Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Darmowa nawigacja (NAVIGON select PL) na iOS’a wyłącznie dla klientów PTC T-mobile

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
167 odpowiedzi w tym temacie

#101 sn00p

sn00p
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 października 2010 - 11:38

W tym wypadku 1.2 = 1.6, 1.3 = 1.7 itd. To wcale nie jest staroć, aplikacja jest jak najbardziej aktualna.
W wersji 1.2 nie było przecież panorama view ani live traffic.

Jeśli faktycznie tak jest, to odszczekuje co napisałem ;)

A ja nie moge się połączyć, mam pakiet 300 mb w 99zł multimedialnym, wyłączam wi-fi, daje usługi lokalizacji, włączam EDGE i tak pisze mi ze byc moze mam tryb samolotowy, lub nie ma zasięgu.
Ogólnei to mam duże problemy z łączeniem się do neta z ery :(

Ja mam paczkę 50mb w Erze i nie narzekam.
Działa szybko i sprawnie.

#102 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 18 października 2010 - 11:52

A jak to jest z Trafikiem? W edycji Era jest opcja do wykupienia pakietu a z kolei w oficjanym Navigonie jest info ze ten pakiet nie jest dostepny w Polsce? jaro

#103 Mr.P.

Mr.P.
  • 191 postów

Napisano 30 października 2010 - 12:43

Czy ktoś porównywał płatną wersje Navigona do tej darmowej od Ery?

#104 2LM

2LM
  • 154 postów
  • SkądWroclaw, PL

Napisano 27 grudnia 2010 - 23:22

NAVIGON Era Edition - problem Witam, korzystam z NAVIGONa - darmowa Era Edition. Wszystko było OK, aż do czasu, kiedy kilka dni temu odpaliłem go w trasie i się okazało, że co kilkadziesiąt sekund (może co minutę), ekran wygasa i odpala się ponownie. W sumie w niczym to nie przeszkadza, ale bardzo denerwuje. Czy ma ktoś podobne objawy? Lub może zna możliwe przyczyny? Z góry dziękuję za wszelką udzieloną pomoc :) LU

#105 ziolekk

ziolekk
  • 13 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 22:24

u mnie śmiga jak należy, ja bym usunął i pobrał ponownie..:)

#106 noorbi

noorbi
  • 2 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 grudnia 2010 - 22:26

Czołem, zobacz tutaj [url]http://myapple.pl/iphone/160992-problem-z-navigon-po-updacie.html[/url] - to jest problem po aktualizacji oprogramowania do 4.2.1 u mnie jest to samo. Pomogło wyłączenie blokady ekranu.

#107 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 stycznia 2011 - 17:23

Jestem zły na Navigona z powodu dołączonych dodatkowych map. Za darmo mamy dostępną mapę Polski a za dopłatą (w in-app purchase) są dostępne dodatkowe mapy. Te dodatkowe mapy ważą uwaga! Grubo ponad 1GB! Gdyby nie te wszystkie mapy których nie potrzebujemy Navigon ważyłby tylko ok. 670MB!

#108 ptrq

ptrq
  • 812 postów
  • SkądOpole

Napisano 17 stycznia 2011 - 19:47

iFile, usuwasz mapy i po sprawie.

#109 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 stycznia 2011 - 20:06

iFile, usuwasz mapy i po sprawie.

Ale ja nie mam Jailbreaka i mieć nie zamierzam ;)

#110 fpuchalski

fpuchalski
  • 129 postów

Napisano 17 stycznia 2011 - 23:35

Czy ktoś porównywał płatną wersje Navigona do tej darmowej od Ery?

Navigon dla ERY jest uboższy o widok 3D i z tego co zauważyłem to ten płatny nie pobiera danych internetowych w przypadku punktów POI. Navigon od ERY pobiera dane internetowe, dlatego wyłączyłem wyszukiwanie POI.

Tyle zauważyłem.

---------- Wpis dodano o 23:35 ---------- Poprzedni wpis dodano o 23:32 ----------

A ja nie moge się połączyć, mam pakiet 300 mb w 99zł multimedialnym, wyłączam wi-fi, daje usługi lokalizacji, włączam EDGE i tak pisze mi ze byc moze mam tryb samolotowy, lub nie ma zasięgu.
Ogólnei to mam duże problemy z łączeniem się do neta z ery :(

Ja też tak miałem. Reklamowałem iPhone'a w Erze i wymienili na nowego. Moja żona miała problemy z łapaniem GPS-u w iPhonie i też Era wymieniła na noweo.

#111 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 stycznia 2011 - 10:16

Napisałem poradnik jak "odchudzić" Navigona Era Edition z dodatkowych map bez Jailbreaka :) Poradnik czeka na akceptację przez moderatora.

#112 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2011 - 21:46

Napisałem poradnik jak "odchudzić" Navigona Era Edition z dodatkowych map bez Jailbreaka :) Poradnik czeka na akceptację przez moderatora.

Poradnik został zaakceptowany => http://myapple.pl/ip...any-pc-mac.html :)

#113 cupra666

cupra666
  • 11 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:08

Mam pytanie: po ostatniej aktualizacji darmowej wersji Navigona nie jest możliwe wpisanie żadnego adresu a te które miałem zapisane w ulubionych nie dają się uruchomić i wyświetla się komunikat: "Nie można uruchomić nawigacji.Aktualna pozycja znajduje się poza zasięgiem dostępnych map.."
Słowem mam nawigację z której nie mogę korzystać :(
Oczywiście znajduję się w zasięgu map, mało tego jeśli włączę opcję "Pokaż mapę" to pokazuje moją pozycję bezbłędnie i mapę oczywiście.

Włączałem już opcję ""Przywróć zakupy" (mam dokupiony pakiet Europa 20 i Premium).

Ktoś z Was spotkał się z czymś takim?

A przy okazji zapytam: czy pakiet Europa wschodnia różni się mapami od tych zawartch w Europie20? Mam na myśli te mapy które się pokrywają w ww pakietach a więc np.: Polska czy Czechy?

#114 2LM

2LM
  • 154 postów
  • SkądWroclaw, PL

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:13

Mam pytanie: po ostatniej aktualizacji darmowej wersji Navigona nie jest możliwe wpisanie żadnego adresu a te które miałem zapisane w ulubionych nie dają się uruchomić i wyświetla się komunikat: "Nie można uruchomić nawigacji.Aktualna pozycja znajduje się poza zasięgiem dostępnych map.."

Trzeba usunąć i zainstalować od nowa.

#115 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:19

Za stroną Navigon:

WAŻNE: Słyszeliśmy od kilku użytkowników, że po aktualizacji do wersji 1.3.0. są problemy wpisanie adresu lub nawigacją. Jeśli napotkałeś którykolwiek z wymienionych problemów, należy usunąć NAVIGON z telefonu iPhone i ponownie zainstalować aplikację /sync. To powinno usunąć problem.
Przepraszamy za wszelkie niedogodności!
Odpowiedni bugfix został przesłany do Apple i powinien być dostepny na App Store już wkrótce.

#116 cupra666

cupra666
  • 11 postów

Napisano 19 stycznia 2011 - 22:51

vinci , 2LM - dziękuję za podpowiedź.

#117 Aldo

Aldo
  • 151 postów

Napisano 01 marca 2011 - 21:15

Szkoda, że nie jestem klientem ery :P

#118 Kamo90

Kamo90
  • 7 postów

Napisano 02 marca 2011 - 20:58

A więc z tego co wyczytałem to tylko przy pierwszej aktywacji navi sprawdza czy korzystamy z karty SIM Ery czy np. Orange, tak? Później to już nie ma znaczenia? Bo mam iPhone'a kupionego w salonie Ery ale korzystam z Orange i mam w nim kartę MicroSim Orange. Czy da radę zrobić tak: kupię TakTak'a Ery z kartą MicroSim (bez problemu to dostanę? I ile może kosztować? Piątaka? :P), aktywuję nawigację i spowrotem wrzucę swoją kartę z Orange? Przejdzie taki numer? :D Chyba, że polecacie jakąś inną darmową nawigację, z której będę mógł korzystać z Orange. Bo nie mam zamiaru płacić kilkudziesięsiąt euro za navi, ponieważ będzie mi potrzebna sporadycznie..

#119 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 02 marca 2011 - 22:49

@Kamo90 - niestety ale nawigacja co jakiś czas sprawdza czy używamy telefonu w Erze, nie odbywa się to tylko raz.

#120 pk16

pk16
  • 14 postów

Napisano 02 marca 2011 - 23:27

@Kamo90 - niestety ale nawigacja co jakiś czas sprawdza czy używamy telefonu w Erze, nie odbywa się to tylko raz.

Często? Jak sprawdza? Pobiera dane z sieci 3G/E ?

#121 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 21 kwietnia 2011 - 15:22

jest już update z nowymi mapami wersja 1.4

#122 Matrixx

Matrixx
  • 5 postów

Napisano 22 maja 2011 - 17:36

navigon Witam, czy korzysta ktoś z Was z aplikacji NAVIGON w sieci Era? U mnie ta aplikacja wcale nie działa, za każdym razem po wybraniu trasy wyświetla się komunikat 'Chwilowo nie ma sygnału GPS. W momencie zadowalającego odbioru GPS, nawigacja uruchomi się automatycznie.' Próbowałem wielokrotnie w różnych częściach miasta, przeglądarki śmigają a aplikacja NAVIGON nigdy. Czy konieczne jest zmiana ustawień, czy ta aplikacja z reguły nie działa. Chciałbym się podpytać też jakie inne nawigacje polecacie zarówno za free jak i płatne, muszę się na coś zdecydować. Z góry dzięki, pozdrawiam.

#123 ULRICHXX5

ULRICHXX5
  • 159 postów
  • SkądCzaniec, Polska

Napisano 22 maja 2011 - 19:42

Mi pięknie działa,a gdy nie ma sygnału GPS to musisz poczekać

#124 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 22 maja 2011 - 19:53

Mi pięknie działa,a gdy nie ma sygnału GPS to musisz poczekać