatybilne. Wydaje mi się, że też chyba musiałem Navigona od zera instalować po apdejcie, bo w ogóle mi nie startował.

#154 kapciak

kapciak
  • 12 postów
  • SkądWołomin, PL

Napisano 21 listopada 2012 - 13:39

witam, u mnie aplikacja również się już nie otwiera... wyskakuje błąd braku połączenia z serwerem...

#155 Norbi1

Norbi1
  • 5 postów

Napisano 25 listopada 2012 - 19:41

U mnie od kilku dni jest dziwna sytuacja. W navigonie select pojawiają się niezbędne pliki do pobrania, kiedy je pobiorę (przejmij zmiany) nic nie mogę dalej zrobić, kiedy ich nie pobieram, też nawigacji nie daje się odpalić. Nawigacja "stoi" w pozycji Map Manager i nie można nigdzie dalej przejść. Jakieś pomysły?

#156 mm.max

mm.max
  • 1 postów

Napisano 07 grudnia 2012 - 12:58

U mnie jest identyczna sytuacja od kilku ładnych tygodni. Navigon prosi o aktualizację w ramach Map Manager później ściąga i nic się nie dzieje i temat od nowa się rozpoczyna... No i o dziwo czytając posty na tym forum jednocześnie próbowałem cały coś z tym fantem zrobić i chyba rozwiązanie samo się znalazło: - skasowałem Navigon Select z Iphona - poprzez iTunsa zrobiłem synchronizację i Navigon ściągnął się do iphona - aktualizacje ściągnęły się poprawnie - dokonałem przywrócenia zakupów modułów płatnych, które kiedyś kupiłem i na tą chwilę działa ... jak długo nie wiem... czy to rozwiązanie o którym pisze przyda się komuś ... nie wiem... Wiem jedno ze kilkanaście prób aktualizacji, restarty oraz kilka dni wkur.... z braku nawigacji chyba sie na tą chwilę zakończyło

#157 zaba102

zaba102
  • 4 postów

Napisano 13 grudnia 2012 - 22:28

U mnie niestety aplikacja przestała się uruchamiać. Jest napisane że Navigon Select funkcjonuje wyłącznie z umową z Polska Telefonią Cyfrową i że w tym telefonie nie można z niej korzystać za pomocą tej karty sim? Czy ktoś spotkał nie z tym problemem. Dodam że do pakietu podstawowego dokupiłem sobie pakiet 3D i coś tam jeszcze a teraz nic już nie mam. Proszę o podpowiedź :(

#158 Piotrek45612

Piotrek45612
  • 4 postów

Napisano 14 grudnia 2012 - 21:26

U mnie niestety aplikacja przestała się uruchamiać. Jest napisane że Navigon Select funkcjonuje wyłącznie z umową z Polska Telefonią Cyfrową i że w tym telefonie nie można z niej korzystać za pomocą tej karty sim? Czy ktoś spotkał nie z tym problemem. Dodam że do pakietu podstawowego dokupiłem sobie pakiet 3D i coś tam jeszcze a teraz nic już nie mam. Proszę o podpowiedź :(

Miałem ten sam problem, odinstaluj nawigacje z iphona, potem zsynchronizuj przez itunes (pamiętaj, że navigon nie jest obecny w appstore i musisz mieć kopie programu na komputerze). Ja musiałem powtórzyć wszystko ze trzy razy, ale aplikacje naprawiłem.

#159 gsurowiak

gsurowiak
  • 7 postów

Napisano 30 grudnia 2012 - 20:35

Dokładnie, miałem ten sam problem jeszcze w ip4, pomogło jedynie wywalenie navigona i zainstalowanie od początku. To chyba jedyny sposób na ten error:)

#160 edisobolak

edisobolak
  • 28 postów

Napisano 23 lutego 2013 - 23:18

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

#161 zaba102

zaba102
  • 4 postów

Napisano 25 kwietnia 2013 - 12:56

Witam ponownie. Niestety problemu nie udało mi się rozwiązać mimo wielokrotnego przywracania aplikacji przez iTunes. Za każdym razem ten sam komunikat. Navigon Select funkcjonuje wyłącznie z umową z Polska Telefonią Cyfrową. i nic więcej. Przez jakiś czas nawigacja była mi nie potrzebna ale teraz znowu się przyda więc odświeżam temat. :)

#162 qmich

qmich
  • 3 postów
  • SkądGdynia

Napisano 26 kwietnia 2013 - 22:51

Cześć, albo masz nieaktywną umowę z T-Mobile, tzn. skończyła się umowa na czas określony i przedłużyła się na nieokreślony. Nie jesteś związany z T-Mobile na określony czas. Albo masz zainstalowaną aplikację Onavo. Skutecznie blokuje działanie Navigona.

#163 Gomis71

Gomis71
  • 27 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 27 czerwca 2013 - 09:15

Wie ktoś może dlaczego Navigon nie jest już dostępny w (polskim) AppStore?

#164 dawid1972

dawid1972
  • 316 postów

Napisano 27 czerwca 2013 - 10:20

Koniec umowy Navigon <-> T-Mobile?

#165 hackermuz

hackermuz
  • 6 postów
  • SkądKraków

Napisano 11 sierpnia 2013 - 20:22

Dokładnie tak jak dawid1972 pisze koniec umowy, jak kupiłeś dodatki to lipa... wiem bo szarpałem się z nimi ale na darmo... mają w nosie czy ktoś coś dokupił czy nie, koniec umowy i bujaj się kliencie

#166 torell

torell
  • 142 postów

Napisano 13 sierpnia 2013 - 16:55

Chciałem dzisiaj skorzystać z nawigacji, a na ekranie pojawił się komunikat: "upłynął dwuletni okres użytkowania. Nabywając jeden z dodatkowych pakietów możesz ponownie uruchomić aplikację". Zadzwoniłem do t-mobile i do navigona, czy faktycznie, jak dokupię, będzie działać i uzyskałem odpowiedź, że wówczas aplikacja będzie działać do momentu, aż będzie trwać umowa z t-mobile. Mam zatem do Was pytanie, który dodatek polecacie zakupić ? Z nawigacji korzystam sporadycznie, ale niekiedy navigon się przydaje. Myślałem, żeby sobie kupić pakiet traffic live (21,99 EUR), ale trochę mam wątpliwości jak to się sprawuje w PL. Ewentualnie, co polecacie z innych pakietów? Pozdr.

#167 grzesioc

grzesioc
  • 88 postów

Napisano 14 sierpnia 2013 - 11:49

Swoją droga to nie pamiętam już kiedy ostatni raz aktualizowali Navigona. Mapy są coraz bardziej nieaktualne.

#168 wysoki86

wysoki86
  • 229 postów

Napisano 25 sierpnia 2013 - 19:32

Aktualnie w NAVIGON mapy Q2/2013 więc nie jest tak źle.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych